Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שבמשך תקופה של כמה שבועות אחרי טיול נהיגה אגרסיבי האוטו שלי הלך ונשמע כמו זמרת בארים צרודה עם גרורות סרטניות בריאות מ-3 קופסאות ביום, הבנתי שכדאי לשים אותו במוסך לבדיקה.

יכולות הציור שלי שוות בערך ליכולות השירה שלי ולכן אני פשוט אתאר לכם - מערכת הפליטה נמשכת מהחלק הקדמי של הרכב, עוברת דרך הדוד האמצעי וכמה סנטימטרים אחריו עולה קצת למעלה ומתעקלת בחזרה למטה (סוג של חצי עיגול שכזה, בקוטר כ-30 ס"מ). משם היא ממשיכה אחורה עוד כמה סנטימטרים ולדוד האחורי. הסיבה לכך פשוטה - הגשר האחורי מפריע לה בדרך. רק מה - החלק העליון של החצי עיגול לא עמד בעומס ופשוט נשבר. עוד כמה ימים והאגזוז האחורי היה נופל לרצפה.

הרכב במוסך עכשיו ונאמר לי שהם מאוד מקווים שיצליחו לרתך את זה, כי חבל להחליף את כל החלק - מאוד יקר. העניין הוא שמכיוון שנקודת השבירה היא מן הסתם הנקודה הכי חלשה בכל האלמנט הזה, להבנתי אם לא אטפל בשורש הבעיה זה יקרה שוב.

אני לא מבין גדול, אבל נראה לי שהבעיה היא במה שמעמיס על הנקודה הזו - וזה הדוד האחורי. למרות שהתושבת של הדוד האחורי עדיין תקינה שמתי לב שהוא מתנדנד מאוד. איך שאני רואה את זה - יותר נדנודים שווה יותר עומס שווה שבירה נוספת. לכן ביקשתי להחליף את התושבת למקורית (עניין של 200 שקלים למיטב זכרוני - עשיתי את זה כבר לפני שנתיים וחצי ובכלל - בקליאו ספורט התושבת הזו עדינה במיוחד).

האם יש לכם עוד רעיון, עצה, משהו אחר?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אולי תבקש שירתכו לך בנוסף לחיבור, שני ברזלי U ( ברזלים מכופפים) שיחזקו את האיזור הרגיש הזה, כך שגם בנדנוד , האלמנט לא יקרוס. (למי שמבין קצת סטטיקה, פשוט תגדיל את מומנט האינרציה שלו.)

או, תבדוק אפשרות לרתך בחיבוא קוטר גדול יותר ששני החלקים יושחלו לתוכו, אבל זה הרבה יותר מסובך...

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

אז יצא טוב שהבהלתי אותך ? :wink:

חסכת את הפירוק המלא של הצנרת באמצע הכביש וגם קיבלת עלות נמוכה יותר מההפחדה שלי :-).

נראה לי שאין הרבה אופציות במקרה שלך חוץ מתושבות.

רק אל תשכח שצריך שיהיה חופש.

ניר

פורסם

בוודאי שצריך שיהיה חופש. הבעיה שלי היא שמן הסתם ריתוך הוא חלש יותר מהמקור, ולכן הזמן עד לפעם הבאה שזה ישבר יהיה קצר יותר. אני מחליף תושבת בכל מקרה כי זה לא יקר, אבל מקווה שהם יעשו עבודה טובה עם הריתוך בשביל שלא אצטרך לחזור...

חוצמזה - המזגן מקרר חלש בשבוע האחרון ואכן גילו דליפה בונטילים ובשסתום התפשטות. מקורי עולה 1000, חליפי 350. אני מחליף לחליפי, מחליף לונטילים מקוריים (עולים כמה עשרות שקלים יותר מונטילים חליפיים) וממלא גז - סה"כ כ-1000-1200 שקלים כולל הכל. זה מה יש... (שימו לב - זה מוסך מורשה רנו)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ריתוך טוב ומקצועי לא חייב להיות חלש יותר יותר מהמקור.

אם השבר באגזוז נגרם עקב איכול של המתחת מחלודה והריתוך נעשה על מתכת חלודה כנראה שהוא אכן יהיה חלש יותר.

ניסית לברר כמה עולה אגזוז כזה אצל אגזוזן "חיצוני" ולא אצל המוסך המרכזי? לפעמים יש תחליפים זולים בצורה משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מבחינה אבסולוטית הוא יהיה חלש יותר - השאלה בכמה. אם לאחר הריתוך זה יקרה שוב - אני אשקול מחדש את האופציות שלי.

