Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או שזה חלק אחר שאחראי על החשמל?

כמה בדר"כ מספר אלטרנטור רגיל?

ומה מחירו בערך של חדש/שדרוג? איך זה הולך העניין?

פורסם
או שזה חלק אחר שאחראי על החשמל?

כמה בדר"כ מספר אלטרנטור רגיל?

אז ככה ,

אלטרנטור ומצבר הם חלקים שונים , המצבר הוא מעיין סוללה אשר מספקת את החשמל לרכב ,

האלטרנטור הוא רכיב אשר אחראי על מילוי המצבר כדי שלא יתרוקן ( הוא עושה זאת ע"י יצירת חשמל מסיבובי המנוע )

מחירים ני לא יודע אבל זה חלק לא זול נע בין 700 שקלים למשופץ ומעלה .

פורסם

www.bcae1.com תקרא ותהנה.

אלטרנטור זה בתכלס מנוע הכי פשוט שיש - סליל ומוט מגנטי שנמצע בתוכו, המוט מתחיל להסתובב בעזרת רצועה שמסובבת אותו ע"י שאר חלקי המנוע ונוצר מטען חשמלי שבעצם מטעין את המצבר ומספק מתח לשאר חלקי המערכת כאשר המנוע מונע.

כמובן שבאלטרנטור יש עוד כמה דברים חוץ מסליל ומוט מגנטי כמו למשל ווסת, התקן מתיחה לרצועה ועוד... אבל העקרון הוא פשוט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אלטרנטור דומה בתפקידו לדינמו כמו שהיה פעם מותקן על האופניים כדי לתת מתח לפנס,זה אותו עקרון רק שהאלטרנטור מסתובב ע"י רצועת המנוע והוא זה שאחראי על טעינת המצבר

פורסם

אלטרנטור, זה בעצם התקן מכאני שמייצר הפרש פוטנציאלים, (מתח),

אך הבעיה היא שהוא מייצר את זה כתוצאה של סיבוב הרוטור, סיבוב הרוטור יוצר גל חילופין (מתח סינוסיאדלי) ומיכאן בא שמו ALTERNATE (חילופין), הסיבוב המכאני מתאפשר עקב חיבור רצועה מהמנוע (שגם ככה תמיד מסתובב) לאלטרנטור.

האלטרנטור, מייצר את המתח הזה אך אי אפשר להשתמש במתח כמו שהוא, מיכוון שלא ניתן יהיה לטעון את המצבר, כי המתח כל פעם משנה את עוצמתו, הבעיה היא שהוא יגרום לטעינה ופריקה, ואנו מעוניינים רק בטעינה מתמדת של המצבר , בגלל שאם לא אז המצבר יתפרק תוך כדי נסיעה ואז הרכב יתקע,

לכן יש באלטרנטור גם גשר דיודות שתפקידו לתת גל סינוס פועם , שישנה את עוצמתו בין 0 למתח מסויים , (אני לא בטוח בקשר לכמה מתח יוצא ממנו) , אבל בסוף הוא אחראי שמתח המצבר ישאר קבוע בד"כ ברוב הפראיווטים זה בין 12 ל13 אם אני לא טועה.

בעניין שיפוצים ומחירים:

ואפשר לשפץ אלטרנטורים,כמו רוב ההתקנים המכאניים, ואף רצוי לשפץ את הנוכחי שלך(לפי דעתי), במקום שמבצע את השיפוץ מאשר ללכת למוסך ולקנות אחר, שבד"כ האחר הזה יהיה משופץ, וככה בעל המוסך מרוויח פעמיים גם לוקח את שלך הלא תקין, גם אתה משלם לו הרבה יותר ייקר ממה שהיית משלם למשפץ תכלס, וגם הוא לוקח ממך כסף, ואת שלך היישן הוא שולח לשיפוץ, ומוכר אותו בתור משופץ למישהו אחר.

בקיצור אתה נאלץ לשלם על פערי תיווך וחבל.

סתם בתור השוואה שיפצו לי את המדחס ב600 ש"ח,400 ואקום גז ופירוק והרכב, בסביבות 1000 ש" בסוף.

ובמוסך אמרו לי 2000 ש"ח מדחס משופץ בלבד, ואני לא זוכר אם המחיר הזה כלל את הפירוק הרכב וואקום גז. כפול במחיר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

על רגל אחת:

האלטרנטור מיצר את האנרגיה החשמלית הדרושה להפעלת צרכני חשמל ברכב ע"י המרה מאנרגיה מכנית.

תפקידו ליייצר מתח ישר ומווסת של 14.5 וולט בקירוב. הישור מתבצע ע"י גשר דיודות הווסות באמצעות ווסת אלקטרוני.

בין היתר תפקידו של האלטרנטור לטעון את המצבר.

המצבר תפקידו הראשי הוא הנעת הרכב ואספקת זרם לצרכני החשמל כאשר האלטרנטור אינו מסתובב או מסתובב לאט (לדוגמא בזמן ההתנעה).

פורסם

עריכה , לאור דבריו הנכונים של דניאל (שניער והזכיר נשכחות) :

ישנו הרוטור , שעליו מלופף סליל. בסליל זה זורם זרם (הנקרא זרם עירור), ברגע שזורם בו זרם, נוצר שדה מגנטי משתנה בזמן. כעת , לפי לורנצ' (זכור לטוב), בתיל שנמצא בשד"מ משתנה בזמן יוצר מתח (ולכן גם זרם) חילופין.

כך נוצר מתח החילופין. אח"כ שמים מיישרים וגשרי דיודות, על מנת לסנן ולקחת מהאות הסינוי שנוצר , רק את החלק החיובי שלו. לאחר יישור, מקבלים מעין "מטען DC" למצבר.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בדינמו יש מגנט טבעי. באלטרנטור יש סליל מלופף על ליבת מתכת שנקרא רוטור, שסליל זה מקבל עירור חשמלי הוא הופך למעשה להיות מגנט בעל מספר קטבים רב או יותר נכון לאמור מייצר שדה מגנטי לפי עוצמת מתח העירור.

cutaway_alternator.gif

פורסם

זה הולך לפי סוג הרכב.

אם לא תציין, לא נדע.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

וואו דניאל , איזה פלאש-בק עשית לי מ"המרת אנרגיה" אם האיור הזה. זה הקורס (לדעתי) הכי מעשי ומעניין אצלנו , שלצערי מועבר בצורה הכי חובבנית ומחפירה שאפשר. חבל.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אז לשם שדרוג מערכת החשמל, [ במידה ואני מפעיל ברכב רכיבים(מערכת סאונד) בעלי נצילות וואט גבוהה ]

אני נדרש להחליף למגבר חזק יותר? לאלטרנטור טוב יותר? לכבלים טובים?

שוב תודה.

• תוכן חדש...