Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פגיעה בג'נט - רנו קליאו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בוחן לקנות רנו קליו B משנת 2001.

המוכרת אמרה שבעקבות החלקה היא נתקעה במדרכה

והחליפו לה צמיג וג'נט קדמי ימני.

האם זה מצדיק ירידה בשווי הרכב או נחשב תאונה "קלה"?

תודה, ברק.

פורסם

אני לא מבין חלק מהאנשים פה.. עם דברים כאלה פעוטים , אז היא נתקעה במדרכה והחליפו ג'אנט אז?? מה אפשר לעשות?

זה אוטו יד 2 לא חדש.. היא עשתה את המקסימום שאפשר לעשות והחליפה את הג'אנט + צמיג.. על מה יש פה להוריד אני לא מבין? האוטו נראה טוב בא לך עליו קח לבדיקה תראה שלא עבר תאונות והכול בסדר וזהו. מה לעשות שהרכב כמה שנים כבר על הכביש אי אפשר לצפות מרכב יד 2 שיהיה מושלם מכל הבחינות אם זה מרגיש לך לא טוב שהחליפו ג'אנט אז תחפש אוטו אחר . ואם על זה אתה רוצה להוריד במחיר אז אני לא חושב שאתה תמצא אוטו בקרוב.

פורסם

הי,

תודה על התגובות. אני ממש לא מבין גדול ברכב ובגלל זה שאלתי אם פגיעה בג'נט היא רצינית או לא...

בכל מקרה לקחתי את הרכב לנסיעת מבחן והוא סוחב קצת ימינה. אני לא יודע אם זה קשור או לא אבל

כנראה שרק בדיקה במוסך תגיד מה הבעיה.

תודה בכל מקרה,

ברק.

פורסם

פגיעה במדרכה לא מסתיימת תמיד בג'אנט וצמיג חדשים. תתכן פגיעה בכיוון פרונט, בולם זעזועים, עיקום מתלה וכו'. יש לבדוק בקפידה את הצד בו הייתה פגיעה ולוודא.

Veni Vidi Vici

פורסם

אם היתה פגיעה בג'נט, סביר להניח שיש צורך בכיוון פרונט ואיזוני גלגלים (לבדוק שהצמיגים מלפנים שווים בגיל ובתוצרת). זו כנראה הסיבה לסחיבה, אבל תדע טוב יותר אחרי בדיקה. באופן עקרוני, אם הנזק מסתכם בג'נט+צמיג+כיוונים, לא מדובר על משהו רציני או מתמשך.

פורסם

למגיב מעלי -

אם החליפו ג'נט וצמיג, עשו להם איזון לפני ההרכבה.

הוא רשם, שהחליפו רק צמיג אחד - כלומר הצמיגים לא יוכולים להיות שווים בגיל ובשחיקה.

לגבי הנזק עצמו- תלוי כמובן בעומצת הפגיעה, כלומר במהירות ובזווית, בה פגש הגלגל את המדרכה.

הנה מקרה, שקרה לי בשנה שעברה - החלקתי על כביש רטוב, ופגעתי עם הגלגל הקידמי שמאלי באי תנועה. מאחר וניסיתי לברוח הצידה, הגלגלים היו מופנים חזק שמאלה.

כתוצאה מהפגיעה נשבר הבורג, שמחזיק את המשולש, המשולש עצמו נקרע, ונדרשה מתיחה של הגשר הקידמי, על מנת להגיע לזוויות פרונט תקינות.

הג'נט והצמיג נשארו תקינים וישרים, ולא איבדו את האיזון שלהם.

מהירות הפגיעה היתה 30-40 קמ"ש.

כל מקרה גופו, אבל זו לא סיבה לפסול את הרכב. יש לבדוק כיוון פרונט במכון יעודי לכך.

פורסם

היא אמרה שאחרי הפגיעה היא עשתה איזון גלגלים אבל יכול להיות שיש עוד איזה בעיה שלא תוקנה

שבגללה זה עדיין סוחב ימינה. בכל מקרה בינתיים האוטו פתאום לא מניע (מסיבה לא ידועה)

אז נראה לי שאני אוותר... יש עוד דגים בים!

תודה על כל העצות!

• תוכן חדש...