Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה שוב לכולם,

אחרי בדיקה קטנה, אם צריכת השמן אמורה להיות 1 ליטר ל 1000 קילומטר אז הצריכה אצלי היא בסדר... אבל... למה אוטו צריך לצרום ליטר ל 1000 קילומטר? זה פעם ראשונה שאני שומע על זה.. אולי ל 10000.. :| הצעות?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריכה של 1 ליטר ל-1000 קילומטר זה נתון שכתוב בספר הרכב ולפי נתוני הייצרן המנוע תקין.

בכול מקרה כפי הנראה אצלך הצריכה תקינה ולכן בשלב זה תמשיך להנות מהרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

תצרוכת של 1 ליטר ל1000 ק"מ זה תקין? בשום פנים ואופן! התייחסות היצרן היא לרפרנס בלבד ולא תואמת את המציאות.

גש למוסך לפתרון התקלה.

פורסם

דניאל,

אני מכיר טוב מאוד את כול השטויות שכתוב בספרי הרכב ולא התכוונתי שצריכה של 1 ליטר זה תקין, זה כיסוי תחת של הייצרן.

במקרה של הבחור הצריכה היא נמוכה יחסית לגולף 2.0L ראה חישוב של צביקה ולזה התכוונתי.

אולי תוכל להסביר לי למה מתכוון הייצרן כאשר הוא כותב את הנתון 1 ל-1000 כתקין ? רפרנס למה ?

פורסם

לא יודע מה איתכם אבל לי זה נראה ממש לא הגיוני

אני נוסע עם הרכב שלי כבר 7000 ק"מ ומד צריכת השמן נשאר בדיוק באותה נקודה ואני בודק שמן פעם בשבוע

מדובר ברובר 216 שנת 98

פורסם

מנועי דיזל יצרכו שמן בכמות גדולה בנסיעה מהירה לארך זמן . ז"א רק אוטוסטראדות כמו האוטובאן שאם תסע בהם מהר מ150קמ"ש לאורך 1K ק"מ יתכן כי תאבד יותר מחצי קילו.

בארץ אין מצב אפשרות לנסוע בצורה כזו ולכן התצרוכת הנ"ל לא מחיזקה מים והיא מעידה על מצב לא תקין בעליל.

אל תנסו לשכנע את בעל הרכב או אותי, אבל למלות גלון שמן שלם בין טיפול לטיפול נשמע לא תקין.

מבחנתי תצרוכת תקינה היא למלא לא יותר מליטר או ליטר וחצי בין טיפול לטיפול (מרווחים של 15K ק"מ).

פורסם

לפי נתוני יצרן רשמיים שאני מנוע מלפרסם אותם בפורום (במידה ותרצה את הקובץ אני אשלח לך) צריכת השמן של רכב שיירד מפס הייצור היא 0.2-0.25 ליטר ל-1000 קילומטר.

אתה מסתמך על השערות ואני כהרגלי אוהב לראות מידע רשמי שכתוב שחור על גבי לבן.

המלצה שלי לבעל הרכב להכנס למוסך ולבדוק את הרכב בצורה ייסודית ובמידה ולא נמצא נזילה להמשיך לנסוע.

המנועים האלה ובמיוחד מנועי 2.0L חיים בנחת גם אחרי 250K עם צריכת שמן מעט מוגזמת ואתה מוזמן לשאול אישית את רון שמטפל ברכבים אלה יום יום.

מה זה הרפרנס ?

פורסם

עזוב את קישקושי היצרן שמצהירים על תצרוכת שמן, (זה הכל רק מגמה להתנער מבעיות של תצרוכת שמן גבוליות שנובעות משימוש מאוד ספציפי - כבר נתתי דוגמא לכך) אני שומע את זה כל הזמן ומה שפועל קובע זה ההכרות עם דגם הרכב. עם ידוע כי מנוע X צורך לרוב Y שמן ל 1K ק"מ אז כל חריגה לרעה בצורה משמעותית מצריכה בדיקה לעומק ותיקון אם יש צורך בכך. וזאת אני אומר לך מהכרות עם מהנדסי פיתוח ובקרת איכות של רכב על בסיס אישי.

אז אם ידוע כי לדגמים האלו יש תצרוכת שמן גבוהה ובעל הרכב מקבל את הבושה הזאת שיבושם לו. לדעתי מדובר בפגם של VAG מאוד רציני אם מנוע באמצע החיים שלו מפתח תצרוכת שמן כזו גבוהה, אין תקדים לכך אצל שום יצרן אחד של מנועי דיזל. (שאגב גם מצהירים על תצרוכת שמן של 0.5-1 ק"ג ל 1K ק"מ.).

