Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתח השוק של מכוניות היוקרה, מן הסתם, מצומצם ביחד למכוניות שעולות מאות אלפי שקלים פחות מהן.

לכן כל המותגים היוקרתיים כמו מרצדס, BMW, אודי, לקסוס, וולבו, יגואר ושות' - מתחרים על כל לקוח.

בגלל זה הם עורכים אירועי השקה מפוארים, מפרסמים בצורה יותר מאסיבית ומציעים חבילות מימון, איבזור מתנה והנחות - הרבה יותר ממותגים אחרים.

הרעיון של הפרסום הוא הרבה יותר מרק להביא לידיעת הלקוח שיש את הרכב הזה, כי סביר להניח שהוא יודע שהרכב הזה קיים.

הקמפיין הפרסומי האחרון של מרצדס שיווק הרבה יותר את המותג "מרצדס" מאשר את הS CLASS או הML CLASS שפורסמו במסגרתו.

שימו לב שבפרסומת של השקת הA4 אין בכלל תמונה שלה. יש תמונה של עיר עתידנית ופרסום למותג "אודי"

כנ"ל בLEXUS עם הסלוגן - "pursuit for perfection".

וBMW עם "חווית הנהיגה המושלמת" - והצעות לחבילות מימון.

דבר ראשון - הם מפמפמים את המותג שלהם שיכנס טוב טוב לראש של הלקוח.

דבר שני - הם מציעים חבילות מימון. וכשבנאדם רואה שהוא יכול לנסוע בBMW ב3000 שקל לחודש - הוא אומר לעצמו "היי! אני יכול לעמוד בזה" והולך לסוכנות.

שם הוא מתבשר שיש מקדמה של 50 אלף שקל, וזה 3000 ש"ח לדגם הכי זול ובלי שום תוספות - אבל עוד כמה מאות שקלים בחודש לא יהיה מה שיעצור אותו מלהוציא סדרה 5 חדשה מהסוכנות.

יש הרבה פסיכולוגיה מאחורי הפרסום למותגי היוקרה.

אפילו לנד-רובר התחילו לפרסם את ה"ריינג' רובר" בחודשים האחרונים. ומדובר על רכב של כ900 אלף שקל שלא מוכרים יותר מידי ממנו כל שנה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם כל הכבוד ל"לקוח הקטן",זה לא מה שמעניין את חברות היוקרה (מרצדס,ב.מ.וו וכדומה).

לכל אלה ש"מודאגים" מאי הפרסום של החברות האלה,אל תדאגו,הן מפרסמות במקומות הרלוונטים למגזר אליהן הן פונות, ויותר מכך,הן מארגנות אירועי מכירות מיוחדים למגזר שלהם.

דוגמא קטנה לכך היא מרצדס שלפני שנה אירגנה הפנינג מכירות מיוחד במתחם הבורסה בר"ג שהוכתר כמוצלח למדי (נמכרו שם לא מעט מכוניות).

וזה ככה על קצה המזלג.

מעבר לאפיקי פרסום כאלה,יש המון גימיקים שיווקים כאלה ואחרים,כמו למשל משחקי המנהלים שאודי שלחה לכל מיני לקוחות ולקוחות פוטנציאלים.

בקיצור,מערכות השיווק בחברות האלה מאוד משומנות ויודעות היטב את העבודה.

הרבה פעמים המיתוג של החברות האלה הינו מיתוג כללי ולא נסיון לפרסם דגם ספציפי (כמו ש-DISCOVER כתב).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
דוגמא קטנה לכך היא מרצדס שלפני שנה אירגנה הפנינג מכירות מיוחד במתחם הבורסה בר"ג שהוכתר כמוצלח למדי (נמכרו שם לא מעט מכוניות).

מרצדס, אודי ולקסוס - כולן ערכו אירועי מכירות/השקה במתחם הבורסה (אודי השיקו את הQ7, לקסוס, אאל"ט את הLS).

כשאודי השיקו את הA6 החדשה הם שלחו למשהו כמו 500 לקוחות פוטנציאלים מעין משחקים/פסלונים כאלה של ה"קוואטרו".

BMW שולחים לללקוחות פוטנציאלים, כאלה שמעולם לא קנו מהם רכב (:roll:) את המגזין שלהם, הזמנות להשקות ואפילו מנסים לבוא לפגישה במשרד הלקוח ולהציג לו רכבים.

כולן ככולן, כיוון שהשוק יחסית קטן וצריך לשמור על הלקוחות, עורכות אירועים שלאו דווקא קשורים למכירות/השקות ומזמינות לקוחות שכבר קנו רכב.

מרצדס, בשנתיים האחרונות, נתנו חסות לכמעט כל כנס גדול (כמו ועידת ישראל לעסקים, ועידת הנדל"ן וכו').

