Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון אישי עם קורולה 98- רכב מאוד מאוד מאוד אמין. היתה לנו קורולה 98 מחברה- ועברה הרבה ( 350000 ק"מ שבהם לא ממש חסנו על הגז או על המכונית בכלל), בלי שום בעיות מיוחדות. ראתה מוסך רק בטיפולים או תיקונים קלים (תושבות מנוע שחוקות, פעם אחת בעיה בציריה)(לא מחשיב תאונות) במשך 10 שנים.

הרנו מגאן שהחליפה אותה, לעומת זאת, עוד לא בת שנה וכבר הילוכים לא משתלבים טוב (אוטומטי- לפעמים הילוך לא נתפס והאוטו בניוטרל למשך כמה שניות עד שהתיבה מתעשתת), הרבה מחלקי הפלסטיק כבר רופפים, והיה צריך להחליף את בלם היד.

ועוד קוריוז קטן- כשהלכנו למוסך כדי להחליף את הנורות הקדמיות (כן- במגאן צריך ללכת למוסך בשביל זה, במגאן 2 דגם קודם היה צריך להוריד בשביל זה את הפגוש הקדמי, בחדשה כבר לא צריך) 2 עובדים קבועים פלוס עובדים נוספים שבאו והלכו (השיא היה 5 בבת אחת) עבדו שעה וחצי על האוטו כדי להגיע לנורות (מדובר על מוסך מרכזי של רנו בחיפה)

"ai motoare capul doare"

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מדובר בגיפ הכי טוב בארץ

אחד המשפטים היותר ילדותיים שנשמעו כאן. "הכי טוב". איפה למדת את המונח הזה? בגן?

הכי טוב בעבירות? הצחקת את ההאמר.

הכי נוח? הצחקת את הראנג'-רובר.

הכי טוב באמינות? אולי. לא יודע. אמנם טויוטה, אבל כמו שהוזכר כאן יש לבני מינו רקורד כבד של דיפ' קדמיים ואחוריים מפוצצים.

הכי משוכלל? הצחקת את הטוארג.

השילוב הכי טוב? אולי. לא יודע. הוא בטוח לא הכי טוב בכל המובנים, אבל יתכן שלהרבה אנשים מכלול התכונות שלו עושה אותו הכי טוב בשבילם. בטוח שיש הרבה אחרים שבשבילם רכב אחר הוא הכי טוב כי הדגש שלהם הוא על תכונה אחרת.

קשה לחשוד בי בחוסר אהדה למותג טויוטה, אבל בחייאת, הטיעונים המצחיקים שלך עושים לאוהדי המותג בושות.

פורסם

אין פה עניין של להאמין או לא להאמין.

שום אמונה ושום בטיח, הכל הוכחות בשטח , ויותר טוב מזה, פשוט אין.

אני מסתובב בתחום הזה המון, ואני רואה ושומע,בודק וחוקר, לי יש הוכחות מאחורי מה שני טוען ואני יכול להוכיח את זה בקלות, סבב מוסכים קצר יראה את התמונה האמיתית יותר והנכונה הרבה יותר.

כמובן שיש גם יוצאי דופן וחריגים,כמו עניין הבחורה עם הלנדקרוזר שהוזכרה פה, תמיד בכל דבר יש יוצאי דופן, אבל רוב רובם, זה ממש לא כך, לפחות לא בעניין טויוטה.

עדיין מחכה לקישור של פותח השירשור, סקר, שביעות רצון...משהו...מעבר לשמועות וסיפורים אין פה כלום.

מנגד, גם אני יכול לפתוח פה שירשורים עד אין סוף על מקרים שכן קרו לגבי יצרנים אחרים ולא רק שמועה או יציאיה כזאת או אחרת.

יום טוב.

פורסם
כמובן שיש גם יוצאי דופן וחריגים,כמו עניין הבחורה עם הלנדקרוזר שהוזכרה פה, תמיד בכל דבר יש יוצאי דופן, אבל רוב רובם, זה ממש לא כך, לפחות לא בעניין טויוטה.

בעניין הזה אני חולק עליך.

ישנו הבדל עצום בין מישהו שמספר על תקלה ששמע שקרתה לידידה של הבן הדוד שלו, לבין חבר פורום רציני שמחזיק או החזיק בבעלותו האישית את הרכב ומספר על החוויות שלו מהרכב ממקור ראשון.

נחש לאיזה אחד מבין השניים אני אאמין ולמידע של מי אני אתייחס בפיקפוק ? :wink:

פורסם
בנוגע ללנד קרוזר של טויוטה, מדובר בגיפ הכי טוב בארץ,עם כל מה שמשתמע מכך, למעט הפטרול של ניסן,הוא משאיר את כולם מאחור.