פורסם

בדגמים של גולף דור 4 מנוע 2.0L שהגיעו לארץ בשנת 2000 אכן הייתה קיימת צריכת שמן מוגזמת ולראייה כול פעם שהייתי בצ'מפיון היו צעקות מכאן עד להודעה חדשה עקב כך שהלקוחות לא האמינו ולא רצו לקבל את "הרפרנס" שרשום בספר הרכב.

בעקבות כך הייצרן שלח לייבואן את המסמך המצורף לשם איבחון מדוייק מהי הצריכה האמיתיית.

מה הסתיים בסופו של דבר אינני יודע.

אני לא בא לשכנע לשכנע שזה תקין אבל זה מה שיצא משעריי המפעל.

Oil Consumption, Evaluating.pdf

• ספונסר פורום
פורסם

הצריכה המעשית הממוצעת של המנוע הזה APK פולקסווגן 2.0 ליטר 8 שסתומים

הינה כ 0.5 ליטר ל 1K הצריכה הזאת כמעט ולא משתנה מהיום הראשון של הרכב

ועד כ 150 K לפחות ,זה מה שקורה וקרה בפועל .

במנועים שצרכו יותר מזה עד כדי הרטבת המצתים ועישון של ממש ,בעת פתיחת המנוע

מצאנו שטבעות השמן סתומות בבוצה כנראה משימוש בשמן זול או שמן מינרלי כזה או אחר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
לא יודע מה איתכם אבל לי זה נראה ממש לא הגיוני

אני נוסע עם הרכב שלי כבר 7000 ק"מ ומד צריכת השמן נשאר בדיוק באותה נקודה ואני בודק שמן פעם בשבוע

מדובר ברובר 216 שנת 98

ככל הידוע לי , אין מנוע משותף לגולף 2.0 ולרובר 216...

לכן לא ברור לי מה ההודעה שלך תורמת לשרשור.

אני הייתי בודק נזילות בצורה יסודית אצל מוסך שמכיר היטב את המנוע הזה, ומשם מתקדם הלאה.

אני אישית לא הייתי יכול לחיות עם רכב שצורך הרבה שמן בין טיפול לטיפול.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אחרי התגובה של רון, אינני רואה טעם להמשיך את השירשור .

רון כותב שהצריכה המעשית של המנוע הזה היא 1/2 קילו ל1000 ק"מ, ולפי החישוב שעשיתי בתחילת השירשור יצא שהצריכה של פותח השירשור היא אפילו יותר נמוכה קצת.

הרכב שלו שנת 2002 כבר מזמן לא באחריות, מדובר בצריכה סבירה למנוע הנ"ל, מי שרוצה לפתוח ולשפץ מנוע תקין מוזמן כמובן לעשות את זה.

דניאל משום מה מדבר בכלל על מנוע דיזל.

נתון צריכה מקסימלית בספר רכב מתייחס רק לדבר אחד לדעתי:

אם בתקופת האחריות הלקוח מתלונן על צריכת שמן גבוהה, המקרה לא יטופל במסגרת האחריות, כל עוד צריכת השמן שלו נמוכה מהרשום בספר הרכב.

פורסם
עזוב את קישקושי היצרן שמצהירים על תצרוכת שמן, (זה הכל רק מגמה להתנער מבעיות של תצרוכת שמן גבוליות שנובעות משימוש מאוד ספציפי - כבר נתתי דוגמא לכך) אני שומע את זה כל הזמן ומה שפועל קובע זה ההכרות עם דגם הרכב. עם ידוע כי מנוע X צורך לרוב Y שמן ל 1K ק"מ אז כל חריגה לרעה בצורה משמעותית מצריכה בדיקה לעומק ותיקון אם יש צורך בכך. וזאת אני אומר לך מהכרות עם מהנדסי פיתוח ובקרת איכות של רכב על בסיס אישי.

אז אם ידוע כי לדגמים האלו יש תצרוכת שמן גבוהה ובעל הרכב מקבל את הבושה הזאת שיבושם לו. לדעתי מדובר בפגם של VAG מאוד רציני אם מנוע באמצע החיים שלו מפתח תצרוכת שמן כזו גבוהה, אין תקדים לכך אצל שום יצרן אחד של מנועי דיזל. (שאגב גם מצהירים על תצרוכת שמן של 0.5-1 ק"ג ל 1K ק"מ.).

למה דיזל? מדובר פה על מנוע בנזין 2 ליטר.

• תוכן חדש...