Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי אופל קורסה 2002 עם אפשרות לשליטה על הרדיו מההגה.

המערכת שמחוברת כרגע היא של BLAUPUNKT והיא מאד פשוטה והייתי רוצה להחליף אותה.

מספר בעיות ושאלות בנושא:

א. לאחר שפירקתי את המערכת ראיתי שיש חיבור מיוחד של 2 מחברי פינים מלבניים שחורים כאלה דבוקים אחד לשני בניגוד למחבר אחד לבן רחב יותר שאני מכיר. איך קוראים לחיבור מסוג כזה ומה אני אמור לחפש בנוגע לחיבורים כאשר אני רוכש מערכת חדשה?

ב. באופל קיימת האפשרות לחבר את כפתורי ההגה לשליטה על הרדיו. גם כאן החיבור הוא מלבני שחור. איך אני אדע שכאשר ארכוש מערכת היא תתמוך בפונקציה הזאת - מה אני אמור לחפש?.

ג. לוח השעון והתאריך של האוטו מאפשר תצוגה של RDS ונתוני תחנת הרדיו עליו. כמו כן גם נתוני הTRACK בעת ניגון CD. מישהו יודע איך מאפשרים זאת? מה שאני יודע לאחר שחקרתי את הנושא שרק מערכות כגון VDO מאפשרות זאת. ואותם ניתן לרכוש רק באנגליה.

אשמח לשמוע על המלצות למערכות CD\MP3 בסדר גודל של עד 1000 ש"ח שיתמכו בנתונים שציינתי מעלה. (דגמים ספצפיים יתקבלו בברכה)

תודה מראש על העזרה.

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי אופל קורסה 2002 עם אפשרות לשליטה על הרדיו מההגה.

המערכת שמחוברת כרגע היא של BLAUPUNKT והיא מאד פשוטה והייתי רוצה להחליף אותה.

מספר בעיות ושאלות בנושא:

א. לאחר שפירקתי את המערכת ראיתי שיש חיבור מיוחד של 2 מחברי פינים מלבניים שחורים כאלה דבוקים אחד לשני בניגוד למחבר אחד לבן רחב יותר שאני מכיר. איך קוראים לחיבור מסוג כזה ומה אני אמור לחפש בנוגע לחיבורים כאשר אני רוכש מערכת חדשה?

כשאתה תרכוש אז תבקש מתאם , יש מתאמים כאלו מוכנים .

ב. באופל קיימת האפשרות לחבר את כפתורי ההגה לשליטה על הרדיו. גם כאן החיבור הוא מלבני שחור. איך אני אדע שכאשר ארכוש מערכת היא תתמוך בפונקציה הזאת - מה אני אמור לחפש?.

ממש ממש לא קריטי , האופל היא רכב מאוד אקוסטי , תהנה מהמוזיקה ! לאלפיין ולעוד כמה יצרנים יש את האופציה לחבר מתאים ואז השליטה מההגה באמת אפשרות אבל העסק יקר . גם אני חשבתי על זה ( גם לי יש קורסה :-))

ג. לוח השעון והתאריך של האוטו מאפשר תצוגה של RDS ונתוני תחנת הרדיו עליו. כמו כן גם נתוני הTRACK בעת ניגון CD. מישהו יודע איך מאפשרים זאת? מה שאני יודע לאחר שחקרתי את הנושא שרק מערכות כגון VDO מאפשרות זאת. ואותם ניתן לרכוש רק באנגליה.

ניתן לעשות זאת רק עם המערכת המקורית של הרכב אם אני זוכר נכון ,חפש בפירוקיות מע' מקורית .

אשמח לשמוע על המלצות למערכות CD\MP3 בסדר גודל של עד 1000 ש"ח שיתמכו בנתונים שציינתי מעלה. (דגמים ספצפיים יתקבלו בברכה)

תודה מראש על העזרה.

תשובות באדום ...

