Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רק לא מבין למה מבזבזים פה מלל על אמינות,הריי זה פורום חובבי רכב, הנאה מנהיגה ועוד פרמטרים חשובים ביותר,אבל אמינות לא מעניין,אז למה לפתוח "עוד" שירשור על יפניות ועל כמה שהם לא אמינות,הריי אנחנו כבר יודעים את זה.

רק מה עכשיו,אני חייב לסמן בטויוטה וגם בסובארו,בטיפקס בלוח שעונים,איפה שיש סל"ד 4 ,לעשות סימון שחס וחלילה לא אגיע למצב שאצטרך לעבור את הסימון שלא יתחמם לי המנוע וימות ככה סתם באמצע שומקום.

עכשיו אתה רואה, כמה ההכללות על אי האמינות יכולות להיות לא נעימות כשהן בכיוון שלך.

לפני שבוע לא הפריע לך לכתוב באשכול שהיה שצרפתיות הרבה פחות אמינות מיפניות בלי לבסס את זה - אבל כשמישהו כותב הכללה כלשהי לגבי יצרן יפני אתה נעלב.

לא נעים להיות בצד השני של המטבע, נכון?

אז בבקשה, גם אתה אל תכליל בפעם הבאה הכללות כאלו.

דבר שני - כמו שאייל כתב, הדבר היחיד שיש לקורולה למכור הוא אמינות, ברגע שהיא מאבדת את זה - היא הלכה לעולמה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
למה אמינות?

כי זה הדבר היחיד שיש לקורולה למכור.

ברגע שהיא מפסיקה להיות אמינה, וברור שהיא לא מהנה מנהיגה, אז אין לה זכות קיום בשוק.

גם ככה מעולה לא היה לה זכות קיום בפורום,אז למה בכלל לדבר על זה?

"עכשיו אתה רואה, כמה ההכללות על אי האמינות יכולות להיות לא נעימות כשהן בכיוון שלך.

לפני שבוע לא הפריע לך לכתוב באשכול שהיה שצרפתיות הרבה פחות אמינות מיפניות בלי לבסס את זה - אבל כשמישהו כותב הכללה כלשהי לגבי יצרן יפני אתה נעלב.

לא נעים להיות בצד השני של המטבע, נכון?

אז בבקשה, גם אתה אל תכליל בפעם הבאה הכללות כאלו.

דבר שני - כמו שאייל כתב, הדבר היחידשיש לקורולה למכור הוא אמינות, ברגע שהיא מאבדת את זה - היא הלכה לעולמה."

אני לא נפגע וזה לא לכיוון שלי,זו מדינה דמוקרטית וכל אחד יקנה ויעשה מה שבא לו(בגבולות המותר), אם חשבת שפגעתי,ומחר אני אלך לקנות משהו שבחיים לא אגע בו,בגלל דברי הבל שנכתבים פה,אז אתה טועה.

אגב,אני משתדל לבסס את דבריי על עובדות,בין אם זה נשמע טוב ובין אם לא,אתה יכול לקבל,להגיב,או להמשיך הלאה.

פורסם

מישהו יכול להביא דוגמאות לכשלים הטכניים האלה בקורולה?

למה כולם ישר מתווכחים כשמישהו אומר "שהיה משהו" - שיביא הוכחות קודם.

אני בספק לגבי הכשלים האלה. אומר את האמת - מהסיבה הפשוטה - היצרנים היפניים לא מחדשים כלום. שום דבר. הם רק לוקחים טכנולוגיות קיימות ומשכללים אותם לאומנות. מערכת שהמציאה אותה רנו, יכולה להופיע אחרי 6 שנים בטויוטה. רק שבטויוטה היא לא תתקלקל - מהסיבה הפשוטה שהיצרנים היפאניים עלו כבר על כל הכשלים שלה והטעויות בתכנון.

בגלל זה היפאנים קיבלו את מוניטין האמינות.

