Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מצטער אם טעיתי או הטעיתי, אבל ככה אני עושה בכל רכב שאני מתקין בו מערכות שמע (אני מתקין עצמאי לא כבול), ואף פעם לא באה אף תלונה, להיפך! אנשים באו ואמרו לי שהשמ שלהם באוטו יותר טוב משמע של אחרים, ובעקבות כך הםש לחו לי אנשים כדי שאני אכוון מערכות שלהם, קיימות.

ולא לשכוח - אני נותן גם טיפים מעולם האירועים. אני מגביר אירועים גם, וכן, ישנן פרוצידורות של אירוע, הפועלות יותר ממצויין ברכב.

בטח עכשיו לא תבינו מה עשיתי באוטו, אבל התקנתי קומפרסור. לא של אויר. קומפרסור זה התקן מיוחד, שמרסן את התדרים הגבוהים והנמוכים, כדי שלא ייתעוותו. לכן, כשהם מתחילים להתעוות הוא מרסן אותם, ואז זה חוזר למצב הרגיל והטוב.

א. ברור שזה משפר את התוצאה הסופית - אבל זה קונספט מוטעה לחלוטין כשאתה מעולם של SQ.

אתה מדבר על שיפור של הרמקולים האחוריים בגלל שקל יותר להתקין אותם - תנסה ליצור לעצמך במה קדמית עם רמקולים אחוריים - בהצלחה!

כשאתה הולך להופעה - כנראה שאתה ספציפית אוהב לעמוד עם הגב כלפי הזמר.

אני מקווה שזה הסביר לך בגדול מה הקונספט כאן.

ב. אני לא יודע באיזה סוג של "קומפרסור" אתה משתמש אבל זה מנגנון נוסח דולבי. מה שאתה בתכלס עושה זה לחתוך את תחום התדר - אתה לא משפר בזה כלום - אתה רק גורע מהסיגנל המקורי.

לא צריך להיות שימוש בדולבי אלא אם כן המערכת לא מכוונת כמו שצריך או שאתה מגביר תחומי תדרים שאתה לא מסוגל לרסן בלי סירוס. חבל.

ג. הגברה באולם להגברה ברכב - זה כמו צדק ומאדים - שני כוכבים שונים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שמח שאתה מתקין מערכות, הכל נפלא, אך זה שבאת מעולם ההגברות המקצועי לאירועים לא מעמיד אותך בקו ראשון עם מתקיני הסטריאו הטובים בישראל.

גם לי יש "מעט" נסיון בהתקנות רכב, ו"טיפ-טיפה" נסיון עם כיווני מערכות.

אני מוכן להתחייב לך שאני אקח כל מערכת עם רמקולים אחוריים, אצבע אותם בכחול\תכלת\נייבי\רויאל ואזרוק אותם לים, ועדיין התוצאה תהיה טובה יותר,נכונה יותר,אמיתית יותר ואיכותית יותר.

הרי איך רמקול אחורי יכול לתרום לבמה קדמית.

זה כמו שתשים את המוניטורים לזמרים מאחוריהם, ועוד תגיד לי שככה הם שומעים את עצמם יותר ברור כי "אף אחד לא התלונן אלא רק שיבח".

אתה יודע, ראיתי אנשים שגם מתיימרים להיות "מביני עניין" ובעלי מערכות לרכב בעשרות אלפי שקלים שהמערכת שלהם נשמעת בית-שימוש/זוועה/אסון/קטסטרופה והם בטוחים שמדבור על פסגת העונג ושיא האיכות.

אז לא הייתי סומך על כל מילה של כל אחד.

under construction..

פורסם

קטונתי ממהנדס סאונד

אבל לקחתי אז את העצות של אדי(lanosforce) אחת לאחת והם הוכיחו את עצמם

הצלחתי לאזן במה קדמית ולהוריד קצת את הדומננטיות של ה6X9 האחוריים בצורה חלקה

ההבדל היה שמיים וארץ

אח"כ וויתרתי על האחוריים בכלל ויחד עם סאב טוב הגעתי לאיזון מושלם והנאה

אומנם פחות עוצמה אבל הרבה יותר איכות (ומספיק חזק אגב)

אדי זוכר את התודות אז אני לא אוסיף :mm_wink:

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

א. ברור שזה משפר את התוצאה הסופית - אבל זה קונספט מוטעה לחלוטין כשאתה מעולם של SQ.

