Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל המגיבים שלום!

בוקסות המשולשים ברכב שלי, פיזו 306 סטיישן שנת 98 דרושות החלפה, בדקתי שתי אופציות:

1. החלפת הבוקסות בבוקסות מקוריות שיירכשו אצל ג'אן, בעלות של 450-500 ש"ח יתרונות: המשולש הופך לחדש מקורי שמחזיק הרבה זמן (עד היום 200K), חסרון: נאמר לי שהבוסות הקדמיות במשולש לא תמיד יוצאות ואז המצב מתחרבש.

2. החלפת כל המשולש למשולש תחליפי איכותי (איטלקי) שיירכש אצל צנטרל בעלות של 500 ש"ח (זוג), יתרון:משולש חדש עבודה יותר פשוטה. חסרונות: בעייה גם עם הבולג'וינט שבאופן עקרוני לא דורש החלפה אבל אני לא יודע אם אפשר/כדאי להעביר ממשולש למשולש בולג'וינט בן 10, משולש תחליפי הוא פחות אמין מהמקורי והבוקסות מחזיקות פחות זמן.

אשמח לשמוע תובנות ואופציות נוספות!!!

אם למשהו יש נסיון עם החלפה של הבוקסות האלו אני אשמח מאוד לשמוע

בתודה מראש

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

איש פרונטים מקצוען יבצע החלפת בוקסות למשולש בקלות בעזרת מכבש הידראולי ללא שום בעייה.

קיימת אופציה אחרת והיא : לחפש משולשים במצב טוב מפירוק.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

המקוריים מצויינים אך כיום יש גם תחליפיים טובים (בפחות מ 500 שח לזוג...).

מעבר לאיכות החלק המורכב, דע לך שבכל מה שקשור לחלקי מתלה גמישים (בוקסות גומי) ההרכבה והיצמדות להוראות היצרן הם בעלי ערך גבוה מאוד באורך החיים של הרכיב - כל זאת מאחר והחלק הספציפי הנ"ל לא עומד בעומסים לכיוון אחד (עומס "אופקי" = בלימת המתלה במעבר על שיבושים בכביש) אלא גם "עומס סיבובי" שנגזר מפעולה "אנכית" של המתלה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני החלפתי את המשולשים +תפוחים ב משהו כמו 700 ש"ח לפני שנה. תאכלס עכשיו צריך להחליף שוב עוד מעט נראה לי כי ראיתי שתותב אחד שוב פעם נסדק. מצד שני אני לא תמיד נוסע הכי רגוע.

פורסם

זה בדיוק מה שנאמר לי,

תחליפי טוב לשנה

מקורי טוב לחמש שנים

משולש מקורי עולה אצל ג'אן 1200 ש"ח בערך...

לשים תחליפי זה סוג של הימור, מה גם נראה שאני הולך להחזיק את הרכב עוד כמה שנים. נראה לי שעדיף לי לשים בוקסות חדשות מקוריות.

מישהו יודע האם זה אפשרי להעביר בולג'וינט ממשולש למשולש?

עוד שאלה barzelay האם כאשר אתה כותב "מכבש הידראולי" אתה מתכוון למה שנקרא בשפת המוסכים press? כיוון שאת הבוקסות הקדמיות של המשולשים הנ"ל אי אפשר לפרק ע"י פרס עד כמה שידוע לי.

תודה

נדב

פורסם
זה בדיוק מה שנאמר לי,

תחליפי טוב לשנה

מקורי טוב לחמש שנים

משולש מקורי עולה אצל ג'אן 1200 ש"ח בערך...

לשים תחליפי זה סוג של הימור, מה גם נראה שאני הולך להחזיק את הרכב עוד כמה שנים. נראה לי שעדיף לי לשים בוקסות חדשות מקוריות.

שוב,

לאלמנט ההרכבה יש ערך עליון. אם ירכיבו לך את המשולשים שלא לפי הוראות היצרן, גם המקוריות יקרעו תוך זמן קצר יחסית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

"תחליפי טוב לשנה" ... נראה לי מוגזם.

אצלי ב 306 הגומיות המקוריות של המשולשים החזיקו מעמד כ-9 שנים. התחליפיות לא מראות כל סימני בלאי אחרי שנתיים.

