Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בחודש האחרון אחרי הנעת הרכב התחלתי לשמוע רעשים מכיוון המנוע ברגע שלחצתי על דוושת הגז.

הייתי היום במוסך, ולאחר בדיקה אמרו לי שמדובר בפיצוץ בסעפת אגזוז, המחיר של סעפת חדשה הוא בסביבות 1200 ומשומשת

בסביבות ה-600 ש"ח.

האם האבחנה נראית לכם הגיונית? ואם-כן, מה דעתכם על המחיר?

תודה רבה.

Naftool 8)

פורסם

במידה והיא עשויה מיציקה, תבקשר שיראו לך את הפיצוץ, אם היא לא יצוקה , אפשר לסדר את זה אצל אגזוזן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
שלום,

מדובר על סעפת יצוקה, אני לא ראיתי את הפיצוץ, מה לחפש ברגע שיראו לי אותו?

תודה.:-(

היתה לי אקסנט כזו בעבר שנת יצור 98 עם אותה בעיה (יותר נכון לאשה ),הסדק בסעפת היצוקה היה כ 5 עד 6 ס"מ.

אופציות לתיקון חדש עלה כ 1000 ש"ח (כנראה עכשיו 1200 ).

משומש כ 500 עד 600 ש"ח, כולל עבודה .

בסוף תיקנתי ב 250 ש"ח ע"י ריתוך המקום ,(היה צורך בפירוק הסעפת כי הסדק היה מלמטה ) אצלי זה החזיק כ 8 חודשים עד המכירה ,גם לא עלו על זה בבדיקת המכירה .

פורסם

אני כרגע מנסה למצוא סעפת מפירוקים ויכול להיות שאולי ירתך את הקיימת, מאוד קשה אבל להשיג את החלק הזה בגלל שהבנתי שמדובר בבעיה מאוד שכיחה ונפוצה ביונדאי, תודה.

Naftool 8)

פורסם

אכן, בעיית הסדקות הסעפת ביונדאי ידוע, מוכר ונפוץ.

מחיר של 50% לחלק משומש מקובל ביחוד לחלקים נדרשים.

רתכים טובים יכולים, לפעמים, לרתך הסעפת.

מהיכן אתה בארץ?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אני כרגע מנסה למצוא סעפת מפירוקים ויכול להיות שאולי ירתך את הקיימת, מאוד קשה אבל להשיג את החלק הזה בגלל שהבנתי שמדובר בבעיה מאוד שכיחה ונפוצה ביונדאי, תודה.

יכול להיות שתמצא ,אני אישית התייאשתי ,אז הפיתרון היה לרתך כמובן שתלוי אם ניתן וזה תלוי בגודל ומיקומו הקריטי של הקרע.

ישנו מצב שגם אם תמצא סעפת כזו מצבה לא יהיה יותר טוב ממצבה של הסעפת הקיימת אצלך .

פורסם

במשפחה שלנו יש שני יונדאי לנטרה ובשתיהן היה סדק בסעפת באותו המקום באמצע. הסדקים תוקנו ע"י ריתוך. באחד מהם תוקן פעמיים.

בכל פעם שאני רואה באיזשהו מוסך יונדאי לנטרה מפורקת, אני מציץ על הסעפת פליטה. עד היום לא ראיתי סעפת שלמה בלנטרה. :-(

תיקון ע"י ריתוך עולה 250-350 ש"ח

פורסם

אגב , אם מישהו רוצה לקנות אלק' כאלו בודדות הזמנתי לפני זמן מה 1 קילו ( 300 שקל ) מהאלק' המיוחדות לריתוך יציקה.

ישארו לי כמה , מי שצריך בודדות במחיר סביר....

פורסם

בדוק שאכן הריתוך נעשה באלק' יעודית לריתוך יציקות!

ואחרי חימום כללי בתנור או ברנר( והתקררות איטית בחול או בתנור ).

יש דרך לרתך סעפות כאלו,וללא סדר פעולות נכון בריתוך הריתוך לא יחזיק הרבה זמן.

אם הריתוך נעשה בריתוך TIG ( ארגון ) יש לוודא שמשתמשים בפילר יציקה או ניקל ולא פלדה רגילה!

וכנ"ל לגבי ריתוך באצטילן.

פורסם
היתה לי אקסנט כזו בעבר שנת יצור 98 עם אותה בעיה (יותר נכון לאשה ),הסדק בסעפת היצוקה היה כ 5 עד 6 ס"מ.

אופציות לתיקון חדש עלה כ 1000 ש"ח (כנראה עכשיו 1200 ).

משומש כ 500 עד 600 ש"ח, כולל עבודה .

בסוף תיקנתי ב 250 ש"ח ע"י ריתוך המקום ,(היה צורך בפירוק הסעפת כי הסדק היה מלמטה ) אצלי זה החזיק כ 8 חודשים עד המכירה ,גם לא עלו על זה בבדיקת המכירה .

הציעו לי לרתך אותה ב-600 ש"ח - האמת שקצת יקר לי, איפה ריתכת את שלך ?

Naftool 8)

פורסם

קרה לי אותו דבר ביונדאי שלי (97) וזו מחלה ידועה ביונדאי, להבדיל אצלי היה ממש חור וסדקים בסעפת למנסיוני הלחמה עוזרת רק לזמן מוגבל מאוד, חיפשתי במשך זמן מה משומש אך ללא הצלחה ובסופו של דבק הלכתי לחברה וכולל עבודה וכולל מע"מ אכן יצא לי 1200 ש"ח אבל יש אחריות לשנתיים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
קרה לי אותו דבר ביונדאי שלי (97) וזו מחלה ידועה ביונדאי, להבדיל אצלי היה ממש חור וסדקים בסעפת למנסיוני הלחמה עוזרת רק לזמן מוגבל מאוד, חיפשתי במשך זמן מה משומש אך ללא הצלחה ובסופו של דבק הלכתי לחברה וכולל עבודה וכולל מע"מ אכן יצא לי 1200 ש"ח אבל יש אחריות לשנתיים.

לאחר חיפושים וברורים אינסופיים, נדמה לי שגם אני בסוף יגמור במוסך שירות שיגמור לי את המשכורת, לצערי, מתוך נסיון קודם, אחרי שפותרים בעיה במוסך שירות של הרכב - יוצאים עם תקלה אחת שנפתרה ועם עוד שתיים שנוספו בזמן התיקון.:cry:

Naftool 8)

• תוכן חדש...