Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי מזדה 323F שנת 99.

בלוח השעונים מהבהבת לי נורה שמסמנת תקלה בכריות אויר.

הנורה מהבהבת 4 פעמים לאט ו 8 פעמים מהר.

אשמח לשמוע אם יש מישהו שמכיר ויודע על התקלה או שיש לו תקלה עם כריות האויר במזדה.

תודה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממתי זה קרה, פתאום?

בכול מיקרה לא ניתן לעזור לך דרך המסך של המחשב כי מדובר בטיחות ואתה חייב ללכת למוסך מורשה כדי שיטפלו בבעיה.

ואל תיתעסק עם זה לבד כי אתה יכול בטעות לעשות משהו ואז הכרית תיפתח!

פורסם

על פניו זה נשמע שיש אצלך תקלה עם קוד 48, שזו בעייה בחיישן לחץ של כיסא נוסע. בתור התחלה הייתי בודק ויזואלית את הקונקטור בחוטים אל החיישן, את החיווט, ואם אין משהו מתחת לכיסא כמו תיק או קנקל שמפריעים לחיישן.

פורסם
על פניו זה נשמע שיש אצלך תקלה עם קוד 48' date=' שזו בעייה בחיישן לחץ של כיסא נוסע. בתור התחלה הייתי בודק ויזואלית את הקונקטור בחוטים אל החיישן, את החיווט, ואם אין משהו מתחת לכיסא כמו תיק או קנקל שמפריעים לחיישן.[/quote']

איפה מותקן חיישן הלחץ בכסא , באזור המסילות להזזת המושב או בתוך איפה שהוא בתוך הריפוד .באיזה לחץ אמור החיישן להגיב - לסמן למחשב שמישהו יושב מול הכרית.

מעניין אם מיקום החיישן זהה פחות או יותר בכלי רכב פרטיים או שאין כאן גישה דומה - קרובה אצל יצרני הרכב.

פורסם

אל תתעסקו במציאת הקונקטור או החיישן מכיוון שאתם עלולים לגרום ליותר נזק מאשר תועלת.

גשו למוסך מורשה של מאזדה לצורך איבחון הבעיה בעזרת ציוד ייעודי ותיקונה.

התעסקות עם רכיבי כריות אוויר עלולה להסתיים באסון !!

איזה כייף לי :)

פורסם

מחזק את מרק.

מה שיכול לעלות לך בחצי שעת עבודה במוסך, עלול להסתיים בנזק, ולא רק כספי.

רק תדמיין לעצמך שהכרית תיפתח לך על הראש כשאתה מתעסק עם החוטים שם למטה...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני בד"כ לא מתבטא כך, אבל מה אתם מבלבלים את המוח?

כתבתי לשואל :

הייתי בודק ויזואלית את הקונקטור בחוטים אל החיישן, את החיווט, ואם אין משהו מתחת לכיסא כמו תיק או קנקל שמפריעים לחיישן.

בשביל זה לא צריך מוסך, ואין בזה שום סיכון, כי אלו פעולות שלא חורגות מפעולות שעושה העובד ששוטף ומנקה לכם את האוטו מהג'אנק לפני שבת.

פורסם

חנן, אם אני מבלבל את המוח אז אולי תואיל בטובך לצרף לבחור שרטוט או הסבר מפורט היכן נמצא הקונקטור או החיישן ואז אולי תבין למה כתבתי לבחור לא להתעסק עם חיפושים.

לא בכול רכב הכול נגיש (תבדוק בספרות של מאזדה)

ושכחת לציין שיש להעביר את הסווי'ץ למצב OFF ולנתק את כבל המינוס לפני כול התעסקות עם מערכת כריות ההאוויר. גם אם הבחור ימצא את הקונקטור מנותק התקלה לא תמחק אלא רק על-ידי סורק תקלות.

אם הרכב היה גולף 3/4/5 אזי הייתי כותב לבחור במדוייק מה לבדוק איך וכיצד בכדי למנוע נזק אפשרי מכיוון שאתה הרכבים האלה אני מכיר.

פורסם
מרק' date=' שוב, בשביל להסתכל לא צריך שרטוטים ולא לנתק סוויץ' ולא מוסך ולא כלום. אתה בטוח שעל זה אתה רוצה להתווכח?[/quote']

חנן מה שאתה אומר לגבי זה שהוא יבדוק את הקונקטור ויזואלית זה לא יתן לבחור כלום.

