Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

GL-10,

אני תוהה האם ישנה תגובה אחת שלך בשרשור הזה שלא נגועה בהפרחת סיסמאות חסרות תוחלת (ותכלית), כמו גם דעות קדומות בשפע. נדמה לי שהתשובה שלילית וגם אחרים העירו לך על כך.

הדברים נכתבים (כמעט) ללא קשר לנושא השרשור - פשוט קשה להתעלם מכל-כך הרבה תגובות בנוסח ילדותי שכזה, שלא לומר מילים אחרות שלא מכבדות את הפורום ומשתתפיו.

כדאי שלכל הפחות תפעיל קצת שיקול דעת (במידה וקיים כזה) וסייגים, בטרם תשלח תגובות נוספות בסגנון ה"עדר".

שבת שלום!

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא יודע על פירוק פגוש קדמי ולא יודע על עבודה של 10 דקות למי שעושה זאת פעם ראשונה.

מה שכן אני יכול להעיד, שמנסיון של עבודה עם מכונאי דרך שעובדים עם הרבה לקוחות ליסינג,

החלפת נורה במגאן הוא "סינג'ור" שווה ערך +/- להחלפת פנצ'ר לצפונית עם טוארג.

מזמין אותך אלי הביתה, דרך אגב זה בחיפה..

ולגבי איש שירות של חברת הליסינג, 5 דקות בדיוק לקח לו להחליף את המנורה..

אומנם לא הכי נוח בעולם, אבל להפוך את זה לסיפור כזה נראה הגזמה די פראית.

פורסם
אני לא יודע על פירוק פגוש קדמי ולא יודע על עבודה של 10 דקות למי שעושה זאת פעם ראשונה.

מה שכן אני יכול להעיד, שמנסיון של עבודה עם מכונאי דרך שעובדים עם הרבה לקוחות ליסינג,

החלפת נורה במגאן הוא "סינג'ור" שווה ערך +/- להחלפת פנצ'ר לצפונית עם טוארג.

אני החלפתי נורה לבד במגאן בלי שום ניסיון קודם עליה. לקח לי פחות מ 5 דקות (סיבוב ההגה לכיוון הנגדי, פתיחת פקק יעודי בבית הגלגל ועוד 3 דקות להחלפת הנורה).

לחוץ מזה החלפת נורה היא שירות שרנו מספקת חינם בכל מוסך מורשה (ואם תבוע עם נורה שלך לא תשלם אגורה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מאוד משתדל שלא להגיב על מה שאני לא מבין בו, וככזה, אין לי מה לענות לכם

מפני שעוד לא יצא לי הכבוד להחליף נורה במגאן בעצמי. ציינתי את שציינתי מעדויות של עמיתים

לעבודה.

שי, האם זה שרנו מספקת את השירות בחינם, זה לא סוג של "הודאה" בסיבוכו של התהליך? (נשאל בלי שום שמץ ציניות)

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

אני רק מספר את מה שקרה לי- במוסך המרכזי של רנו חיכינו שעה וחצי, כשתמיד יש לפחות שני אנשים ליד האוטו, רק בשביל החלפה של שתי נורות.

בנוסף לכך, אני חושב ששילמנו גם על הנורות וגם על עבודה (יצא בסוף איזה 150 שקל), אבל בזה אני לא בטוח 100% (לא שילמנו בעצם כי האוטו של חברה והחברה שילמה, אבל אם הוא היה שלנו היינו משלמים)

"ai motoare capul doare"

פורסם

בנוסף לכך, אני חושב ששילמנו גם על הנורות וגם על עבודה (יצא בסוף איזה 150 שקל), אבל בזה אני לא בטוח 100% (לא שילמנו בעצם כי האוטו של חברה והחברה שילמה, אבל אם הוא היה שלנו היינו משלמים)

כשתדע על חייבו ולמה, אז תכתוב.

עד אז, אל תשמיץ סתם.

חוץ מזה, מה מפריע לך ש-2 אנשים עובדים לך על הרכב? אתה דואג שאין מספיק כוח אדם לטיפול בשאר המכוניות במוסך?

(לא מגן על קרסו, אבל ההודעה הזו נראתה לי כהשמצה לשם ההשמצה).

פורסם

סופסוף אנשים מבינים באמת (שהיום ) היפנים לא אמינים כמו שחושבים.

צחקו עלי שקניתי צרפתייה כמעט בת 10 -השכנים עם המזדה החדשה שיא האמינות שאחרי כמה חודשים על הכביש היתה להם בעיה בתושבת מנוע ?!

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

פורסם

שי, האם זה שרנו מספקת את השירות בחינם, זה לא סוג של "הודאה" בסיבוכו של התהליך? (נשאל בלי שום שמץ ציניות)

אני לא יודע. פשוט נשרפה לי נורה אז עצרתי והחלפתי אותה ב 5 דקות לפי ההואות שבספר.

