Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בימים אלו אני מתעניין בהסבת הנעת הרכב למערכת גז, ידוע לי שיש מעט מאוד מקומות שמבצעים הסבה זו.

מדובר על מאזדה 3 נפח מנוע-2000 שנת 2008.

ביררתי עם מרבית מכוני ההסבה ולהלן הפירוט של בעד ההסבה ונגד

(אשמח באם תוסיפו דברים מניסיונכם האישי או מידע כללי בנושא)

בעד:

חסכון בדלק(ליטר גז עולה 3.6 שקלים).

לא מעלה את הביטוחים למיניהם.

השקעה שמחזירה את ערכה

שיפור בתפוקת המנוע

אחריות שנתיים על המערכת כולה

נגד:

*דורש תחזוקה-החלפת מסננים כל 15,000 k

*תופס הרבה מקום בבגאז

*אסור לחנות בחלק מהחניונים בארץ

אני מאזור חיפה,ואשמח לשמוע מכם על איזו חברה אתם ממליצים וכמובן מה המחירים בשטח של הגז(איפה יותר זול)

עם הרכב אנחנו נוסעים כ-26,000 ק"מ בשנה ומחזיקים את הרכב עוד שלוש שנים וקצת.

צריכת הרכב בעיר(מרבית הנסיעות 1-8)

תודה מראש

יוסי

פורסם

כמה דברים נוספים שרצוי לדעת:

עלות התקנה של ערכה נעה בין 7000-8000 ש"ח לפני מע"מ והחזר ההשקעה הממוצע לרכב פרטי ממוצע הוא 40K ק"מ,רק אחרי זה אתה באמת חוסך 50% ממחיר הדלק ולכן במקרה שלך הכידאיות הכלכלית היא גבולית.

צריכת הגז גבוהה בממוצע עד 10% לליטר וישנם דגמי רכב שצריכים להתקין משמנת בכדאי למנוע נזק לראש המנוע.

בקשר לדברים חיוביים ניתן לציין את התרומה לאיכות הסביבה בפליטת מזהמים ואת הקטנת הפיוח בראש המנוע,במצתים ,בשמן והסעפות .

באם התקבלה החלטה על התקנה כדאי לבדוק את אפשרויות התדלוק ואת התאמת מיכל הגז לטווח הנסיעה חשוב לוודא שיש אחריות לשנה לפחות וגם כתובת לתקלות בעתיד.

פורסם

ובישראל כמו בישראל, צפה לעליה במחירי הגמ"פ.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
ובישראל כמו בישראל, צפה לעליה במחירי הגמ"פ.

דוד.

דווקא בקיץ מחירי הגפ"ם יורדים ב 20% החל מחודש זה,מה שכן נכון הוא שהמדינה העלתה את המיסוי השנה על יבוא ערכות הגז וגרמה ליבואנים רבים ומרכזי התקנה להסגר מחוסר כידאיות.

למי שפוחד מעלית מחירים עתידית יכול להתנחם בכך שכמות הרכבים הרשומה כחוק היא מזערית וצרכני הגז הגדולים במדינה הם התעשיה ומשקי הבית כך שכול עליית מחירים היא בעייתית מבחינה פוליטית לממשלה.

פורסם

לאחר בדיקה בימים האחרונים גיליתי כי הרבה תחנות נסגרו או ושהרבה לא עובדות זמנית

והמחיר הכי זול שמצאתי היא ממש קורב ל-4 שקלים

האם אתם מכירים עוד תחנות?בחיפה?

פורסם

שלום רב

אני מתקין מערכות גז לרכבים באשדוד ויש לי מספר עצות בשבילך.

1. מערכות גז דורשות כיוונים כדי שיגיעו לרמת עבודה נידרשת וצריכה טובה וכדי שיהיה לך קל, תתקין את המערכת אצל מתקין שקרוב אליך כמה שיותר. עוד שיקול המערכות יכולות גם להתקלקל כמו כל דבר וחשוב שיהיה לך מענה מהיר כדי שלא תבזבז סתם דלק יקר.
  2. נכון הנעה בגז מעריכה את חיי המנוע אבל רק כשמתקינים אותה כראוי ובמזדה חובה להתקין מערכת לשימון שסתומים כדי לימנוע בלאי מואץ לשסתומים ולבתי השסתומים. מה שיביא לפתיחת ראש מנוע כבר לאחר שנה- שנתיים.
  3. לבדוק רשיון של מתקין ולבקש מספרי טלפון של לקוחות עם אותו רכב.
  4. אם אתה נוסע הרבה אז מערכת גז מומלצת מאוד. את המערכת אתה יכול להעביר מרכב לרכב או לימכור אותה עם הרכב או למכור אותה בניפרד

מקווה שעזרתי

פורסם

היי טל,

להלן החברות שהציגו בפני-ללא הבדלים ניקרים במחיר

טרטיריני-עם חיישן מיוחד,E גאז-בשיטת המטריקס, B גאז, BRC עוד 1000 ש"ח

אזמח באם תוכל להמליץ לי ללא כוונות מכירה של מערכת מסויימת או עם קשרים עם ספר זה או אחר.

