Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המצב הקיים:

1) מרגע התנעת הרכב עד שהחום מנוע על 90 לוקח בערך 5 דקות.

2) בנסיעה החום יורד לבערך 70-80

3) ברמזור מתייצב על 90 שוב פעם.

לפי מה שהבנתי, הטרמוסטט אמור לשלוט בסירקולציה של נוזל הקירור.

אז לפי ההנחה הזאת, חום המנוע החל מאחרי בערך 2 דקות, אמור להיות יציב על 90, לא?

האם יכול להיות מדובר על טרמוסטט "עייף" במצב שבו בטמפרטורה משתנה כל הזמן?

האם יכול להיות שבחורף האויר הקר מבחוץ שמקרר את המנוע בזמן נסיעה מקשה מאוד על המנוע להתחמם?

אני שואל זאת מפני ששמתי לב, שבנסיעה מהעבודה הביתה, שלוקחת 20 דקות, אני מבלה 5 דקות בתחילת הנסיעה בעליה עם מנוע קר שלקראת סופה הוא מתחמם, אחרי כל עליה יש גם ירידה ושם הוא מתקרר, ואח"כ קצת בינעירוני, כך שהוא נשאר קר.

מה שיוצא זה שאני נוסע מתוך 20 דקות בערך רבע שעה על מנוע קר, מה שלדעתי יכול מאוד להשפיע על צריכת הדלק.

אשמח לדעות שונות.

פורסם

לא מחייב שיש לך כלל בעיה אלא רק רגישות יתר של שעון החום, שלכאורה זה מצב חיובי מול שעוני החום הקונבנציאנלים.

חום המנוע תמיד ינוע בין מועד פתיחת הטרמוסטט להפעלת המאוורר 80-95 מעלות בערך, שעון החום לא ממש משקף את טמפ' האמיתית של המנוע.

לצורך אבחון מדוייק יש אפשרות לבצע נסיעת מבחן עם סורק תקלות ולקרוא את טמפ' המנוע און-ליין.

• תוכן חדש...