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

יש מתאמים של חברת PAC אני לא בדיוק זוכר מי מתעסק איתם בארץ

תבדוק עם חנויות סטריאו גדולות

בעיקרון מדובר על סוג של "מוח" שאתה מחבר את החיווט המקורי ברכב ומחבר לרדיו דיסק בעל אופציית השלט שקנית

פורסם

המערכת המקורית של הרכב היא פיליפס, שעל המערכת הזאת יש שליטה מההגה(היה לי רכב כזה).

בקשר לשליטה מההגה ממערכות אחרות.

אני לא יודע איזה סוג של מערכות אני רק יודע שצריך מתאם שעולה הרבה כסף,

ולא שווה לשים 700 שקל על מתאם בשביל שתוכל לשלוט מההגה.

פורסם

כל מערכת של KENWOOD/ALPINE/JVC/CLARION

צריכה להתאים. וזה לא עולה 700 ש"ח, מ EBAY + משלוח לא תגיע ל 200 ש"ח

הנה לינק -

http://cgi.ebay.com/PAC-SWI-JACK-ALPINE-CLARION-STEERING-WHEEL-INTERFACE_W0QQitemZ220158272213QQihZ012QQcategoryZ60208QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

אני אמנם לא מגיב הרבה אבל ציפיתי ליותר מחברי פורום "משופשפים" כמוכם......

...CASKA for life

פורסם

הנה לינק -

http://cgi.ebay.com/PAC-SWI-JACK-ALPINE-CLARION-STEERING-WHEEL-INTERFACE_W0QQitemZ220158272213QQihZ012QQcategoryZ60208QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

כשאני שאלתי בשבילי,

אמרו לי 700 שקל..

פורסם

הנה לינק -

אני אומנם מגבי יותר ובגלל שאני "משופשף" הרבה יותר אז אני יודע על מה אני מדבר!

למה כי היה לי רכב אם שליטה מההגה ובדקתי את הנוסה. יותר לעומק ולא שתי דקות בגוגל. אומנם זה לא היה של אופל אבל זה לא ממש משנה במה שאני אגיד לך עכשיו. אני לא ממש מבין מה אתה מרא לי פה. מכשיר פלא שעובד אם כל המכשירים וגם מיתחבר לכל המכוניות?

וואו איזה יופי איפה מצאתה את זה? בכל רכב הצמה של השלט היא שונה זה עוד לא הכל בכל מכשיר היציאה של האפשרות היא יכולה ליהיות שונה. אצלי רכב צרפתי ומתאם שמתאים לו הוא שאולך לפי דגם של רכב אלה גם לפי שנים. כי משנים מדי פעם את הכפתורים קונקטורים. אלפיין כל הזמן, בעזרת יצרני רכב מייצרת אינטרפייסים שמתאימים לרכבים שונים מחברות שונות ומהרשאונים היו אודי, מרצדס, אמריקיים, וצרפתיים כי הם יתחילו אם השליטה מההגה. עכשיו גם לקוריאנים גם, בג'פים יש שליטה מההגה... אז היתחילו לייצר גם להם. לכל רכב יש את הקונקטור שלו ואת החלוקה משלו של החוטים כמו גם האינטרפייס עצמו שזה מוח קטן מיותר עבור רכב מסויים. באתר של אלפיין יש רשימה ארוכה של מכוניות ומתאמים בדגמים שונים שמתאימים לרכבים ספיציפיים.

פורסם

טוב מסתבר אם כך שיש לך יותר ניסיון ממני וזה יפה מצד אחד....

מצד שני "גאון" שלי, זה שבכל רכב קיימת צמה אחרת זה ברור אך הצמה הנ"ל מגיעה עם כל ההסברים איך לחווט זאת ידנית

בדיוק כמו שמרכיבים רדיו דיסק (אדום, צהוב, שחור וכן הלאה)

לענייננו, יש כבל מוביל ל - , וכל השאר הם ל SKIP, STOP, VOLUME , ועוד....

ועם כל הכבוד, קח לך זמן לקרוא את ההודעה שלך....

שגיאות הכתיב לא מוסיפות לך כבוד..

