Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ - MGA Roadster 1958

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד יום שישי הגיע עלינו לטובה :-D.

בשלב הזה עבודת הפירוק יותר מלוכלכת ומצריכה יותר מחשבה ומקצועיות, בנוסף רוב הברגים/אומים שמחוברים לשלדה מאוד חלודים וקשה לפתוח אותם.

כאשר MGA הייתה אצל הפחח השתמשתי במבער חמצן/אצטילן ובפטיש אויר של הפחח ופתיחת הברגים הייתה די קלה.

אמנם יש לי מערכת חמצן/אצטילן בעבודה, אבל לא בא לי לסחוב אותה כל יום שישי ולהחזיר (מי שמכיר יודע כמה הבלונים כבדים) ופטיש אויר אין לי.

אז מה היה לנו היום,

שחררתי את כבלי בלם היד מהבלמים האחוריים והוצאתי אותם מהשלדה, שחררתי את חיבורי צינוריות הבלמים והוצאתי את כל הצינוריות והצינורות של הבלמים מהשלדה, פירקתי מהשלדה שני משולשי אלומיניום שאין לי מושג למה הם משמשים, פרקתי את הדרייבשפט, פרקתי רצועות גומי שמחברות בין השלדה לקפיצים האחוריים (שקשורות איכשהו למערכת הבולמים), פרקתי את הבולמים האחוריים, פרקתי את בורגי ה U שמחברים את הקפיצים האחוריים לשלדה מצידם האחורי.

תוך כדי הפירוק אחת האומים סירבה לזוז אז הפעלתי יותר כוח, היא זזה כ 3/4 סיבוב ו "בום" היא נגזרה (עוד חלק שצריך להזמין מארה"ב),

כך שפירקתי את הצד האחורי של שני הקפיצים, בצד השני של הקפיצים האחוריים יש אום דיי גדולה מכל צד והן מסרבות להסתובב,

החלטתי לא להפעיל יותר מדי כוח ובשבוע הבא אני אארגן מערכת חמצן/אצטילן וגם פטיש אויר, כך יותר נכון לעבוד.

שאלות:

האם ניתן / נכון להרכיב חזרה את צינוריות הבלמים לאחר הפירוק או שיש צורך בצנרת חדשה?

השאלה נשאלת משום שבקצוות צינוריות הנחושת יש פטרייה שמשמשת לאיטום תוך כדי הידוק האום.

אם יש צורך בצינוריות חדשות האם קיים לקניה כלי ייעודי לעשיית הפטרייה הנ"ל?

תמונות מצורפות:

IMG_2415.jpg

IMG_2416.jpg

IMG_2420.jpg

IMG_2421.jpg

IMG_2424.jpg

IMG_2435.jpg

IMG_2467.jpg

IMG_2478.jpg

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צינורות נחושת אינם מקובלים בארץ והמכשיר שעושה את ה"פטריה" (נהוג לכנות זאת "פלייר" flare) הזו לצנורות פלדה הנו מאוד מאוד יקר.

מנגד - קל מאוד להשיג את צינורות הנחושת בארץ - אותם צינורות המתאימים לגז.

מה שכן - מכשירים ל"פטריה" כזו לא מצאתי בארץ אבל מכשיר כזה ניתן לקנות בחו"ל במחיר ממש סביר.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

אבי התעסק בעברו במערכות גז, כששברתי בטעות את אחד הצינורות ברקס אצלי סידרתי אותו ע"י הפלר הזה שאבי השתמש בו לצינורות גז, מכשיר טוב עולה באמת הרבה אבל ניתן להשיג גם אחד פשוט במחיר סביר.

פלר.jpg

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

לגבי הברגים שאתה משחרר עם ברנר (בחום) כך בחשבון שבורג שהפך לצבע אדום בעת החימום עבר טיפול טרמי והוא כבר הרבה פחות חזק, זה לא נורא במידה ואתה מחליף ברגים, אבל אתה גם מחמם לפי מה שאתה מסביר את השילדה והתושבות של הקפיצים לדעתי פה אתה עושה נזק ומחליש את האיזור שאתה מחמם בשילדה והקפיצים.

עדיף בלי חימום פשוט לגזור את הברגים ולהחליף בחדשים.

טל

פורסם

זיו ואופיר תודה על התשובות,

השאלה אם בכלל יש צורך להחליף את צינוריות הנחושת?

הם במצב לא רע, אפילו טוב.

רק שאני יודע שבחיבורי הידראוליקה המודרניים מלבישים על קצה הצינורית טבעת נחושת קונית

ותוך כדי סגירת האום נוצר האיטום, במידה ופותחים את האום יש צורך להחליף את טבעת הנחושת בחדשה.

תודה,

ישראל

פורסם
לגבי הברגים שאתה משחרר עם ברנר (בחום) כך בחשבון שבורג שהפך לצבע אדום בעת החימום עבר טיפול טרמי והוא כבר הרבה פחות חזק, זה לא נורא במידה ואתה מחליף ברגים, אבל אתה גם מחמם לפי מה שאתה מסביר את השילדה והתושבות של הקפיצים לדעתי פה אתה עושה נזק ומחליש את האיזור שאתה מחמם בשילדה והקפיצים.

עדיף בלי חימום פשוט לגזור את הברגים ולהחליף בחדשים.

טל

כאשר מדובר בפלדה, על זה אי אפשר להתווכח!

רק שכאשר מדובר בברזל, לא משנה לאיזה גוון תחמם הוא לעולם לא יתחסם (יקבל קושי) הדרך היחידה לחסם (להקשות) ברזל

היא על ידי החדרת פחמן לקליפה החיצונית בתהליך שנקרא צמנטציה ולאחר מכן חיסום, וכך רק השיכבה החיצונית עד 1 מ"מ יקבל הקשיה.

