Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

הרכב הוא מיצובישי קולט שנת 94' 1600 ידנית.

הרכב אצלי כשנה, עבר טיפול גדול ב20.1.07, 3 חודשים אחרי הקנייה החלפתי רדיאטור ברכב ושבוע אחרי הלך המיצב טורים (מחלה ידועה במיצובישי).

כעבור חצי שנה מיום הקניה (ורשלנות מצידי) נפרץ האטם ראש במנוע ונוצרה "טחינה" , הרכב עבר ראש מנוע ויצא האוטו כמו חדש , נוסע הרבה יותר טוב, יותר חזק ובקיצור סוחב ממש טוב , באותו תיקון הוחלף גם השמן ברכב ונעשה טיפול כללי.

מאז האוטו (חצי שנה עברו מאז כל הטיפולים) לא ביקר במוסך פעם אחת, לא עבר טיפולים למיניהם , לא איבד טיפה אחת של מים וגם לא שמן ונסע איתי לכל הארץ וחזרה מספר פעמים.

(האוטו עומד כרגע על כ-169,000 ק"מ)

לבעייתנו: לפני שבוע התחילה לדלוק לי המנורה של השמן בלוח שעונים שמצביעה על חוסר שמן, חיכיתי למחרת שהאוטו יתקרר בחניה וקמתי בבוקר לבדוק אם באמת חסר, יצא שלא חסר בכלל והשמן כמעט עד הקו של המקסימום.

מאז המנורה דולקת רנדומלית פעם ב... רק לכמה שניות ומתכבה. אתמול פתחתי מכסה מנוע לבדוק מים ושמן (כהרגלי כמו כל שבוע) , וראיתי נזילה מצד שמאל של המנוע מעל איפה שנמצא הקלאץ' (אם אני לא טועה), בגלל שנראה לי שאני כן טועה אני מצרף תמונות של האיזור:

תמונה כוללת של כל המנוע עם חץ המצביע על מקור הנזילה:

15g5tmt.jpg

מקרוב:

umuxx.jpg

מקרוב2:

wcd2fm.jpg

ומקרוב3 שאני לא כלכך מבין מאיפה צריך להסתכל אבל מקווה שתבינו:

15owdjd.jpg

אולי זה פאשלה של אלה שתיקנו לי את הראש מנוע ולא סגרו שם משהו כמו שצריך?

אשמח לעזרה מכל מי שיודע, בנוסף אשמח להפנייה למוסך באזור חיפה,

תודה רבה,

אוהד.

פורסם

אני לא ממש מזהה מאיפה הנזילה,למרות שנראה לי שזה מהמפלג אבל חכה לתגובות מיותר מבינים ממני.

בנוגע לנורת השמן שנדלקת - אל תניע ואל תיסע עם הרכב כשהנורה דולקת,הנורה מצביעה על חוסר בלחץ שמן במנוע ולא על חוסר בכמות השמן,מה שאומר שהמנוע לא מקבל מספיק שימון נסיעה כך והדרך משם לשיפוץ ראש/החלפת מנוע קצרה.

יכול להיות תמיד שמדובר גם ביוניט לחץ שמן דפוק אבל לא כדאי לקחת סיכון (מנסיון דומה).

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אם היו נזילה רבה מאזור ראש בין לבלוק זה מהאטם ראש.שלמרות עשו לך הראש מנוע חדש ואך אטם לא מקורי.אבל אני לא רואה שום נזילה שהצלמת בתמונות.

אם יוניט תקינה ואין נזילה..כנראה שיש לך סתימה צינור שתוך אגן שמן(בזה אני לא יודע איך נקרא הזה).אסור לך אפילו להתניע אותה!!גש למוסך!!

פורסם

למוסך? שיפוץ ראש?

תשמעו האוטו נוסע מצוין, אמנם התגובה לדוושה לא כמו שהייתה פעם אבל באמת מאיץ ממש טוב, מניע חלק אין שום בעיות.

הנורה של הלחץ-שמן נדלקת אולי לרבע שניה ונכבית, ככה במחזוריות של כל כמה שניות\דקות\שעות אולי אפילו בהפרשים של ימים מהפעם הראשונה שנדלקה.

לכן לפי דעתי זה יותר החיישן שם נדפק (היוניט), אבל מה לגבי הנזילה? יכול להיות שעשו עבודה חאפרית על הראש מנוע? כי חצי שנה היה שקט ושום בעיות.

אשמח לדעות מעוד אנשים לפני שאני לוקח את האוטו לרופא (בלי קשר אני ייקח אותו פשוט יש לי כמה עניינם לסדר בימים הקרובים ואין לי ממש זמן).

תודה,

אודה.