אתה מדבר על שיפור של הרמקולים האחוריים בגלל שקל יותר להתקין אותם - תנסה ליצור לעצמך במה קדמית עם רמקולים אחוריים - בהצלחה!

כשאתה הולך להופעה - כנראה שאתה ספציפית אוהב לעמוד עם הגב כלפי הזמר.

אני מקווה שזה הסביר לך בגדול מה הקונספט כאן.

ב. אני לא יודע באיזה סוג של "קומפרסור" אתה משתמש אבל זה מנגנון נוסח דולבי. מה שאתה בתכלס עושה זה לחתוך את תחום התדר - אתה לא משפר בזה כלום - אתה רק גורע מהסיגנל המקורי.

לא. אני מרסן את התדר. ז"א לא נותן לו להגיע לרמה כזו שייתעוות.

לא צריך להיות שימוש בדולבי אלא אם כן המערכת לא מכוונת כמו שצריך או שאתה מגביר תחומי תדרים שאתה לא מסוגל לרסן בלי סירוס. חבל.

ג. הגברה באולם להגברה ברכב - זה כמו צדק ומאדים - שני כוכבים שונים.

.....

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
אני שמח שאתה מתקין מערכות, הכל נפלא, אך זה שבאת מעולם ההגברות המקצועי לאירועים לא מעמיד אותך בקו ראשון עם מתקיני הסטריאו הטובים בישראל.

אני מוכן להתחייב לך שאני אקח כל מערכת עם רמקולים אחוריים, אצבע אותם בכחול\תכלת\נייבי\רויאל ואזרוק אותם לים, ועדיין התוצאה תהיה טובה יותר,נכונה יותר,אמיתית יותר ואיכותית יותר.

זה כמו שתשים את המוניטורים לזמרים מאחוריהם, ועוד תגיד לי שככה הם שומעים את עצמם יותר ברור כי "אף אחד לא התלונן אלא רק שיבח".

אתה יודע, ראיתי אנשים שגם מתיימרים להיות "מביני עניין" ובעלי מערכות לרכב בעשרות אלפי שקלים שהמערכת שלהם נשמעת בית-שימוש/זוועה/אסון/קטסטרופה והם בטוחים שמדבור על פסגת העונג ושיא האיכות.

אני עומד לפני הזמרים, והמוניטורים שלהם, מלפניהם ותחתיהם, והם יוצאים דרך יציאת AUX, ומוגברים איש איש לפי בקשתו, וד"א - אם אתה למדת פיזיקה מורחבת, ומודרנית, היית יכול לשמוע קצת על שילוב גל. שילוב גל זה מצב שבו נפגשים שני גלי קול/אור (עדיין המדענים לא סגורים על עצמם אם זה גלים או חלקיקים) או כל גל אחר, ואז הם מתאחדים, ואז נוצר גל מוגבר.

אני מבקש לא להפוך את הת'רד הזה לת'רד של ויכוחים חסרי טעם וריח, אלא לויכוחים בעלי טקט. ואם יש צורך, אז למחוק את הת'רד הזה. תודה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

פורסם
קטונתי ממהנדס סאונד

אבל לקחתי אז את העצות של אדי(lanosforce) אחת לאחת והם הוכיחו את עצמם

הצלחתי לאזן במה קדמית ולהוריד קצת את הדומננטיות של ה6X9 האחוריים בצורה חלקה

ההבדל היה שמיים וארץ

אח"כ וויתרתי על האחוריים בכלל ויחד עם סאב טוב הגעתי לאיזון מושלם והנאה

אומנם פחות עוצמה אבל הרבה יותר איכות (ומספיק חזק אגב)

אדי זוכר את התודות אז אני לא אוסיף :mm_wink:

אלעד

אלעד - תודה!

