Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיליתי לאחרונה (בעזרת המוסכניק) נזילת מים מהבלוק מנוע. לטענתו של המוסכניק, אין ברירה אלא להחליף מנוע. כולו.

האם אין דרך אחרת?

ואם לא, אז כמה זה אמור לעלות?

פורסם

כאשר יש סדק בבלוק מנוע, הפתרון הוא החלפת מנוע, אין שום טעם לנסות לתקן. המחיר של מנוע חדש יכול להיות בסביבות 4 אלף למנוע מיבוא, ובסביבות 2000 ש"ח מפירוק.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם
כאשר יש סדק בבלוק מנוע, הפתרון הוא החלפת מנוע, אין שום טעם לנסות לתקן. המחיר של מנוע חדש יכול להיות בסביבות 4 אלף למנוע מיבוא, ובסביבות 2000 ש"ח מפירוק.

המחירים שציינת כוללים עבודה?

מה ההמלצה שלך, מיובא או מפורק?

פורסם

נאוטילו, המחירים שרשמתי הם הערכה בלבד, וזה ממש לא מדוייק. כמו כן, אתה צריך לקחת בחשבון עבודה על מנוע חדש (יבוא/פירוק) וזה החלפת רצועת טיימינג, מש' מים, מחזיר שמן קדמי ואחורי, שמן ומסנן שמן.

בעניין "מה יותר כדאי", קצת קשה להגיד, בעקרון מיבוא נחשב ליותר טוב, אך בפועל ניתן למצוא גם מנוע טוב מפירוק וגם גמור מיבוא, הרי שמנוע הוא לא חדש, ואף אחד לא יודע מה עבר עליו.

פורסם

כשלא יודעים מחירים,חבל לזרוק אותם סתם באוויר.

(אני החלפתי מנוע לאפלאוז 97,הזרקה,מסיבה אחרת-כשל במשאבת שמן שגרם לפיצוץ המנוע.

ד"א לאחר 24,000 ק"מ(שנה וחצי של נסיעה),המנוע שהגיע מפירוק החל לדפוק והוחלף בו קאמשאפט מה שאומר,שאמינות המנועים גם ביבוא וגם בפירוק מוטלת בסימן שאלה ועדיין עדיף לתת למוסך לשבור את הראש,להביא מנוע דרך המוסך ולקבל אחריות על הכל).

גם השרייד 97 של פותח השרשור היא הזרקה ולא קרבורטור מה שיכול היה אולי להוזיל עלויות.

העלות הייתה 5500 ש"ח כולל טיימינג,משאבת מיים,מותחנים ,מחזירי שמן,פו"ה מנוע, ופחות או יותר אלו המחירים ושל מוסך כללי ולא מורשה היבואן (שם אם תבצע את העבודה תוסיף קרוב לשתי אלפיות נוספות).

העבודה בעיקרה שחורה כיוון שצריך לזכור שבד"כ מביאים את המנוע "ערום" ומעבירים חיישנים,סעפות ושאר ירקות מהמנוע הישן אל החדש.

הבעייה במנועי שרייד ואפלאוז בד"כ היא שהבלוק נאכל ולא ברור באיזה מצב תביא מנוע.

יתכן ששווה לברר לגבי חנויות מסויימות באיזור המרכז (אני לא משם אבל יודע שיש חנויות כאלו שמוכרות חלקי מנועים ואם הראש תקין אפשר להוסיף עליו בלוק תקין והנזק יהיה קטן יותר- את הראש שלך לשלוח לחידוש ולשים עליו בלוק מחודש.

מעבר לכך ,החלפת מנוע מחייבת שינוי רישום מס' מנוע במשרד הרישוי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
כשלא יודעים מחירים,חבל לזרוק אותם סתם באוויר.

.

המחירים שרשמתי הם הערכה גסה, לצורך העניין, מנוע לרכב זה מפירוק ניתן להשיג ב 1,500 ש"ח ( לפני עבודה )

מיבוא 3,400. אז תלוי איפה אתה מחפש ידידי :wink:. הדבר הנוסף הוא, שמנוע באמת מגיע ערום ( ללא סטרטר ומדחס ), אז כן, ניתן להוסיף לרשימה גם מילוי גז.

פורסם

1500 ש"ח זה או מנוע של סובארו או אולי של פיאט 127 ממש לא של דייהטסו שרייד הזרקה.

אני מציע לפותח השרשור,למען הספורט להתקשר יום ראשון למס' מקומות ולשמוע הצעות.

אצלי למשל באפלאוז לאחר שהביאו את המנוע למוסך המכונאי אמר: אני לא סומך על המנועים הללו ולעיניי ולעיני אבי הוא פתח את המנוע ושלח אותו להחלפת רינגים ולאגרים מה שקצת ייקר את העסק.

שוב- העברת חלקים מהמנוע הישן לחדש מורכבת יותר כי יש כאן את כל הרכיבים של מע' הזרקה ומדובר על 3 ימי עבודה לפחות אלא אם נמצא מנוע,ומורכב כמו שהוא,זה סיכון מסויים והיות והמנועים הספיציפיים של שרייד ואפלאוז רגישים אני חושב שבעל המוסך לא ירצה לעשות עבודה פעמיים ולכן המנוע שייקנה יבחן בבחינת כבדהו וחשדהו.

שוב הערכה גסה בסביבות 4.5 -5 K להערכתי לא פחות וזה כולל מנוע,עבודה,טיימינג,משאבת מיים,מחזירי שמן,כדאי כבר להחליף גם טרמוסטט,לשלוח רדיאטור לניקוי/להחליף במידת הצורך.

כך שהערכת המחיר שלי עדינה.

פורסם

די לבלבל את כולם פה ''מנוע של שריד הזרקה'' נו ומה זה שריד כל הרכב לא שווה 5 אלף ,

בכל אופן מנוע כזה מפירוק עולה סביבות 1700 עד 2200 ,מיבוא עולה 2900 3200 ,ואני ממליץ לבדוק

בכל אופן אחרי החג אני יבדוק בשבילך מחיר מדויק המחיר שאני אמרתי זה מינוס 200 שקל לפה ולשם,

4.5 5? מה זה מנוע של אקורד?

מתנייד על קינג שחור 06 עם צריכה דלק של האמר H2

פורסם

לזה שהגיב מעלי: תגיד,נראה לך שהמוסך עובד בחינם?

נתחיל מזה שיש הבדל בין דיהטסו שרייד שנתונים 88,89 מנועי קרבורטור (אולי שם מנועים זולים) לבין מנועים לרכב הזה משנת 94 ואולי אפילו 95

ששם יש כבר מערכת הזרקה.

דרך אגב הרכב שווה בסביבות 20,000 ש"ח במחירון אבל אין לזה שום קשר למחיר של חלק כזה או אחר.

מחיר המנוע-כמו שציינת בערך אבל איפה כל העבודה (פירוק והרכבת מנוע,החלפת טיימינג,משאבת מיים וכל העברת החלקים מהמנוע הישן לחדש) ?

המחיר שנקבתי בו כולל הכל (גם עבודה וגם מע"מ,כי אף אחד לא יסתבך לא בגללך ולא בגלל אף אחד אחר).

תעשה חשבון בעצמך: מנוע 3200+עבודה וחלקים כולל משאבת מיים,מחזירי שמן וטרמוסטט+ניקוי רדיאטור בערך 1500 +מע"מ ותגיע לאן שהגעתי בערך.

אם אתה עדיין לא משוכנע אני מציע לך לערוך חיפוש על שדרשורים של אנשים שהחליפו מנועים (ולא רק אני) ותגלה את העלויות.

• תוכן חדש...