מקווה שעזרתי ומצטער שנקלעתי לוויכוח

חגי

...CASKA for life

פורסם

:lol: אני צוחק. כשתיהיה בפורום יותר זמן אז תבין ששגיאיות כתיב זה לא מה שחשוב. החוטים זה לא הכל. מה אתה חושב שאני כל כך דפוק שאני לא יודעה מה זה חוט?

אבל לא כל הקטע בלחבר את זה ידנית אז לא היו מיצרים ים של מתאמים בדגמים שונים.

פורסם
אני אומנם מגבי יותר ובגלל שאני "משופשף" הרבה יותר אז אני יודע על מה אני מדבר!

למה כי היה לי רכב אם שליטה מההגה ובדקתי את הנוסה. יותר לעומק ולא שתי דקות בגוגל. אומנם זה לא היה של אופל אבל זה לא ממש משנה במה שאני אגיד לך עכשיו. אני לא ממש מבין מה אתה מרא לי פה. מכשיר פלא שעובד אם כל המכשירים וגם מיתחבר לכל המכוניות?

וואו איזה יופי איפה מצאתה את זה? בכל רכב הצמה של השלט היא שונה זה עוד לא הכל בכל מכשיר היציאה של האפשרות היא יכולה ליהיות שונה. אצלי רכב צרפתי ומתאם שמתאים לו הוא שאולך לפי דגם של רכב אלה גם לפי שנים. כי משנים מדי פעם את הכפתורים קונקטורים. אלפיין כל הזמן, בעזרת יצרני רכב מייצרת אינטרפייסים שמתאימים לרכבים שונים מחברות שונות ומהרשאונים היו אודי, מרצדס, אמריקיים, וצרפתיים כי הם יתחילו אם השליטה מההגה. עכשיו גם לקוריאנים גם, בג'פים יש שליטה מההגה... אז היתחילו לייצר גם להם. לכל רכב יש את הקונקטור שלו ואת החלוקה משלו של החוטים כמו גם האינטרפייס עצמו שזה מוח קטן מיותר עבור רכב מסויים. באתר של אלפיין יש רשימה ארוכה של מכוניות ומתאמים בדגמים שונים שמתאימים לרכבים ספיציפיים.

רומן אתה צודק לגבי מתאמים לכמה רכבים מסוימים. אבל היום רוב המכוניות מתחברים אם המתאם הנ"ל . אני באופן אישי התקנתי אל כמה רכבים {לדוגמה מזדה 3 . שברולטים למיניהם .טויוטה קאמרי. מרצדס SLK .וכו וכו} ולכן המתאם הנ"ל מתאים לכמה רכבים . מה שכן ואתה צודק במיליון אחוז לכול רכב יש שיתת חיבור שונה וזה לא סתם לחבר{ + - } ומי שאמר את זה הוא טוע ובגדול.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....
פורסם

חברים תודה רבה על העזרה.

עזרתם לי לחפש כיוון ואכן הצלחתי למצוא פתרון.

במחקר קטן שעשיתי הבנתי שאני זקוק למעין REMOTE SYSTEM שיש לה את המחשב שמגשר בין הצג של הרכב למערכת.

כמו כן האופציה לחבר את השליטה מההגה היא ע"י מתאם שניתן להשיג ב-200 שקל באמת וכך לחבר רק את השליטה להגה ללא התצוגה.

קיימים היום מערכות כאלה המשלבות את השתיים (גם כוללות את המתאם BUILT IN כך שהשליטה מההגה תעבוד וגם מגשרים עם תצוגת הרכב כדי שיציג RDS , נתוני CD וכו). המערכות מיוצרות ע"י חברה בשם VDO.

הדגם הספציפי שאני מחפש עכשיו הוא VDO CD 441 XED. אם מישהו יכול לעזור בלמצוא כזה, אם למישהו יש קורסה או בכלל אופל שהייתה לה מערכת כזאת ומעוניין למכור אני אשמח לקנות.

תודה לכם שוב על העזרה.

• תוכן חדש...