בקיצור - אני רוצה ציטוטים מדויקים של הכשלים בטויוטה לפני שהדיון הזה נמשך.

פורסם

דורקי, תשאל את עצמך למה נהגי מוניות מעדיפים רכבים תוצרת הייצרן VAG ? ראית פעם מונית מזדה ? טויוטה ? הונדה ?

מרק - נהגי מוניות מעדיפים באופן מובהק את מרצדס. מתוך התוצרת של VAG הם מעדיפים את סקודה (שקודה לפני שארגיז את חסידי המותג), שמתברר שהיא אמינה בהרבה מהאחיות התאומות לבית פולקסווגן.

ולגבי נושא השרשור עצמו - אני לא ראיתי המון הודעות בפורום בעניין תקלות בטויוטה. אני כן רואה המון בעיות אצל פולקסווגן ואצל הצרפתיות. מהסיבה הזו אינני מתכוון להגיב לנושא השרשור.

פורסם
האמינות היפנית המפורסמת כבר לא רלבנטית שנים רבות

אגדות העם של אמינות יפנית מול נחיתות אירופאית שנוצרו בשנות ה 80 כבר מזמן לא עומדות במבחן המציאות

האירופאים הפכו אמינים (מעוצבים ונוחים הם כבר היו) בעוד היפניות רואות מוסכים באותו קצב לפחות

אפילו התדמית האגדתית של הלקסוס (מבית טויוטה) בארה"ב נפגעת יותר ויותר לאור תוצאות סקרי אמינות מול יצרנים אמריקאים !

אפשר לראות על איזה סקרים אתה מדבר בבקשה?

אגדות עם ,לא אגדות עם...תביא קישורים,לא בלה בלה.

תודה.

פורסם
התשובה היא לא

דורקי, תשאל את עצמך למה נהגי מוניות מעדיפים רכבים תוצרת הייצרן VAG ? ראית פעם מונית מזדה ? טויוטה ? הונדה ?

נמשיך על אותו קו, מדוע בהשכרות,ליסינג,משטרה,צבא,חברות,ועוד.... לא הולכים לכיוון VAG אם זה כ"כ מזהיר כמו שאתה מספר.

רק שלא תגיד לי שזה "יוקרתי" מידיי.

צריך לדבר עם VAG להתחיל לשווק גם בארה"ב, איך לא חשבנו על זה מלכתחילה,

פורסם

זה לא דוגמא לכלום, אתם סתם מתווכחים סביב הנושא הזה.

כל אותם גופים ענקיים שהזכרתם, רוכשים מכוניות בעסקאות ענק בהיקף של מליוני שקלים מהיבואנים - והשיקול המכריע פה הוא איזה יבואן יתן את ההצעה הכי משתלמת, לא לאיזה יצרן יש את הרכבים הכי אמינים \ נוחים \ מוצלחים \ Whatever.

לכן - גם אם צה"ל \ חברות הליסינג \ אלוהים יודע מי יתחיל לרכוש רכבים מתוצרת אוזבקיסטאן זה רק אומר ששם הם קיבלו את העסקה הכי טובה ולא ששם יש את הרכבים הכי טובים.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כל משתתפי הדיון היצרי מתבקשים להתכנס בחזרה לגבולות הגזרה שהוגדרו בפתח הדיון.

אם לדעתכם פותח הדיון טועה בהתרשמותו, אתם מוזמנים להוכיח לו שיחס השאלות המתפרסמות בפורום הטכני עדיין עומד על 100:1 כשמשווים קורולה ל 307.

אתם מוזמנים להביא נתוני תקלות מרחבי העולם.

אתם מוזמנים להביא כל נימוק ענייני, אבל אל תגררו ל"אוי אוי אוי. העלבת אותי עכשיו. פחחחחח".

