Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כרגע אני נמצא עם מערכת סטוק של מאזדה 3, וברצוני "להשתדרג" ולקנות קומפוננט מורל פולס במקום הזוג הקדמי הרגיל.

אני שוב מציין שזוהי מערכת מקורית ולא היו בה שום שינויים(אין הגברה כלשהי), ולכן אני מבקש לדעת אם השדרוג הנ"ל יהווה שיפור.

תודה מראש

פורסם

חיפוש תמיד עושה חיים יותר קלים!

תישמע ברור שיחול שיפור אך לא כמו שתוציא את המקסימום מהם אם תביא מגבר סביר. אם לא בא לך להשקיע הרבה המוצר שיספק אותך הכי טוב במחיר הכי זול זהו מגבר פולס אודיו BA2900 שעולה 500 ש"ח. ואם כבר אתה רוצה לשמוע ממש טוב תוסיף עוד איזה 600 ש"ח, תיקנה סאב והינה קיבלת מערכת ברמה סבירה. (זה התקציב הכי נמוך שיכולתי להביא לך מערכת שתספק אותך לעומת מה שיש לך אבל אם אתה רוצה להשקיע עוד שזה אומר תמורה גבוהה בעד תשלום גבוהה יותר רק תגיד נישמח לעזור..).

פורסם

תודה על התשובה,

אבל לא רציתי מערכת מלאה לרכב, ידוע לי שהוספת מגבר תעלה משמעותית את הביצועים של הרמקולים, אך השאלה שלי היא האם המורל יתנו לי שיפור יחסית טוב לעומת הרמקולים המקוריים של הרכב?

השיפור כלומר בעוצמה ובאיכות כמובן.

תודה מראש

פורסם
לא יהיה שיפור כזה גדול.אם כבר תקנה מורל טמפו שהם רכים יותר. אני לא הייתי משקיע.

שחרון

הטמפו והפולס זאת אותה הגברת בשינוי האדרת.

סה"כ הבדל קטנטן בנצילות ובעוצמת השיא (לא בRMS) - והנתונים על הנייר מבחינת נצילות הם דווקא לטובת הפולס.

הטוויטר זה אותו הטוויטר בדיוק TW1 רק שבטמפו נותנים לו משולש פלסטי שמגן על הטוויטר שדומה קצת לסדרת הMT.

פולס או טמפו אני לא בטוח אם יש בכלל הבדל שמיע לאוזן - אם טמפו רכים יותר אולי באמת עדיף ללכת עליהם אבל אני לא מעודכן לגבי מחירים.

בלי מגבר הם ישמעו בסדר סה"כ, הרבה יותר טוב מהמערכת המקורית אבל אם אתה רוצה "להעיר" אותם - באמת רצוי מגבר צנוע - הייתי הולך אולי יותר על סט שצריך פחות הספק בשביל לפעול טוב

המלצה חמה - אלפיין SPS - לא זוכר במדיוק את הדגם, הם אמנם עולים סביבות ה1300 ש"ח אבל יתנו לך תמורה עצומה למחיר בלי מגבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הזוג רמקולים שהצעת....נשמע לי קצת..הרבה יקר...במחיר הזה אני יכול להביא כבר 2 זוגות מורל פולס ומגבר.

בעיקרון אין לי בעיה לשים מגבר,

אבל פשוט זה רכב מליסינג ואני לא מעוניין להשקיע עליו, וגם עניין התקציב בעיקר, לכן רציתי להחליף רק זוג רמקולים כדי שתהיה יותר עוצמה מהמוזיקה באוטו.

כמובן שאפשר לתת עוד הצעות של זוגות רמקולים בסדר גודל מחירים הנ"ל(500 ש"ח לא יותר) ולא להיות נעול על המורל, שבתנאים הנ"ל(ללא מגבר) יתנו לי כמה שיותר עוצמה.

פורסם

בגדול קומפוננט לא נועד לעבוד בלי מגבר. יש מספר מצומצם של סטים מתחת ל 50WRMS

שיהיה יותר קל להזיז

http://www1.zap.co.il/models.asp?Sog=T-Speakers&DB25457=58867&Filter=58585

אופציה אחרת זה לקנות וופרים חלשים בנפרד ולהוסיף טוויטר איכותי שאותו יותר קל להזיז

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=36733

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

אין לך תקציב גדול וזה רכב ליסינג.