אבל אני ממש לא מהנדס סאונד, קטונתי גם כן. אני במרחק שנות אור משם.

אני איש הייטק בכלל בעולם התקשורת והאבטחה.

לפותח הת'רד - איזה חוסר טקט בדיוק? בבקשה תסביר.

בתוך רכב גם אם תשלב את הגלים (משתמשים בפדר בשביל זה בתכלס או בגיינים של המגברים) הרמקולים האחוריים רק גורעים מהבמה הקדמית, יכול להיות שברמה מאוד מסויימת הם יצרו מילוי אחורי שיעזור וינעים כצליל היקפי, אבל גם אז אין צורך ליותר מרמקול 4 אינטש מסכן שמנגן בעוצמה מאוד נמוכה ובתחום תדר מאוד מצומצם.

אתה מגיע מרקע שונה וזה ברור לי שקשה לך להקרין את ההשלכות של זה לתוך רכב.

סביבת עבודה של שני מטר על מטר וארבעים עשויים ממתכת וקצת ריפוד זה לא סביבת עבודה של אולם אירועים.

אתה יושב "בתוך" הרמקולים וזה משנה את ההתנהגות שלהם ואת הרגישות שלך לשינויים בצורה דרמטית.

אבל אם אתה חושב שמה שניר אומר לך גובל בחוסר טקט אז אני מציע לך דבר אחר.

תביא רכב שאתה התקנת למפגש הקרוב ותדגים את התיאוריה שלך.

ניר או אני נביא רכב עם התקנה נוסח קונספט פורום ונעשה השוואות

אני בטוח שכל אחד ילמד משהו חדש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מבקש לא להפוך את הת'רד הזה לת'רד של ויכוחים חסרי טעם וריח, אלא לויכוחים בעלי טקט. ואם יש צורך, אז למחוק את הת'רד הזה. תודה.

זה הכי ויכוח מקצועי בעולם, אף אחד לא בא לזלזל בך אלא רק לתקן אותך ו\או להאיר את דרכך.

לא מעבר ולא פחות מכך.

מדובר פה על תשובה מקצועית נטו.

מאותה הסיבה שמשתמשים ב110% ממערכות הSQ התחרותיות בעולם לא יהיו בעלי אלמנטים אחוריים למעט סאב, זאת מאותה הסיבה למה זמר ששר, לא יעזור לו מוניטור אחורי אלא רק קדמי.

בגדול גם סאב אמור להיות מקדימה, אבל בגלל אורך הגל של תדרי הסאב גם אם הוא יהיה מאחורה לא תדע את זה בכיוון נכון.

תבין, בהקלטה רב ערוצים אני יכול להסכים איתך, אבל בסטריאו כאשר יש לנו 2 ערוצים בלבד, ועדיין זה קשה כשבעה מדובר גהנום להגיע למרכוז,רוחב,עומק גובה ונפח מתאים וכמובן הרמוניה מושלמת אחרי איקולציה אתה עוד רוצה להוסיף לזה עוד 2 אלמנטים שיסבכו את החיים עוד יותר?

אני רוצה לראות איקולציה של 6 אלמנטים, סט קומפוננט 2WAY קדמי + 2 אלמנטים 9*6.

שלא נדבר על סט קדמי 3WAY.

אני אפילו יוכל להקל על העניין, אני אתן לך 4 אקולייזרים של 31 ערוצים, 1 לימין קדמי+1 ימין אחורי + 1 שמאל קדמי+ 1 שמאל אחורי.

אני רוצה לראות אותך מקיז דם בנסיון לאזן אותם.:)

אני מקיז דם עם זוג אקולייזרים רק לסט הקדמי.

under construction..

פורסם

green monster כתב:

תקרא ותבין. לפי מה שהבנתי הוא חושב שאני טמבל.. אבל תקנו אותי אם זה לא נכון, ואם זה לא נכון, אני מבקש סליחה.

פורסם

GARAGE_MAN

אתה לא צריך לצטט את ההודעות שלי, הן נשארות כתובות בין כה וכה.

אם הייתי חושב שאתה טמבל הייתי אומר זאת.

