Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם לא מבנים שישראל (וישראלים) לא רלוונטיים בכלל בעולם הרכב?

שום סקר, או דעה שמגיע מהארץ לא משקפת כלום.אנחנו אפילו מקבלים דגמים מיוחדים שאין אותם באולם. (כמו למוגבלים)

רבאק, יש כאן סה"כ 6 מליון איש. חצי מהם לא מעניין אותם על מה הם נוהגים, ולחצי השני לא לכולם יש רכב בכלל.

ותוסיף לזה עוד צבא של דילטנטים.

1NIV1, אף אחד לא ילך לחפש עבורך נתונים. אם תרצה ללמוד דבר, או שניים, תכנס לאינטרנט ותקראה על הסקרים

הגדולים של חברות ביטוח ומגזינים שונים ברחבי העולם.

אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה ב3 המקומות הראשנים היו לא יפנים.

Omnia mea mecum porto

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דג זהב, הסקרים הללו בלשון המטע אינם מדויקים, סקר נעשה על פי מידע מוצק המשקלל בתוכו נסועה שנתית, סוג תקלות, חלוקה על פי סוגי מנוע (דיזל \ בנזין), ואינו משקלל בתוכו את הציון הסוביקטיבי שנותן בעל הרכב לדילר המקומי על טיב השירות אותו הוא קיבל.

באופן אישי, 18 שנה אני עם רכבים צרפתים, ומעולם לא נתקלתי בסיפורי אימה ופחד עליהם אני קורא בפורומים למינהם..

החל המ BX , והרנו 19 בזמנו, ועד הקסארה (רכב מעולה, מחיר מצחיק..) והמאגאן אשר נלקחה בליסינג.

מעולם לא נשארתי תקוע בצידי הדרך, והרכבים כולם טופלו ביד אוהבת ובזמן.

פורסם

חברים,

לפני שפתחתי את האשכול חשבתי רבות על כותרת פשוטה וקולעת ולא פוגעת ואני חושב שהצלחתי לכתוב כותרת 'נורמלית'.

אני ממש לא מזלזל ואני מכיר בעובדה של האמינות המפולגת של טויוטה קורולה מעשור קודם כי להורי וגם לחברתי יש טויוטה קורולה משנת 95' והרכב לא רואה מוסך, אבל הדבר הוא לא כך בדגמים החדשים.

שתי דוגמאות בקישור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=168978

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=172301

בבקשה על תביאו לי דוגמאות של רכבים של קונצרן VAG או צרפתיות הדיון הוא על טויוטה.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה לא משנה עד כמה שהם לא מדויקים.

זה אפילו לא קרב צמוד.

מלה ,אם מקום ראשון היה יפני ושני צרפתי, וזה היה משתנה משנה לשנה. מדובר על 3 מקומות ראשנים ברצף של הרבה שנים.

אני מעדיף להאמין לסקרים, ולא למקרים בודדים כמו שלך, שלרוב הם מקרים בודדים.

ליד משרד שלי יש מוסך מורשה של פג'ו /סיטרוין/והונדה תחת קורה אחד. (נדיר, אבל עובדה)

אני כל יום עובר שם בבוקר ובערב. כל יום אני רואה את כל הליפטים שלהם מלאים במוצר צרפתי.

פעם אחד ראיתי שם הונדה על הליפט, נגשתי לשאול מה קרה. טיפול שיגרתי. אלה מה?

ולמרות שאני רואה את זה כל יום , כבר כמה שנים, אני לא באה ואומר לך שיפנים יותר אמינים.

וזה דוגמה הרבה יותר חזקה מניסיון שלך עם כמה רכבים. גם לי היו בחיי רכבים צרפתיים וגרמניים ואיטלקים, אבל רק עם יפנים אני שכחתי מה זה מוסך. וזה דעה שלי. אני לא חושב שהיא סובייקטיבית. סה"כ יש לי די הרבה ניסיון עם הרכבים.

נ.ב.

איפו ראית דגים? אולי מכאן כל הבעיות שלך?

Omnia mea mecum porto

פורסם
באופן אישי, 18 שנה אני עם רכבים צרפתים, ומעולם לא נתקלתי בסיפורי אימה ופחד עליהם אני קורא בפורומים למינהם..

