Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו חנן, גם אני השתמשי רבות במכשיר אבחון שהיה, בין היתר, בודק דחיסה יחסית ועדין לא ראיתי שהוא שגה ועד שאני לא אראה במו עיניי אחרת אני לא מאמין.

תאמין או לא תאמין, אני הייתי נוכח בשתי הבדיקות ,ולמעשה הבדיקה השניה (עם השעון) בוצעה עקב נתון לא טוב בראשונה.

הבדיקה השניה הראתה קומפרסיה שווה בכל הצילינדרים , ונתנה מספר בPSI אשר היה באמצע התחום המותר לקומפרסיה לפי הספרות הטכנית של היצרן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לדוד ברזילאי יש לך ממני הודעה פרטית כבר הרבה זמן ולא ענית לי. :-D

בקש לשרשור- ונגיד שיש בעיה באלטרנטור, אז תוצאות הבדיקה לא יהיו בסדר, נכון?

פורסם
כבר יצא לי לראות רכב שיצא קטסטרופה בבדיקה הזאת (צילינדר אחד עם 20 אחוז פחות), אבל בבדיקה עם שעון , יצאה קומפרסיה אחידה לחלוטין ומצויינת בכל הצילינדים.

איך אתה מסביר את זה חנן?

אין לי שום התיימרות לפרשן בדיקה שלא הייתי מעורב בה.

פורסם

בבדיקה שהבאת, בין אם נתוניה המדויקים ודרך ביצועה הובאו כאן בצורה מדויקת, ובין אם לאוו, אין שום המחשה של הסיכוי הסטטיסטי לאי דיוק בבדיקה זו או אחרת.

לא תוציא ממני מילה רעה על בדיקת קומפרסיה מסורתית. מה שאני מספר, ובאמת מנסיון אישי רב, זה שכלי הבדיקה היחסית הוא חשוב ביותר, ואין לזלזל בו.

פורסם

אין לי בעיה להביא את נתוני הבדיקה היחסית מול בדיקת הקומפרסיה עם שעון. אני רק צריך להשיג את טופס הבדיקה עליו גם נרשמו הנתונים האמיתיים.

אם היו בידך נתוני בדיקה יחסית עם צילינדר אחד חורג בכ20 אחוז מהשאר, לעומת בדיקת שעון מושלמת,

האם היית מחמיר ואומר שיש בעיה באחד הצילינדרים על פי הבדיקה היחסית , או הולך עם הממצאים של בדיקת השעון?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא מסתמך על בדיקה שמישהו אחר ביצע, בשביל להיכנס לעבודה כלשהי. לא עניין של זלזול. פשוט, אם אני הולך ליפול עקב כניסה לעבודה לא נכונה שנגרמה מטעות אבחון של מישהו, אני מעדיף שהטעות הזו תהיה שלי.

בכל הפעמים שפתחתי מנוע עקב בדיקה יחסית שהראתה נתונים לא טובים לא התאכזבתי מהתוצאות בשטח מול נתוני הבדיקה.

פורסם

אין אני יודע ,ונניח שבבוקר מניע קשה והוא מעשן בתחילת התנעה אז מה המסקנה?ותרחיש אחר שהוא מניע קשה ולא מעשן בהתנעה,או מניע קל ומעשן,או מניע קל ולא מעשן?

פורסם

אני יכול להגיד שאין מצב שאפתח מנוע ללא אימות תקלה עם בדיקה קומפרסיה רגילה. בכל המקרים שהיו תוצאות לא תקינות בבדיקת זרם יחסית בדיקת השעון הראתה נתונים לא תקינים או גבוליים.

אך אצלי הדברים היו קלים יותר מאשר לך חנן, לא היה מצב שבדיקת קומפרסיה עם שעון הייתה מחייבת פרוקים נרחבים במנוע.

סטיות בתוצאות של בדיקה יחסית יכולות לנבוע ממצב מצבר או מתנע לא תקינים, מכשיר האבחון מאמת את מצב המצבר לפני התחלת הבדיקה, אך לעיתים יש למתפעל אפשרות לעקוף בדיקה זו, לגבי מתנע תקול שיגרום לתוצאות לא תקינות, זוהי תקלה מאוד נדירה וסביר להניח שמתפעל/בוחן המכשיר היה ער לכך שמשהו לא נשמע טוב בזמן ההתנעה.

• תוכן חדש...