Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מניסיון אישי של הורי (קורולה 2003)

ברכבנו הוחלפה במסגרת אחריות: סעפת יניקה, ממיר, מנגנון הגה כוח חשמלי.

אתה צודק!

עד כמה שידוע לי הקורולות 2003 סבלו מבעיות בממיר ומסדקים בסעפת היניקה.

בנוסף ישנה בכל שנות המודל בעיה של שחיקה מוגברת ברפידות הבילום האחוריות.

הכל מתחיל ונגמר במוסך המטפל. מוסך טוב יתקן את התקלות מיד, במקרים קשים יותר יש צורך במעט אסרטיביות והעניין יטופל.

ב- RUNX שלנו הוחלפו רפידות הבלמים ללא תשלום רק כי אמרתי לפקידת הקבלה "ששמעתי שישנה ברכב בעייה של שחיקת בלמים".

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אולי אתה לא יודע שגרירים יפנים בארצינו נוסעים על מכוניות גרמניות למה ? כי זה יוקרתי יותר וסמל מעמד.

ביפן, מכונית מייבוא (במיוחד כזו עם הגה שמאלי) היא סמל מעמד. שלא לדבר על אהבה בכל המזרח הרחוק למרצדסים, המכונים שם בנץ.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נתחיל באקסיומות שיווקיות צרכניות לדיון הזה:

1. רוכשי מכוניות יפניות עושים זאת במעורבות נמוכה, כלומר מכלול הפרמטרים המשפיעים על הקניה יחסית מצומצם כאשר הקניה במכלול אינה מהווה עבורם אירוע משמעותי מדי (עד כמה שניתן להגדיר רכישה ב-115K ש"ח כלא משמעותית) כאשר יש הרבה חלופות רלבנטיות במידה דומה וכולן יפניות.

2. רוכשי מכוניות אירופאיות עושים זאת במעורבות גבוהה יותר, כלומר הם עושים זאת עם מכלול פרמטרים שונה מאלו שרוכשים יפניות או שסדר העדיפות שלהם שונה ובנוסף הקניה עצמה מהווה עבורם אירוע משמעותי יותר הכולל יותר בדיקות, בחינות וכו'. ככלל, ניתן לומר בזהירות שיותר רוכשי מכוניות אירופאיות מגדירים עצמם כ"אוהבים לנהוג" מאשר רוכשי יפניות.

* לפני שחצי פורום "נכנס" בי הרשו לי לסייג את דברי. כמובן שקיימים דגמים מיוחדים משני צידי המתרס כמו גם שיש קונים מיוחדים בשני הצדדים. דברי גם מתייחסים בעיקר למכניות בסגמנט סופר מיני ומשפחתיות קומפקטיות עד מכוניות מנהלים.

שתי קבוצות הרוכשים רוכשים אלו מאפיינות גם את החיים עם האוטו הנרכש. רוכשי אירופאיות מעורבים יותר באחזקת הרכב ואולי ערים יותר לכל מיני דברים ברכב אליהם רוכשי היפניות לא מודעים. לראיה, הפורום הזה הוא מקום מפגש וירטואלי של יותר בעלי אירופאיות מאשר יפניות.(סקר בנושא נפתח פה)

כמות הדיונים בפורום הזה העוסקים בתקלות במכוניות אירופאיות אינה מדד מהימן לאמינות מכוניות אלו, יש פה פשוט יותר בעלי וחובבי אירופאיות מיפניות.

עכשיו הזוית האישית. אני חובב אירופאיות. אבל אני לא עיוור...יש מכוניות יפניות שאני ותר מאשמח להחנות בחניה הפרטית (ע"ע מאזדה 6). עכשיו אני מתחיל לחשוב לכיוון החלפת רכב (לא את הקליאו חס וחלילה, את ה-106) למשהו גדול יותר וחדש יותר. אני בהחלט שוקל כמה יפניות אבל ביחס של עלות מול תועלת אין שום סיבה שאני אשקיע עבור יפנית 1.6 אוט' כאשר במחיר נמוך יותר אני יכול לקנות פוקוס 2 ליטר. מצד אחד יפנית מצטיינת ומצד שני אירופאית לגיטימית ואמינה.

