Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב וברוך בואך לפורום.

הנזק שיכול להגרם הוא התפוררות רשת הרדיאטור, אכילת בלוק המנוע, התפוררות צנרת הגומי של מערכת הקירור, אכילת משאבת המים, התפוררות רדיאטור חימום, נזילת מים מכל חור אפשרי במנוע, ונזק בלתי הפיך. להמשיך......?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

aryebl, אני לא מבין מהיכן אתה מעלה רעיון כזה מקברי ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
מישהו ניסה לחבל לך באוטו ושם לך סודה קאוסטיק? או שמא קיבלת ממישהו "מומחה" עצה לעשות זאת?

צדקת !

ואין לך מושג כמה שצדקת, פותח השרשור קיבל את "ההצעה" "ממומחה", שהוא מוסך האם שלו, וגם המכונאי שטיפל לו רכב בעבר, וגם מכר לו את האוטו בעבר, וגם חבר!

ומעשה שהיה כך היה:

קיבלתי זה עתה טלפון לנייד שלי, מפותח השרשור , ולהלן סיפורו:

פותח השרשור סבל מבעיית חוסר חימום בתא הנהג.

הרכב הוא מסוג רובר, בעליו פנה למוסך האם שלו שמטפל לו ברכב,בעבר וגם שיפץ לו ראש מנוע בעבר והחליף לו משאבת מים,

ובעל המוסך, שהוא גם חברו, וגם מכר לו את הרכב בעבר, הציע לו לשים סודה קאוסטית, במיכל העבוי, לנסוע כרגיל, והסודה קאוסטית, כבר תבצע את העבודה.

מאחר ולא הורגש שום שיפור בחימום בתא הנהג, פתח בעל הרכב את מכסה המנוע, ועם החוש הטכני גילה להפתעתו שהצינורות

מורכבים הפוך, או מגושרים.

או פנה שוב למוסך והפנה את תשומת להו של בעל המוסך לכך, שאישר שיש תקלה, או הרכבה לקוייה, ומיד שלח את אחד מעובדי

המוסך, לסדר זאת.

המכונאי מיד ששחרר את הצנורות, נס על נפשו, בגלל האדים המחניקים, והרעילים של הסודה קאוסטית, שהיתה בצנרת.

הוא הרכיב בסופו של דבר את הצנורות, החימום חזר לפעול, והמוסך שלח את פותח השרשור לדרכו.

לאחר זמן מסויים, הרכב כבהפתאומית ברמזור, הוזעק גרר מטעם חברת הביטוח, והמכונאי קבע מיד, שמשאבת המים נאכלה,

המים פרצו החוצה בלחץ, קרעו את חגורת הטיימינג, השסתומים פגעו בראש המנוע, המנוע כמובן כבה, וההמשך ידוע.

פורק ראש המנוע, הוחלפו השסתומים, שרשרת הטיימינג ומשאבת המים הוחלפה שוב בפעם השנייה תוך שנה.

הרדיאטור נוקה, הוחלפו מי הקירור מספר פעמים, כדי לנטרל את השפעת הסודה קאוסטית, שעון החום הפסיק לתפקד, הוחלף יוניט חום, השעון חום מתפקד, אך המאורר לא נכנס כעת לפעולה, נותק הקונקטור של יוניט המאורר, מה שגורם למאורר לעבוד כעת ללא הפסקה, באופן זמני, עד להזמנת יוניט הפעלת המאורר.

אני מצפה לתגובות רבות בנושא, אך שטיפת המוח בנושא, של הטפשות של פותח השרשור מיותרת, מכיוון שפותח השרשור,

אל אף שנוא איש טכני, ואפילו בעל חנות המוכרת סודה קאוסטית, לצרכן הביתי, למטרת נקוי סתימה בביוב הביתי, ושמודע לסכנות בשימוש בחומר זה, סמך את ידו על עצתו של המוסך, שהוא לדעתו בר סמכא בנושא, ולא היה לו צל ספק, שיגרם לו נזק כלשהו, לאור העובדה שבעל המוסך, הרגיע אותו ואמר שהוא בצע זאת בעבר מספר פעמים, והחומר עשה את העבודה כראוי.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה קשה לי להאמין שקיימים מכונאים כאלה, מכונאי ותיק ומנוסה לעולם לא יעשה דבר כזה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד חברי, תתפלא אבל לצערי הרב קיימים, בהחלט קיימים.

את זהות המוסך ומיקומו קיבלת ממני בפרטי.

בברכה

צביקה

פורסם

סיפור מזעזע. כפי שהבנתי לרובר מנועים של הונדה מאלומיניום. ולפי איך שנאכלה משאבת מים, קל לדמיין מה קרה בתוך מנוע.:?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה חומר מאכל מאין כמוהו. לצנרת בבית (פלסטיק) הוא לא יעשה הרבה, אך לרכיבי המנוע? מתכות? אני לא אתפלא אם הסיפור יסתיים בהחלפת מנוע.

לאחר מעשה, הייתי חושב להכניס אולי חומר סותר למנוע, שינטרל את החומציות של הסודה קאוסטית, מצד שני, יהיה יותר יעיל חפש חומר סותר שינטרל את המוסכניק העלוב הזה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...