Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם בעיתנות הרכב הישראלי,יש כאלה עושים שימוש בNCAP האוסטרלי כזהה לאירופאי (ראה נטקאר).

קודם כל, עיתונות הרכב הישראלית בה אני עובד בחמש השנים האחרונות, לא מתייחסת ל-ANCAP כרלוונטי לישראל.

רוצה סיבה אחת טובה? תציץ שנייה עם איזה הגה נבחנה שם האימפרזה. אגב, שמת לב שאם היא לא תוצע בקרוב עם ESC תקני,

היא תאבד ב-ANCAP את הכוכב החמישי? אז מה, ESC חשוב גם לאוסטרלים?

ורגע, "הבחירה הממולצת" ב-IIHS? את זה מקבלות רק מכוניות עם בקרת יציבות תקנית. מעניין...

פורסם
קודם כל, עיתונות הרכב הישראלית בה אני עובד בחמש השנים האחרונות, לא מתייחסת ל-ANCAP כרלוונטי לישראל.

רוצה סיבה אחת טובה? תציץ שנייה עם איזה הגה נבחנה שם האימפרזה. אגב, שמת לב שאם היא לא תוצע בקרוב עם ESC תקני,

היא תאבד ב-ANCAP את הכוכב החמישי? אז מה, ESC חשוב גם לאוסטרלים?

ורגע, "הבחירה הממולצת" ב-IIHS? את זה מקבלות רק מכוניות עם בקרת יציבות תקנית. מעניין...

זה שאתה לא מתייחס לא אומר שכולם לא מתיחסים. רוני אהרנוביץ מתייחס וגם קראתי מבחנים בירחון "אוטו" שמתיחסים.

אם תקרא על המבחן והאיגוד תראה שבאמת יש לו שלוחות עולמיות והם מסנכרנים בין המדינות את המבחנים שהם עורכים.

ראה בקישור שהבאתי על היונדאי היכן היא נבחנה.

לגבי העובדה שאין לB3 בארץ סטנדרט של ESP, כתבתי ולכן לדעתי ליונדאי ייתרון משמעותי וחשוב בנשוא הזה, אבל מה הקשר לכוכבים? מה הקשר לבטיחות הפאסיבית (שבכל מקום שהיא נבחנה היא קיבלה את הציונים הגבוהים ביותר) לבקרת ייציבות.

האם מבנה השילדה השתנה או אמור להגן עליך פחות טוב?

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
ראה בקישור שהבאתי על היונדאי היכן היא נבחנה.

תרשה לי לסיים את הדיון איתך, בציטוט מהקישור שכל כך רצית שאקרא ושאני בטוח שקראת בעצמך.

אני חושב שזה יחסוך לי להסביר למה אני לא מתייחס לציון של ANCAP, וחושב שמלבד מה שמוכרים ללקוחות באולם התצוגה

של סובארו (וזה אשכרה עובד :shock:) אין לו רלוונטיות מספקת לשוק הישראלי.

.Important note: The left-hand-drive European model was tested by Euro NCAP

Australasian specifications may vary, and therefore models

sold in Australasia might provide different levels of protection to

.those described on this page

פורסם

מצוין, זאת אומרת שבעצם אי ההסתמכות שלך למבחן הNCAP האוסטרלית נובעת לא כי זה לא אותו מבחן, אלא כי אולי ישנם שינוים בין הרכב הנבחן לזה שמגיע לארץ (כמו הקורולה שנבחנה עם 7 כריות ובפועל 99% מהם באות לארץ עם 4).

משמע, אם אתה תבדוק ותגלה שב B3 יש את אותו מפרט בטיחות פאסיבית באוסטרליה, אתה כן תכתיר אותה כבעלת 5 כוכבי ריסוק?

שינוי איבזור בטיחות אקטיבים ופאסיבים יכולים להעשות גם בהשוואה בין מכוניות שנבחנות בEURONCAP. אם אתה חושב שהמפרטים של המכוניות בבריטניה/גרמניה זהים לאלה שמגיעים לישראל, אתה ממש טועה (ואני יכול להראות לך מספר דוגאות-אתה ודאי מכיר את הסיפור על ה- 205 והמוט המיצב של שנות השמונים).