פורסם

שלום רב

זוהי בעיה ידועה ברכב זה ( אטם גומי נפרץ באטם ראש) אני מרכיב אך ורק אטם ראש מקורי ומבצע ישור שטח לראש ואז הבעיה לא חוזרת

בברכה זיסו יוסי

פורסם

אני לא מתכוון שיש לרכבך בעיה בראש מנוע .אלא אני מדבר על אטם,שלא שמו לך מקורי.ולכן יש משם בריחה מהאטם.שרק אם באמת אתה רואה הרבה נזילות בין ראש לבלוק.אז תגש למוסך תדרש אותו שישמו לך שיחליפו לך אטם מקורי וללא לשלוח לשיפוץ ראש או משו..רק להחליף אטם.זה ידוע מחלה אצל מיצובישי לנסר,סופר לנסר וקולט!

ומחזיק לך אצבעות שזה לא בעיה באטם.אבל יש לך אחריות,לא?ואולי יתכן שבעיה יוניט.אין מה לדבר פה כי איאפשר לראות בדרך המחשב.

ולגבי שנדלקת לך שמן,ואמרת זה רק כמה שניות.ונכבה..זה לא עניין!!אל תתניע אותה זהו. תגרר אוטו למוסך.ואי אפשר לדעת שיתכן יש לך סתימה בשמן יוכל לגרום מנוע הלך!!

פורסם

נראה שיש לך נזילה משני מוקדים, אטם ראש המנוע והיוניט לחץ שמן. גש למוסך לממש את האחריות על העבודה והחלק.

פורסם

שלום.

בעיה ידועה במנועים האלה של פריצת אטם הראש באזור המצולם.

אבל אני יותר הולך במקרא שלך לכיון היוניד לחץ שמן ולמה? מיכיון שאתה מציין שהנורית לחץ שמן מהבהבת לפעמים וגם היוניד נוזלת אז חשבון פשוט 1+1= יוניד לחץ שמן בתחת.

לך תחליף יוניד בכמה שקלים ואני מאמין שבבעיה תיפתר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אז תודה רבה לכל מי שענה

מכל הסיפור הבנתי ככה:

אני חוזר מחר למוסך שסידר לי את הראש מנוע (מוסך סומרום בסביבת צומת קרית אתא למי שמכיר) שיסדר את הנזילה וזה במסגרת האחריות.

וגם להחליף חיישן לחץ-שמן (יוניט כמו שקראו לזה).

התיקון שאמורים לבצע במוסך, אמור לקחת כמה זמן? הרכב יהיה מושבת ליום-יומיים במוסך.

במידה וזה לא תופס במסגרת האחריות אצל מוסך סומרום, כמה זה אמור לעלות?

תודה,

אוהד

פורסם

שלום.

והיה והנזילה היא מהיוניד אז זה לא בגדר אחריות כי היוניד לא הוחלפה וגם לא שילמתה בעבורה.

מחיר היוניד הוא +- 40 ש"ח + הרכבה עוד מס' שקלים וסע לשלום המפתחות בפנים.

אגב כמה שילמתה עבור החלפת אטם הראש והאם יש לך חשבונית?

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שילמתי 1300 שקל כולל חריטה ומה שמסביב , אין לי קבלה כי בעלי המוסך הוא חבר של אבא שלי ככה שלא תהיה בעיה מבחינת הוכחה על העבודה ודברים דומים.

-------

*עריכה:

**שכחתי לציין, הרגע נזכרתי שהיו מצבים שהנורת לחץ-שמן הייתה נדלקת בעמידה בניוטראל למשך יותר מכמה שניות, שהייתי לוחץ על הגז והסל"ד היה עובר את סביבות ה1.5-2000 סלד הנורה הייתה נכבית משום מה, שירד הסלד חזרה ל1000~ הנורה חזרה לדלוק שוב באופן רנדומלי לפרקי זמן של כמה שניות+.

בנוסף הנורה גם הייתה נדלקת בזמן נסיעה אבל זה רק במצב כמו שציינתי בהודעה הראשונה בשרשור זה - ממש לחצי שניה\שניה שוב ושוב ושוב באופן רנדומלי לחלוטין.

-------

אני אגש אל המוסך הזה מחר ונראה מה יגיד, אני מקווה מאד שצדקת וזה נזילה רק מהיוניט לחץ-שמן ולא ממקום אחר.

תודה רבה והמשך לילה טוב,

אוהד.

פורסם

רק רציתי לעדכן, חזרתי הרגע מהמוסך:

הוחלפה גומיה שיושבת במפלג (היא יושבת בין המפלג לבין המנוע עצמו), הגומיה הקודמת מסתבר לא התאימה ובגלל זה נזל.

בנוסף הוחלף על הדרך גם חיישן לחץ-שמן של חברת FACET (מישהו שמע עליה?)

ובוצעה בדיקה של לחץ-שמן (עומד על 3 באר קבוע , שנותנים גז חזק עולה לכמעט 4 קבוע)

עלות כוללת: 100 שקל , כמעט שעה עבודה.

תודה לכל מי שעזר,

אוהד.

פורסם

אז בסופו של דבר צדקתי :lol: - הנזילה הייתה מהמפלג.

מה קורה עם הנורה לא נדלקת עכשיו ?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...