יש אירופאיות שהייתי די חושש לרכוש, רנו מגאן 2 היא אחת מהן...למרות שיש סביבי אנשים שמרוצים מהמכונית הזאת אם אני אמצא את עצמי רוכש אחת כזו ועוד אוט' אני אעשה זאת עם הרבה מאוד חששות וכנראה שאלמנט הבטיחות שלה יעשה בשבילה את העבודה.

שוק החדשות בסגמנטים עסקינן הוא שוק ליסינג. בליסינג רוצים אמינות קודם כל. אח"כ הם רוצים עוד אמינות ובסוף אם נשאר כסף ורוצים לצ'פר את הלקוח הולכים על משהו אמין. יבואנים רבים וביניהם יבואנים של מותגים אירופאים מוכרים מכוניות לחברות ליסינג במחירי עלותצ כאשר המודל העסקי שלהם מבוסס על ניראות על הכבישים ככלי שיווקי ועל רווח עתידי מתחזוקת מכוניות כה רבות שעלו על הכבישים (זה לדעתי מה שעשו עם הקורולה החדשה, אבל זאת רק הערכה שלי).

מי יותר אמין, יפני או אירופאי? שאלה לא רלבנטית. אני חושב שמדובר בסוג רכישה שונה בהגדרתו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני רק רוצה לשאול שאלהאחת:

למה אתם משווים את האמינות של הקורולה לאירופאיות

כאשר הדיון הוא לא יפן-אירופה אלא קורולה-כל השאר?

אני רוצה להשוות את האמינות של הקורולה לאלמרה בת ה9 שיש לי בבית, הרכב מעולם, אבל מעולם, לא נכנס למוסך עקב תקלה, הגיר דופק, הבולמים עייפים, יש קצת קרקושים בדש, אבל הוא נוסע יופי טופי!

ויודעים מה? הוא טופל במורשה רק בשנה הראשונה ומתוחזק בתחזוקה ממוצעת בלבד - למה? הוא לא צריך יותר!

השאלה שאתם צריכים לענות עליה עכשיו היא: האם הקורולה תעמוד באותם התנאים.

האירופאיות בכלל לא נושא לדיון, לא בפני עצמן - אנחנו מדברים על הקורולה.

GODFLASH - בוא נשווה את הקורולה לסיוויק שלך, לא את הסיויק שלך לVW של מרק10. וגם לא את הסובארו פשע של GL-10 למגאן ליסינג, וגם לא את הטנדר של חנן, שלמרות שהוא טויוטה - הוא בטח לא קורולה.

לי אישית זכורים לא מעט שרשורים על שחיקת בלמים גבוה והחלפות מנועים (או שאלו היו סעפות פליטה) בקורולות שיוצרו בטורקיה בזמנו, לי זה לא נשמע כמו הרכב הכי אמין בעולם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אני רק רוצה לשאול שאלהאחת:

למה אתם משווים את האמינות של הקורולה לאירופאיות

כאשר הדיון הוא לא יפן-אירופה אלא קורולה-כל השאר?

אני רוצה להשוות את האמינות של הקורולה לאלמרה בת ה9 שיש לי בבית, הרכב מעולם, אבל מעולם, לא נכנס למוסך עקב תקלה, הגיר דופק, הבולמים עייפים, יש קצת קרקושים בדש, אבל הוא נוסע יופי טופי!

ויודעים מה? הוא טופל במורשה רק בשנה הראשונה ומתוחזק בתחזוקה ממוצעת בלבד - למה? הוא לא צריך יותר!

השאלה שאתם צריכים לענות עליה עכשיו היא: האם הקורולה תעמוד באותם התנאים.

האירופאיות בכלל לא נושא לדיון, לא בפני עצמן - אנחנו מדברים על הקורולה.

