Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי היום איזה רכב (אני מחפש לרכוש), וכשפתחתי את הפקק של מיכל העיבוי ראיתי שכבה של כ1 ס"מ של מעין גריז לבן. המוכר לא ידע על מה מדובר.. ולא ידע להגיד לי. מה בדיוק זה אומר? אגב, השכבה היתה בהיקץ של הפקק, כלומר רק בקטע של צוואר המיכל, ולא היה גריז בתוך המיכל על המים.

אשמח לתגובות- תודה.

פורסם

אני רק רוצה להוסיף שבדקתי את מדיד השמן(כשהמנוע קר), והוא היה סה"כ נקי, לא ראיתי צבע של טחינה שם. את פתח מילוי השמן לא פתחתי.

מה שכן כפי שציינתי יש חומר כמו גריז לבן, שאוטם כביכול את מיכל העיבוי מתחת לפקק (חומר צמיגי כזה).

אודה לכם אם מישהו מכיר את זה. או אם מישהו יודע האם יכול להיות שבטיפול שנתי שמים במוסך איזה חומר כזה...?

פורסם

הרכב הוא פורד פיאסטה שנת 96. ידנית.

לא פתחתי את פתח המילוי שמן, אבל פתחתי את המדיד והצבע של השמן שם היה נורמלי. לא היו שאריות חומר לבן. ממה שקראתי כאן על טחינה, זה לא חומר גריזי כזה- או שאני טועה? בכל מקרה מאוד מוזר, במים עצמם לא היה כלום, אך בפקק של מיכל העיבוי היה חומר לבן - האם זה יכול להיות קשר למזג אויר וענייני התעבות (ראיתי שציינו את זה באחד הפורומים).?

בכל מקרה, האם יש משהו בתפקוד המנוע שיכול להעיד על חדירת שמן לרדיאטור? כלומר משהו בתפקוד הרכב- לא סוחב/עשן/מקרטע? כי סך הכל כשנסעתי עליו הוא נסע בסדר גמור.

אגב, בהנחה שזה חדירת שמן למים- האם זה נזק בלתי הפיך כלשהו? הבנתי שצריך לפרק את המנוע ואולי אפילו לעשות ראש מנוע במצב כזה, האם אחרי תיקון כזה הרכב אמור לחזור למצב נורמלי?

אוסיף ואציין שהצינור של הנשם אצלו קרוע, האם זה יכול להיות קשור איכשהו?

פורסם
הרכב הוא פורד פיאסטה שנת 96. ידנית.

לא פתחתי את פתח המילוי שמן, אבל פתחתי את המדיד והצבע של השמן שם היה נורמלי. לא היו שאריות חומר לבן. ממה שקראתי כאן על טחינה, זה לא חומר גריזי כזה- או שאני טועה? בכל מקרה מאוד מוזר, במים עצמם לא היה כלום, אך בפקק של מיכל העיבוי היה חומר לבן - האם זה יכול להיות קשר למזג אויר וענייני התעבות (ראיתי שציינו את זה באחד הפורומים).?

בכל מקרה, האם יש משהו בתפקוד המנוע שיכול להעיד על חדירת שמן לרדיאטור? כלומר משהו בתפקוד הרכב- לא סוחב/עשן/מקרטע? כי סך הכל כשנסעתי עליו הוא נסע בסדר גמור.

אגב, בהנחה שזה חדירת שמן למים- האם זה נזק בלתי הפיך כלשהו? הבנתי שצריך לפרק את המנוע ואולי אפילו לעשות ראש מנוע במצב כזה, האם אחרי תיקון כזה הרכב אמור לחזור למצב נורמלי?

אוסיף ואציין שהצינור של הנשם אצלו קרוע, האם זה יכול להיות קשור איכשהו?

צינור נשם קרוע אינו קשור כלל לתופעת הקצף הלבן בשמן, תופעה כזאת יש לבדוק לאורךזמן, ותוך מעקב על מפלס השמן, ניתן העזרתלחץ הפוך לאבחן האם קיימת בעיה של סדק בבלוק, בראש המנוע, ובאטם אש שרוף באזור מעברי

כזה עד בלתי אפשרי, לתת חוות דעת מוסמכת וסופית, ללא בדיקה יסודית.

קיבלת גם הודעה פרטית בנידון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...