אפילו כשפולקסווגן השיקו את הטוארג מתוח הפנים הם ערכו אירוע די גדול ומכרו בו לא פחות מ500 יחידות!

(כמות שלפני תחילת השיווק דיברו בתור רמת מכירות שנתית!! מכרו ביומיים של השקה)

פורסם

BMW שולחים לללקוחות פוטנציאלים, כאלה שמעולם לא קנו מהם רכב (:roll:) את המגזין שלהם, הזמנות להשקות ואפילו מנסים לבוא לפגישה במשרד הלקוח ולהציג לו רכבים.

נכון מאוד, הסיבה לכך פשוטה - הסיכוי למכור ב.מ.וו חדשה (או כל מכונית יוקרה אחרת) ללקוח קיים - נמוך יחסית.

נאמר שיש ללקוח רכב יוקרה כלשהו משנת ייצור 2006, איש המכירות מציג בפני הלקוח את הדגם החדש שכמעט זהה (למעט שידרוג כמה גאדג'טים) למה שכבר יש לו. ברור שבמצב כזה אין ללקוח מוטיבציה גדולה להכניס את היד ולשלוף את הארנק.

מאז ששנת הייצור לא רשומה יותר על מספר הרישוי של הרכב, השכנים כבר לא יודעים שהרכב שלך הוא מהשנה האחרונה...

עכשיו בואו ניקח לקוח שיש ברשותו רכב יוקרה משנת 2006 תוצרת חברה אחרת, איש המכירות מגיע אליו ומראה לו שהרכב שלו זה משהו אחר לגמרי (הדשא של השכן ...), חווית נהיגה אחרת ועוד מיני סיסמאות ריקות מתוכן (ריקות מתוכן כיוון שכל המכוניות האלה התברכו ביכולת גבוהה מאוד ולרוכשי המכוניות אין יכולת נהיגה שמאפשרת לדגדג את מעטפת הביצועים של הרכב). הבחור מסתכל, הרכב באמת משהו אחר ממה שהוא רגיל אליו (ממש לא משנה איזה רכב יש לו ומה מציעים לו, כל עוד מדובר באותה הסקלה), הצורך בריגושים חדשים מתעורר, מנה נוספת של התרגשות ואדרנלין מוזרמת לעורקים של האיש שכבר ראה הכל, העלות - כמה מאות אלפי ש"ח.

בשבילו זה כסף קטן.

פורסם

dorki - ידוע. רק ציינתי שזאת אחת השיטות שהם נוהגים בהן כדי למשוך רוכשים חדשים.

פורסם

מצד אחד אני מודה שגם אני נסחפתי לבאזז, אבל מצד שני ובסופו של דבר זה פשוט מעורר רחמים ומטופש.

זה היה קמפיין מבריק אם זה היה של אחד המתחרים, אבל האופן שבו זה נעשה פשוט עלוב. ואני לא מדבר על בעלי טוארג

שבנוסף לכל הבעיות שלהם במיטה, יידעו עכשיו כולם שהם נוהגים במכונית שלא סוחבת בעלייה, מכוערת ובלי מנוע.

ומילא אם הטיגואן היה יפה, מילא אם היו לו מנועים חזקים, לגבי השטח (נו באמת אני אפילו לא ממשיך...)

לפעמים משרדי הפרסום שוכחים להוציא את הראש מהתחת להתאוורר וזה מה שקורה.

כשהמכוער קורא למכוער מכוער...

אני בטוח שבאידיש זה נשמע יותר טוב, תרגום מישהו?

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
מצד אחד אני מודה שגם אני נסחפתי לבאזז, אבל מצד שני ובסופו של דבר זה פשוט מעורר רחמים ומטופש.

זה היה קמפיין מבריק אם זה היה של אחד המתחרים, אבל האופן שבו זה נעשה פשוט עלוב. ואני לא מדבר על בעלי טוארג

שבנוסף לכל הבעיות שלהם במיטה, יידעו עכשיו כולם שהם נוהגים במכונית שלא סוחבת בעלייה, מכוערת ובלי מנוע.

ומילא אם הטיגואן היה יפה, מילא אם היו לו מנועים חזקים, לגבי השטח (נו באמת אני אפילו לא ממשיך...)

לפעמים משרדי הפרסום שוכחים להוציא את הראש מהתחת להתאוורר וזה מה שקורה.

כשהמכוער קורא למכוער מכוער...

אני בטוח שבאידיש זה נשמע יותר טוב, תרגום מישהו?

אני מסכים. קמפיין מבזה ומטופש. נכון, דיברנו עליו. אבל ברתיעה, לא באהדה. אוורור הראש של משרדי הפרסום (ומי שאישר זאת בצ'מפיון) מומלץ במיוחד בימים חמים כמו היום.

ולגבי תרגום, אני לא יודע אידיש, אבל בגרמנית זה נשמע משהו כמו:

der häßlich nennt ein häßlich, häßlicher

או: המכוער קורא למכוער (אחר) מכוער יותר.