הדבר היחיד שכן צריך לשים לב זה שצריך להכניס את היד כמעט עד המרפק וזה מלכלך.

על זה שהשירות ניתן חינם ידעתי רק כשנשרפה השניה והייתי בדרך לפגישה אז נכנסתי למוסך שירות. הופתעתי שהשירות חינם וגם שם זה לקח 5 דקות.

פורסם
כשתדע על חייבו ולמה, אז תכתוב.

עד אז, אל תשמיץ סתם.

חוץ מזה, מה מפריע לך ש-2 אנשים עובדים לך על הרכב? אתה דואג שאין מספיק כוח אדם לטיפול בשאר המכוניות במוסך?

(לא מגן על קרסו, אבל ההודעה הזו נראתה לי כהשמצה לשם ההשמצה).

ממש לא, הייתי מרוצה מהשירות. זה היה כתגובה לזה שאנשים אומרים לי שאני מדמיין שלקח להם הרבה זמן להחליף נורה.

ביררתי ואכן רשמית לא שילמנו על עבודה, אבל כן שילמנו 70 שקל על כל נורה, סכום שנראה לי קצת מוגזם.

(מדובר, אגב ,על נורות רגילות, לא קסנון או משהו כזה)

"ai motoare capul doare"

פורסם

אז דפקו אותך.

מוסך מורשה בחולון (לא מכיר אותו והוא לא מכיר אותי. פשוט הוא היה על הדרך) לקח לי 42 ש"ח על הנורה ולא חייב בעבודה.

הסכום הזה נגבה כשברור לשני הצדדים שלא ניפגש שוב ואין לו סיכוי להרויח ממני בעתיד (אני פשוט לא מהאיזור).

פורסם

42 על נורה רגילה זה מחיר גבוה. 2 נורות H4 עולות אולי 40 ש"ח.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
אז דפקו אותך.

מוסך מורשה בחולון (לא מכיר אותו והוא לא מכיר אותי. פשוט הוא היה על הדרך) לקח לי 42 ש"ח על הנורה ולא חייב בעבודה.

הסכום הזה נגבה כשברור לשני הצדדים שלא ניפגש שוב ואין לו סיכוי להרויח ממני בעתיד (אני פשוט לא מהאיזור).

מדובר על המוסך המרכזי של קרסו בחיפה,ככה שאין להם מה להרוויח מלדפוק אותי במיוחד. וכמו שאמרתי, לא אני שילמתי, אם הייתי משלם אולי הייתי מתווכח.

"ai motoare capul doare"

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לאלה שביקשו הוכחות לגבי האמינות המאכזבת של טויוטה והמחירים המופקעים של חלקי חילוף מוזמן לקרוא את האשכול בקישור (בדבר כזה לא ניתקלתי במשך 40 שנות חיי אלוהים ישמור מכול צרה).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=175382

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק - ברוך הבא, יפה שהחיית את השירשור מחדש... :wink:

אם כבר אז תעשה עבודה יסודית. לקורולות (בעיקר מהשנים 2003-4) יש מספר בעיות:

- ממיר קטליטי

- בוצה במנוע

- שחיקה מוגברת של רפידות הבלם האחורי

- מד דלק מזייף

אלא מה, עם כל הבעיות, כלי הרכב האלה אמינים בהרבה מהתוצרת האירופית כולל מכוניות שהן חביבות הפורום, כולל מכוניות של ה'יצרן העולמי' שמקום משכנו בוולפסבורג.

יום טוב.

פורסם

שלום , אני חדש כאן, אבל לא יכולתי להשאר חייב - בנוגע לדעות שחזרו והתנגנו כאן - של השברירות הצרפתית מול האמינות היפנית.

מה שכן - היחיד באמת שאמר כאן דבר חוכמה היה חן פרחי - ואני יכול לגבות אותו -

ראשית , כבעליה לשעבר של רנו קליאו (ידנית 1400 ), חוץ בעית סלילי הצתה ארורים הרכב הזה, הרכב הזה הוא אמין בטירוף , אבל טופל ביד אוהבת (החלפת פילטרים ושמן כל שנה על השעון ) , הרכב אמנם נמכר אך נמצא שלוש רחובות ממני כיום , ונחשו אין לו תקלות.

כיום כבעליה של ניסן טיידה , לא יכול לומר אם הרכב אמין או לא, אבל כל מערכות ה CAN-BUS שלו הם...רנו, כל ההתאמה של הרכב הזה לשוק האירופאי ממלאי חלפים של...רנו. מנועי הזיזל (DCI) של ניסן הם במקור של...רנו, המנוע מדגם HR16 פותח עם...רנו. אה כן כל הרכב מבוסס על PLATFORM B של ניסן , שמשותפת ל...רנו (קליאו החדשה) . מה שכן הגיר האוטומטי אינו של רנו, ובדיוק בנקודה הזאת אני רוצה לפתח קצת את הדיון.

