Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה: קליאו ספורט 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סביר מאוד, אבל במצב כזה מראש אין להתחייב על המנוע.

כמה עולה להחליף, סביבות ה800-900 שקל? (כולל עבודה וחלק מקורי)

נראה לי שלא הבנת את כוונתו.

כוונתו, וככונת רוב המוכרים, כשאומרים התחייבות על מנוע הכוונה תוצאות קומפרסיה טובות, העדר נזילות שמן וכדומה.

תושבות מנוע לא בדיוק נכללות...

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרגע הרסתם לי ראיית עולם בקשר ל"מתחייב למנוע" טוב נו, כל יום לומדים משהו חדש :-D

אני עדיין טוען שלבעלים אין מושג במכוניות!8)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

חבל שלא נכנסתי לפה בלילה..הרגע חזרתי מאשדוד וראיתי את הכחולה המזוויעה הזו. אני אישית, אינטואיטיבית מאמין שרכב מוזנח חיצונית סביר שיתברר כמוזנח מכנית.

לקחתי סיבוב - פשוט מפחיד! ההרגשה הכללית היא שהמנוע לא מחובר לאוטו..(ואם כן אז באזיקונים). שמעתי גם אני את ההסבר על התושבת-לא מבין בזה מספיק כדי לחוות דעה-אבל למה בכלל לקבוע עם בנאדם כשהרכב במצב מעורר רחמים שכזה? לא ברור (מה גם שלא שמעתי על זה כלום עד שראיתיו פנים מול פנים). ובכלל הוא לא הרגיש חזק במיוחד.

אני מסכים איתך, הבורדו במצב מעולה לעומתה, אבל בחייאת - יד 5 ו 8K מעל למחירון? (למרות שאני מבין אותו, קיט פליטה מושלם וקיט בולמים זו השקעה משמעותית). אגב הרגשת את הרכב?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

מה זאת אומרת הרגשת את הרכב?

עשיתי עליו סיבוב, נוסע מצויין לדעתי. למרות היד ה5 וה"פגיע בשלדה" אם הבחור היה דורש מחירון הייתי קונה.

נ.ב

אם הבחור מאשדוד היה מוכן להוריד 6-7 אלפיות מהמחירון היה לי על מה לדבר איתו. אבל הוא בקושי מתפשר על אלפייה! והרכב הזה דורש הרבה השקעה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אני מסכים איתך, הבורדו במצב מעולה לעומתה, אבל בחייאת - יד 5 ו 8K מעל למחירון? (למרות שאני מבין אותו, קיט פליטה מושלם וקיט בולמים זו השקעה משמעותית). אגב הרגשת את הרכב?

מצטער ידידי אבל אתה קצת מגזים. גם הנתונים של הקליאו שלי היו קצת מעל הממוצע, זה אומר שהרכב פסול??? צריך פשוט לבדוק כל רכב לגופו ולא להסתכל רק על הנתונים. תאמין לי שעדיף שקליאו תהיה מטופלת מאשר שיהיה לה ק"מ/יד נמוכים.

לפי דעתי, המחיר הגיוני בהחלט. אני אישית לא הייתי בודק את הרכב כי אני מייחס חשיבות גבוה לקצה שלדה. מה שאתה צריך לזכור זה שרוב הסיכויים שהפגיעה משפיעה רק על הסחירות ולא על ההתנהגות אז אם זה לא מפריע לך תקנה ושיהיה בהצלחה.

קח בחשבון שקליאו נסחרת ב-10K מעל המחירון לאחת עם נתונים טובים וללא שיפורים. ככה ש-8K ש"ח לרכב שיש לו דיי הרבה שיפורים אבל מצד שני קצה שלדה זה מחיר הגיוני (שוב, אם העניין של הקצה שלדה לא מפריע לך).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
...

קח בחשבון שקליאו נסחרת ב-10K מעל המחירון לאחת עם נתונים טובים וללא שיפורים. ככה ש-8K ש"ח לרכב שיש לו דיי הרבה שיפורים אבל מצד שני קצה שלדה זה מחיר הגיוני (שוב, אם העניין של הקצה שלדה לא מפריע לך).

אלעד, לא יודע מה איתך, אם הקליאו שלי הייתה מוצבת היום למכירה היא הייתה נסחרת הרבה מעבר לסכומים שרשמת.

ואתה מכיר את הרכב :wink:

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

בקצב שהמחירון של הקליאו יורד, היא תהפוך מהר מאוד להיות כמו ה-106 ראלי - במחיר המחירון יהיה אפשר לקנות חלופות ספורטיביות כגון פונטו 80, איגניס 1.3, 206 1.6 והונדה ג'אז, למשל. במצב כזה, כל מה שצריך להגיד למתעניין שמתפלא על המחיר הגבוה "אז לך תקנה פונטו"...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לידיעתך יש קליאו ספורט נוספת ביד 2.

שנת 2001 יד 3

130000 ק"מ

דורש 44000, גמיש

כסופה

מספר מודעה: 2544714

בהצלחה.

היא מפורסמת גם פה באתר, הרכב ללא טסט.

פורסם

ליאור, אני לא מגזים בכלל.

יצא ליל לראות הרבה אקסמפלרים טובים ופחות טובים בתקופה האחרונה (ובמפגש הקרוב אני יראה עוד) ואני מעריך מאוד את מצב הרכב שלי.