מכאן בעצם יש שני דרכים, או להעתיק כמו תוכי את ציוני הבטיחות של EURONCAP או האופציה שלטענתך, אתה נוהג בו, לבדוק פיזית וטכנית את המפרט המלא (כולל בדיקת משקלים ועוד) של הרכב הנבחן בNCAP ורק לאחר מכן, לציין האם זה רלוונטי גם אלינו. אם אתה נוהג כך, למה אתה לא יכול לעשות את אותו הקשר למבחן האוסטרלי, זה לא חובתך כעיתונאי אחראי?

אגב, למרות הכביכול שינוים, עדיין הם בחרו להביא את המבחן ככתבו וכלשונו לאתרם.

פורסם

אני חייב גם להתיחס לנקודה נוספת (לא חייב, יותר נכון רוצה), בנושא "הסביבה העיתונאית" שגם היא לפעמיים יכולה לטעות או לא לדייק.

החלטתי לבדוק בYNET, מבחני דרכים והתייחסותם לציוני הבטיחות של המכוניות (שאומנם נבחנו ב EURONCAP אבל הם שונים מהותית מהמכוניות הנמכרות בארץ).

קראתי את הכתבה, לדוגמא, על האופל קורסה החדשה ומאוד התרשמתי מהכתבה (באמת היא כתובה מעניין), אבל הופתעתי לגלות שמוזכר שהיא קיבלה 5 כוכבי ריסוק, זאת למרות שהגרסה שמגיעה לארץ מעולם לא נבחנה. הקורסה נבחנה במבנה אחר, בעל 3 דלתות שלו מבנה ומשקל שונים לחלוטין מהגרסה המגיעה לארץ.

עברתי משם למבחן של הליאון החדשה (התמונות יפות, למרות שאני מאמין שברכב כזה קשה לצלם אותם מבלי שהיא תצא דוגמנית), גם שם מצוין תוצאות מבחני הריסוק, בא בשעה שהליאון נבחנה בגה הפוך (או שבעצם אנחנו?) ועל כן, מבחני הריסוק שלה (כהגדרתך, מקודם) לא רלוונטים לישראל.

אני יכול להביא לך שלל דוגמאות של ציוני מבחני ריסוק עפ"י NCAP שלא רלוונטים לישראל ועדיין ישנם מספר רב של עיתונאים שמביאים אותם בכתבות שלהם. למרות שהפערים הרבה יותר גדולים.

פורסם
מערכת ה ESP היא אחת המערכות החשובות ביותר אשר הוצגו בשנים האחרונות, .

לרגע לא זילזלתי ביעילותה של המערכת ולא הצגתי מחקרים שעשו חברים שלי .

בסך הכל נתתי עובדה , בשביל מה בנו את המערכת הזאת ?!

בשביל מכשולים פתאומיים בדרך / בשביל לא לאבד שליטה ברכב אם לקחת סיבוב מהר מדי (תקנו אותי אם אני טועה ?!)

זה הכל זה עובדה .

המלצתי לפותח השרשור :

אם אתה לוקח סיבובים כמו מופרע או כל יום קופצים לך 30 ילדים לכביש כשאתה במהירות 100 קמש אז אל תוותר על רכב עם ESP , תקנה רכב רועש ולא נוח לנהיגה כדי שתסבול כל יום בדרך לעבודה וחזרה , (אבל העיקר שיהיה ESP).

מצחיק אותי מה שהולך פה .

יצאתי עמבה

פורסם
לרגע לא זילזלתי ביעילותה של המערכת ולא הצגתי מחקרים שעשו חברים שלי .

בסך הכל נתתי עובדה , בשביל מה בנו את המערכת הזאת ?!

בשביל מכשולים פתאומיים בדרך / בשביל לא לאבד שליטה ברכב אם לקחת סיבוב מהר מדי (תקנו אותי אם אני טועה ?!)

זה הכל זה עובדה .

