Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, בעבר פניתי אליכם בשאלה לSMAX, ולשברולט קפטיבה, ואני עדיין לא סגור על עצמי.

אני צריך רכב לעבודה ולבית, בימי ראשון ושני הרכב יעבוד מ7 בבוקר עד 8 בערב ברצף, וכמובן אני צריך שטח של בערך 2000 ליטר כתא מטען אחרי הוצאת כסאות אחוריות.

יש לי שלוש אפשרויות, ביניהן אני מתלבט.

אפשרות ראשונה :

לעשות טרייד אין לפורד קונקט שיש לי עכשיו, לקנות פורד SMAX, להזמין קופסא גדולה ששומרת על הקור, ומתקפלת, וניתן יהיה להכניסה לתא המטען של הרכב, בה אני ישים מזון, שישמר הקור למשך בערך שעה, ובימים שלישי-שבת יהיה הרכב מיניואן לשימוש המשפחה והילדים.

הבעיה היא, שכואב הלב לקחת כזה רכב ולהרוס אותו בעבודה בתוך כפרים וסמטאות צרות (אני גר בנצרת עילית, ועובד בצפון בחילוק מזון בכפרים ערביים וערים גדולות.)

חוץ מזה הוא דיי יקר... (דיזל 196.000 ש"ח)

אפשרות שנייה:

לעשות טרייד אין לפורד קונקט ולסובארו אימפרזה שלי, ולקנות פורד קונקט חדשה לגמרי, ובמקום הסובארו (שקצת קטנה לנו) משהו ברמה של הסובארו B4 \ פורסטר.

אפשרות שלישית :

תיקון של הפורד הקיימת.. (160000 ק"מ, מראה שבורה, מטזים אחוריים שבורים, אנטנה התעופפה, צבע מעט שרוט, נזילת סולר, מזגן לא פועל כהלכה [כנראה מאורר רדיאטור לא עובד טוב או שחסר גז], וצורך לכיוון פרונט)

החלפנו מצמד ב60000 בגלל נהג רשלן שממנו קנינו את הפורד, שגם עשה תאונה בכנף השמאלית (כמה לא צפוי) שאסי לא נפגע.

מה דעתכם ? איזה אפשרות ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

עוד אפשרות :

תיקון הפורד הקיימת, ובעוד חצי שנה שנה, כאשר הבן ילך ללמוד באוניברסיטה, ניתן לו את הסובארו ונקנה רכב חדש במקום הסובארו והפורד כמו SMAX שיהיה גם משפחה וגם עבודה (כואב הלב, אבל אין ברירה.. נשתדל להזהר עוד יותר)

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
האם שקלת את האפשרות של נגרר?

כן, אשתי לא מוכנה שיעמוד לה מול הבית נגרר, יש לה כבר משאית מולה..

בהחלט חשבתי אבל בלתי אפשרי לצערי.

אגב, אני גם חושב אולי להחליף באפשרויות שלפני הרביעית את הSMAX לטנדר של מאזדה BT-50, הוא מציע טנדר בין החזקים לעבודה מבחינת מנוע בסיסי, אבל גם דיי פרקטי מבפנים, מעוצב נחמד והעיקר, בשביל אשתי, גיר אוטומטי...

פורסם

זה נשמע כאילו שבקונקט הנוכחית שלך נשארו עוד לא מעט חיים. 160K, באיזור בין-עירוני כמו שלך, זה באמת לא הרבה למכונית מהסוג הזה. אפשר להגיע גם ל300-400.

עצתי לך? תשאיר אותה ותקנה משהו בנוסף, במקום האימפרזה. נשמע שהיא צריכה יישור קו מינורי מאוד. אם תראה שהיא לא מחזיקה, תמיד יש את אפשרות ההחלפה בחדשה - אבל אם לא צריך, חסכת כסף.

הפורסטר נשמע כמו מחליף מצויין לאימפרזה, שקול גם מכוניות מנהלים נוספות (מאזדה 6, מונדיאו).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
זה נשמע כאילו שבקונקט הנוכחית שלך נשארו עוד לא מעט חיים. 160K, באיזור בין-עירוני כמו שלך, זה באמת לא הרבה למכונית מהסוג הזה. אפשר להגיע גם ל300-400.

עצתי לך? תשאיר אותה ותקנה משהו בנוסף, במקום האימפרזה. נשמע שהיא צריכה יישור קו מינורי מאוד. אם תראה שהיא לא מחזיקה, תמיד יש את אפשרות ההחלפה בחדשה - אבל אם לא צריך, חסכת כסף.

הפורסטר נשמע כמו מחליף מצויין לאימפרזה, שקול גם מכוניות מנהלים נוספות (מאזדה 6, מונדיאו).

אם כבר מכונית מנהלים אז המונדיאו תתאים יותר מהמאזדה 6 הנחותה ממנה..

תודה על עצתך, אך הפורד הקיימת החלה לעשות בעיות, אני מאמין שזה בגלל הטיפול הרשלני שעברה בחייה...

הבעלים הקודמים פספס טיפול ראשון בכ30000 ק"מ, ומאז היא עוברת טיפולים במוסכים לא מורשים, גם אצלנו לצערי המסורת הזאת נמשכה, השמן לא מקורי, המיי קירור מעורבבים בשני צבעים, ומן הסתם האוטו איבד מביצועיו מאז שקנינו אותו, שגם אז לא היו מושלמים.

הגיר דופק, הקלאץ רעוע, הבראקסים לא מקוריים ומאבדים אחיזה בצמיגים שזה מאוד מסוכן..

בקיצור, האוטו הבא שלי יטופל מן הסתם רק במוסכים מורשים, אבל... איזה אוטו ? :|

פורסם

אני לא ממליץ לך על טנדרים. הם נחותים בכל פרמטר ממכוניות מנהלים, למעט כושר ההעמסה, כמובן. אם אתה חייב אז אין לך ממש ברירה, אבל אם לא, עדיף להתרחק. עליות אחזקה גבוהות, בטיחות נמוכה (ע"ע מבחני הריסוק האחרונים), גניבים מאוד, לא מרווחים ומאובזרים כמו מכוניות מנהלים במחיר דומה.

הבחירה של רכב מנהלים או רכב שטח קטן (בשביל יכולת הגרירה) + נגרר כלכך אטרקטיבית במקרה הזה, שקשה לי להמליץ לך על משהו אחר, למרות התנגדות האישה. האם עדיף נגרר ליד הבית, או להסיע את הילדים בטנדר?

לא רק זה, אלא שתחסוך בעלויות תחזוקה של שתי מכוניות, וגם כשאתה גורר, תהנה ממכונית נעימה יותר מאשר מסחרית.

למונדיאו יש בעיות אספקה קשות, לפחות בגרסת הליסינג. רציתי לקחת אחת עבור עובד שלי, ודובר על זמן המתנה של שמונה (!) חודשים, וזה כך בשתי חברות ליסינג שונות. אולי הגרסאות הרגילות במצב טוב קצת יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...