ואילו אני מסוגל לספר סיפור אימה על הפולקסווגן פולו של אשתי. המכונית הזו סבלה מכל התקלות הביזאריות האפשריות. הרכב הזה נמכר כשהוא על הגרר (נתפס הטרמוסטט) וזה הדבר הטוב היחידי שאני מסוגל לספר על הזוועה המוטורית הזו.

לעומת זאת הטויוטה RUNX שלה, שנרכשה כתחליף לפולו, משעממת עד מוות. פעם אחת בשנה יש לנו פגישה עם המוסך. לשמחתי כבר אין לי יותר חברות אינטימית עם עובדי המוסך.

לפני חודשיים הרכב הזה איכזב אותנו קשות, התקלה הראשונה הופיעה כשהמזגן הפסיק לקרר. בדיקה מהירה הראתה שפילטר האוויר נסתם וזה הכל.

מה תרמתי עד עכשיו לדיון? שום דבר !

הניסיון האישי שלי מראה ש- 100% ממכוניות פולקסווגן שהיו ברשותינו היו דפוקות מיסודן (גודל המדגם - מכונית אחת) ואילו כל הטויוטות מסוג RUNX הוכיחו אמינות מופלגת (אוכלוסיית המדגם - שתי מכוניות תמימות !).

מזה אפשר להסיק מסקנות כלליות? בוודאי שלא, כך גם לא ניתן להגיע למסקנות לפי שירשורים שנפתחו בפורום.

כל שנותר זה להסתמך על סקרים גדולים שנעשו בחו"ל דוגמת ה'קונסיומר ריפורט' והסקרים האלה - מה לעשות - מראים שהיפניות אמינות בהרבה.

פורסם
דג זהב, הסקרים הללו בלשון המטע אינם מדויקים, סקר נעשה על פי מידע מוצק המשקלל בתוכו נסועה שנתית, סוג תקלות, חלוקה על פי סוגי מנוע (דיזל \ בנזין), ואינו משקלל בתוכו את הציון הסוביקטיבי שנותן בעל הרכב לדילר המקומי על טיב השירות אותו הוא קיבל.

החל המ BX , והרנו 19 בזמנו, ועד הקסארה (רכב מעולה, מחיר מצחיק..) והמאגאן אשר נלקחה בליסינג.

מעולם לא נשארתי תקוע בצידי הדרך, והרכבים כולם טופלו ביד אוהבת ובזמן.

אני מזמין אותך ליום אחד של סיורים בין כמה מוסכים,להוכיח לך שאתה חי בעולם של אשליות.

אם אתה מעוניין בסיור עם מדריך צמוד(אני),תאמר לי.

בברכה.

פורסם
חברים,

לפני שפתחתי את האשכול חשבתי רבות על כותרת פשוטה וקולעת ולא פוגעת ואני חושב שהצלחתי לכתוב כותרת 'נורמלית'.

אני ממש לא מזלזל ואני מכיר בעובדה של האמינות המפולגת של טויוטה קורולה מעשור קודם כי להורי וגם לחברתי יש טויוטה קורולה משנת 95' והרכב לא רואה מוסך, אבל הדבר הוא לא כך בדגמים החדשים.

שתי דוגמאות בקישור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=168978

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=172301

בבקשה על תביאו לי דוגמאות של רכבים של קונצרן VAG או צרפתיות הדיון הוא על טויוטה.

ואתה בכלל מביא לי מהפורום הזה 2 שירשורים כשמנגד אני יכול להביא לך 200.

נו באמת,תביא לנו הוכחה,מאמר כלשהו מהארץ,מהעולם,סקרי שביעות רצון וכו....

קצת על הגולף: רק על החלונות הנופלים אפשר לפתוח פורום בנפרד,שלא נדבר על צריכת שמן בין טיפול לטיפול שמספיקה לשני טיפולים נוספים,פשוט בדיחה, מדחסי מזגנים שמחליטים לשבוק להם ככה סתאם עלות כ 4000 שקל, גירים אוטומטיים חכמים שעושים בעיות ומוחלפים כמו לחמניות...והרשימה עוד ארוכה.