GODFLASH - בוא נשווה את הקורולה לסיוויק שלך, לא את הסיויק שלך לVW של מרק10. וגם לא את הסובארו פשע של GL-10 למגאן ליסינג, וגם לא את הטנדר של חנן, שלמרות שהוא טויוטה - הוא בטח לא קורולה.

לי אישית זכורים לא מעט שרשורים על שחיקת בלמים גבוה והחלפות מנועים (או שאלו היו סעפות פליטה) בקורולות שיוצרו בטורקיה בזמנו, לי זה לא נשמע כמו הרכב הכי אמין בעולם.

מסכים בהחלט.

נושא הבלמים באמת העלה מודעות, אבל הם תקפו את הבעיה מכיוון איכות הסביבה ולא כדי לדפוק אנשים.

היצור בטורקיה זה לא מה שהיה לקוי אלא החלקים שהם במקורם עדיין יפנים.

אין מה לעשות - תמיד בשנת דגם ראשונה כמעט של כל אוטו חדש יהיו בעיות עד שהוא מתעקלם בארץ. (גם לדלק, גם לחום, וגם ליחס מצד הבעלים)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אני לא מסכים עם העובדה ש"טויוטה מחזירים את מטבע האמינות"

כמי שנוסע בקורולה 2004 מעל שלוש שנים ומאה אלף ק"מ - נתקלתי רק בבעיות הבאות:

- ממיר קטליטי ומחשב הוחלפו לאחר 105000 (באחריות למרות שכבר פגה) האוטו אגב נסע מצויין - זה רק נורית בקרת מנוע שהתריעה.

- מצבר מקורי הלך אחרי 40 חודש.

וזהו.

יש לציין שלפני הקורולה היתה לי ניסן אלמרה שהבעיה היחידה שלה היתה איכותן הירודה של רפידות הבילום התחליפיות שחברת הליסינג השתמשה בהן...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

להבנתי הצנועה, ממיר קטליטי ומחשב שנדרשים להחלפה במכונית יחסית חדשה וב 100K, אינם בדיוק אינדיקציה לאמינות מופלגת. אמינות ככלל, היא תולדה של שני אלו : אופן השימוש והתחזוקה של הרכב ומנת המזל בה חנן אותנו האל.

פורסם
להבנתי הצנועה, ממיר קטליטי ומחשב שנדרשים להחלפה במכונית יחסית חדשה וב 100K, אינם בדיוק אינדיקציה לאמינות מופלגת. אמינות ככלל, היא תולדה של שני אלו : אופן השימוש והתחזוקה של הרכב ומנת המזל בה חנן אותנו האל.

דעתי שונה.

ראה מה קרה לרכב - נדלקה נורית "בקרת מנוע".

במוסך בחנו את האפשרויות - ממיר? מחשב? - כדי להיות בטוחים באיכות התיקון הם החליפו את שניהם.

מכיוון שהתיקון נעשה ע"ח היבואן למרות שהאחריות פגה - קצת קשה לבוא בטענות בעניין הזה.

תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

ברשותי הוריי 2 מכוניות.

יאריס ידנית 2001 (אם איני טועה) 100 סמ"ק מטופלת מיומה הראשון אך ורק במורשה טויוטה "אחים קצב" בחולון.

פיאסטה 96 ידנית Youth, שמטופלת תחזוקת שבר בלבד, מעולם לא עברה טיפול יזום.

פרט לתקרית אחת של התחממות עקב קריעת צינור חימום בפיאסטה ואלטרנטור שנפח את נשמתו בה, מראים שני הרכבים את אותה רמת אמינות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
דעתי שונה.

ראה מה קרה לרכב - נדלקה נורית "בקרת מנוע".

במוסך בחנו את האפשרויות - ממיר? מחשב? - כדי להיות בטוחים באיכות התיקון הם החליפו את שניהם.

מכיוון שהתיקון נעשה ע"ח היבואן למרות שהאחריות פגה - קצת קשה לבוא בטענות בעניין הזה.

תקן אותי אם אני טועה.