נ.ב. גם נימוקים מסוג "כל המוניות הן פולקסווגן" ו "כל חברות ההשכרה קונות טויוטה" הם לא ממש נימוקים בעד או נגד נושא הדיון. לכל היותר הם, שוב, שימוש בתרבות העדר כדי להוכיח טענה (נכונה או שגויה, זאת לא נדע).

פורסם

אף אחד עדיין לא הביא קישור כהוכחה, בינתיים הכל דיבורים והמצאות.

כשאני בה ביציאה בפורום הזה, בד"כ אני מבסס את דבריי עם מקרים שקרו במציאות היומיומית שלי ועקב נסיוני החיובי או השלילי עם יצרנים ומותגים מסויימים.

הוכחות רבותיי הוכחות.

או כמו שמשהו חכם אומר:

מישהו יכול להביא דוגמאות לכשלים הטכניים האלה בקורולה?

למה כולם ישר מתווכחים כשמישהו אומר "שהיה משהו" - שיביא הוכחות קודם.

פורסם

אגב, בעיית המנועים המתים קיימת גם במזדה3, עקב המנוע המסכן שחייבים לאמץ אותו לסל"ד של 4-5K כדי לקבל תאוצה שאני מקבל בקסנטיה אוטומטית בת 10 שנים ב-2-3K RP אני מבין מכך שאתה מעדיף קסנטיה בת 10 על מזדה 3 חדשה ? או ששמא אתה באמת חושב שקסנטיה יותר אמינה ממנה ?!!!

ובכלל, רכב יפני בנוי להחזיק 6 שנים, כי אחרי שש שנים ביפן מתחילים לשלם אגרת רישוי בגובה מטורף, ורוב היפנים מעדיפים פשוט לא להתעסק עם זה ולקנות אוטו חדש (מאחר והם זולים שם) פלוס היפנים מתלהבים מכל דבר שנלחץ בו כפתור ונדלקת מנורה, כך שאם שמת באוטו איזשהו גדג'ט מוזר עם יעילות מפוקפקת ומטרה לא ברורה, קנית את ליבם.

כמות השטויות/אגדות אורבניות/הכללות גזעניות ששמעתי בתגובה הזו כבר מזמן לא נראו בפורום .

היפנים מחפשים גאדג'טים נכון אבל מושלמים , ולכן הם לא מתלהבים מכפתור ואורות , מצטער הם לא ברמת כפרי אפריקאי כמו כמה אנשים כאן ובמערב . ואם לדבר על משהו שאני מבין בו יותר והוזכר כאן , מוצרי אלקטרוניקה ובמיוחד אלו של רכב , אז המוצרים היפאניים שנמכרים ביפן , אינם בכלל ברמה שהם מייצאים לעולם . מה שחברות כמו דנון וקלריון מוכרות ביפן היום , יטפטף למערב בעוד עשור בתור משומש ואז הוא יתחרה בכבוד בהיי אנד חדש . אז מספיק קשקשת ברשת.

ולגבי המכוניות , אני לא מעריץ של מכוניות יפניות , אבל כמות כזו גדולה של שטויות גם לא ראיתי כבר מזמן . היפנים מייצרים מכוניות כמעט מושלמות מבחינה איכותית מכנית (אין להם מה שנקרא "נשמה" אבל איכותית הם מעולים ) , הבעיה היחידה עם טויוטה , שכשהיא השתלטה על השוק האמרקאי , היא השתלטה עליו עם מפעלים אמריקאיים , ושם יכולים לקרות תקלות למרות ההשגחה שלה , אני בטוח שעוד יתברר שזה היה ליין מסויים ושאר המכוניות אמינות כמו כול המוניטין שלהם . אבל השנאה לטויוטה לקחה את נושא התלונות וכבר הדביקה להם ירידה באמינות . ירידה באמינות לא בודקים על ליין ואפילו לא בשנה , אם תמצאו שכמה שנים הם יורדים באופן מובהק בתור מגמה תוכלו לומר שיש בעיה . עד אז תפסיקו להפוך כול נמלה לפיל

בברכה יהודה

פורסם

הויכוח על אמינות הצרפתיות מול היפניות הוא ויכוח שלא יגמר, בדיוק כמו הויכוח של איביזה טורבו מול קליאו ספורט.