ובנוגע למוסכי טויוטה, רוב עבודתם היא על הגיפים והטנדרים, מעבר לזה ברכבים הפרטיים,אין להם הרבה "בשר" כמו שאומרים, בעיקר טיפולים.

ואת זה אני יכול להוכיח לכל אחד פה!

סיפורים ושמועות,זה כל מה שיש לכם לומר.

הוכחות בשטח = 0.

אני נענה ברצון לאתגר שהיצבת לעצמך. אין פשוט מכך אגב, פשוט פרסם כאן יומני עבודה של מוסכי טויוטה, עדיף באזור המרכז, בכדי לקבל פילוח נכון יותר של רכבי שטח ורכבים פרטיים. והכול בכדי שמי שמפקפק בעובדות המוצקות שאתה טוען לקיומן, יוכל להתנצל כיאות, "עם כל מה שמשתמע מכך".
פורסם

לא מדובר פה על אתגרים.

מדובר פה על מציאות יומיומית.

אני לא יכול לפרסם יומני עבודה ובטח לא של טויוטה כי אני לא עובד בטויוטה.

אפשר לחיות עם זה ,ואפשר להציץ טיפה מעבר ולראות ...אתה רוצה להאמין שקונצרן צמפיון מראה אמינות טובה יותר מטויוטה, בבקשה, אתה יכול להאמין למה שאתה רוצה.

שים לב שרוב המגיבים פה אלו אנשים בעלי רכבים אלו ואחרים,ולא אנשי מקצוע שעובדים בתחום, הייתי שמח לראות פה גם כמה תגובות של אנשי מקצוע בכירים שחיים או חיו את זה יום ביומו...

ועדיין, הוכחה כתובה או קישור, אף אחד לא העלה פה, אז למען השם על מה הוויכוח בכלל?

פורסם

אני לא צריך להביא הוכחות.

מי שפתח את השירשור הזה צריך להביא הוכחות כדיי להוכיח את מה שהוא טוען.

אני לא יצאתי ביציאה הזאת, אני לא חיי על שמועות אלה על מקרים שאני רואה בשטח כמעט יום ביומו.

אבל נתעלם מזה.

בכל מקרה אם אתה כן רוצה הוכחות, חיפוש בגוגל יניב לך המלצות,סקרי שביעות רצון מכל העולם,מאמרים ועוד...עד אין סוף .

מעבר לזה,תראה מה הולך מסביב, ליסינג,השכרות,צבא,משטרה...חברות...והרשימה עוד ארוכה.

חבל להתווכח סתאם.

לא סתאם אומרים,טויוטה מספר 1 , ובטח ובטח לא רק בארץ.

בברכת חג שמח.

פורסם
מנסיון אישי עם קורולה 98- רכב מאוד מאוד מאוד אמין. היתה לנו קורולה 98 מחברה- ועברה הרבה ( 350000 ק"מ שבהם לא ממש חסנו על הגז או על המכונית בכלל), בלי שום בעיות מיוחדות. ראתה מוסך רק בטיפולים או תיקונים קלים (תושבות מנוע שחוקות, פעם אחת בעיה בציריה)(לא מחשיב תאונות) במשך 10 שנים.

הרנו מגאן שהחליפה אותה, לעומת זאת, עוד לא בת שנה וכבר הילוכים לא משתלבים טוב (אוטומטי- לפעמים הילוך לא נתפס והאוטו בניוטרל למשך כמה שניות עד שהתיבה מתעשתת), הרבה מחלקי הפלסטיק כבר רופפים, והיה צריך להחליף את בלם היד.

ועוד קוריוז קטן- כשהלכנו למוסך כדי להחליף את הנורות הקדמיות (כן- במגאן צריך ללכת למוסך בשביל זה, במגאן 2 דגם קודם היה צריך להוריד בשביל זה את הפגוש הקדמי, בחדשה כבר לא צריך) 2 עובדים קבועים פלוס עובדים נוספים שבאו והלכו (השיא היה 5 בבת אחת) עבדו שעה וחצי על האוטו כדי להגיע לנורות (מדובר על מוסך מרכזי של רנו בחיפה)

הסיפור על המאגאן קצת מופרז ולוקה בחוסר אמינות בסיסי..

על מנת להחליף מנורת חזית מעולם לא היה צריך לפרק פגוש, אבל למה להיטפל לעובדות..

במודל 2006 אשר ברשותי נשרפה מנורת חזית, איש שירות של חברת הליסינג הגיע , תוך 5 דקות המנורה הוחלפה..