1. סקירה ממוחשבת מגלה במרבית המקרים את הסיבה בשלה נדלקה ההתראה הרלבנטית. אני איני מכיר קוד תקלה זהה לממיר קטליטי לקוי ולמחשב לקוי. לכן הנחתי היא שהחלפת שני החלקים היתתה מחויבת, גם אם תקלה באחד גררה ליקוי בשני. מכל מקום, אף אחד מאותם שני רכיבים לא אמור לגלות תקלה במשך הזמן ובקילומטראז' הנזכר.

2. היחס של היבואן, טוב ככל שיהיה (ואני איני מכיר את היבואן הספציפי), אינו קשור לאמינות הרכב הזוכה לאותו יחס.

אין לי שום בעיה עם מי שסמוך ובטוח שטויוטה, או כל יפנית אחרת, אמינות יותר מכל דבר שנוצר אי פעם ע"י בן אנוש. יש לי בעיה עם שלל הדעות הקדומות, שנוטות באופן כמעט טבעי להדגיש את הצד השני של המטבע, הלא הוא ה"אמינות המחורבנת" של כל השאר.

פורסם

תיקון הבעיות על ידי היבואן של טויוטה מבורך, אך הוא לא נעשה לחסדי שמים.

זו שיטה שיווקית מעולה לרצות את הלקוח ולהחזיר אותו אליך לקניה חוזרת , ולהשקיט את הבעיות של הרכב מלצאת לאויר העולם, ולחגיגה תקשורתית סביבם.

הנ"ל הוכח בארץ כעובד, והציבור הנרחב אכן חושב שהרכב חסין תקלות, ומדובר ברכב מיסטי חסין לכל.

הדבר גם מתבטא במחיר מחירון גבוהה להחריד (גם ליאריס), וגורם לאנשים שפוים לשלם מחירים מטורפים על הרכב ללא בדיקה על התמורה שהרכב נותן יחסית למתחרות באותה שנה, ולעיתים בשנתונים מתקדמים הרבה יותר באותו סכום בדיוק..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מעניין מה יקרה כאשר הייבואן/הייצרן יחליטו להפסיק להיות 'נדיבים'.

בכול מקרה נדיבות של הייבואן מבורכת, אבל רכב מודרני משנת 2007 שנמכר להמונים ללא מערכת EDL/ESP ועם 4 כריות אוויר אני לא קונה.

צר לי אבל רוכשי טויטה קורולה (לא כולם) לא ממש יודעים מה מציעים שאר הייצרנים. ברגע שמוניטין האמינות שהיה קיים בדור הראשון והשני בארץ התמוסס גם הציבור כנראה יחליט אחרת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק 10, אמנם אני מסכים איתך, אבל זה כלל לא קשור לשרשור - כריות אוויר הן לא חלק מנושא האמינות (אלא אם כן הן לא נפתחות :\).

כנ"ל גם ה"חביבות" של היבואן שמטפל בתקלות.

אמינות = אין תקלות מלכתחילה.

למשל: צוין כאן שמישהו החליף בקורולה מנגנון הגה כח, ממיר קטליטי, סעפת - ברכבים חדשים!! זה לא נקרא אמין מבחינתי.

או יותר נכון - זה לא אמין יותר מכל שאר המכוניות.

אמינות = להגיע פעם ב15 אלף למוסך להחליף שמנים ופילטרים ולנסוע הבייתה. פעם בשנתיים גם להחליף רפידות ואולי אחרי 200 אלף קילומטר (כמה שנים טובות - נגיד 7) לעשות שיפוץ גיר.

על רכב כזה הייתי אומר שהוא אמין!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אכן יש צדק בדברייך וניתן להוסיף שגם אף אחד לא מפצה את הלקוח על הפסד ימי עבודה או השבתה של הרכב.

בוא נמתין עוד מספר שנים כאשר תקופת האחריות+תקופת רצון טוב של הייבואן תסתיים ונראה מהי האמינות של הקורולות עם התיבה הרובוטית ושאר חידושים שכבר מזמן קיימים ברכבים ארופאים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...