Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן שיוט בין עירוני הטמפרטורה נעה סביב 90 מעלות גם בשיוט מהיר ( יחסית לרכב )

בפקק תנועה הטמפרטורה מגיעה ל 100 מעלות ואף מעט יותר.

כאשר הטמפ' חוצה את ה 100 מעלות הוונטה מתחילה לפעול במהירות גבוהה ואז הטמ' יורדת לסביבות 95 וחוזר חלילה.

האם המחזור הנ"ל של התחממות+ וונטה תקין, או שהמנוע לא אמור להגיע לטמפרטורה הזו ? (אפילו תחת עומס)

עריכה:

====

פורסם בטעות בייעוץ לרכישת רכב,אפשר בבקשה להעביר לטכני ?

פורסם

אצלי בקסארה קיימת תופעה זהה כבר שנים. התייעצות עם מכונאי מוערך הביאה למסקנה שמדובר אצלי במחזור התחממות וקרור תקין לחלוטין.

פורסם

כלל אצבע - לא חסרים מים? כנראה שהכל תקין.

PSA עובדות בטמפ' גבוהה יחסית, וגם 98 מעלות נחשב לטמפ' עבודה תקינה לZX או 306.

HFturbo

פורסם

הטמפ' אצלי דומות בפז'ו 309 1600, אבל יוצא לי למלא פעם בשבועיים איזה 100 מ"ל מים, האם זה עדיין תקין?

והאם יש קשר לנפח מנוע? ז"א האם מנוע 1600 יעבוד על טמפ' יותר גבוהות ממנוע 1400 (מנועים של אותו יצרן במקרה של הת'רד)?

פורסם

איבוד המים אינו תקין, למעשה אתה לא אמור לאבד נוזל קירור כלל. אני לא משוכנע שיש בעיית התחממות אבל כדאיל לבצע בדיקת דליפות בלחץ במוסך ולבדוק את מע' הקירור באופן כללי.

פורסם

מסכים עם קודמי, ואכן אין לזלזל. בPSA זה יכול להיות החל מפקק ישן ועד (לא עלינו) קורוזיה בבלוק (לכיוון צילינדר מס' 1 בד"כ)...

HFturbo

פורסם

נשמע לי לא תקין -

בשיוט מהיר היא אמורה להיות על 80-90

וונטה אמורה להכנס ב95 לכל היותר ולהצניח את הרכב אל מתחת ל90.

ככה היה אצלי, הן ב1400 והן ב1900.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

טוב כנראה ה ZX קנאה ב 309 של ferez כי גם לי היה חוסר בנוזל קירור ואחרי הוספת נוזל

מסתבר שנוזל הקירור נעלם ללא נזילה שאני מסוגל לראות.

זיו,בזמן שרמת נוזל הקירור תקינה הטמפרטורות הם פחות או יותר מה שתארת .

הגיע הזמן לבקר במוסך...

אם יש לכם רעיונות בינתיים אשמח לשמוע.

תודה על התגובות וצפו לעידכונים.

פורסם

האם יש לך מאורר מזגן?

בעקרון, כמו שאמרו פה, המאוורר אמור להכנס במהירות נמוכה ב 95.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אצלי ב-309, לפי היינס המהירות הנמוכה של המאוורר אמורה להיכנס לפעולה רק ב-97 מעלות והמהירת השנייה ב-101 מעלות.

אתה בטוח שב-ZX זה אמור להיכנס כבר ב-95 מעלות?

פורסם

המערכת לא אמורה לאבד מים. מאז הראש מנוע שעשיתי לה במרץ שנה שעברה, ובערך 20,000 ק"מ מאז, איבדתי לכל היותר חצי כוס מים - מה שנראה לי סביר לרכב בן 16.

תבדוק נזילות בין החלקים השונים, במיוחד במכסה התרמוסטט, טפטופים, סדק בצינור ממנו מתאדים מים כשהמערכת חמה ויש לחץ גבוה.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

אוורור: חום + קור עובדים

מזגן: קור עובד, חימום מוציא אוויר פושר, בבדיקה אחרונה של רדיאטור החימום לא התגלו נזילות .

מחפירה כאן וב PSI הסיבה לאוויר הפושר בזמן חימום היא כנראה סתימה

של רדיאטור החימום דבר שיטופל אבל אני לא רואה את הקשר לאיבוד מים.

הנעתי את הרכב ונתתי לטמפרטורת המים לעלות עד ל ~90 מעלות אבל לא הצלחתי לגלות שום נזילות/סדקים.

אצטרך לנסות שוב בסופ"ש כשיהיה לי קצת יותר זמן פנוי.

• תוכן חדש...