כולכם דיברתם כאן על תקלות, אבל על מה התקלות? ואני דווקא מצמצם את התקלות לגיזרת הרנו (למרות שנושא הדיון טויוטה-יפנית לא מתקלקלת אף פעם) , בעיקר על הגיר האוטומטי... וזה אמר לי מוסכניק ותיק, ואפילו הפועל במוסך המורשה ודיי גדול של רנו באזור המרכז.

וכן חן פרחי צודק, כמות הגירים האוטומטיים הנמכרים באירופה הוא בטל בשישים לעומת כמות התקלות שהם חווים שם, אני מקבל את האימרה גיר אוטומטי יפני אמין יותר מגיר אוטומטי אירופאי . בסוף אוגוסט הייתי בהונגריה בביקור משפחתי, שם ניכנסתי לאחד מסוכנויות רנו בעיקר כדי לתרשם מרנו מודוס (שלא מוכרת במחוזותינו וחבל ) , ובין לבין השיחה עם הסוכן קלחה גם לדיון על הטויוטה קורולה החדשה, ודחפתי לו שם את שאלת מליון הדולר של האמינות. הוא אמר לי שהוא יודע שיש לא מעט בעיות עם הגיר האוטומטי של רנו, אבל ממילא כמות האוטומטיות שהוא מוכר הם מועטות וגם הם בעיקר למוגבלים (נכים וכד' ), וטויוטה?, הם בכלל לא משווקים שם את הקורולה החדשה עם אותו גיר רובוטי מוזר , אלא ידנית בלבד (בניגוד גמור ליבואן המקומי אצלנו שמוכר אותם רק עם אותו גיר רובוטי) אגב אותו גיר רובוטי המשיך ואמר לי אינו מיוצר ע"י טויוטה על יצרן צד שלישי אחר (שאת שמו אינו זוכר למרות שהוא אמר לי אותו).

מה אני חושב? , לא קונה את העובדה בשאירופה יותר קר מאשר בישראל ולכן גם אופי התקלות שונה, שלושת הקייצים האחרונים בהונגריה היו לא פחות חמים מאשר כאן בישראל, ספרד לא שונה מהותית ממזג האוויר שלנו, ורנו נמכרת בכל צפון אפריקה .

כן רנו/ פג'ו וסיטרואן מעדיפות לקנות תיבה מוכנה מבית סימנס מאשר לפתח אחת בעצמם זה יותר עדיף להם כלכלית , בטח לכמות התיבות האוטומטיות שהם מוכרים, (אגב רנו לא צריכים היום לצאת מהבית וכבר הודיעו כי ישדכו למנועי הדיזל שלהם גירים אוטומטים של... ניסן )

הישראלים והאמריקאים (והיפנים ) אוהבים גירים אוטומטיים, האירופאים מעדיפים גיר ידני , לא יודע למה אבל פעם הבאה שאתם באירופה קחו מגרש חניה גדול שחונות בו הרבה מכוניות ותנסו לספור את כמה עם גיר אוטומטי (אני עשיתי זאת פעמיים ,במגרש שחנו בו בהערכה 500-700 כלי רכב , 1 היה עם גיר אוטומטי (קרייזלר ) ופעם השניה קאמרי ישנה

תיבת אוטומטית, מסובכת יותר, יקרה יותר ונוטת יותר להתקלקל וצורכת יותר דלק,- עם זה אי אפשר להתווכח , והיצרנים יודעים את זה לכן הם עוברים לאט לאט לתיבות הרובוטיות בניסיון איך שהוא לשפר את צריכת הדלק ולהוריד את רמת הזיהום., ניסיונות שונים להשאיר את מכלול המצמד אך להפטר מדוושת המצמד, משהו בסגנון לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. במקרה של הגיר הרובוטי של הטויוטה קורולה, לא ניראה לי סביר כי המצמד הזה יוכל לשרוד כל כך הרבה עם החלפות הההילוכים התכופות שלו, הקפיצות שלו בעת החלפת ההילוך בהחלט מרגישות כמו תלמיד בשיעור נהיגה שזורק את דוושת המצמד ללא רחמים בעוד דוושת הגז לחוצה. - מעניין אם זה יכוסה באחריות, מה שכן ההגיון שלי אומר לי שכדי לשמור על רכב מתפקד ולהמנע מתקלות יהיה צורך להחליף את מכלול המצמד הזה במסגרת אחד הטיפולים (ואז זה לא תקלה זה טיפול:shock: ) מעניין אם היבואן יאמץ את הגישה הזאת.

• תוכן חדש...