Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש שעון חום לרכב שלי שגם יזהיר (רעש,צילצולים)כאשר החום עולה מעל הנורמאל...

תודה לעונים

פורסם

כן, חשבתי על לבנות לבד, אבל איך ? צריך איזה-שהוא חיישן שמודד חום ושמחובר למעגל אלקטרוני.

איפה אני מוצא כזה?

תודה לעונים

פורסם

זה לא כל כך בעיה היוניט של החום מה שמודד את החום ומציג אותו, אז היוניט הזאת היא משנה את ההתנגדות שלה לפי החום..

צריך לימדוד את ההתנגדות שלה למשל שהמנוע קר וגם שהוא בטמפ' עבודה ואז צריך ליבנות מעגל שכאשר ההתנגדות של היוניט גדולה מ XX (שככול שההתהגדות גדולב ככה גם החום גדל) אז המעגל יפעיל ממסר שאליו תחבר זמזם.

המגל הזה לא מסובך(אני לא מבין כל כך טוב באלקטרוניקה ולא מכיר מעגל כזה אבל זה מעגל שמבוסס על שערי לוגיים ואת זה תתייעץ עם מישהו ותסביר לו מה שאמרתי הוא כבר יבין אותך.

פורסם

שעון חום מנוע ברכב חייב בחיישן למדידית החום במנוע לצורכי הפעלת השעון ונתון זה יוכל לשמש גם להפעלת מעגל התראה קולית/נורה וכו'.

ברר אצל "המחוון ספידומטרים" שברח' הפלד 25 א.ת חולון, טל' 03-5507254 ואולי יש כזה דבר מוכן, כמו כן יש להם שם מעבדת אלקטרוניקת רכב שבונה ומפתחת מע' אלקטרוניות שונות בתחום זה. בקש שם את פניאל או רפי ואתרם הנו

www.speedometer

הצלחה ובברכת שנה טובה - רפי לין :-)

פורסם

אוי, כמה שאתה צודק, וכמה מנועים הוחלפו בגלל הזלזול של היצרנים בצורך להתריע על תקלה מעבר לכסת"ח...

מעניין שבאף רכב פרטי לא ראיתי אופצייה מובנית להתראה קולית מעבר לשעונים/נורות שלא תמיד שמים לב אליהם, במיוחד כשיש שמש שמסנוורת בשמשה הקדמית (אופייני לטיולים - שמש, התחממות בעליות וחוסר תשומת לב להתחממות מנוע => הלך הטיול...והמנוע).

אני פיתחתי בזמנו מעגל אלקטרוני כזה שניתן להתאמה לכל טמפ' מנוע, לאחר שהלך לי מנוע בגלל נזילה ותקלה במערכת האתראה האינטגרלית.

למי שלא מבין באלקטרוניקה, יש פתרון פשוט יותר של מפסק תרמי שמצמידים לנקודה מתאימה במנוע ומחברים לסוללה וזמזם בתא הנוסעים. החסרון של הפתרון הזה שהוא לא מתכוונן ולכן צריך למצוא חיישן ונקודת דגימה על הבלוק שמתאימים אחד לשני.

בהצלחה.

פורסם
אוי, כמה שאתה צודק, וכמה מנועים הוחלפו בגלל הזלזול של היצרנים בצורך להתריע על תקלה מעבר לכסת"ח...

בהצלחה.

אתה חושב שזה זלזול? לדעתי זה פשוט יותר משתלם להם שלקוחות יחליפו ראשי מנוע וחלקי חילוף.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
בעיקרון לא בעיה לבנות לבד מעגל כזה
- אני מקווה שאתה יודע לייצר PCB בשביל מעגל שיעבוד בצורה תקינה ולאורך זמן ולא על מטריצה.

בנית פעם מעגל דומה ?

אני אשמח לקבל סכימה חשמלית+רשימת רכיבים למעגל עובד ולא קישורים למעגלים של ילדים ב-12 שתמצא באינטרנט.

איזה כייף לי :)

פורסם

מחזק !

בנוסף המעגל שיבנה ויחובר אל יוניט החום, משמעותו חיבור עומס נוסף במקביל, הדבר עלול לשבש את קריאת החום של מחשב הרכב.

פורסם

גם אני חשבתי על זה אינספור פעמים והאמת התעצלתי/לא מצאתי את הזמן לבצע.

ישנן שתי אפשרויות:

1. להשתמש בחיישן חיצוני אוניברסלי (כזה שמשתמשים בו לשעון חום חיצוני). יתרון- מתאים לכל רכב. חיסרון- דורש חיישן נוסף.
  2. להתלבש על החיישן של הרכב. יתרון- לא דורש הוספת חיישן. חיסרון- דורש התאמה פר סוג רכב.

אם מספר לא מבוטל של אנשים יביעו נכונות וניסגר על תצורה מסויימת אני אתכנן לטובת מי שרוצה מעגל כזה. מאחר ובתוקפה זו אני כמעט ולא נמצא בסביבה בנושא היישום והבניה אני בטוח שמרק יקדיש מזמנו ומנסיונו לטובת העניין.

פורסם
אתה חושב שזה זלזול? לדעתי זה פשוט יותר משתלם להם שלקוחות יחליפו ראשי מנוע וחלקי חילוף.

בצמ"ה בג'ונגלים מתקינים WATCH DOG , (המפעיל לעולם לא מתעניין בשלום המנוע- להיפך , תקלה זה קצת חופש) שבמיקרה של חום/לחץ/סל"ד חריג מפעיל צפצוף בווליום שמעיף אותו מהכיסא ו/או מכבה מנוע. מיוצר באר"הב.

• תוכן חדש...