גם אם הוא ימצא את הקונקטור הזה אם ביכלל יבין למה אתה מתכוון כי לא כל אחד מבין בדברים האלה אז זה לא יתן לו כלום נניח והקונקטור יתנתק עדיין מסוכן שהבחור יתעסק עם הקונקטור וינסה לחבר אותו. (למרות שזה לא מה שאמרת)

גם ככה אם הוא ימצא אותו מנותק/מחובר הוא יהיה חייב ללכת למוסך אז אין במה לעזור לו פה כי זה עיניין בטיחותי.

פורסם

אם אתה לא מעוניין במוסך מורשה,אתה יכול לנסות אצל נ.אייל מהמעבדה לרכב ממוחשב.

ראשל"צ,ההגנה 30 א.ת. חדש. טל':039526162.

בהצלחה.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
חנן מה שאתה אומר לגבי זה שהוא יבדוק את הקונקטור ויזואלית זה לא יתן לבחור כלום.

גם אם הוא ימצא את הקונקטור הזה אם ביכלל יבין למה אתה מתכוון כי לא כל אחד מבין בדברים האלה אז זה לא יתן לו כלום נניח והקונקטור יתנתק עדיין מסוכן שהבחור יתעסק עם הקונקטור וינסה לחבר אותו. (למרות שזה לא מה שאמרת)

גם ככה אם הוא ימצא אותו מנותק/מחובר הוא יהיה חייב ללכת למוסך אז אין במה לעזור לו פה כי זה עיניין בטיחותי.

בדיאגנוסטיקה, לדעת מהי התקלה זה 99 אחוז מפתרון הבעייה, וגם אם הוא יראה קונקטור מנותק, או חוט קרוע ויחליט להיות יותר בטוח מבטוח, ובמקום לסגור סוויץ' ולחבר את הקונקטור חזרה או להלחים חוט, ללכת למוסך שעשו לו את זה, אז בשלב הזה אף בעל מקצוע כבר לא יוכל למשוך אותו באף, אלא יסדר לו את התקלה בדקה עד עשר דקות ויחייב אותו בהתאם.

ואם בכלל מדובר בעצם שהתגלגל מתחת לכיסא ומשגע את החיישן? גם אז הוא צריך לרוץ למוסך מורשה שיוציא את הקנקל משם?

בשביל זה אמרתי: להסתכל. להזיק זה בטח לא מזיק, וברוב הפעמים זה יועיל מאוד.

זהירות זה דבר טוב מאוד, אבל אם היא גורמת לכם להיות משותקים בלי פרופורציות למצב, אז היא מוגזמת ורעה.

פורסם
מרק' date=' שוב, בשביל להסתכל לא צריך שרטוטים ולא לנתק סוויץ' ולא מוסך ולא כלום. אתה בטוח שעל זה אתה רוצה להתווכח?[/quote']

חנן, ממש לא...נו שיחפש את הקונקטור הסורר ויחזור לדווח איפה הוא נמצא במדוייק.

פורסם

אם זכרוני אינו מטעיני, הקוד תקלה הנ"ל באמת שייך לחיישן התפוסה שנמצא במושב הנוסע הקדמי.

מחר אני אהיה במוסך שעבדתי בו לצורך ביצוע פינישים ברכב ואם אני לא אשכח אני אשאל שם.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

חבר'ה תודה לכולכם על העזרה

את הבעיה עם החיישן אני מכיר אך הופיע לי בחיישן המקורי שהיה מורכב במושב קוד תקלה מס' 37 למי שמבין ...החלפתי חיישן ( דרך אגב בלי בעיה כלשהי של בטיחות-כל העבודה בוצעה כאשר הסוויץ' ב-OFF כמובן) ואז הופיע לי קוד תקלה מס' 48 שאותו לא הכרתי ולכן שאלתי את השאלה האם מישהו מכיר את התקלה הזו בכריות האויר של מזדה שד"א זו המחלה של רוב רכבי המזדה לאנטיס.

היום ביקרתי במוסך של מזדה ונתנו לי את התשובה לגבי תקלה מס' 48 שמסמנת גם על חיישן תקול כמו תקלה מס' 37.

סתם בשביל שתדעו לכל מי שהציע ללכת למוסך מורשה... עלות התיקון של אותו חיישן הוא 2000 שקלים.

אם מישהו מכיר מקום שבו ניתן לקנות חיישן כזה מיד שניה/חלפים אשמח לשמוע.

ושוב תודה לכולם על התגובות.

• תוכן חדש...