Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלנטיס מרעישה בנסיעה מכיוון הגלגל , ולצערי עוד לא החלפתי את כל הגלגלים אז 2 מה-4 הם סיניים,

אני לא חושב איכותיים , אבל חדשים - PAGE , איך יודעים ממה הרעש

חוץ מהתשובה הפשוטה - לך למוסך, או קיי הלכתי , מה צריך לבדוק , האם ניתן לראות בעין שהמיסב לא בסדר

מעבר לכך נדיר שיש בעיית מיסבים בלנטיס, אז מה הכיוון בדיקה ?

אולי נכנסתי למהמורה של עפר או עליתי עם הרכב על מדרכה בצורה לא טובה ? כרגע הרכב אחרי איזון גלגלים + טסט.

על מה אני צריך להסתכל יחד עם בעל המוסך כדי לראות שמשהו לא בסדר ? נ.ב. חוץ מכל הרעש הזה ( קטן לא רעש רציני ) הרכב במצב מעולה .

תנו לי בבקשה חווד דעת ככה בסיסית , כיוונים למה לפנות ?

פורסם

קצת בעייה להבין באיזה רעש מדובר.

האם הרעש מתגבר כשהמהירות עולה?

בכל מקרה מייסבים פשוט הולכים כתוצאה מבלאי (בד"כ).

אין שום קשר לשרשור שבו הגבת לגבי רעש מהגלגלים.

ואם אתה רוצה איבחון מדויק, כן גש למוסך כי רק שם המכונאי יוכל לשמוע את הרעש המדובר.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

המוסך צריך לבדוק מהיכן הרעש שמגיע מהגלגל. הבדיקה הפשוטה ביותר היא פשוט להרים את הרכב בצד שהגלגל מרעיש ואז לסובב את הגלגל.

אם יש בעיה במיסב, בנוסף לזה שהרמתם את הרכב באותו צד של הגלגל המרעיש, צריך להתניע את המנוע, לשלב ל-D ולתת גז. אם יש רעש מהמיסב אתה תשמע שריקה. או שפשוט צריך להרים את הרכב על הליפט ולבדוק לעומק על ידי נדנוד הגלגל. כמובן שאין צורך להזכיר שכל זה נעשה במוסך.

אפלו אתה תוכל לבצע בדיקה פשוטה. חפש כביש ריק שהוא לפחות ברוחב נתיב וחצי, סע על 80-90 קמ"ש ופשוט תחתוך מנתיב לנתיב.מטרת הבדיקה היא ליצור עומס על הגלגלים המרעישים. אם יש מיסב לא תקין, אתה אמור להבחין ברעש חריג.

מקווה שעזרתי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

תרים את הרכב על ג'ק, כל גלגל בתורו תפוס את הגלגל בשתי הידיים יד אחת בשעה 12 ויד שנייה בשעה 6.

תנענע את הגלגל כאשר אתה תופס את הגלגל כפי שהסברתי, ואם אתה מרגיש שיש חופש אז צריך לבדוק מה לא בסדר כניראה שהמייסבים לא בסדר, למרות שהמייסבים במאזדה אמינים ולא הולכים כ"כ מהר.

איך הרעש נישמע? שריקה/תיקתוקים....

הרעש מתגבר עם המהירות? הרע נשמע בכל מהירות?

פורסם

איך הרעש נישמע? שריקה/תיקתוקים....

הרעש מתגבר עם המהירות? הרע נשמע בכל מהירות?

אין שריקה אין תקתוקים זה סתם נשמע רעש בינוני לא חזק מידי ורציף שלא אמור להיות למזדה כזו, היא אמורה ליסוע שקט

נראה לי שהרעש מתגבר בנסיעה אני אבדוק את זה בנסיעה היום

וזה מצטרף לתופעה לא סימפאטית של קצת רעידות בהגה

כבר החלפתי חלק מהגלגלים ( הסיניים עם הגוף הנוקשה ) כי המכונאי דיבר על איזון גלגלים לא טוב, זה קשור ?

פורסם

פגיעה במיסבים : זה שחיקה טבעית ( 90,000 ק"מ בדיוק ) - או חבלה - הכוונה כניסה לבורות , פגיעב בשפת מידרכה וכו' ??

פורסם

וזה מצטרף לתופעה לא סימפאטית של קצת רעידות בהגה

כבר החלפתי חלק מהגלגלים ( הסיניים עם הגוף הנוקשה ) כי המכונאי דיבר על איזון גלגלים לא טוב, זה קשור ?

האם החלפת את שני הצמיגים הקדמיים? האם בוצע איזון לכל הצמיגים? רעידות בהגה עשויות להיות קשורות למצב הצמיגים ולאיזונם.

פורסם
האם החלפת את שני הצמיגים הקדמיים? האם בוצע איזון לכל הצמיגים? רעידות בהגה עשויות להיות קשורות למצב הצמיגים ולאיזונם.

בדיוק עשיתי איזון גלגלים וזה בכל זאת המשיך, מקדימה - 2 גלגלים - החלפתי ( אחד מתוכם היה רזרבי איכותי , ואחד היוא אליאנס חדש ) אבל אני כבר רואה שאחד צריך להחליף שוב כי הרזרווי מידי יבש, השבוע אני מחליף אותו.

חוץ מזה כתבתי שחלק מהגלגלים הם סינים, חדשים אבל זבל, גם אותם אני מעיף, מחליף בטרייד עם פאנצ'ר מעכר שלי

פורסם

שם לב, צמיגים שחוקים לעיתים עושים רעש דומה מאוד למייסב. כדאי לתת על זה את הדעת שהמוסך מנסה למצוא את "המייסב המרעיש".

• תוכן חדש...