גילוי נאות: אני דווקא חושב שהטיגואן לא מכוער בכלל, מדובר רק בשירות לציבור.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מכונית מאוד יפה במציאות. האחורה שלה קצת לא מסתדר לי, אבל בהחלט נראית טוב ומרשימה מאוד.

לדעתי היו יכולים לעשות אותה טיפה יותר גדולה כי בהמון מובנים היא מזכירה גולף, וגולף ב205 אלף שקל

זה לא זול. אם רק היו יכולים לשפר את תא הנוסעים היא היתה מתקרבת לשלמות ביחס לתג המחיר שלה, אבל

כרגע היא נראית מבפנים כמו כל גולף ממוצעת (עם מושבי עור) וזה חבל...

Lexus CT200H

פורסם

מה שהיבואן לא מבין זה שהמסר של הפרסומת הזאת בכל מקרה יגרום לו לנזק, אם מה שנאמר בפרסומת נכון, אז אנשים לא יקנו את הטוארג, גם אם מי שקונה טוארג פחות מושפע מפרסומות , עדיין יהיו כאלה שכן יושפעו.

אם מה שנאמר לא נכון אז אנשים לא יקנו את הטיגואן כי למה שיקנו רכב מיבואן שמשקר להם ככה.

חוץ מהעניין של השקר גם העניין של הניסיון לעבוד על הציבור לא יתרום לפופולריות שלו.

אני לא מבין מה היבואן כל כך מרוצה מהפרסומת הזאת ועוד נתן בונוס למשרד פרסום.

פורסם

ולי נראה שבעקבות מסע הפרסום ה"גאוני" אכנס למחלקת טרייד-אין של צ'מפיון ואחליף את הטוארג בטיגואן.

בשלב הבא, אם הטיגואן לא יסע בעליות ובשטח טוב יותר מהטוארג אתבע את היבואן על פרסום שקרי.

בעצם, מה אני מקשקש. אין לי טוארג. יש לי "רק" פורסטר. ואותו אני לא מחליף. אפילו לא בטיגואן!

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אני לא מבין מה היבואן כל כך מרוצה מהפרסומת הזאת ועוד נתן בונוס למשרד פרסום.

חשבתי שזה קצת ברור. אם היבואן הצליח לגרום לדיון של 7 עמודים בקארס פורום סביב הנושא,

כתבות בעיתונים, ברדיו ואפילו לטלוויזיה הוא הצליח ליצור באז. אני לא שמעתי על לקוח טוארג שבאמת נפגע

מזה. אנשים מבינים שזה היה על מנת לעורר פרובקציה וכי הטיגואן לא באמת יותר טובה מהטוארג בשטח.

שתגיע לאולם תצוגה הנציג מכירות לא יתיימר אפילו להגיד לך שהטיגואן היא רכב שטח.

אל תשכח גם שקהל הלקוחות שקונה את הטוארג והטיגואן הוא שונה. טוארג זה רכב של חצי מליון ש"ח וצפונה.

שמגיעים לרמה של מכוניות בכלכך הרבה כסף לא קונים אותה לפי הפרסומת אלא לפי הרצון האישי שלך ולפעמים

מתוך סמל סטטוס (זה ברור שהטוארג הפך להיות ה-ג'יפ שיש כמעט לכל איש עסקים ושחקן כדורגל) אני גם חושב

שלאחר שפורסם הנושא שהרכב מאחורי המועדה זה הטיגואן הלקוחות נרגעו והבינו שזה בצחוק.

מנוע 2.0 לא יהיה חזק יותר מהמנועים של הטוארג והטיגואן תתפרק אם תנסה להיכנס לשטח שאליו יכולה להיכנס

הטוארג. בכל אופן, היבואן יצר באז אדיר סביב הרכב. יכול להיות שבלי פרובוקציה שכזאת הרכב לא היה מייצר באז

כלכך גדול.

העובדות מדברות בעד עצמן. ב-יומיים וחצי של מכירות צ'מפיון מכרו למעלה מ350 רכבים. זה הישג שאני חושב שכל

יבואן רכב היה שמח לרשום (על רכב של 200 אלף שקלים ויותר). בקיצור, תן להם לעשות את המחשבה שלהם, אני

בטוח שהמספרים מדברים בעד עצמם.

Lexus CT200H

פורסם

החלק האחורי של הרכב דומה לחלקו האחורי של הטוראן

וחלקו הקדמי הוא טוארג בקטן

בפנים הכל כמו טוראן\ גולף פלוס

רכב חמוד מאוד ויש לו הרבה תוספות בשחור עם ניקלים הוא נראה פצצה

עדיין אין על הטוארג

אחד הרכבים המדהימים שאי פעם נהגתי בהם

והמנוע סוחב ממש לא רע .

• תוכן חדש...