Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה חזרתי מחופשה בת שבועיים בדרום אפריקה שם שכרנו רכב. בשבוע הראשון קיבלנו טויוטה אוונזה Avanza עם שישה מקומות ו0 קמ'(!!!).

הרכב היה פשוט זוועה עולמית!

קלאצ' גבוהה מאוד ולא תופס טוב.

גיר מעורפל חסר תחושה לחלוטין עם הרבה מאוד חופש בשטנגות.

מנוע 1.5 ליטר שלא סוחב.

אין שום אבזור, אפילו לא צפצפה על ששכחת אורות!!!

הכי גרוע, כשהמצבר גמור אי אפשר להניע בדחיפה רק עם כבלים (רכב ידני!!!) פשוט לא מניע אפילו שנסעתי 3 קמ' בירידה ארוכה והיה קומפרסיה (הבלמים התחילו לעבוד).

החלפנו לניסאן טיידה אוטו מאוד מאוד נחמד...

בברכה נדב

PIC00450.JPG

IMG_0754.JPG

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסיבה שנהגי המוניות הולכים על תוצרת אירופאית היא בגלל היצע מנועי הדיזל המצויינים שיש להם, זה כולל בתוכו את קונצרן VAG ו PSA שיש להם מנועים מעולים וחסכוניים (ואמינים) - מה שאין לרכבים יפאניים (כאן בארץ).

ההפרשים העצומים בצריכת הדלק שווים להם את התיקונים שיש.

לאירופאים יש על כל רכב פרטי נורמלי גרסת טורבו דיזל שקטה וחסכונית. זה התחיל בזמנו עם הגולף והפולו והמשיך עד עצם היום הזה. לארץ היום מיבאים רנו ופג'ו (עם סיטרואן) מכוניות פרטיות למהדרין (C4, מגאן, כל קונצרן VAG) עם מנועי דיזל מעולים.

מי שיכול להתפשר על גרסת ידנית ולא מחפש את הריגוש של סלד גבוה, טמבל אם יקנה בנזין.

טויוטה מכרה ותמשיך למכור עוד הרבה, גם אם יהיו תקלות. למה ? כי יש להם שירות מעולה.

תראה לי יבואן שיחליף לך מנוע אחרי 60K ק"מ (אחרי תקופת האחריות) בלי לצייץ ? אין כזה.

זאת הסיבה שטויוטה מכרו וימשיכו למכור עוד הרבה, יש להם ש-י-ר-ו-ת והם יודעים לתחזק מוניטין.

כל מכונית מתקלקלת, אבל מי שנמצא בתחום יודע מספיק דברים שהשתיקה יפה להם - ולא צריך ללכת רחוק: בקטגוריית המכוניות היפאניות תמצאו כמעט 0% תקלות במחברי חשמל לעומת קטגוריות אחרות. אני לא צריך לספר לכם את המשמעות של תקלה חשמלית והשלכותיה.

היום כבר לא צריך למכור אמינות, היום מוכרים שירות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יש לי שאלה אליך..

בכל שנה מוכרים יצרני הרכב האירופאים מעל ל 3.5 מליון רכבים, קצת יותר ממה שנמכר בארץ במהלך של 20 שנה..

כולם מטומטמים ?? וגם פה,כולם מטומטמים,כל הליסינג השכרות משטרה צבא, כולם אטומים? עוד מעט תאמר לי ש/בארופאים לא עושים הנחה ולכן כולם קונים יפניות , כי שם כן עושים להם הנחות, תעשה לי טובה.

כולם מבלים כל היום במוסכים ??

לא כולם,80 אחוז כן..

שלא לדבר על היפניות אשר מבוססות על פלטפורמות אירופאיות או בבעלות אירופאית...

אפשר לחשוב באמת, נלך לרבנות.

קצת צניעות ופרופורציות, השוק הישראלי אינו מהווה אפילו פסיק קטן, והגעה למסקנות נחרצות מהשוק הזה שווה כקליפת השום.

ואם כבר מדברים,על אותו משקל,אתה יודע כמה יפניות מוכרים בכל ארה"ב, מה כולם מטומטמים שם?, שיקנו אמריקאיות ,שיביאו אירופאיות,למה כולם עברו ליפניות?

ובכלל אולי תוכל לשתף אותנו באיזה רכב אתה נוסע ביומיום? ....

תודה.

עדיין מחכה להוכחה מסויימת מפותח השירשור.....

חבל להתווכח סתאם.

פורסם
ואם כבר מדברים,על אותו משקל,אתה יודע כמה יפניות מוכרים בכל ארה"ב, מה כולם מטומטמים שם?, שיקנו אמריקאיות ,שיביאו אירופאיות,למה כולם עברו ליפניות?

ובכלל אולי תוכל לשתף אותנו באיזה רכב אתה נוסע ביומיום? ....

תודה.

עדיין מחכה להוכחה מסויימת מפותח השירשור.....

חבל להתווכח סתאם.

אני נוהג ביום יום על מאגאן מודל 2008, אשר החליפה מאגאן קודמת אשר גמאה מעל 124,000 ק"מ ללא כל תקלה..

