Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבדיקת רכב לפני קניה מסוג מאזדה שנת 2000 לאנטיס 1840 140,000 קמ נימצא יחס דחיסה בצילנדר 1=100 צילינדר3=82 צילינדר 4=82 וצילידר2=94 כלומר שני הצילידרים הקיצוניים =100 ו 94 ,ואילו שני האמצעיים =82 האם לדעתכם המנוע תקין ?ואם כן היתכן יחס דחיסה זה מתאים למנוע שעשה 140,000קמ?כיוון שלא ניראה לי הגיוני.

פורסם

ההפרש המקסימלי בין צילינדרים אמור לעמוד על 10% בין הגבוה ביותר לנמוך ביותר.

בהנחה שוהבדיקה אמינה המנוע הזה הוא חמור מת.

פורסם

המנוע חמור מת לא רק בגלל ההפרש בין הצילינדרים, אלא גם בגלל גובה הקומפרסייה.

אני מתפלא כיצד הוא מניע בבוקר קר. הקומפרסייה במנוע הנ"ל אמורה להיות 206 PSI, מתחת ל-160 PSI המנוע חלש.

לדעתי זייפו את הספידומטר או משהו בבדיקת הקומפרסייה לקוי.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

המדידה של הצילנדרים נעשתה חשמלית עלידי מחשב בזמן התנעת הרכב עלידי סטרטר ובדיקת מתח בערכי דחיסה של צלינדר וצילינדר באחוזים.

פורסם

אם אתה עדיין הולך על זה , בדוק קומפרסייה עם שעון.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

למה לע***ל מכוני בדיקה עושים בדיקה שנראית לא אמינה גם להדיוט המצוי כמו בדיקת קומפרסיה דרך החוט של המצבר? מה כואב להם לעשות אותה כמו שצריך עם שעון?

האם הבדיקה הזו מול המצבר שווה משהו? אמינה במשהו?

פורסם

מכוני בדיקה מבצעים את הבדיקה הזו, כי היא לא מחייבת פירוק פלגים, ולוקחת 30 שניות בדיוק.

הבדיקה נותנת תוצאות יחסית אמינות רק לגבי הפרשי קומפרסיה בין הצילינדרים, ולא משקפת קומפרסיה מוחלטת.

למשל, אם מגיע לבדיקה מנוע גמור, אבל נפילת קומפרסיה בכל הצילינדרים שווה, הבדיקה יוצאת תקינה (זה מקרה תיאורתי בלבד, במציאות תמיד יהיו הפרשי קומפרסיה, ובדיקה חשמלית תראה זאת)

הנה שירשור של מישהוא, שלקח קצת קשה את תוצאות הבדיקה הזו :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=184638&highlight=%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%94+%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99%D7%AA

פורסם

בבדיקת רכב לפני קניה מסוג מאזדה שנת 2000 לאנטיס 1840 140,000 קמ נימצא יחס דחיסה בצילנדר 1=100 צילינדר3=82 צילינדר 4=82 וצילידר2=94 כלומר שני הצילידרים הקיצוניים =100 ו 94 ,ואילו שני האמצעיים =82 האם לדעתכם המנוע תקין ?ואם כן היתכן יחס דחיסה זה מתאים למנוע שעשה 140,000קמ?כיוון שלא ניראה לי הגיוני.

המספרים האלה לא מציינים ערך מוחלט של יחס דחיסה אלא ערכים באחוזים ביחס לצילינדר שנותן את הדחיסה הכי טובה, והוא זה שמקבל באופן שרירותי את הציון: 100 אחוז.

לא ניתן לקבל מהבדיקה הזו את הערך המוחלט של הקומפרסיה.

