Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בהתקנת XP

Casper
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

לאחר החלפת HD באחריות, אני צריך להתקין XP מחדש.

כאשר החזרתי את המחשב מהמעבדה והפעלתי אותו ללא דיסק הפעלה הוא הגיע למסך עם גרפיקה של windows עם 5-6 שלבים בצד שמאל (לא זוכר את השלבים). בשלב זה המחשב ביקש להכניס דיסק הפעלה. הכנסתי והוא נתן הודעת שגיאה שחסר לו משהו...

לאחר ריסטרט עשיתי הכנסתי את הדיסק של מערכת ההפעלה והגדרתי לו BOOT מה-CD דרך הביוס. במקרה הזה המחשב נכנס ל-setup במסך כחול (ללא גרפיקה של windows) ואז יש את השלבים/ מסכים הבאים:

• מסך שבו צריך לבחור בין התקנה, תיקון או עזיבה. בחרתי בהתקנה.
  • אישור חוזה- אישרתי
  • בחירת מחיצה- המחשב אומר שיש כבר מחיצה קיימת עם windows (איך זה יכול להיות אם ה-HD הגיע חדש? יכול להיות שהוא לא חדש ונשארו "שאריות"?). כאן כבר ביצעתי שני דברים ושניהם לא עבדו:

א. בחרתי להתקין על המחיצה הקיימת ואז הוא שואל אותי אם לפרמט ולהתקין או להשאיר ללא שינוי? אם אני בוחר לפרמט המחשב מפרמט את ה-HD ואז כותב שתהליך partition הושלם בהצלחה, מעתיק קבצים לתיקיות ולאחר מכן עושה ריסטרט ומחיר אותי לאותו מקום לתחילת ה-setup או למשך המסומן בכחול בתחילת ההודעה שלי אם לא הפנתי אותו ל-boot דרך ה-CD. גם אם אני בוחר לבצע את ההתקנה ללא שינוי זה מגיע לאותה תוצאה.

ב. האפשרות השניה היא למחוק את המחיצה הקיימת וליצור חדשה. גם במצב זה אני מגיע לאותו מבוי סתום שבסופו המחשב עושה ריסטרט ומגיע לאותו מקום...או מסך כחול עם השלבים בתחילת ההודעה (מסומן בכחול) או שוב פעם setup של windows עם גרפיקה פשוטה.

מי יודע איך אני יוצא מהתבוכת הזאת?

האם צריך לשנות משהו בביוס בין ריסטרט לריסטרט במהלך התקנת מערכת ההפעלה?

האם יש מדריך טוב?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר שהסתיים שלב הראשון של ההתקנה והמחשב מבצע אתחול אל תקיש ENTER או כול מקש אחר תן למערכת ההפעלה להמשיך לבד...במידה ואתה מקיש על מקש כולשהו מתחיל תהליך חדש של התקנה.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה בטוח שקיבלת הרד-דיסק חדש?

כי אם אכן היית מקבל הרד-דיסק חדש בהפעלה הראשונה של המחשב ללא CD של ווינדוס לא היית אמור לקבל גרפיקה של ווינדוס.

אחרי שההתקנה מסיימת להעתיק קבצים ועושה reboot אתה אמור לעלות מהדיסק הקשיח ולא מהCD.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות שבהגדרות בBIOS של המחשב מוגדר לעלות קודם כל מהCD,ברגע שהמחשב מתחיל לעלות הוא ניגש לCD ומשם מעלה לך שורה שאומר משהו בסגנון TO BOOT FROM CD PRESS ANY KEY

אם כבר ביצעת את שלב העתקת הקבצים אז פשוט אל תגע בכלום ותן לו לעלות לבד,הוא יעלה לבד מHD ותמשיך משם את שלבי ההתקנה.

או לחילופין אתה פשוט יכול לגשת לBIOS ולשנות את הרצף ולהכניס את הHD בתור הראשון בתור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה בטוח שקיבלת הרד-דיסק חדש?

כי אם אכן היית מקבל הרד-דיסק חדש בהפעלה הראשונה של המחשב ללא CD של ווינדוס לא היית אמור לקבל גרפיקה של ווינדוס.

אחרי שההתקנה מסיימת להעתיק קבצים ועושה reboot אתה אמור לעלות מהדיסק הקשיח ולא מהCD.

שים לב למה שהבחור כתב - ההארד דיסק שלך לא חדש, אחרת הוא היה ריק - כדאי שתדע את זה ובמידת הצורך שגם החנות תתן את הדעת על זה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב הסתדרתי.

החלפתי דיסק התקנה, כנראה שהראשון היה דפוק.

לגבי ה-HD. לקחתי בחשבון שהוא לא חדש...החדש שקניתי החזיק 8 חודשים ואת זה קיבלתי באחריות.