מי שנוהג לזנק מעל פסי האטה במהירות גבוהה או נוסע בכבישים משובשים צפוי ככל הנראה לבלאי גדול יותר.

אם אתם לא מבצעים את החלפת הבוקסות בעצמכם (בהנחה שיש לכם ידע וכלים מתאימים), נראה לי עדיף להחליף את המשולש כולו במשולש חליפי של יצרן מוכר.

פורסם

מפה אני יכול להבין שיש משולשים תחליפיים לא טובים:|

אבל מה לגבי החלפת הבוקסות/המלצה על משולש תחליפי שכן יחזיק מעמד זמן רב.

המשולשים המקוריים כרגע 10 שנים על הרכב ודורשים החלפה (לא דחוף מאוד אבל בקרוב)

אני הייתי נוטה לכיוון החלפת הבוקסות למקוריות חדשות, אבל נאמר לי שקשה עד בלתי אפשרי להוציא את הישנות.

אולי אני צריך לפרק את הישנות קודם ואז להחליט.

נדב

פורסם

מניסיון, זה אפשרי לפרק בוקסות ישנות. שלי היו ממש סדוקות - זה לקח לא מעט זמן, אבל בסוף העסק יצא.

במקום הישנות שמתי בוקסות של פיג'ו ספורט group N, אבל לרכב שלך זה נראה לי overkill.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

הכי מומלץ זה להחליף את האחוריות במקורי ובמידה והקדמיות לא קרועות אז להשאיר את הישנות.

יחס הבלאי בין הקדמיות לאחוריות הוא 1 ל 2.

תחליפי שווה לתחת.

מקורי חדש זה נחמד אבל יקר.

גרופ N זה פצצה אבל לא נגיש.

בשום מקרה משולש מקורי לא שורד יותר משלוש שנים, אולי בכאלו שונסעים רק למכולת...

לפני שתפרק את המשולשים תבחן את הזוית של המשולשים ביחס לגשר, עם הזמן\רכב מונמך הזוית תשתנה

וע"פ השינוי תצטרך לקבוע מחדש את הזוית של הבוקסה האחורית ביחס למשולש.

הרעיון הוא שברגע שהרכב נמצא במצב סטטי לא מופעל על הבוקסה לחץ מבחינת מהלך המשולש.

לבוקסה יש תווך פעולה שהיא מאפשרת למשולש בציר Y, ברגע שתחרוג ממנו אז ימי הבוקסה ספורים עד שתקרע.

האמתי שעוד לא נתקלתי במוסך שהעיז לחרוג מהזויות המקוריות ורעיון שינוי מיקום הבוקסות עלה לי ביום שהן שהותקנו

המשופרות, כולם אמרו לי שאני מדבר שטויות ואח"כ שתקו, בדיוק כמו שהזמנתי קוני עם ברז של zx ל 306

שלהם אין וכולם אמרו שאי אפשר, למה ?, ענו "כי ככה"....

בסוף התברר שהשוני נבע שב306 יש מכסה מנוע עם דופן כפולה ואין מקום לברז כשסוגרים את המכסה...

לא יותר פשוט לקדוח בדופן הפנימית מקום לברז ולהנות מבולם מתכוונן ?

מאותו יום הפסיקו להזמין של 306 אלא של ZX....

ועוד לא התחלתי לדבר על ביטול ההיגוי פסיבי, טוב, חפרתי :)

מומלץ על הדרך להחליף את הבוקסות של האנטי רול הקדמי שבטח שחוקות (לא לשכוח לגרז), וכוח התנגדותן לאנטי רול קטן והחלפתן תחזיר לאנטי רול של הפרונט את היציבות כפי שתוכנן.

IMG_4398.jpg

IMG_4459.jpg

IMG_4463.jpg

פורסם

תודה רבה רבה!

האוטו אכן שימש בעיקר לנסיעות רגועות, וכנראה שמשולשים עדיין מקוריים, לראיה הברגים נראים כאילו לא נפתחו מעולם והמגן חום של הבולג'וינט (מהדיסק) עדיין במקום 8)

אני מבין שאפשר לנסות להחליף את הבוקסות וכנראה שאצליח...אפשר רק לקוות.

אני אדווח אחרי שאבצע את העבודה.

תודה לכל המגיבים

נדב

• תוכן חדש...