צריך רק לפתוח את המכסה הנמצע בבית הגלגל , ולסובב את ההגה לצד הנגדי, ואז הנושא די פשוט.

מעבר לזה שום כלום.

פורסם
אני לא צריך להביא הוכחות.

מי שפתח את השירשור הזה צריך להביא הוכחות כדיי להוכיח את מה שהוא טוען.

אני לא יצאתי ביציאה הזאת, אני לא חיי על שמועות אלה על מקרים שאני רואה בשטח כמעט יום ביומו.

אבל נתעלם מזה.

בכל מקרה אם אתה כן רוצה הוכחות, חיפוש בגוגל יניב לך המלצות,סקרי שביעות רצון מכל העולם,מאמרים ועוד...עד אין סוף .

מעבר לזה,תראה מה הולך מסביב, ליסינג,השכרות,צבא,משטרה...חברות...והרשימה עוד ארוכה.

חבל להתווכח סתאם.

לא סתאם אומרים,טויוטה מספר 1 , ובטח ובטח לא רק בארץ.

בברכת חג שמח.

זאת בדיוק מילת המפתח אומרים , מי אומר? אני אומר שלא אז?

מה הולך מסביב? משטרה , כמעט כל ניידת שיוצא לי לראות זה סקודה כלשהי או משהו אחר מקונצרן VAG שלא נדבר על המוניות ששם כמעט ואין יפניות אם בכלל.

ליסינג זה לא דוגמא לשום דבר הוא קונה את המכוניות שמוצעות לו הכי בזול ואת מה ש"העדר" אוהב משפתומטית 1600 סדאן

השוק בארץ ממש מקובע על הצורה הזאת של סדאן 1600 ופה מתחילה הבעיה. ליסינג רוצים רכבים זולים שיהיה להם קל אחר כך למכור וזה כמובן רכבים מתרבות העדר ואותו דבר בדיוק גם חברות ההשכרה.

טיוטה מספר 1 במה בדיוק? לא הייתי מתווכח איתך אם היית אומר פורשה , למבו , פרארי ושאר האקזוטיות המוטוריות אבל טיוטה ? טיוטה? ושוב טיוטה? :? זאת עם הרכבים המשעממים? שמדכאים אותך מלנהוג (טוב אולי למעט בודדות שלהן )

לטיוטה אין הרבה מה להציע והיא ממש לא מקום ראשון בשום דבר אין בה את הקסם המיוחד של האירופיות גם באמינות כבר לא ויש אמינות ממנה אני מאמין שהונדה . בקיצור טיוטה זאת פשרה די גדולה וזה רכבים בעיקר למי שמחפש להגיע מ-A ל-B ולא לאנשים שרוצים קצת מעבר לזה ברגע שטיוטה תתחיל לפשל על האמינות אז היא מאבדת קלף מאוד חזק כי זה בין הדברים היחידים שהיא מציעה

בכל מיקרה

פורסם
צריך רק לפתוח את המכסה הנמצע בבית הגלגל , ולסובב את ההגה לצד הנגדי, ואז הנושא די פשוט.

ממש פשוט! לסובב הגה לנעילה כדי לפרק את הבטנה של בית הגלגל ע"מ להגיע לנורת חשמל מזורגגת.

איזו פשטות!

:roll:

פורסם

צריך לדבר עם VAG להתחיל לשווק גם בארה"ב, איך לא חשבנו על זה מלכתחילה,

אף אחד עדיין לא הביא קישור כהוכחה, בינתיים הכל דיבורים והמצאות.

כשאני בה ביציאה בפורום הזה,

הוכחות רבותיי הוכחות.

בוא תמצא את הקשר בין דבריך שנכתבו בהפרש של שתי הודעות בלבד וסומנו באדום .8)

פורסם

חווית הטויוטה שלי היא משולשת:

1. אבא שלי רכש טויוטה פריוויה חדשה בשנת 92. אחרי 300000 הרכב התחמם ולא שמנו לב ולכן הלך מנוע. הוחלף מנוע. מלבד זאת, כלום! משנת 92 הרכב עובר טיפולים שוטפים במוסך מורשה. רכב שמור? לא הייתי אומר. כיום הוא עומד על 700000 ק"מ והיד עוד נטויה. אגב, זה אחרי ארבע שנים בהם אבי רכש שני BX, כל אחד החזיק שנתיים וקרס, כל אחת עם בערך 140000 ק"מ.