העניין הוא, שבעוד שבהרבה מקרים ההוכחה לאמינות של הצפרתיות באה מסקרי אמינות מחו"ל (בדר"כ אירופה, קרי: אקלים שונה), מוניטין האמינות היפני הגיע מהארץ (וזה מה שמעניין רוכש ישראלי). אם הייתי רוצה רכב שיהיה אמין בתנאים אחרים הייתי רוכש אותו בארץ אחרת.

בינתיים, המצב שנראה בשטח הוא שהיפניות סופגות יותר התעללות והזנחה מאשר הצרפתיות. בכל מקרה, כמו שכבר אמרו וימשיכו להגיד, זה לא מדע מדויק, ורכב אחד יכול להיות אמין יותר מהאחר (ובעברית - ה-BX של השכן שלי לא רואה מוסך, ומנגד ב-3 של דוד שלי הוחלפו 879 מנועים).

צריך להשוות את המצב בשוק כולו, ולא מקרים בודדים, וכמו שזה נראה, היפניות אמינות יותר. וזה לא משנה גם אם יגידו מנגד הצרפתיות מהנות יותר, מרווחות יותר, מהונדסות טוב יותר או כל דבר אחר. אם משווים את סעיף האמינות, כנראה שהיפניות מנצחות.

פורסם

נהפוך הוא, כיוון שמחירי המשומשות של היפניות גבוהים באופן משמעותי מאילו האירופאיות, הרוכשים של רכבים אירופאים נוטים להזניח את הרכב ולטפל בו בתקלת שבר בלבד.

אני מניח שיש לך גיבוי לאמירה שהיפנים הוכיחו אמינות בישראל.. ,אני מעולם לא נתקלתי בסקר רציני המוכיח זאת, מלבד האלוף שמועתי..

"צריך להשוות את המצב בשוק כולו, ולא מקרים בודדים, וכמו שזה נראה, היפניות אמינות יותר. וזה לא משנה גם אם יגידו מנגד הצרפתיות מהנות יותר, מרווחות יותר, מהונדסות טוב יותר או כל דבר אחר. אם משווים את סעיף האמינות, כנראה שהיפניות מנצחות."

אשמח לראות את בסיס הנתונים אשר עליו אתה מתבסס באמירה נחרצת זו.

פורסם

אולי נעשה אחת ולתמיד בדיקה רצינית?

ניקח עשרות/מאות אנשים שכותבים כל טיפול שהרכב עבר(ויש כאלה).

מחלק ל3 קבוצות:

צרפתיות

יפניות

ארופאיות(כן אני יודע, צרפת נימצאת באירופה)

(אפשר גם אמרקניות אם זה מעניין מישהו)

כל קבוצה תחולק לתת קטגוריות בהתאם לקבוצת הרכב(מיני,משפחתית,מנהלים...)

ניקח רכבים עד בני 6.

שכל אחד יכתוב בידיוק את הדגם של הרכב וכל הפרטים הנידרשים ותקלות שהיו ברכבים ומחירן.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
אשמח לראות את בסיס הנתונים אשר עליו אתה מתבסס באמירה נחרצת זו.

נחרצת?

אמרתי כנראה. לא ביצעתי שום סקר, ובטח לא מבחן אמינות, וכדאי באמת שמישהו יזום דבר כזה בארץ, למרות ששום מבחן כזה יוכל להוות מידע מדויק, אלא רק אמת מידה לרכישה, וגם כאן יהיה מדובר בדגמים מסוימים (שבסופו של דבר מתחלפים).

• תוכן חדש...