לגבי יעילות הבדיקה, הדיעות חלוקות כמו שניתן לראות כאן, אבל מנסיוני, כאחד שמאבחן ע"פ הבדיקה הזו מנועים על בסיס יומיומי, ומחליט בהתאם לתוצאות שלה על פירוק מכלולים כאלה ואחרים, עד כדי פירוק כולל של המנוע, הבדיקה הזו עוזרת מאוד. יש מנועים שבכלל לא ניתן לבצע בהם בדיקת קומפרסיה באופן המסורתי של שעון לחץ, כי אין בהם בכלל חור למצת או לסליל חימום, ובשביל להגיע אל המזרק צריך לבצע עבודת פירוק כבדה של חצי יום.

לגבי הערכים שקיבלת, הם משקפים בעיה כלשהי במנוע.

פורסם

זה גם לא יחס דחיסה, המושג המתאים הוא קומפרסיה.

יחס דחיסה זה משהוא אחר לגמרי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני מבין שאין הבדיקה הזאת קומפרסיה לחץ של הבוכנות אלא ערכי ם באחוזים שנותנים הצילינדרים,האם לסמוך על הבדיקה הזאת לפני קנית הרכב ואין טעם ולבזבז כסף וללכת למוסך וליבדוק לחץ הפוך דרך הפלאגים?

פורסם
אני מבין שאין הבדיקה הזאת קומפרסיה לחץ של הבוכנות אלא ערכי ם באחוזים שנותנים הצילינדרים,האם לסמוך על הבדיקה הזאת לפני קנית הרכב ואין טעם ולבזבז כסף וללכת למוסך וליבדוק לחץ הפוך דרך הפלאגים?

יש טעם לעשות בדיקה דרך הפלאגים!.

אתה יכול לגלות בבדיקה כזאת שהמנוע תקין 100% או שהמנוע גמור.

בבדיקה דרך הפלאגים ניתן לדעת את מצב המנוע (טבעות בוכנה אטם ראש..)

פורסם

כבר יצא לי לראות רכב שיצא קטסטרופה בבדיקה הזאת (צילינדר אחד עם 20 אחוז פחות), אבל בבדיקה עם שעון , יצאה קומפרסיה אחידה לחלוטין ומצויינת בכל הצילינדים.

איך אתה מסביר את זה חנן?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כמו חנן, גם אני השתמשתי רבות במכשיר אבחון שהיה, בין היתר, בודק דחיסה יחסית ועדין לא ראיתי שהוא שגה ועד שאני לא אראה במו עיניי אחרת אני לא מאמין.

פורסם

שלום,

חבר יקר, ראשית ,אלה לא נתונים של יחס דחיסה !, המספרים שקבלת הם ערכים באמפרים (הזרם שצרך המתנע לצורך סיבובו של גל הארכובה במהלכי הדחיסה של כל צילנדר וצילנדר) , לבודק קל יותר לבצע בדיקה כזו מהירה מאשר פתיחת מצתים ובדיקת קומפרסייה ידנית המדוייקת יותר. הערך היחסי בין כל הצילנדרים , ככל שמספר האמפר גבוה יותר כך הדחיסה באותו הצילנדר גבוהה יותר, פרט חשוב נוסף והוא : ערכו של ההפרש (DEFF ) בין הערך (באמפרים) הגבוה ביותר לבין הערך הנמוך ביותר ...אסור שההפרש יעלה על 4 אמפר. במנוע שלך ההפרש הוא 12 אמפר !! ,יש דליפה במנוע ,משסתום של הצילנדר שנתן 82 אמפר !

לא ניתן להסתפק בנתוני הדחיסה היחסית בלבד כדי לקבוע את מצבו של המנוע !, נראה לי לפי הנתונים של המנוע הזה ,הוא עבר תיקון ראש ,כולל ישור ראש וזאת לפי הערכים הגבוהים של ה"דחיסה" , ערך זה מראה על יחס דחיסה גבוה, כלומר דחיסה גבוהה מעל לרצוי.

יש לי שאלה אליך :האם בבוקר המנוע מתניע "קל" והאם המנוע לא מעשן בהתנעה הראשונה....פרט זה מאוד חשוב לאיבחון !

בברכה

דוד ברזילי :-D

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...