וכן גם בכספי הפרטי רכשתי רכב צרפתי , וגם הוא מתנקם בסטטיסטיקה..

היפנים מוכרים בארה"ב את הרכבים שהם מייצרים על אדמת ארה"ב (חלק הארי).., אז הם יפנים או לא ??

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
טויוטה מכרה ותמשיך למכור עוד הרבה, גם אם יהיו תקלות. למה ? כי יש להם שירות מעולה.

תראה לי יבואן שיחליף לך מנוע אחרי 60K ק"מ (אחרי תקופת האחריות) בלי לצייץ ? אין כזה.

זאת הסיבה שטויוטה מכרו וימשיכו למכור עוד הרבה, יש להם ש-י-ר-ו-ת והם יודעים לתחזק מוניטין.

בדיוק כך. נכונות היבואן ללכת לקראת הלקוח גם ברכבים שהאחריות עליהם פגה היא בגדר מדע בדיוני עבור יבואנים של כלי רכב מאירופה.

אני מכיר מספר סיפורים על מכלולים יקרים שהוחלפו ברכבי טויוטה לאחר תקופת האחריות.

מחוויה אישית אני יכול לספר על ויכוחים מסמרי שיער עם אנשי לובינסקי, שסירבו להחליף מכלולים לא יקרים במיוחד בתקופת האחריות.

ההבדל העיקרי אכן נמצא כאן, וליבואני טויוטה מגיעות מחמאות על ההתנהלות שלהם.

סביר להניח שהיצרן מגבה אותם, ועל כך מגיעות גם לו מחמאות כנות.

פורסם

שלא לדבר על היפניות אשר מבוססות על פלטפורמות אירופאיות או בבעלות אירופאית...

.

על תכליל. טויוטה והונדה עדיין חופשיים. והם ביחד יותר מ50% של כל היפניום בעולם.

בטח שהיפניות יהו אמינות יותר עם "האיבזור" שלהם , זה פשוט מגוחך שאפילו רכבים יפנים חדשים מגיעים עם איבזור כל כך נחות שלא נדבר על מכוניות לפני עשור בערך , היפנים מאוד קמצנים באיבזור בדרך כלל מה שתיראה אצלהם במכוניות זה 4 חלונות חשמל מזגן ועוד כמה דברים . ר.

יש לי רכב שנת 99

אותו רכב שנמכר באנגלייה מגיע עם כל אבזרים שאתה מכיר, כולל GPS ,בקרת אקלים ועוד הרבה דברים.

זה לא היפנים שלא מספקים אבזור, אלה יבואן. לא צריך להתבלבל. לא חסרים גם פטנטים יפנים, שהיום משתמשים ברכבי יוקרה של יצרנים שונים.

הסיבה שנהגי המוניות הולכים על תוצרת אירופאית היא בגלל היצע מנועי הדיזל המצויינים שיש להם, זה כולל בתוכו את קונצרן VAG ו PSA שיש להם מנועים מעולים וחסכוניים (ואמינים) - מה שאין לרכבים יפאניים (כאן בארץ).

איציק

לא רק.

דבר החשוב הוא הנחות במסים לרכבים באירופה.

Omnia mea mecum porto

פורסם
יש לי שאלה אליך..

בכל שנה מוכרים יצרני הרכב האירופאים מעל ל 3.5 מליון רכבים, קצת יותר ממה שנמכר בארץ במהלך של 20 שנה..

כולם מטומטמים ??

כולם מבלים כל היום במוסכים ??

במסקנה שלך אתה מתעלם מעובדת יסוד שקוראים לה מכס.

לקסוס IS שבארה"ב עולה קצת פחות מב.מ.וו. 325 מקבילה, עולה באירופה 10K יורו יותר. למה? כי ישנו מכס שמקורו ברצון האירופאים להגן על התוצרת שלהם.

לכן בתנאים שווים של תחרות כמו שיש בארה"ב לקסוס נותנת בראש לכל יצרני הפרימיום האירופאים (הגרמנים אם נדייק). באירופה ללקסוס קשה יותר כי הרגולטור המקומי מגן טוב - טוב על התוצרת המקומית.

כך קורה שיורגן ממינכן רוצה לקנות לקסוס ומסתפק בב.מ.וו. - כיוון שהכסף מדבר.

פורסם

כך קורה שיורגן ממינכן רוצה לקנות לקסוס ומסתפק בב.מ.וו. - כיוון שהכסף מדבר.

יורגן ממינכן לא יבגוד בתוצרת של גרמניה ויש מספיק חלופות טובות ויוקרתיות מאשר לקסוס בגרמניה (השם לקסוס בלבד מעביר בי צמרמורת).

אולי אתה לא יודע שגרירים יפנים בארצינו נוסעים על מכוניות גרמניות למה ? כי זה יוקרתי יותר וסמל מעמד.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם אני זוכר נכון, ב.מ.וו סוגרת די במהירות את הפער של לקסוס בצפון אמריקה.

