Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המעצורים חזקים ומגיבים מעולה,גם ה ABS נבדק בעצירה חזקה והכל תקין. אבל בכל זאת יש משהו, בימים האחרונים ולא בכל נסיעה ,בזמן לחיצה על המעצור יש נקישות שהקצב שלהם תלוי במהירות הנסיעה והעוצמה שלהם תלויה בחוזק הלחיצה על המעצור. הנקישות האלה נשמעת כמו מכה חדה בין שתי מתכות . לא יודע אם יש קשר אבל לפני כמה ימים החלפתי בפנצ'ריה גלגל קדמי והאומים חוזקו ע"י מברגה פניאומטית - אולי בעוצמה מוגזמת. יש למישהו נסיון או הסבר לתופעה.

פורסם

בדרך כלל נקישות בזמן עצירה והאצה נגרמות כתוצאה מחופש באחד ממכלולי המתלה.

התופעה הזו החלה אחרי שהחלפת את הגלגל הקדמי ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אתה בטוח שזה לא היה לפני הפנצ'רייה?

בדרך כלל הABS יכול לפעול חלש בהתאם למהירות נסיעה ושהוא פועל יש נקישות כאלה לא מהירים אלא אחד אחד.

בדוק שוב מה אתה שומע בדיוק, סע לכביש ריק שאין בו אף אחד שלא תסכן אחרים ובחן את הבלימים ותנסה לנקישות להישמע שוב.

יש לך רעידות בהגה בזמן נסיעה במהירות גבוהה או בזמן בלימה או שהרכ מושך לצדדים?

פורסם

ל Shmulik

הנקישות התחילו במפורש אחרי החלפת גלגל קדמי. הנקישות נשמעות רק בזמן עצירה ולא בזמן האצה. בזמן לחיצה ממש חלשה על המעצור כשהרכב בקושי מאט , יש נקישות חלשות מאד שמתגברות ככל שלוחצים יותר חזק על המעצור. ברור גם שלפני החלפת הגלגל לא הייתה שום נקישה.

ל ba323f

לפני הטיפול בפנצ'ריה הכל היה תקין - פשוט שום נקישה. אולי זה קשור איך שהוא ל ABS בגלל שקצב הנקישות די דומה כאשר העוצמה במקסימום אולי רבע מפעולת ה ABS. בכל מקרה שלא בעצירת חירום,יש נקישות אבל הדוושה רגועה לחלוטין ואין שום פעימות , גם לא כמו אלה שמופיעות עם הפעלת מערכת ה ABS.

ההגה יציב בכל מהירות והאטה, הרכב גם לא מושך לשום צד לא בהאצה ולא בעצירה , בדוק בין 0 ל 120 ובחזרה.

פורסם

חזור לפנצ'רייה וברר מה עשו לך ברכב כי זה לא היה לך ככה..

אם אתה אומר שזה מופיע בכל בלימה יכול להיות שזה לא קשור לABS אבל תחזור לפנצ'רייה..

פורסם
חזור לפנצ'רייה וברר מה עשו לך ברכב כי זה לא היה לך ככה..

אם אתה אומר שזה מופיע בכל בלימה יכול להיות שזה לא קשור לABS אבל תחזור לפנצ'רייה..

הייתי צמוד לרכב ובסך הכל הורידו את הרזרבי והרכיבו במקומו את הגלגל המתוקן. ראיתי שהמגבה הרים את הרכב בנקודה הנכונה כך שזה די מוזר.

לא מכיר את מיקום החיישן של ה ABS בגלגל והשאלה היא אם הידוק אומים של הגלגל מעל לנדרש, יכול לגרום לבלבול ה ABS ולגרום לנקישות האלה. דרך אגב שום נורית אזהרה לא נדלקה , לא קבוע ולא בזמן הרעידות.

פורסם

אז אם הידקו חזק מידי את הברגים נסה להרים אתה הרכב על ג'ק לשחרר את כל האומים של הגלגל שהתעסקו איתו והחזר אותו חזרה עם הידוק רגיל.

חזור ועדכן

פורסם

אין קשר לחיישן ה-ABS ולהידוק. חיישן ה-ABS יושב אחרי הנאבה.

תופעה מוזרה, הייתי מציע לך ללכת לפנצ'ריה, להתלונן בפניהם על הרעש, אבל לומר להם שאתה מתכוון ללכת גם למוסך כדי לאבחן את זה.

ספק אם הפנצ'ריה יתעסקו עם זה או ידעו מה קרה שם.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
תודות לכל המשיבים, אחזור לפורום כשיהיו התפתחויות ובתקווה שאוכל לספר על הסיבה והפתרון לתופעה.

הבעיה התעוררה מיד אחרי טיפול בפנצ'ריה ,החלטתי לבדוק מה קורה מהקל אל הכבד. התחלתי בשחרור האומים של הגלגל המטופל ואחר כך חיזוק האומים בטורק אחיד. לא היה צריך להמשיך לחפש ולחטט, הבעיה פשוט נפתרה ולא חזרה מאז. נשמע מוזר אבל זה המצב.

תודות לכולם

• תוכן חדש...