המלצתי לפותח השרשור :

אם אתה לוקח סיבובים כמו מופרע או כל יום קופצים לך 30 ילדים לכביש כשאתה במהירות 100 קמש אז אל תוותר על רכב עם ESP , תקנה רכב רועש ולא נוח לנהיגה כדי שתסבול כל יום בדרך לעבודה וחזרה , (אבל העיקר שיהיה ESP).

מצחיק אותי מה שהולך פה .

מה שמצחיק או יותר נכון די עצוב זו התגובה שלך המפגינה חוסר ידע ביעוד מערכת ה ESP, מציע לך לקרוא את המחקר שערכה הרשות הפדרלית באמריקה או זו האירופאית ולהבין מדוע הפכה מערכת זו לחובה בכול רכב אשר ימכר מ 2010.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

סה"כ הבחור מנסה בכל דרך להצדיק את הבחירה שעשה בעגלה הרופסת שנקראת B3,תנסו להבין אותו.

מאז ימי הפיג'ו 405 1.6 האוטומטית לא ניתקלתי במכונית עם רמת ביצועים כה ירודה,שתפריע גם למתונים שבנהגים.

הבעייה היא שלהרבה מאד אנשים לא "מיסתדרת" העובדה שהיונדאי I30 היא פשוט מכונית טובה,וגירסת הדיזל שלה היא מכונית מצויינת בכל קנה מידה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
סה"כ הבחור מנסה בכל דרך להצדיק את הבחירה שעשה בעגלה הרופסת שנקראת B3,תנסו להבין אותו.

מאז ימי הפיג'ו 405 1.6 האוטומטית לא ניתקלתי במכונית עם רמת ביצועים כה ירודה,שתפריע גם למתונים שבנהגים.

הבעייה היא שלהרבה מאד אנשים לא "מיסתדרת" העובדה שהיונדאי I30 היא פשוט מכונית טובה,וגירסת הדיזל שלה היא מכונית מצויינת בכל קנה מידה.

כנראה שהכול בחיים יחסי, השבוע יצא לי לנסוע על אופל קורסה 1.4 אוט' חדשה, אחרי נסיעה בקורסה החדשה, אתה מבין שלרכב הזה קצב התקדמות משלו

פורסם

ברור שהכל יחסי,ואף אחד לא מצפה ממישפחתית 1.6 אוטומטית לביצועים מסמרי שיער,אבל ישנו מינימום אולימפי שהסובארו B3 לא עומדת בו,והיא מצליחה לעשות את הלא יאומן - לגרום לפוקוס 1.6 להרגיש זריזה..

שלא לדבר על תא המטען הזערורי שלה,שנופל בניפחו מזה של מכוניות סופר מיני.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אתה מרוצה מהקנייה ....

רכשת את ה 1.5 B3 או ה 2.0 B3 ?

מרוצה מאוד !

תקשיב נהגתי על ה-I30 אני לא אומר שהרכב לא טוב אבל הוא רועש ולא נוח בכלל ! (אבל יש לו ESP חחח).

דרך אגב כנל לגבי הזבל שנקרא מאזדה .

לגבי הסובארו : (קניתי 1.5)

נכון אין לה ESP אבל כשאתה מניע את הרכב ובקושי שומע רעשי מנוע/רוח ,

מתחיל לנהוג ופתאום הכביש כל כך שקט וכל כך נעים ,

אתה מסיים נהיגה ולא כואב לך הגב , אז אתה מבין שקנית אוטו טוב .

דיברו פה על ביצועים :

נכון האוטו לא מטוס , בהנחה שאתה לא רוצה לעשות "רייסים" כל היום עם מאזדות ויונדאי .

בקיצור אתה מבין שזה שטויות אם בעל I30 יאיץ ב-11 שניות ל-100.(והוא לא)

ואתה ב-14 שניות למאה אז תגיע 5 דקות מאוחר יותר .(ואתה לא)

לגבי אחיזת כביש אני מזמין כל בעל I30 לקחת כל פנייה שהוא רוצה ואני אקח אותה ב-5 קמ"ש יותר !

ל-CX25GTI

בוא תן קישור למחקר הזה זה מעניין אותי למרות שאני בטוח שמה שאמרתי זה היעוד של המערכת .

יצאתי עמבה

• תוכן חדש...