אם אתה רוצה להמנע מהתקנה של מגבר מעאפן עם מנחתים מעאפנים יעשו לך ים רעשים בתוך הרכב - סרט שקשה מאוד לצאת ממנו - מנסיון.

עדיף לך כבר להשקיע כסף בסט יותר טוב שיהיה יותר נציל בלי הגברה בגלל שהוא דורש הספק יותר נמוך.

אם אתה אוהב את הסאונד של הפולס - הSPS171A של אלפיין זאת לדעתי ההשקעה הכי כדאית והוא אכן עולה בזאפ קצת פחות מ1200 שקל.

אתה יכול ללכת שם גם על סטים אחרים כמו סדרת הHED של סרווין או משהו של דרגסטר או MBQ או קיקר - אבל הם כולם מתאפיינים בטוויטרים מאוד צורמים ואם הפולס זה סוג הצליל שאתה אוהב - הייתי נמנע מללכת על כזה הימור.

מילא היה לך HU לא מקורי עם יציאה למגברים - אבל ברכב חברה ועוד עם ציוד זול אני ממש לא הייתי מציע לך להתחיל להסתבך.

במקום - פשוט תביא זוג רמקולים טוב שיעשה עבודה יפה מקדימה וזוג 6*9 בסיסי שיתן לך קצת באס מאחורה וזהו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז זהו זה מה שרציתי, שתתנו לי הצעות לזוגות רמקולים בתקציבים של 500-600 שקל שיתנו לי את מבוקשי לפחות כמה שיותר,

ואני מציין שהHU של הרכב הוא מובנה, כלומר לא מתפרק(חלק מהרכב), ואני לא ממש יודע מה ההספק שלו..

ואגב, במאזדה אין מקום לשים רמקולים 6*9 אלא רק 6.5.

אם אפשר, תתנו הצעות לרמקולים שיתנו סאונד בעוצמה כמו זה רק ב6.5:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=417684

שמעתי את הרמקול הזה אצל חבר והוא נשמע מצויין וחזק(ללא מגבר וHU זהה לשלי-און בורד)

תודה רבה!

פורסם

אין דבר כזה.

אתה לא יכול לצפות מרמקול 6.5 להיות 6*9 - הוא פשוט לא.

במילים אחרות - אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

רמקול 6.5 יכול לתת באס עד רמה מסויימת, גם הרמקולים החזקים ביותר, אפילו אם תיקח סאב וופר 6.5 אינטש ותצליח לבנות לו תיבה בגודל המתאים - עדיין, רמקול 6*9 באותה הרמה תמיד יהיה חזק בהרבה בתחום הבאס בלי למצמץ בכלל.

כשמדברים על באס ועל עומק - הגודל קובע. בהקשר לעוצמה קצת פחות אבל עדיין מאוד משמעותי.

אפילו אם תקנה וופר 6.5 כמו הפוקל K2P לדוגמא- אתה לא תצליח עם הHU המקורי להוציא ממנו ניצוץ של עוצמה.

בסכום שאתה מוכן להשקיע אתה לא תקבל את מה שאתה מבקש - מצטער שאני צריך להיות האיש הרע.

תחסוך עוד קצת, סבלנות. כשיהיה לך תקציב לסט קידמי סביר + סאב ומגבר 4 ערוצים - יהיה על מה לדבר.

Pioneer TS-X150

פורסם

קודם כל, טעות שלי, הרמקולים במאזדה הם 5X7 ולא 6.5,

דבר שני אין טעם בכלל שאני ארכיב מערכת כלומר מגבר וסאב באוטו אני מדגיש זהו רכב מליסינג ובעוד פחות משנה אני מחליף את המכונית אז לא חבל על עלויות ההתקנה והפירוק.?

אז בסוף, הרמקולים הם 5X7, מה שמשנה את כל התמונה..עכשיו יש הצעות יותר ריאליות?

תודה! וחג שמח

• תוכן חדש...