כל חלקי הפח ברכב כולל השילדה הינם עשויים מברזל ולא מפלדה.

כל חלקי השלדה מרותחים בינהם וזו עובדה! תחשוב רגע לו השילדה היתה עשויה מפלדה, תוך כדי ריתוך (שמגיע לטמפרטורות גבוהות) האזורים המרותכים וקרוב להם היו עוברים "טיפול תרמי" כך שרוב השילדה בעצם מוחלשת.

בנוסף באזור שבו נמצאים הברגים יש בוקסות גומי כך שלא רצוי לחמם למצב שבו האום/הבורג יגיעו לצבע אדום, מספיק לחמם מעט

על מנת לאפשר לאום להשתחרר מהחלודה.

הברגים שחיממתי לצבע אדום חיברו בין הבודי לפלטות בקצה השלדה, מסומן בכחול בתמונה המצורפת.

תודה,

ישראל

IMG_0000.jpg

פורסם
אבי התעסק בעברו במערכות גז, כששברתי בטעות את אחד הצינורות ברקס אצלי סידרתי אותו ע"י הפלר הזה שאבי השתמש בו לצינורות גז, מכשיר טוב עולה באמת הרבה אבל ניתן להשיג גם אחד פשוט במחיר סביר.

אם תרצה אשאיל לך.

פורסם

ישראל ,

אני עשיתי את צינורות הבלם מחדש מנחושת ואת הפיטריה בעזרת מכשיר שמתואר כאן בשירשור .

מקובל מאוד באותם שנים שצינורות הבלם הקשיחים הם מנחושת .

קל מאוד לעבוד איתם ונגישים לקניה .

מומלץ .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

ישראל.

צינורות הנחושת זמינים אצל כל ספקי הקירור ומיזוג האוויר, אם יש לך חבר העוסק בקירור או במיזוג יש לו בוודאי גם flaring tool שזה המכשיר שעושה את הפטריה.

יש גם טבעות נחושת אבל הן מתאימות במקרה של חיבור ברזל על ברזל, מאחר ושני החומרים קשים יש צורך בטבעת נחושת שתימעך ותבצע את האטימה, דוגמא לחיבור ברזל על ברזל היא חיבור צינור גמיש עם flare ברזל על פרסוסטט שהניפל שלו מברזל.

כאשר משתמשים בצינור נחושת שהינה חומר רך אין צורך בטבעות.

ביצוע flare נכון לאטימה טובה אינו פשוט כל כך וכדאי לתת לבעל ניסיון לעשות אותם עבורך.

בהצלחה.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם
אם תרצה אשאיל לך.

תודה עודד,

יש עוד הרבה זמן עד להרכבה, במידה ויהיה צורך אני אבקש.

ישראל

פורסם

דרור ובני תודה,

OK, זה שאפשרי לעשות את הפטרייה על צינוריות חדשות, אבל השאלה - ככלל, האם אפשר להחזיר חזרה את הצינוריות

שפורקו או שאסור, כי לאחר הידוק חזרה מאבדים את האטימה? או שלא תאבד האטימה.

ישראל

פורסם

קורל, נקה היטב את הצינורות הישנים, העבר בהם טינר ולחץ אויר. בהנחה והם מקוריים, הם עדיפים על תחליף שתכין לבד מהסיבה הבאה. הפטריה שאמורה להיות בצינורות בילום היא כפולה, מחוזקת יותר, מהפיטריה שהמכשיר הפשוט עושה..... אם אתה רוצה להחליף את הצינורות, לך למכון לצנרת, שיכין לך לפי מידה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

זהההווו! כרגע אפשר לומר שעברתי את שלב הפירוק.:-D

השלדה עירומה כביום היוולדה, אין עליה בורג שלא הוסר.

לשלב הזה הגעתי לאחר מלחמת התשה נגד הברגים ושבסופה אני ניצחתי.

בנוסף ליום שישי האחרון עבדתי גם ביום רביעי בערב כ 5 שעות, כך שביום שישי אחרי הצהריים נסתיימה מלאכת הפירוק.

השלדה תעבור ריסוס חול יחד עם עוד כמה חלקים שפרקתי ממנה ולאחר מכן היא תעבור להמשך שיפוץ אצל הפחח.

בינתיים אני אפרק לגורמים את כל המכלולים שהוסרו מהשלדה ואשפץ את מה שניתן לשפץ.

אז מה יש לשפץ ממה שהוסר מהשלדה:

מכאני - מערכת הגה, מערכת בלמים, קפיצים קדמיים, בולמים קדמיים - הבולם בצד הנהג הוחלף

ע"י הבעלים בארה"ב (ניתן לראות בתמונות שהצבע שונה) והוא אכן עובד הבולם בצד הנוסע לא

עובד ולפי ספר היינס לא ניתן לשפץ את הבולמים הקדמיים (אני אנסה), קפיצים אחוריים, בולמים אחוריים

דיפרנציאל, צנרת דלק, צנרת בלמים ועוד.

קוסמטי – גלגל הגה, צינורות ומוט הגה, תושבות קפיצים קדמיים, רצפת עץ, טונל גיר קדמי ואחורי,

מערכת בלם-יד, ג'נטים, צמיגים, אומי גלגלים ועוד.

תמונות מצורפות.

ישראל

IMG_2530.jpg

IMG_2500.jpg

IMG_2501.jpg

IMG_2536.jpg

IMG_2538.jpg

IMG_2543.jpg

IMG_2546.jpg

• תוכן חדש...