אבל אם אני כותב לך במפורש שחור על גבי לבן, שזה לא בא ממקום של זלזול אלא רק מתוך עניין לתקן אותך\להאיר לך\לתת דעה שונה משלך.

אמרת שאנשים שאתה מתקין להם, מרוצים, ושולחים לך חברים שלהם עם מערכות רק כדי שתכוון להם.

אמרת גם שככה אתה נוהג לעשות תמיד.

ואף אחד עוד לא התלונן אלא להיפך, רק שיבח ואפילו המליץ לחבריו.

עד כאן זה בדיוק מה שכתבת.

אני אמרתי, שזה שמישהו לא התלונן, או זה שמישהו אהב דבר כזה או אחר, לא הופך את זה לנכון.

כתבתי לך שגם אנשים שנוסעים עם מערכות בעשרות אלפי שקלים ועם ציוד ברמת היי-אנד ועדיין המערכות שלהם נשמעות על גבול הקטסרופה, עדיין חושבים ובטוחים שהם יודעיםן דבר או שניים.

מפה אני מנסה להגיד לך, שזה לא נכון, ושזה שמישהו לא התלונן זה לא אומר שאתה עובד באופן נכון ותקין.

אי אפשר לדבר על במה קדמית ובאותו משפט לדבר על רמקולים אחוריים, למה? כי משלתי לך את זה לעולם ההגברות לאירועים שכנראה אתה מכיר יותר טוב, שבו זה משול לזה שתשים את המוניטורים לזמרים- מאחורייהם.

זה היה אמור להמחיש לך כמה הרעיון הזה של רמקול אחורי בבמה קדמית הוא לא נכון.

וזה שאמרתי לך שאני מכיר לא מעט מערכות מושקעות ברמה גבוהה עם סאונד גרוע משול לאותם אנשים שפשוט לא התלוננו ולהם זה נראה נכון.

נכון שעל טעם וריח אין ממש מה להתווכח.

אבל מצד שני, יש עבודה מקצועית, ויש תכנון במה וכיוון במה וזה לא קשור פה לטעם אישי אלה מבחינה מקצועית נטו.

ומבחינה מקצועית זה פשוט לא נכון.

ואם זה לא היה ברור, גם אחרי שהשוואתי לך את זה למשהו הכי מופשט בעולם , אז אני מרים ידיים.

ושוב, כבר ציינתי זאת אבל אני רק מחדד את הנושא, אין פה מקום של זלזול,אלא רק בכוונה טובה.

אם זה נשמע לך כמשהו יותר מזה , אז צר לי, אבל כוונת המשורר היא רק טובה לצורך ויכוח מקצועי נטו.

יש בחור בפורום טכני שאני מאוד מעריך, הוא כותב בחתימתו ש:אהבל,טמבל!,טיפש,תלמד!,אידיוט! הן לא קללות אלא רק דרך לתת עצה טובה ודעה שונה.

אז אני אומנם לא משתמש במילים כאלו, אך לעיתים אני מעט נוקב מידי, אבל בטח שלא חשבתי אותך לטמבל וגם לא אמרתי זאת.

למרות שבמידת הצורך לא ממש הייתי חושש להתבטא כך.

ניר,

under construction..

פורסם

100% אני לא הבנתי נכון את הדוגמא. אתה נתת לי דוגמא מצויינת, רק שלא פירשתי נכון. תודה על ההסבר, ואני מצטער אם עצבנתי אותך. להבא אני אתעמק יותר במה שכותהים לי ולא באגו. תודה, וסליחה מקרב לב.

פורסם

למה אתה מתכוון?

פורסם

שום חזון.. פשוט אדם בוגר שבא בגישה של ללמוד ואפכת לו להבין..

גם אני מתקין מערכות , עסקתי בזה אפילו עם חבר טוב כשנה בערך לפני הצבא..(אפילו היה לנו שם למקום וכרטיסי ביקור ומה לא..) היינו מוכרים מערכות בעיקר יד שניה שהיינו משיגים בזול מחנויות ומתקינים לאנשים .. ככה מפה לאוזן היו מכירים אותנו..

