Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותי זה מעניין לדעת...אני גם מחכה לשמוע לגבי מה מראה מד החום אצלך.

אני שומר תוצאות של תדלוקים מהיום שרכשתי את הרכב

ככה שאני יודע בדיוק בכל תדלוק כמה הרכב עשה

אולי יהיה מעניין עכשיו בקיץ לראות אם יש שינוי כלשהו

בממוצע הכללי כי בחורף לרכב היה מאו קשה להגיע לטמ"פ עבודה הרגילה שלו

רוב הזמן הוא היה על הרבע בתוך העיר או פקקים היה מגיע למקום הרצוי

נראה מה היה בקיץ.

פורסם
אוקיי, אם ככה אז בוא תגיד לנו אתה. מעבר לזה שיש אצלך מצב שחסרים בו מים, מה מראה שעון הטמפרטורה ברכב בשני המצבים (כאשר חסרים מים, וכאשר לא חסרים\)?

כשהמצב הוא כהוראות היצרן אז הטמפ' על פי השעון היא באיזור ה 85 מעלות עם עליה לפעמים לכיוון ה 90 .

כשחסרים מעט אבל ממש מעט מים אז המנוע יותר קרוב לאזור ה 90 מעלו. והראדיאטור מידי פעם עובד .

אין שינוי בצריכת הדלק בין החורף לקיץ .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

מוזר שאתם מסתלבטים עליו - לי זה נראה הגיוני

אם אין לו תרמוסטט או שהתרמוסטט שלו דפוק - אזי הוא תקוע במצב פתוח כל הזמן

כשיש נוזל קירור כמו שצריך - המנוע לא מגיע למטפ עבודה ועובד על תערובת עשירה כל הזמן - מה שפוגע בתצרוכת הדלק.

כשחסר נוזל קירור - המנוע קרוב יותר לטמפ' העבודה שלו ותצרוכת הדלק משתנה בהתאם [משתפרת]

חבל שאף אחד לא חשב טיפה לפני שבחר להתחיל להסתלבט פה על הבחור.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

כשיש נוזל קירור כמו שצריך - המנוע לא מגיע למטפ עבודה ועובד על תערובת עשירה כל הזמן - מה שפוגע בתצרוכת הדלק.

כשחסר נוזל קירור - המנוע קרוב יותר לטמפ' העבודה שלו ותצרוכת הדלק משתנה בהתאם [משתפרת]

רון.

צודק במאה אחוז!

גם לי הייתה אופל קורסה ובמשך תקופה ארוכה הרכב לא היה מגיע לחום מנוע אופטימלי ואפילו לא קרוב-ואני ברוב תמימותי הייתי מבסוט.

יום אחד פשוט גיליתי למה החום מנוע לא עולה ולמה הצריכת דלק שלי כל כך גבוהה-כי פשוט מישהו ביטל את התרמוסטט.

תעשה בדיקה אם יש לך תרמוסטט בכלל ואם הוא עובד טוב ולא נשאר תפוס במצב/פתוח/סגור לעיתים!

אין שכל-אין דאגות:יש רק הרבה הוצאות כספיות!:?

פורסם

הנסיך אף אחד לא מסתלבט עליו סתם, תראה מה הוא רשם:

הוא שכשחסר מעט מים במיכל העיבוי אז צריכת הדלק של הרכב משתפרת בצורה נראה ביותר . כמעט עליה של 1-2 ק"מ לליטר , שבתרגום מיכל שלם זה בין 80-40 ק"מ וזה משהו שניתן לשים לב אליו .

!

לא יורגש הבדל בטמפרטורה אם"חסר מעט מים" במיכל העיבוי, לכן תאוריית הטרמוסטט שגויה.

יש רכבים שאתה יכול לנסוע בלי מיכל עיבוי בכלל, ולא תהיה עליה בטמפ', הסברתי את זה בעמוד הקודם.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לפחות אני לא מסתלבט עליו אני מסכים איתו.

אולי עלינו פה על איזה משהו סדרתי באופל קורסה...חחחח

לנסיך - זאת הטענה שלי ששללו אותה ומכיוון שאין לי רקע טכני עשיר אז

אם חכמים ממני אמרו שלא הגיוני אז מי אני שיתווכח.

אני חושב שיש צדק בדברים שלי כי תערובת עשירה כפי שאמרת=יותר דלק...

פורסם

הבדלי הטמפ' עומדים על מעלות בודדות .

רון.

קשה לי מאוד להאמין שפחות מחצי ליטר של נוזל קירור ישפיע על מצב של חום מנוע בהנחה והטרמוסטט תקול .

מה גם שלמנוע לוקח זמן סביר להתחמם .

כיצד ניתן לבדוק את הטמרוסטט "בתנאים ביתיים" ומה מיקומו ברכבי ?

פורסם

עמי, בדיקת התרמוסטט מאוד פשוטה.

גע בקטע צינור לפניו, וקטע צינור אחריו.

בהנעת המנוע, שניהם אמורים להיות קרים, אך עם התחממותו רק הצינור שלפני התרמוסטט אמור להתחמם בעוד שהשני עדיין קר - עד לטמפ' פתיחתו.

אם לא הבנת, אתה יכול לגמוע קילומטרז' עצום ולקפוץ אליי... :)

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

שלום ..אני מבקש עזרה בדחיפות!!! יש ברשותי פונטיאק גרנד פרי 95...הרכב במצב מצויין ממש חדש רק דבר אחד לא ברור לי ורבים וטובים ממני ניסו לעזור אך לשוא!!...צריכת דלק מוגברת ואני מתכוון ממש מוגזמת..60 ליטר בעיר אני בקושי עושה 370 ק"מ ומחוץ לעיר כ550...ואני נוהג ממש רגוע..החלפתי חוטי הצתה פלגים פילטר אויר ופילטר דלק ..אבל לא עזר הרכב חותך וצורך דלק בטירוף..זה לא מצב תקין אני מכיר לא מעט אנשים עם רכב זהה וצריכת הדלק שלהם הרבה יותר הגיונית..בתודה מראש!

פורסם

רון.

חלאס קשקשת! עם או בלי תרמוסטט, כמויות מים שוליות אלו לא ישפיעו על תצרוכת דלק.

וחבל שאנשים בוחרים לקשר בין דברים בכוח כאשר אין להם שחר.

פורסם

אךךךך שחף שחף ....!!

מה הייתי עושה בלעדייך ?

ואני לא בטוח שאני אשרוד כלכלית את הנסיעה אלייך .

בעקרונית הבנתי , עכשיו נשאר רק למצוא את החלק .

בדרך כלל הוא יושב באזור הראדיאטור אם אני זוכר נכון?

שבת מגניבה לכולם.

פורסם

לא זה לא על הרדיאטור זה על המנוע מחובר לצינור העבה העליון שהולך אל הרדיאטור. ז"א לשם מחובר בית הטרמוסטט שאותו אתה צריך לפתוח ובתוכו תגלה את הטרמוסטט עצמו.

• תוכן חדש...