או שאני פראייר והייתי אמור לקבל חדש, או שככה זה עובד בעולם המחשבים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא אמור לקבל חדש, אם החליפו לך אחרי 8 חודשים לדעתי אתה צריך לקבל הארד דיסק זהה במצב זהה (שתאחלס במקרה של הארדיסק אין דרך לדעת מצב) בקיצור - הארדיסק זהה תקין

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך זה יכול להיות אם ה-HD הגיע חדש? יכול להיות שהוא לא חדש ונשארו "שאריות"?

יש מצב שהדיסק משומש. דיסקים חדשים תמיד מגעים ריקים מכל תוכן.

מצד שני, במעבדות רציניות מנסים להתקין במחשבים חדשים WINDOWS, כדי לוודא שאתה מקבל מחשב תקין. בד"כ אם יש בעיית חומרה, ההתקנה נופלת או WINDOWS לא עובד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב הסתדרתי.

החלפתי דיסק התקנה, כנראה שהראשון היה דפוק.

לגבי ה-HD. לקחתי בחשבון שהוא לא חדש...החדש שקניתי החזיק 8 חודשים ואת זה קיבלתי באחריות.

או שאני פראייר והייתי אמור לקבל חדש, או שככה זה עובד בעולם המחשבים.

בשבועיים הראשונים מעבדת אייבורי נוהגת לתת דיסק חדש לאחר מכן אתה מקבל דיסק תקין ולא חדש באריזה.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רציתי לשאול אם זה אייבורי.

הקדימו אותי.

אין מצב שיש דיסק שמגיע משומש.

מה שקורה זה מאד פשוט

מישהו קנה מחשב - וקיבל איתו דיסק קשיח

הדיסק לא היה תקין

במעבדה שמו אותו בצד ונתנו לו דיסק משומש.

כשאתה הגעת - קיבלת את הדיסק הלא תקין והמשומש של קודמך - שיטת "מצליח".

אחרי 8 חודשים הוא התקלקל.

קיבלת עוד אחד משומש מלקוח אחר

אני מהמר שגם הוא יתקלקל.

אני מדגיש שוב - אין מצב שקיבלת דיסק חדש.

ואין מצב כזה שאם הדיסק שלך דפוק - תקבל דיסק משומש.

אתה מזדכה על דפוק מול חדש.

היבואן מקבל חדש מול דפוק.

קיבלת משומש? קיבלת קומבינה.

כשאני מחליף דיסק קשיח מול הספק שלי - גם אם עברו שנתיים ו 11 ו 29 יום ויש אחריות עד מחר - אני מקבל דיסק חדש. וזה קרה לא פעם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מרק עד כמה שזכור לי האחריות לא נתונה לשיקול דעת של החנות אלא היצרן מכתיב את תקנון האחריות.

אם אתה קונה קשיח והיצרן כותב שהקשיח יוחלף באחד חדש בשנה הראשונה של האחריות, אייבורי יכולים לטפס על הקירות והם עדיין יאלצו להחליף לך את הקשיח בחדש מהאריזה גם אם תבוא אחרי 11 חודשים מיום הקניה.

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מכיר את העניין הזה עם החלקים המשומשים אלא אם זה חליפי לתקופה זמנית.

אצלנו כשמקבלים על מוצר דפוק אישור מיבואן שהמוצר מת ולא ניתן לתיקון, הלקוח מקבל אחד חדש מהיבואן או מהמדף בחנות

אלא אם המוצר כבר לא מיוצר יותר, ואז או שהוא מקבל זיכוי בחנות או מוצר לא חדש שמגיע מהיבואן.

בהרדיסקים אין טעם לתקן אם נהרס, לכן הלקוח מקבל אחד חדש במידה והיבואן נתן אישור החלפה.

שלא יעבדו עליכם 8)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בHD אין מושג של משומש אלא אם כן זה קומבינה של החנות

במידה והתקלקל תמיד מקבלים חדש באריזה.

אני במקרה כזה לא הייתי נותן להם לגעת לי במחשב בכלל.

להביא להם את הדיסק המקולקל ולקבל חדש במקומו באריזה סגורה ואטומה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחנות (חנות מוכרת ואמינה- למיר מחשבים) אמרו לי שהדיסק חדש אבל מקורו אצל היבואן.

לטענתם, הם שולחים את הדיסק הדפוק שלי ליבואן והוא מקדד אותו (סיריאלי מול סיריאלי) כדי שהאחריות תהיה עד מתי שמגיע לי ולא לשלוש שנים כמו HD חדש לגמרי.

איך אני בודק את זה?

האם ל- Western Digital יש יבואן אחד בארץ? מי היבואן?

למה לא יכול להיות HD מחודש? לא יכול להיות שליצרן יש מעבדה ברמה גבוהה שמתקנת תקלות פשוטות ב-HD ולאחר מכן מחזירים אותם לשוק בתור חלקים במסגרת האחריות? זה הכי מקובל בכל מכשיר אלקטרוני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...