האם המחיר 8400 הוא סביר למערכת כזו עם שנתיים אחריות ללא הגבלת קילומטרים(כמובן עם משמנת)

האם המחירים של הטיפולים אכן נכונים או שיש משהו ששכחו לספר לי?

מחיר שמן חצי ליטר-90 שקל

פילטר כולל עבודה-200 שקל

עוד לא קיבלתי תשובה חד משמעית מהיצרן-מאזדה האם פוגע באחריות יצרן(האם יש מסמך שמעיד שלא?)

תודה מראש

יוסי

פורסם

טל היי,

כל כמה ק"מ צריך למלא שמן במשמנת? בערך. או כדי להמנע מאי הבנות: כמה ליטר לכמה קילומטר שמן מבחינת המשמנת.

אני עם מערכת ללא משמנת, (אין הוצאות על שמן) וצריכה של 1:11 בגז, 30K קילומטר בשנה לא חסכתי אפילו שקל אחד.

ההסברים שלי מופיעים אגב בלינק שנתנו פה למעלה.

אגב יוסי, רשמת שתפוקת המנוע עולה, הפוך.

פורסם
טל היי,

כל כמה ק"מ צריך למלא שמן במשמנת? בערך. או כדי להמנע מאי הבנות: כמה ליטר לכמה קילומטר שמן מבחינת המשמנת.

אני עם מערכת ללא משמנת, (אין הוצאות על שמן) וצריכה של 1:11 בגז, 30K קילומטר בשנה לא חסכתי אפילו שקל אחד.

ההסברים שלי מופיעים אגב בלינק שנתנו פה למעלה.

אגב יוסי, רשמת שתפוקת המנוע עולה, הפוך.

בשירשור הקודם אמרת שמכרת את הרכב ולא הייתה חוזר זה בשנית.

וכיום אתה שואל שאלה את טל על מערכת שמורכבת לך ברכב?!

באם ברשמת שלא הייתה מרוצה ולא הייתה חוזר על כך בשנית מדוע התקנת שוב מערכת גז ברכב החדש 2.3 כפי שציינת.

אשמח לקבל פירוט הכיצד לא חסכת כלום בקניית מערכת הגז(לא הגיוני בעליל)אבל אשמח לפירוט יותר.

הבנתי שהיו לך בעיות עם ההתקנה אבל עדיין המחיר של הגז להגיע למתקינים הרבה יותר נמוך ולא בטוח שיקרה לי מה שקרה לך!

תודה מראש

יוסי

פורסם
בשירשור הקודם אמרת שמכרת את הרכב ולא הייתה חוזר זה בשנית.

וכיום אתה שואל שאלה את טל על מערכת שמורכבת לך ברכב?!

באם ברשמת שלא הייתה מרוצה ולא הייתה חוזר על כך בשנית מדוע התקנת שוב מערכת גז ברכב החדש 2.3 כפי שציינת.

אשמח לקבל פירוט הכיצד לא חסכת כלום בקניית מערכת הגז(לא הגיוני בעליל)אבל אשמח לפירוט יותר.

הבנתי שהיו לך בעיות עם ההתקנה אבל עדיין המחיר של הגז להגיע למתקינים הרבה יותר נמוך ולא בטוח שיקרה לי מה שקרה לך!

תודה מראש

יוסי

קודם כל, אם היית מתעכב שניה אחת על הבנת הנקרא, רשמתי "לא חסכתי" בעבר.

מה גם שהרכב המצוין בשרשור ההוא כבר כמה חודשים לא אצלי, ולא, לא התקנתי מערכת גז מאז ההיא שדיברתי עליה.

איזה פירוט אתה רוצה יותר ממה שפרטתי בשרשור הקודם? קראת אותו?

אין מה לפרט יותר מזה, מוסבר שם בדיוק למה לא חסכתי שקל.

ולי עוד לא היתה משמנת לשסתומים.

90 שקל לחצי ליטר :shock:.

פורסם

מי שנוסע הרבה מנוע דיזל זאת האופצייה הטובה ביותר. מערכת גז, המשקל שלה לא כמו של נוצה וזה מוסיף בלאי מיותר לרכב. מעבר לזה, רכב בנזין שנוסע הרבה ק"מ מת מהר יותר מדיזל שבנוי להרבה יותר ק"מ.

למשאל מנוע בנזין מתעייך אחרי 300,000ק"מ וחלק אפילו מתים, דיזל טוב מרגיש מעולה גם אחרי 500,000ק"מ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...