Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DIY one person brake bleeding kit

איציק נ.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיפוש קל באינטרנט ניתן למצוא אין ספור פטנטים אין לבנות "ערכה" שבעזרתה ניתן יהיה לנקז נוזל בלמים ללא צורך באדם נוסף.

אימצתי את אחד הרעיונות לעצמי וחיברתי לעצמי ערכה כזו.

המצרכים הדרושים הם זולים ופשוטים:

בקבוק עם פקק (אני השתמשתי בבקבוק פלסטיק של 0.5 ליטר של קוקה קולה)

כ-חצי מטר צינור מתיז מים שקוף

שסתום חד כיווני (של מתיז מים)

רצוי גם כמה אזיקונים קטנים מפלסטיק.

1. בפקק של הבקבוק הפלסטי עושים 2 חורים, אחד גדול (שיתאים לצינור הפלסטי) ואחד קטן - שישמש פתח יציאת אויר לנוזל שיכנס במקומו.

2. את הצינור הפלסטי חותכים באמצע ומחברים את השסתום החד כיווני (בצורה כזו שכיוון הזרימה יהיה לבקבוק כמובן).

3. באמצעות אזיקונים קטנים מאבטחים את הצינור הפלסטי לשסתום החד כיווני.

4. מחברים את הצינור לתוך החור הגדול בבקבוק (אפשר, לאחר העברת הצינור דרך הפקק, לשים בנד לא מחוזק מידי על הצינור ע"מ שלא ישלף החוצה) וזהו.

ככה נראה השסתום:

download.php?id=9136

ככה נראת ה"ערכה":

download.php?id=9139

----------------------------------------------------------------------------------

ולעניין אחר:

שנתיים חלפו להן מאז שהחלפתי נוזל בלמים באוטו שלי - והפעם החלטתי ללכת על DOT4 במקום DOT3. עד כה, לדעתי, ה DOT4 שומר על תחושה טובה יותר לאורך זמן - ימים יגידו איך הוא יתפקד תחת עומס ממשי (אני מניח שיותר טוב מ DOT3 זה בטוח).

למי שמגיע למפגשים ומעוניין בנוזל בלמים DOT4 באריזה של 0.5 ליטר במחיר אטרקטיבי (20 שח) שיפנה אליי.

זה הנוזל בלמים:

download.php?id=9137

ולעוד עניין אחר:

21,000 ק"מ עברו מאז החלפת הפלאגים האחרונה והפעם החלטתי לנסות את הפלאגים של DENSO...מעניין אם קיים שוני (לחיוב או לשלילה) בינם לבין ה NGK.

אלו הפלאגים:

download.php?id=9138

שסתום.jpg

Dot4.jpg

פלאגים.jpg

קיט.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צריך לציין, לדעתי, כי בצוע כל פעולה עצמית במע' בטיחותיות ומע' בלמים בפרט מסוכנת

לבצוע ע"י מי שאינו בעל מקצוע מוסמך. גם במוסכים העובדים לפי תקן ISO חייב המכונאי המטפל בבלמים לקרוא למכונאי בכיר, שהוסמך לכך, כדי שיבדוק ויאשר טפולו במע' הבלמים.

כמובן ששמוש ב"מכשיר" כזה מצויין לבעל המקצוע (מכונאי במוסך).

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
צריך לציין, לדעתי, כי בצוע כל פעולה עצמית במע' בטיחותיות ומע' בלמים בפרט מסוכנת

לבצוע ע"י מי שאינו בעל מקצוע מוסמך. גם במוסכים העובדים לפי תקן ISO חייב המכונאי המטפל בבלמים לקרוא למכונאי בכיר, שהוסמך לכך, כדי שיבדוק ויאשר טפולו במע' הבלמים.

כמובן ששמוש ב"מכשיר" כזה מצויין לבעל המקצוע (מכונאי במוסך).

בברכה - רפי לין :idea:

:mm_yeah:

מסכים בהחלט - זו גם הסיבה שלא ציינתי איך מתבצעת העבודה בהמשך עם ה"מכשיר".

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איזה רעיון ענק!

אחרי שיום שישי האחרון העסקתי את אשתי הענוגה בפימפום הדוושה, דבר שהתבטא במעט מאוד פמפומים ובהרבה מאוד קיטורים על רגליים כואבות - אני בהחלט יכול להעריך כזה דבר.

אבל עצה קטנה - שלא תחזיק את זה בבגאז', כדי שאף מתנדב משטרה מתלהב לא יעכב אותך בטעות לחקירה על החזקת כלי עישון... :wink:

פורסם
איזה רעיון ענק!

אחרי שיום שישי האחרון העסקתי את אשתי הענוגה בפימפום הדוושה, דבר שהתבטא במעט מאוד פמפומים ובהרבה מאוד קיטורים על רגליים כואבות - אני בהחלט יכול להעריך כזה דבר.

אבל עצה קטנה - שלא תחזיק את זה בבגאז', כדי שאף מתנדב משטרה מתלהב לא יעכב אותך בטעות לחקירה על החזקת כלי עישון... :wink:

הרגת אותי עם הכלי עישון :)

פורסם

לקחת בקבוק או צנצנת זכוכית קטנה ונקיה, להניח על הרצפה ליד הגלגל, למלא בנוזל בלמים נקי, ולטבול את צינורית הניקוז כך שתהיה מתחת למפלס הנוזל. זהו. בלי חירורים או שסתומים. חשוב שהצנצנת תהיה יחסית לא גדולה כדי לא לבזבז הרבה נוזל בלמים.

כשלמדתי את הטריק הזה לראשונה הבקבוק היה של "טמפו" בצורה של בחורה ולכן נקרא "היונקת". לך תסביר את הבדיחה הזו היום....

נמרוד

פורסם
איזה רעיון ענק!

אני לא חושב שכלי עישון הם לא חוקים ... !

חוץ מזה ... אתה תמיד יכול לטעון שזה כלי לניקוז אויר ממערכת הבלימה ... :D

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

• תוכן חדש...