בעיה נוספת היא שאחד הבולמים האחוריים התחיל לנזול, ועכשיו אני לא סגור על מה לבצע (החלפה למקוריים או החלפה לקוני, נניח)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני , ריתוך איכותי ביותר כמו שצריך יהיה יותר חזק משאר הצנרת , בוודאות.

אבל אם ריתוך יגרום לכך שהחור הבא יהיה 5 מ"מ מהריתוך כי עכשיו שם תהיה נקודת התורפה , לא עשינו פה כלום.

כמו שאמרת יש פה בעיה אחרת שיותר חשוב לטפל בה.

האם השבר הוא תוצאה של נידנוד למטה למעלה של אחד הקצוות? או דחיפה קדימה - אחורה?

פורסם
בעיה נוספת היא שאחד הבולמים האחוריים התחיל לנזול, ועכשיו אני לא סגור על מה לבצע (החלפה למקוריים או החלפה לקוני, נניח)

אני מבין שעברנו לשרשור טיפולים בקליאו :-) (אגזוז, מזגן, בולמים)

אבל אם כבר, אני גם שוקל את העניין אז תעדכן אותי אם אתה מברר משהו (כמה עולים המקוריים ?).

פורסם
רוני , ריתוך איכותי ביותר כמו שצריך יהיה יותר חזק משאר הצנרת , בוודאות.

אבל אם ריתוך יגרום לכך שהחור הבא יהיה 5 מ"מ מהריתוך כי עכשיו שם תהיה נקודת התורפה , לא עשינו פה כלום.

כמו שאמרת יש פה בעיה אחרת שיותר חשוב לטפל בה.

האם השבר הוא תוצאה של נידנוד למטה למעלה של אחד הקצוות? או דחיפה קדימה - אחורה?

כמו שכתבתי, השבר הוא בחלק העליון של החצי עיגול בצנרת (בפשטות, אם הצנרת נראית בערך ככה - _^_ אז השבר הוא בקצה העליון של המשולש - רק שבפועל זה לא משולש אלא חצי עיגול, כמובן). לכן לדעתי מדובר בשבר שנובע מנדנוד - הרי מצידו האחורי מחובר כל הדוד האחורי שהוא די כבד ונשען רק על התושבת (שהיא כבר עייפה). לאחר החלפת התושבת אני מקווה שזה יטופל, אבל נראה לי שבכל מקרה אצטרך לשים על זה עין.

אני מבין שעברנו לשרשור טיפולים בקליאו :-) (אגזוז, מזגן, בולמים)

אבל אם כבר, אני גם שוקל את העניין אז תעדכן אותי אם אתה מברר משהו (כמה עולים המקוריים ?).

בולמים מקוריים עולים כ-2000 שקלים. לא זוכר אם זה כולל עבודה או לא. לכן אני מתלבט - אם בולמי קוני למשל יעלו לי עוד כמה מאות בלבד - אולי זה שווה את זה (היה לי ניסיון טוב עם קוני בסקסו שהייתה לי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אמורה להיות תושבת באמצע הצנרת של האגזוז + תושבת בסוף הדוד. שתי התושבות הללו מחזיקות את הצנרת כולה. הן אמורות להיות גמישות. התושבת בסוף הדוד היא חלשה יחסית בגלל המבנה שלה.

חלקים מקוריים ניתן להשיג במחיר יותר זול ממורשה וחבל שאתה לא נכנס לפורום רנו ב-PSI.:idea:

Veni Vidi Vici

פורסם

אתה צודק - בפעם הבאה בוודאי אכנס (עכשיו קצת מאוחר מדי - אני בדיוק קופץ למוסך לקחת את האוטו).

לא אשכח לעדכן...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בדוק גם את תושבות המנוע/גיר. כתלות במבנה האגזוז אצלך, גם להן יש השפעה לעומסים שמופעלים על האגזוז.

בגדול, באגזוזים, למעט אם האגזוז הוא במצב טוב והוא נשבר כתוצאה מכוח מכני חיצוני, ריתוך הוא בזבוז של כסף. האגזוז נרקב, אתה מרתך במקום אחד והסדק הבא פורץ בסמוך לריתוך (החזק כשלעצמו, כמו שנכתב כאן, ובצדק).

• תוכן חדש...