Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למי שלא מכיר את איל, מדובר בבחור שההתמחות שלו זה מחשבים בכלי רכב. מחשב ניהול מנוע, מחשב כריות אוויר, מחשבי abs ועוד.

הוא לא עשה הוקוס-פוקוס ולא מדובר רק בהחלפת פלגים. מדובר בעידכון/שנוי בתכנת המחשב בהתייחסות לתקלה מסוג זה. זה לא שהממיר פגום, אלא המחשב מתייחס אליו ככזה.

הנה קישור לאתר של איל שמתיחס לתקלה מסוג זה.

אני מנחש שהוא צורב תוכנת מחשב ללא EOBD ואז אין התייחסות למצב הממיר הקטליטי ברכב. לא מומלץ.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבחור נכנס למוסך מורשה, בדקו את הרכב, בלה בלה , תכין 9600 ש"ח לפני מע"מ להחלפת הממיר.

מה, קשה להשקיע קצת רצון ע"מ לפתור את הבעייה או שהכסף מדבר?

פורסם
אני מנחש שהוא צורב תוכנת מחשב ללא EOBD ואז אין התייחסות למצב הממיר הקטליטי ברכב. לא מומלץ.

אם זה רק מניחוש ולא מידע, אל לך להשמיץ סתם.

לא נראה לי שזו דרכו, לעקוף תקלות בצורה גסה כלכך.

מה שכן מפליא אותי, למה היבואן לא יכול לבצע עדכון תוכנה באופן זה או אחר שיפתור ת'בעיה גם כן.

פורסם

אני תומך בדעתו של דניאל, גם לדעתי לא בוצע שום תיקון, מה שבוצע שה שינוי פרמטרים בתוכנה, הגדלת טולרנסים (תחומי שגיעה מותרים) וכרגע המחשב לא מזהה את הממיר התקול כתקול.

החלפת הממיר גם הייתה פותרת את הבעיינה.

פורסם
אנחנו לא בדיוק יודעים מה התיקון שבוצע ואני מנחש שבוצעה עקיפה ולא תיקון (קרא הודעה מס' #16)

לא יפה לזלזל באייל נ.

רפי לין ממליץ עליו בכל שרשור העוסק בדיאגנוסטיקה.

פורסם

מה שכן מפליא אותי, למה היבואן לא יכול לבצע עדכון תוכנה באופן זה או אחר שיפתור ת'בעיה גם כן.

היבואן לא יכול לבצע עידכון תוכנה, כי לא מדובר בעידכון שמופץ על ידי היצרן, אלא בהתערבות פיראטית בתוכנה הקיימת.

אני חושבך כך, בגלל שלא מוכנים להסביר ללקוח, מה בדיוק בוצע במהלך התיקון, ומסתפקים בהסבר כללי - "תיקון מחשב"

אני בטוח שלא נשרפו שם רכיבים אלקטרוניים, ומדובר בשינוי תוכנה בלבד.

פורסם
לא יפה לזלזל באייל נ.

אני בשום פנים ואופן לא מזלזל באייל.

אין לי ספק, שרמתו בתחום מאוד מאוד גבוהה, והוא חסך ללקוח הרבה כסף במקרה הזה.

אבל את הבעייה לדעתי הוא לא תיקן, הוא רק גרם למחשב הרכב לא לראות אותה.

פורסם

אוקיי אז קראתי את התגובות ואני טוען כי על מנת לייעץ עליכם ראשית לדעת כיצד המערכת פועלת.

בעיקרון תקלה P0421 זו אכן תקלה שאומרת כי יעילות הממיר הקטליטי ירודה.

עכשיו אני אסביר לך איך המערכת פועלת ברכבים חדשים בעלי ממיר קטליטי קיימים שני חיישני למדה שהם חיישנים אשר "קוראים את נתוני גזי הפליטה" הראשון נועד על מנת כביכול לומר למחשב ניהול המנוע מהי התערובת הקיימת במנוע והמחשב מבצע תיקונים בהתאם ואילו השני תפקידו הוא אך ורק לבצע בדיקה לתפקוד הממיר הקטליטי.

בתוכנה של הדיאגנוזה קיימת אפשרות לבדוק ולראות בגרפים את המתחים אשר מוצאים חיישני הלמדה.

הגרף של החיישן הראשוני אמור להראות גל סינוס ואילו הגרף של החיישן השני אמור להראות פחות או יותר גרף ישר במידה ושני הגרפים מראים גל סינוס זאת אומרת שאכן יעילות הממיר לא תקינה ולכן יש צורך בהחלפת הממיר מנסיוני עדיף שלא להתעסק עם החלופיים כיוון שהם נהרסים יחסית מהר והאפשרות שעדיין מחשב ניהול המנוע יפתח קוד תקלה היא גדולה.

עכשיו בד"כ במידה וקיימת בעיה של MISS FIRE "פיספוס ניצוץ" במנוע זה פוגע בממיר ולגביי איש המחשבים אני מאמין שהוא בחור בעל ידע באלקטרוניקה ויכול איכשהו לתכנת את מחשב הרכב על מנת שלא יפתח קוד תקלה, אבל גם כאן קיימת בעיה ראשית אני חושב שבטסט תיהיה לך בעיה של זיהום אויר, וגם במידה ולא תיהיה בעיה עם כל הכבוד ויש כבוד הוא לא יותר חכם ממהנדסי הרכב שתכננו את המחשב וגם אם קיימת תקלה בתכנון אנו מבצעים עידכוני תוכנה למחשב שפותר את הבעיות אז לא הייתי ממליץ ללכת בכיוון הזה.

ועכשיו למחיר את מחיר החלק לא קובע המוסך המורשה.

אני הייתי ממליץ לך לבדוק תקינות חיישן הלמדה ובמידה והוא תקין תחליף את הממיר לממיר מקורי אבל המחיר משום מה שראה לי גבוהה מידיי אפילו למוסך מורשה תבדוק בעוד מוסך מורשה על כל מקרה אין לך מה להפסיד.

פורסם
אם זה רק מניחוש ולא מידע, אל לך להשמיץ סתם.

לא נראה לי שזו דרכו, לעקוף תקלות בצורה גסה כלכך.

אתה חוטא פעמיים:

בראשונה- שאתה חושב שאני משמיץ כאן משהו, הכל גלוי ואני מעלה רק ניחוש מלומד על סמך הקישור שאתה נתת, קוד התקלה הספציפי הזה מעיד על ממיר לא תקין ולרוב זה נגמר בהחלפתו או החלפת האטמים שלו, מה שלא בוצע הפעם.

קרא את שאר התגובות להבין שכוון המחשבה שלי מחושב, זהיר ולא ממש בלעדי שלי.

בנוסף, אייל הוא חבר פורום ובעל מקצוע מוערך והוא מוזמן להגיב בכל עת.

שנית, "ת'בעיה" שפת צ'ט או רחוב אינה מקובלת בפורום, אנא קרא את כללי הפורום כדי שלא תחטא בשלישית.

• תוכן חדש...