מה סה"כ מבקשים, ה-ו-כ-ח-ו-ת , קישורים......מאמרים....סקרים......

פורסם

אתה לא תקבל הוכחות כי אין כאלה והאמת שגם לא צריך.

מספיקה לי הידיעה שבכל רגע נתון ישנם שני קונים פוטנציאלים לטויוטה, שמוכנים לשלם בעבור הרכב הרבה מעל המחירון.

מספיקה לי הידיעה שאחרי סיוט הפולו שעברנו, אישתי אומרת שעכשיו היא כבר לא פוחדת יותר שהרכב ייתקע לה באמצע הכביש.

אתה יודע מה - הדברים האלה עושים את הזוגיות עם הרכב הזה לנעימה ומשעממת, בדיוק אלה היו הצרכים שהגדרנו לרכב והוא עומד בהם בצורה מושלמת.

פורסם

אם ההיילקס שלי, בן ה12 עם ה407000 ק"מ שלו ורקורד כבד של גרירות כבדות ועבודת שטח קשה, היה עושה לי אפילו עשירית מהבעיות שעשתה לי המגאן לאחר שקרעתי ממנה את הניילונים (שלוש פעמים על גרר ואינסוף תקלות בתוך שנה וחצי ו70K ק"מ) , הוא היה מקבל בעיטה בתחת כבר מזמן.

בנוסף למוזכרים מעלה, קנגו חדש (פעמיים על גרר בשנה ו60K ק"מ וכנ"ל אינסוף תקלות) , שתי רנו5 וקורולה שהיו לי איששו גם הן היטב את מוניטין האמינות של טויוטה ורנו.

שתי הרנו החדשות שהיו לנו ניפצו לאשתי סופית את האמונה שרכב חדש אמין יותר מרכב ישן והיא למדה שאם יש לה פגישה חשובה עדיף לה לנסוע עם ההיילקס העתיקה ולא עם הרנו החדשה. מישהו יודע לאיית "זבל" בצרפתית?

פורסם

אגב, אם מדברים על הוכחות, אז יש את המבחן שעשו בזמנו בטופ-גיר:

חלק 1:

http://www.youtube.com/watch?v=tom3OUKDM9I דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

חלק 2:

http://www.youtube.com/watch?v=O_NdFAoEQbE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
ואתה בכלל מביא לי מהפורום הזה 2 שירשורים כשמנגד אני יכול להביא לך 200.

נו באמת,תביא לנו הוכחה,מאמר כלשהו מהארץ,מהעולם,סקרי שביעות רצון וכו....

קצת על הגולף: רק על החלונות הנופלים אפשר לפתוח פורום בנפרד,שלא נדבר על צריכת שמן בין טיפול לטיפול שמספיקה לשני טיפולים נוספים,פשוט בדיחה, מדחסי מזגנים שמחליטים לשבוק להם ככה סתאם עלות כ 4000 שקל, גירים אוטומטיים חכמים שעושים בעיות ומוחלפים כמו לחמניות...והרשימה עוד ארוכה.

שכחת את סיפוריי משאבת המים עם המניפות המתפרקות שבני.ל פרק את זעמו עליהן לפני כמה חודשים.

באופן אישי אני יכול להגיד שבעבר הייתי בעלים של 306 חדשה שהאכילה אותי קש מהשנה הראשונה שהיא הייתה על הכביש.

הכרתי את כל עובדי המוסך.נשברתי ששמעתי את הפקידת קבלה מדברת עם אחת העובדות ומספרת לה שבעל המוסך המורשה של פיג'ו רכש לאשתו טויוטה קורולה ואז הבנתי שהכל סיפורים והכל ידוע לכל.אם בעל המוסך שמביא חלקים במחיריי עלות וקומבינות בזול ועדיין לא רוכש רכב מהמותג הכל ברור.

אין מצב שבעולם שאני ארכוש שוב מכוניות אירופאיות.רק יפניות בעדיפות ראשונה,לגביי קוראניות מפוארות יש מצב שאתפשר.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
מישהו יכול להביא דוגמאות לכשלים הטכניים האלה בקורולה?

