Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה הצטרפה למשפחתנו דייהטסו גרן מוב אוטומטית שנת 97'.

לרגל הארוע, יש כמה דברים שהייתי רוצה להבין:

מזגן - קיים כפתור AC ולידו כפתור ECON. משיטוט בפורומים של היצרן הבנתי שה-ECON זה המצב הרגיל

שרצוי לעבוד בו, בעוד ש-AC הוא מצב שמאמץ יותר את המדחס. אשמח לשמוע מבעלי ניסיון, האם כך הדבר?

כמו כן, בסרק ובעמידה במקום כל הזמן נשמעות נקישות מכיוון המזגן, המעידות בבירור על הדלקה וכיבוי של

המדחס מדי כמה שניות. האם הבעיה מוכרת, או שזה משהו שדפוק ברכב הספציפי שלנו?

גיר אוטומטי - אין לי נסיון בנהיגה על אוטומט, לכן השאלה כאן היא כללית יותר. האם צריך לעזוב את הגז ע"מ

שהגיר יוכל להחליף הילוכים, או שזה קורה לבד? כי כשניסיתי להאיץ בכביש מהיר, לקח לרכב כמה שניות להבין

מה אני רוצה ממנו. קודם היה הרבה רעש מהגז, ואז בעיטה בגב וחזרנו לסל"ד נורמלי. כאמור, אין לי נסיון עם

גיר כזה, לכן אני יוצא מנקודת הנחה שתפעלתי אותו לא נכון. האם לדעתכם התופעה שתיארתי מעידה על בעיה?

זה הכל בינתיים. אשמח לתגובות ולעצות רלוונטיות (בעיקר לידע כללי, משום שאני לא הולך לנהוג על הרכב).

בתודה מראש.

פורסם

1. נראה לי שהתשובה ברורה. במצב ECON המדחס עובד פחות, ואם עוצמת הקירור במצב זה מספקת אותך, תשתמש בו. בימים חמים מאוד תצטרך כנראה להעביר ל AC.

2. האם "כל כמה שניות" זה כל 2-3 שניות או כל 30 שנית ? במצב ECON המדחס, כאמור, לא עובד קבוע.

3. אתה לא אמור לעזוב את הגז בשביל לגרום לגיר לעלות הילוך. ככל שאתה נותן יותר גז, כך החלפת הילוך תיתבצע בסל"ד גבוה יותר, בפול גז זה אמור להיות קצת לפני קו אדום. אם אתה רק מלטף את דוושת הגז, הגיר יעלה להילוך 3 כבר באזור 40-50 קמש, ובאיזור 70 יעלה להלוך 4 (הילוך אחרון).

גיר אוטומטי גם מוריד הילוכים בלחצת גז חזקה.

דוגמה - אתה משייט ב 90 קמ"ש, בגיר משולב הילוך 4.

יוצא לעקיפה, נותן הרבה גז, הגיר מוריד ל 3. זה כנראה המצב שאתה מתאר, כלומר "כמה שניות האלו" זה הזמן, שלקח לגיר להוריד להילוך נמוך.

פורסם

תודה על ההסבר. תמיד אפשר לסמוך עליך, לא משנה על איזה רכב אני שואל. :-)

בעניין המזגן - כאשר המנוע בסיבובי סרק, כלומר בפקק או ברמזור, המדחס נכבה ונדלק

כל 2-3 שניות, בשני המצבים. יש לי הרגשה שהאלמנט או החיישן שמתזמן אותו קצת דפוק.

פורסם

אם אכן אינך מטעה,בדקת, והנתון מדוייק, הרי שפעולה והפסקה כל 2-3 שניות, לא תקין. חוסר גז, או לחץ גבוה. יש לבדוק ולטפל במהרה. אם המזגן מקרר בדכ טוב, יש לבדוק שמאוור/י מנוע פועל כראוי, במיוחד עת לחץ גבוה.

גש למזגניסט לבדיקה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בעיית המדחס הייתה לי בשרייד. בפקקים המדחס היה נדלק ומתכבה כל 40 שניות לערך מלווה בקליק.

לצערך, לא הספקתי לטפל בבעייה לפני מכירת הרכב ככה שאינני יודע מה הייתה התקלה אבל אני תומך בדני מבחינת ההשערה.

Veni Vidi Vici

פורסם

תודה על העצות.

מבלי להבין יותר מדי בחשמלאות רכב, גם אני חשדתי בבעיית לחץ או חוסר גז, בעיקר לאור העובדה

שלוקח למזגן כ-10 דקות להיגע לקירור נורמלי. בתחילת השבוע הבא אני אתייעץ עם החשמלאי שלי,

וכנראה שאעזור לו לרפד קצת את הכיסים. :-)

סופ"ש נעים לכולם.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי

ברשותי גרן מוב 2000 אוטו' (אני יד שניה מ 2001 ) רכב פשוט מצוין

בנושא החלפת הילוכים אז יש מצב שבו אתה סוחט את הדוושה הגיר "מבין" שאתה רוצה כוח ומחליף הילוך בסל"ד יותר גבוה אחרי שהשגת מהירות גבוהה לאותו הילוך. בדרך כלל עם לחיצה מתונה על הגז הגיר מחליף הילוך לפי "טורים" (סל"ד) בן 2500 ל 3000 , לא יודע אם יש את זה בדגם שלך אבל יש בורר קטן ליד הגיר ל 3 מצבים ,נורמל(AUTO) ,כוח (POWER) ,וגלישה (EASY)שנועד לנסיעה בדרכים חלקלקות כמו למשל עם שלג קל על הכביש במצב כזה ת.ההילוכים מבצעת החלפה תמיד בהילוך שני או גבוה יותר (סוף ציטוט מספר הרכב).

בנושא המיזוג A/C קירור בעוצמה גבוהה

ECON קירור בעוצמה נמוכה כשאין צורך לייבש את האוויר ,חיסכון באנרגיה

(שוב ציטוט מהספר)

• תוכן חדש...