Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מדובר על פולו 1.6 שנת 2000 (נראה לי שזה הזרקה בגלל שזה לא רכב ישן, אבל אין לי מושג)

הרצתי חיפוש על איך לחמם את המנוע בתחילת נסיעה

מה שהבנתי זה שיש לחכות כחצי דקה על סרק ואז להתחיל לנסוע, אבל רגוע

עכשיו לוקח לי משהו כמו 2-3 דקות אם אני לא טועה להגיע ל 90 מעלות. בנקודה זו אפשר להתחיל לנסוע קצת פחות רגוע או לחכות עוד קצת שהשמן יתחמם ? (אין לי מד טמפ' שמן)

ועוד שאלה:

קראתי שלאחר סיום נסיעה מומלץ לחכות קצת על סרק כדי לתת למנוע להתקרר

עכשיו המנוע שלי ברגע שהוא מגיע ל 90 מעלות הוא נשאר שם, הוא לא ירד מזה כל עוד הוא פועל וגם לא יצא לי לראות אותו מעל זה. אז האם באמת כדאי לחכות קצת בסרק ? (הרי מה זה יתן, הוא לא עולה מעל 90, והוא לא ירד מתחת) ואם כן, כמה זמן ?

תודה מראש

פורסם

אחרי שמחוג חום התייצב על 90 מעלות, אפשר לנסוע רגיל, ברוב המכוניות זה לוקח יותר מ 2-3 דקות.

אין צורך לחכות לפני כיבוי המנוע. רק במנועי טורבו צריך לחכות.

פורסם
אחרי שמחוג חום התייצב על 90 מעלות, אפשר לנסוע רגיל, ברוב המכוניות זה לוקח יותר מ 2-3 דקות.

אין צורך לחכות לפני כיבוי המנוע. רק במנועי טורבו צריך לחכות.

לפי מה שהבנתי מד הטמפ' בעצם מודד את טמפ' המים, ומה שבאמת קובע זה טמפ' השמן (תקנו אותי אם אני טועה). עכשיו הבנתי שהמים מתחממים יותר מהר מהשמן, ולכן צריך להמשיך לנסוע רגוע גם אחרי שמד טמפ' המים הגיע ל 90 מעלות. האם אני צודק ?

ועוד שאלה:

כשמחכים בין התנעה לתחילת נסיעה נאמר איזה חצי דקה והטורים עדיין קצת גבוהים, לחכות עוד קצת או שאפשר לנסוע בכל זאת ?

שוב תודה מראש

פורסם

דיברו על נושא חימום מנוע לפני תחילת תנועה בערך 40 מיליון פעם.

כל אחד חושב משהוא אחר.

לדעתי, אין צורך להמתין גם את ה 30 שניות האלו. אתה מניע, שם חגורה, מרכיב משקפי שמש, מרכיב פנל לרדיו, (הנה עברו כמה שניות) ויוצא לדרך.

לא לקרוע את המנוע בוא נגיד ב 10 דקות הראשונות, כלומר לא לעלות ל 5000 סל"ד, לא לעשות קיקדאונים בגיר אוטומטי, לא להאיץ בפול גז.

אי המתנה לפני תחילת תנועה זה לא מה שיהרוס לך את המנוע.

אם תיקח שני מנועים שעברו 100 אלף ק"ם, כשבאחד מהם דאגו לחמם את המנוע לפני נסיעה ובשני לא, וכל שאר הדברים (אופי נסיעה וטיפולים) היו זהים, תפרק אותם, ותמדוד בלאי בצילינדרים, אני בטוח, שלא יהיה שום הבדל.

פורסם
דיברו על נושא חימום מנוע לפני תחילת תנועה בערך 40 מיליון פעם.

כל אחד חושב משהוא אחר.

לדעתי, אין צורך להמתין גם את ה 30 שניות האלו. אתה מניע, שם חגורה, מרכיב משקפי שמש, מרכיב פנל לרדיו, (הנה עברו כמה שניות) ויוצא לדרך.

לא לקרוע את המנוע בוא נגיד ב 10 דקות הראשונות, כלומר לא לעלות ל 5000 סל"ד, לא לעשות קיקדאונים בגיר אוטומטי, לא להאיץ בפול גז.

אי המתנה לפני תחילת תנועה זה לא מה שיהרוס לך את המנוע.

אם תיקח שני מנועים שעברו 100 אלף ק"ם, כשבאחד מהם דאגו לחמם את המנוע לפני נסיעה ובשני לא, וכל שאר הדברים (אופי נסיעה וטיפולים) היו זהים, תפרק אותם, ותמדוד בלאי בצילינדרים, אני בטוח, שלא יהיה שום הבדל.

הבנתי

טוב אני אחכה את השניות האלה לפני ההתנעה, לדעתי זה שווה את זה ולא גוזל ממני כלום

ל 5000 (ובד"כ אפילו לו ל 4000) סל"ד אני לא מגיע אז אין עם זה בעיה

תודה :)

• תוכן חדש...