ונתוני מכירות בארה"ב לא מוכיחים כלום, זה כמו להגיד שטנדר זה האוטו הכי טוב שיש.

פורסם
יורגן ממינכן לא יבגוד בתוצרת של גרמניה ויש מספיק חלופות טובות ויוקרתיות מאשר לקסוס בגרמניה (השם לקסוס בלבד מעביר בי צמרמורת).

אצלי השם של שרון סטון מעביר צמרמורת - צמרמורת חיובית ביותר !

אצל יורגן הצמרמורת נגרמת מהרעיון שאיזה מכונאי לא מיומן עם מברג גדול יחטט בקרבי הב.מ.וו. החדשה שלו... :wink:

פורסם
(השם לקסוס בלבד מעביר בי צמרמורת).

זה רק מראה כמה אתה מקובע על משהו מתוצרת כלשהיא בלי אפילו להסתכל לתוך הקנקן של תוצרת אחרת.

כי אם היית נוהג פעם בלקסוס לא היית מוציא את המשפט הנ"ל מהמקלדת שלך.

לקסוס לא נופלת ממיטב התוצרת הגרמנית במאומה,ואפילו עולה עלייה בכמה פרמטרים כגון אמינות , איכות נסיעה ושקט .

ד"א - במבחן האחרון שאני זוכר שקראתי במאגזין CAR&DRIVER בו בחנו כמה בוחנים את מיטב התוצרת בקטגוריה

של מכוניות מנהלים שלוש המכוניות הראשונות היו יפניות , להלן הדירוג החלקי ( אני לא זוכר את הכל ) :

1.אינפיניטי M

2.לקסוס GS

3.אקיורה RL

אחריהן הגיעו אאודי , במוו ומרצדס ובסוף היו יגואר וקאדילק - אני לא ממש זוכר את הסדר אך השלוש

הראשונות זה מה שרשמתי.

אחרי שתסעו באינפיניטי או לקסוס , אני בטוח שתשנו את דעתכם בקשר לתוצרת יפנית.

זוהי חוכמה קטנה מאוד לצעוק כל היום "אני בחיים לא אקנה יפני" בלי להבין איזו התקדמות הייתה שם בעשור האחרון (חוץ מנושא האמינות) , ובלי בכלל לנסוע עליהן.

לילה טוב.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
התשובה היא לא

דורקי, תשאל את עצמך למה נהגי מוניות מעדיפים רכבים תוצרת הייצרן VAG ? ראית פעם מונית מזדה ? טויוטה ? הונדה ?

נהגי מוניות לא מעדיפים רכבים מתוצרת VAG, הם מעדיפים סקודה אוקטביה. כל הואגיות האחרות עפו על טיל.

אביעד (שנוסע בסיטרואן....)

פורסם
דג זהב, הסקרים הללו בלשון המטע אינם מדויקים, סקר נעשה על פי מידע מוצק המשקלל בתוכו נסועה שנתית, סוג תקלות, חלוקה על פי סוגי מנוע (דיזל \ בנזין), ואינו משקלל בתוכו את הציון הסוביקטיבי שנותן בעל הרכב לדילר המקומי על טיב השירות אותו הוא קיבל.

באופן אישי, 18 שנה אני עם רכבים צרפתים, ומעולם לא נתקלתי בסיפורי אימה ופחד עליהם אני קורא בפורומים למינהם..

החל המ BX , והרנו 19 בזמנו, ועד הקסארה (רכב מעולה, מחיר מצחיק..) והמאגאן אשר נלקחה בליסינג.

מעולם לא נשארתי תקוע בצידי הדרך, והרכבים כולם טופלו ביד אוהבת ובזמן.

כמו שאתה לא אוהב שמקצינים, כך בדיוק אתה עושה. ה-BX ידועה כמכונית בעייתית.

פורסם

מניסיון אישי של הורי (קורולה 2003)

הרכב כן מתקלקל מדי פעם,

היבואן לא כזה נדיב כמו שחושבים - הוא דורש הפעלת לחץ מתון (או תהיה ישראלי)

ברכבנו הוחלפה במסגרת אחריות: סעפת יניקה, ממיר, מנגנון הגה כוח חשמלי.

יש לציין שלסדק בסעפת הם התכחשו עד הרגע האחרון וחיכו לגמר האחריו

במזל ZVIT העיר את עיני לבעיה והלכתי למוסך ודרשתי מהם החלפה.

ידועה לי על קורולות דור קודם (מנוע VVTI) אשר נוסעות עם הבעיה והיבואן לא מסכים להחליף - למרות שידועה לו שיש כשל בתכנון.

מכוניות צרפתיות גם לא מפגינות שיא האמינות אבל התירוץ שלי זה שפשוט חם להם בארץ. (תכנון יעד לקוי)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

ההודעה האחרונה היא היחידה שאינה נגועה בבורות/דיעה קדומה אוילית, ולכן יבוא כותבה על הברכה. הנושא הזה נידון לא מעט, גם כאן ואם ישאלו אותי, הדיונים הקודמים היו אינטיליגנטיים בהרבה. חיפוש קל ימחיש.

• תוכן חדש...