Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 205 - מנוע צעדים ?!?! מה ומי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי 205 שנת 99' חביבה שלאחרונה בזמן שהרכב בניוטרל או הקלאץ בפנים הטורים כאילו משחקים קצת (עולים/ יורדים) מה שמוביל לרעשים מיותרים מהמנוע ורעידות יחסית חזקות, בביקור במוסך אמרו לי שמדובר במנוע צעדים שאחראי למעשה לפצות על הילוך הסרק ולתת קצת גז למנוע ?

א. שמעתם על דבר כזה ? והאם הגיוני ?

ב. בהנחה שכן, האם עלות של 800 ש"ח (לפני מע"מ) היא הגיונית לתיקון הבעיה (מנוע צעדים חדש) ?

אשמח להתייחסותכם,

תודה.

פורסם

מנוע הצעדים ברכב שלך שונה ממנועי צעדים שפועלים על בסיס הגדלת הזרמת האוויר (ומדידתו ע"י ספירת אוויר , מה שמביא להזרמה של דלק, ששניהם מעלים את הסלד)

אצלך יש מנוע צעדים עם פין שדוחף את המצערת.

צריך להכיר היטב את מערכת ההזרקה הזו, היא פשוטה, אך "מתקילה" את מי שאינו מאוד מנוסה בה.

כך למשל, חיישן TPS תקול (לעיתים ניתן לשנות את הכיוון שלו, מה שאסור עפ הוראות יצרן) יגרום לתופעה כזו. גם חיישן חמצן תקול יגרום לתופעה דומה, ואחרות.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

סיכוי טוב מאוד שהבעיה שלך היא מחיישן מיקום מצערת, גם לי היתה תקלה דומה וגם אני היתי במספר מקומות כולל חשמליות רכב וכולם אמרו לי להחליף מנוע צעדים. אך בסוף מקריאה בפורום ומפורומים בעולם הגעתי למסקנה שהבעיה היא בחיישן מצערת.

נכון שהיצרן אוסר על פירוק אך בכל זאת ניסיתי. פירקתי את החיישן (4 ברגי כוכב ) ניקיתי את הפסים המתכתיים היה מלא לכלוך שחור בפנים (לאחר הניקוי התברר גם שהפסים כבר קצת משופשפים- אבל לא נורא )החזרתי את כל העסק למקום תוך כדי הזזת החיישן קצת( ימינה שמאלה מטה ומעלה ) עד שהמנוע עבד בקצב הנכון (אין מד סל"ד) צריך לכוון את זה מתואם גם אם המזגן כי יש מצב שבלי זה יהיה תקין אך מזגן יחנוק, ולהפך. אבל אחרי כמה נסיונות וכמה ימים של נסיונות מצאתי את המיקום המושלם.

הטורים יציבים המנוע עובד עגול לא שותה דלק ואפילו עבר טסט.

נכון שהשיטה די חאפרית אבל לא היתה לי ברירה אחרת, אף אחד לא רצה להתעסק עם זה. הכי הרבה שהמליצו לי זה להחליף את כל ראש ההזרקה. הבעיה עם זה כי אין ראש כזה חדש והראש שאצלי הוחלף על ידי הבעלים הקודמים קצת לפני המכירה ובכל זאת היה דפוק, כי המשפצים לא פותחים את החיישן כי זה אסור ולכן סיכוי גבוהה ליפול על ראש הזרקה משופץ עם חיישן דפוק.

בכל זאת תנסה להתחבר למחשב ניהול כי יש עוד חיישנים ברכב שיכולים לגרום לתופעה הנ"ל כגון חיישן חמצן וחיישן טמ"פ.

פורסם

יש לי סיטרואן C15 שנת 95 גם כן הזרקה ומנוע צעדים.איפה בדיוק החיישן הזה ממוקם בדיוק?ויש קשר לעישון החזק ברמות משתנות?

פורסם

החיישן ממוקם על ראש ההזרקה, בצד שבין הראש לבית פילטר האוויר.

קשה לי להאמין שהחיישן הזה גורם לרכב שלך לעשן, אלא אם כן מדובר בהרבה עשן שחור מתערובת מאוד מאוד עשירה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מנוע צעדים ככלל, איננו חיישן, למרות שבפיג'ו הנל, ביח' ההזרקה הנ,ל, למנוע הצעדים יש מצב מצערת סגורה (IDLE ), ולכן לא נכון לפסול על הסף את היותו גם חיישן.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...