בקיצור, לנקודה שלי - עד לפני כמה חודשים בכלל לא הבנתי איך אפשר לקרוא למערכת - מערכת טובה - אם אין לה לפחות 2 קומפוננטים קדמיים , מאחורה 6X9 חזקים ואיזה סאב חזק שדוחף חזק בבאגז' ואיזה מגבר מטורף שמגביר או שניים שמגבירים את הכל ..

אבל מה לעשות - טעיתי.

המתכון שרשמתי למעלה יביא לך מערכת שבאמת אולי תתן המון עוצמה ורעש.. אבל היא טעות גמורה לשמיעה נכונה של מוסיקה.

אפשר לשמוע בה נקי אפילו, אבל הצליל לא יהיה ממוקד נכון..

אני עדיין בתהליכים של למידה ובמערכת החדשה שלי כבר התחלתי להפנים מעט (ממש מעט).. ושם כבר לא בא בחשבון רמקול 6X9. בנתיים רק קומפוננט חמוד של HERTZ מקדימה ו DYNAMAT בדלתות.. בעתיד שיהיה כסף גם סאב מדוייק עם מגבר חמוד שישלים לי את הצליל שלהם..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

היה לי פה ת'רד שנכנסתי לוויכוח על הגברה ועל ה"מבחן העיוור" - זה הסתיים בהתנצלות שלי שהיא מאוד דומה למה שהיה כאן.

זאת לא בושה להודות בטעות - אבל בשביל לא להתבייש בטעות צריך להיות בן אדם נאור ומתורבת.

לצערי - רוב צעירי הפורום כשהם נתקלים בטעות של עצמם הם אכן, כמו שנאמר כאן - מסנוורים ע"י האגו של עצמם ולא יהיו מוכנים לצאת טועים, כי בחלק מהמקרים זה מתבטא כטיפשות וזה לא נכון - חוסר ידיעה או חוסר הבנה זה בורות אבל בורות זה עולם אחר לגמרי מטיפשות.

בנושא של בורות - אפשר לטפל. השכלה.

בנושא של טיפשות - אי אפשר - חוסר מוח - אין כאן יכולת לשפר.

תבדילו אלף הבדלים בין חוכמה (מוח) בינה (איטילגנציה) ודעת (השכלה) - שלושה דברים שונים לגמרי במהות שלהם.

תוסיפו לזה את חטא הגאווה - קיבלתם חבר פורום מהסוג הלא נכון.

כמה פעמים הודתי בפורום הזה בטעות כמה פעמים אפילו יצא שלא בצדק אבל למען הרוח הטובה זה היה עדיף - אבל זה קרה מעט. לרוב כשאני טועה אני באמת טועה ואני משלים עם זה.

מה יצא מכל זה? שלמדתי - מה זה אומר? שאני בור אבל לא טיפש.

אני גם לא חושב בשום צורה שפותח הת'רד הוא בור - הוא נימק את עצמו יפה מאוד סה"כ וכמו שנאמר כאן הקונספט המצוי בשוק בעולם הרכב הוא רמקולים אחוריים גדולים שיתנו את מירב הצליל האיכותי ורמקולים קדמיים להשלמת סאונד.

למה זה קורה? ברור! כי יש הרבה יותר מקום בחלק האחורי של הרכב - מכאן הטעות הזאת נולדה.

פותח הת'רד במשך שנים רבות יצר התקנה בקונספט הזה ואכן בתצורה הזאת הוא שיפר פלאים את האיכות של הסאונד ברכב - אין בזה צל של ספק. אבל השגיאה היא שגיאה של תפיסת עולם - לקח לאסימון קצת זמן ליפול - זה הכל.

לפותח הת'רד - ברוך הבא לפורום, תישאר, תיגדל איתנו ותבוא למפגשים, תלחץ יד תגיד שלום ובוא נשכיל אחד מהשני.

אני אדי.

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה. אני מנחם. ואין לי אפשרות כ"כ להגיע למפגשים... יש לי אופנוע 50 סמ"ק...

• תוכן חדש...