למה כולם ישר מתווכחים כשמישהו אומר "שהיה משהו" - שיביא הוכחות קודם.

אני בספק לגבי הכשלים האלה. אומר את האמת - מהסיבה הפשוטה - היצרנים היפניים לא מחדשים כלום. שום דבר. הם רק לוקחים טכנולוגיות קיימות ומשכללים אותם לאומנות. מערכת שהמציאה אותה רנו, יכולה להופיע אחרי 6 שנים בטויוטה. רק שבטויוטה היא לא תתקלקל - מהסיבה הפשוטה שהיצרנים היפאניים עלו כבר על כל הכשלים שלה והטעויות בתכנון.

בגלל זה היפאנים קיבלו את מוניטין האמינות.

בקיצור - אני רוצה ציטוטים מדויקים של הכשלים בטויוטה לפני שהדיון הזה נמשך.

א. יש דבר קטן ונחמד שנקרא פטנט

ב. גם אם נניח ואין פטנט וחברה X (לא בהכרח יפנית) מעתיקה מחברה Y (לא בהכרח צרפתית) רכיב כלשהו, היא שמה לב לתלונות על X Y Z באותו רכיב, ומנסה למצוא פתרון אחר

זה הרבה יותר קל לשפר משהו קיים מאשר ליצור מ-0

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה אפילו לא קרב צמוד

זה ועוד איך קרב צמוד. ראית כמה תוצרת צרפת מסתובבת כאן?

ואתה נתקל בזה כשאתה נאלץ לבחור בין תקלות של רכב יפני ישן (ויש תקלות) לבין תקלות של רכב צרפתי הרבה פחות ישן, זה ועוד איך קרב צמוד.

אני לא אזבל לכם בשכל על זה שהקסנטיה לא רואה מוסך, היא רואה ועוד איך. אבל עם כבר לנסוע על רכב לא אמין - עדיף שיהיה כמה שפחות ישן, ואחד כזה שלא עבר ידיים של צעירים שקרעו אותו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני מזמין אותך ליום אחד של סיורים בין כמה מוסכים,להוכיח לך שאתה חי בעולם של אשליות.

אם אתה מעוניין בסיור עם מדריך צמוד(אני),תאמר לי.

בברכה.

יש לי שאלה אליך..

בכל שנה מוכרים יצרני הרכב האירופאים מעל ל 3.5 מליון רכבים, קצת יותר ממה שנמכר בארץ במהלך של 20 שנה..

כולם מטומטמים ??

כולם מבלים כל היום במוסכים ??

שלא לדבר על היפניות אשר מבוססות על פלטפורמות אירופאיות או בבעלות אירופאית...

קצת צניעות ופרופורציות, השוק הישראלי אינו מהווה אפילו פסיק קטן, והגעה למסקנות נחרצות מהשוק הזה שווה כקליפת השום.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

בטח שהיפניות יהו אמינות יותר עם "האיבזור" שלהם , זה פשוט מגוחך שאפילו רכבים יפנים חדשים מגיעים עם איבזור כל כך נחות שלא נדבר על מכוניות לפני עשור בערך , היפנים מאוד קמצנים באיבזור בדרך כלל מה שתיראה אצלהם במכוניות זה 4 חלונות חשמל מזגן ועוד כמה דברים . לעומת זאת בדרך כלל באירופיות האיבזור גבוה בהרבה מהפניות גם באיבזור הבטיחותי וגם בכל מיני תוספות למשל תעשו השוואה בין C5 למכונית יפנית אחרת ,באותו מחיר בערך נגיד 60 אלף תוכלו לרכוש C5 שנת 2004 בערך לעומת זאת בואתו מחיר תוכלו לקנות גם טיוטה קורולה 2002 . ה-C5 מצויידת במערכת מיתילים הידרואלית והרבה מאוד גאדט'ם מתוחכמים מה שאומר המון המון אלקטרוניקה ברכב לעומת זאת הקורולה מצוידית אולי ב-4 חלונות חשמל מזגן ופה זה ניגמר

אז מין הסתם שככל שיש יותר מערכות ברכב ויותר רכיבים הסיכוי שלהם להתקלקל גבוה יותר.

• תוכן חדש...