2. במקביל לרכישה של אבא שלי, רכש דוד שלי גם פריוויה חדשה בשנת 93. עד היום עשתה 400000, ושם באמת המצב מופלא. רק טיפולים וזהו. הרכב נגנב לפני כמה ימים במצב מצוין. רכב שמור? נא. נסעתי עליו כמה פעמים והוא הרגיש פחות טוב מהפריוויה 700000 ק"מ שלנו. ראוי לציין שבשתי הטויוטות כל הגימור הפנימי תקין לחלוטין מלבד פתחי מזגן שנשברו.

3. חבר שרכש קורולה שנת 94 לפני שנה. על הנייר הוא דיי נפל. ק"מ רשום הוא 170K אבל אין מצב שזה נכון. וודאי עבדו עליו לפי מצב הרכב (הוחלף מנוע). בקיצור, עבר הרכב מאוד מיסתורי וכנראה כולל גם תאונה לא ברורה (שרידים שלה נראים בבירור). הרכב נמכר הרבה מתחת למחירון ובתחמון רב על ידי מגרש מכוניות. בתחילה חשבתי שהוא אכל אותה בגדול, אך מאז הוא נוסע כ 1500-2500 ק"מ בחודש כשהרכב תמיד מלא בנוסעים, וכלום. כאמור היום נסעתי על 106XS שנת 97, ולאחר מכן נסעתי על הקורולה הזאת. מלבד נוחות הכיסאות (לא הנסיעה) ב 106, זה היה כמו לחזור לציוויליזציה. הופתעתי מכך ואינני משוחד בנושא. אגב, לפני כשבוע נסעתי על 306 סופר/סלון אוטומט 1.8 וגם כאן אין מקום להשוות לקורולה המסרוחית של החבר מבחינת ביצועי רכב. והקורולה היא 1.6! לא ברור... חוויית הנסיעה הסופר/סלון הייתה מחרידה. כמעט התביישתי בשביל הבעלים. הייתי צריך לשקר ולתרץ משהו. מה הייתי אומר? הרכב הזה חרא?

בעקבות רצון לרכוש רכב, שיטוטים בפורום וחוויה חיובית עם 306 1.8XT לפני כ 10 שנים, בחודש האחרון החלטתי לחפש 306 XR או דיאמנט. לאחר השוק התרבותי שחטפתי היום במעבר בין 106 לטויוטה, אני ממש על סף התחרטות ומעבר לחיפוש קורולה. שני דברים עוצרים אותי: אני גר ליד תל שבע ושם חומדים קורולות בזמן האחרון. אני דיי מאוהב ב 306 (שנת 98 ומעלה). קשה...

פורסם
חווית הטויוטה שלי היא משולשת:

1. אבא שלי רכש טויוטה פריוויה חדשה בשנת 92. אחרי 300000 הרכב התחמם ולא שמנו לב ולכן הלך מנוע. הוחלף מנוע. מלבד זאת, כלום! משנת 92 הרכב עובר טיפולים שוטפים במוסך מורשה. רכב שמור? לא הייתי אומר. כיום הוא עומד על 700000 ק"מ והיד עוד נטויה. אגב, זה אחרי ארבע שנים בהם אבי רכש שני BX, כל אחד החזיק שנתיים וקרס, כל אחת עם בערך 140000 ק"מ.

קצת קשה לי להאמין לנתונים שאתה מפרסם איתך הסליחה על חוסר האמון שלי.

איזה כייף לי :)

פורסם
הסיפור על המאגאן קצת מופרז ולוקה בחוסר אמינות בסיסי..

על מנת להחליף מנורת חזית מעולם לא היה צריך לפרק פגוש, אבל למה להיטפל לעובדות..

במודל 2006 אשר ברשותי נשרפה מנורת חזית, איש שירות של חברת הליסינג הגיע , תוך 5 דקות המנורה הוחלפה..

מעבר לזה שום כלום.

תאמין לי שיודעים שם על הפתחים. מה שאתה מתאר זה בדיוק מה שהם עשו, ועדיין לקח להם המון זמן להחליף את הנורות. פשוט בתאוריה, במציאות פחות (לא יודע מה הסיפור עם איש הליסינג). אני חוזר ואומר שמדובר במוסך מרכזי ועל רכב באחריות, ככה שאם אפשר להחליף יותר מהר את הנורה אין להם טעם להתעכב (היה תור בחוץ).

גם במגאן הישנה (מלפני המתיחת פנים) היו פתחים ועדיין במוסך אמרו שהיו מפרקים פגוש בשביל זה (בחדשה הפתחים שונים ובאמת אפשר להחליף את הנורה דרכם, לא כך בישנה), ודוד שלי שיש לו כזאת אומר שבאמת פירקו אצלו פגוש כדי להחליף נורות.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...