אני לא מכריח ולא מצמיד לאף אחד אקדח לראש, בדיוק כמו שאני רכשתי והשקעתי בה המון.

מי שיד להעריך את הרכב ביחס למצב שוק הספוטיביות בארץ ידע מה וכמה לשלם.

אבל זה לא עקרוני :lol:

הקליאו לא למכירה!!!

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

מישהו יודע כמה שווה מערכת פליטה OMP והנמכה של קוני (לקליאו, בערך)?

איך אני אוהב את החברה שרושמים "לא לקשקשנים" ולא שמים מחיר..

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
ראיתי את הרכב היום. נראה ונשמע מעולה (אבל אין לי ניסיון עם קליאו). המוכר מוכן להתחייב על גיר מנוע ושילדה(טוען שהאוטו פיקס), הבעיה היא שאוטוטו צריך טיפולים - הרכב 115K ולא עשה טיימינג, מצתים ופולי. בנוסף, באוטו מותקן קיט פליטה מושלם OMP, והוא נותן איתו קיט הנמכה 60 מ"מ של KONI.

בהנחה שהמוכר נאמן לאמת (אחרי בדיקה נדע), שווה לשלם 8-7 מעל למחירון?

קצת מפחיד שהוא מפורסם כבר חודשיים..

כמה דברים, בתור בעלים של רכב כזה כבר כמעט שנתיים:

1. אם לא בוצע טיימינג - זה אומר שחובה לבצע במיידי. הרכב כבר בן 7 ואמורים לעשות כל 5 שנים. הטיימינג כמעט תמיד גם כולל החלפה של פולי מנוע (עלות החלק כ-700 ש"ח אאל"ט, ללא עבודה נוספת מעבר לטיימינג). אם משאבת המים בסוף חייה ייתכן שגם אותה צריך להחליף, אבל זה כבר תלוי במצב בפועל, לא חובה להחליף והגישה למש. מים היא ע"י פירוק רצועת אביזרים בלבד כך שאפשר לא להחליף אם אינה נוזלת.

עלויות של הטיימינג (כולל פולי מנוע) יש בהודעה שלי מחודש נוב' 2006 אם אני זוכר נכון, יחד עם פירוט עלויות האחזקה של הרכב בשנה הראשונה איתו.

2. מצתים - יש להחליף ב-120K, כלומר הגיע הזמן. ניתן להשיג את המצתים בחצי מחיר (400-500). לא יודע כמה עלות עבודה.

3. 115K ק"מ לרכב בן 7 זה לא הרבה בכלל, זה 16500 לשנה שזה הממוצע בארץ.

4. יד 5 זה כן הרבה - זה אומר החלפת יד כל שנה וארבעה חודשים בערך (!!!). תבדוק היטב את רשיון הרכב בסעיף "תאריך בעלות". אם הבחור קנה את הרכב לפני שלושה חודשים וכבר רוצה להיפטר ממנו אולי יש לזה סיבה טובה.

מצד שני אם אין הרבה היצע של הרכב ושאר הנתונים טובים - זה לא מה שהיה מונע ממני לקנות.

5. קצה שלדה - וואלה קטונתי מלדעת מה המשמעות של זה. אפשר לקחת לבדיקה אצל קומפי ולשאול אותו מה דעתו מבחינת ההשפעה של זה. בנוסף יש לוודא שהרכב נוסע ובולם ישר.

תראה, אני לא בטוח שהייתי קונה במחיר שצויין.

רכב עם קצה שלדה 6 מעל מחירון, כאשר יש להיכנס למוסך לטיפול של 5000-7000 שקל מיד לאחר הקניה? קצת יקר לטעמי.

עלויות אחזקה של הקליאו, כמו שרוני ציין - השוטף זול (דלק, ביטוח, טסט, טיפולים קטנים) אבל הדברים הגדולים יקרים (טיימינג, מצמד, תקלות בלתי צפויות שדורשות חלקים ייחודיים)

ירידת הערך היתה גדולה בשנתיים האחרונות, אבל ייתכן שזה יתמתן בהמשך. לך תדע. מצד שני כפי שרוני ציין המחירון מגוחך (נדמה לי שהמחירון יותר נמוך מ-206XS...)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תודה על ההודעה המפורטת, תבורך.

אגב המחירון המשוקלל לרכב הוא 39.5, לכן הוא רוצה 8.5 מעל..

וטיימינג - הייתכן שנגרם נזק למנוע בשל האיחור?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

כל עוד שום דבר לא התקלקל במנוע, לא נגרם נזק. זה פשוט עניין הסתברותי - ככל שעובר הזמן הרצועה מתקרבת יותר לסוף חייה. יכול להיות שתחכה עוד שנתיים ולא יקרה כלום, ויכול להיות שמחר בבוקר היא תקרע ותאלץ לשאת בעלויות כבדות. מכיוון שהטיימינג הוא יקר, כדאי לנסות להתמקח על זה עם המוכר (שבמקומו מזמן הייתי מחליף את הרצועה). מעצבן אותי אנשים שקונים מכונית ספורטיבית אבל מתפלאים כשמגיע זמן לבצע טיפול יקר, ומחליטים לוותר עליו. זה מראה בדיוק שלבנאדם לא אכפת מהאוטו.

ד"א, 115K זה אולי לא הרבה לשנתון, אבל זה הרבה אבסולוטית לרכב ספורטיבי. לטעמי, לפחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...