Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מוגבל בניידות בשיעור 90%

נכות קבועה בביטוח לאומי בשעור 75% (נכות רפואית 100%)

יש לי רישיון נהיגה ,ברישיון הנהיגה ישנה הגבלה לרכב עם תיבה אוטומטית.

אני מעוניין לרכוש רכב חסכוני לאחזקה ,כלומר ידני.

אני מוכן לוותר על זגות הנהיגה ברכב שיירכש דרך ביטוח לאומי.

לאבא רישיון רגיל.

מדובר ברכב השני שיירכש דרך ביטוח לאומי והיה לי רישיון לפני שרכשנו את הרכב הראשון.

יש לי מס' שאלות:

1.האם אצתרך להפקיד את רישיון הנהיגה שלי במשרד הרישוי ובכך לוותר על זכות החזקת רישיון כלל (גם לרכב שלא נרכש דרך ביטוח לאומי)?

2.האם אדם נכה שאין לו רישיון או אדם שמוותר על זכות השימוש ברישיון שלו ,יידרש להמצא ברכב שנרכש דרך ביטוח בכל עת?

תודה

פורסם

אם משרד הרישוי קבע שאתה מסוגל לנהוג רק ברכב

עם תיבה אוטומטית וזה בגלל שאינך מסוגל לתפעל בצורה

בטוחה רכב עם תיבה ידנית, לא תוכל לנהוג על רכב ידני.

גם אם תוותר על כל הזכויות שקיבלת מביטוח לאומי.

יש אפשרות בפניך לעלות בפני ועדה רפואית ולנסות להוכיח שם

שאתה מסוגל לתפעל רכב בעל גיר ידני בצורה בטוחה.

מקווה שעניתי על שאלתך ושהבנתי אותה כראוי.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
אם משרד הרישוי קבע שאתה מסוגל לנהוג רק ברכב

עם תיבה אוטומטית וזה בגלל שאינך מסוגל לתפעל בצורה

בטוחה רכב עם תיבה ידנית, לא תוכל לנהוג על רכב ידני.

גם אם תוותר על כל הזכויות שקיבלת מביטוח לאומי.

יש אפשרות בפניך לעלות בפני ועדה רפואית ולנסות להוכיח שם

שאתה מסוגל לתפעל רכב בעל גיר ידני בצורה בטוחה.

מקווה שעניתי על שאלתך ושהבנתי אותה כראוי.

כנראה שלא הסברתי את עצמי עד תום

במשפחה יהיו שני רכבים ,אחד שנרכש בצורה רגילה ואחד שנרכש דרך ביטוח לאומי

אני מוכן לוותר על הזכות לנהוג על הרכב הספציפי שיירכש דרך ביטוח לאומי

פורסם

אני מנסה להבין - כי דיי סיבכת :).

אתה רוצה לקנות רכב בהנחה של ביטוח לאומי - בשבילך, אך לא לנהוג בו, ושואל האם אתה הוא היחיד שמותר לו לנהוג ברכב "ביטוח לאומי"?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תעשה הפרדה מוחלטת בין הרכב לבין רשיון הנהיגה.

כאשר משרד הרישוי קובע לך הגבלה ברישיון, ההגבלה הזאת נכונה לגביך לגבי כל סוכי הרכב, ולא רק על הרכב שלך.

אין שום בעיה שתנהג ברכב שלי, של אבא, של חברים, של שכנים ובלבד שהוא אוטומטי. (בהנחה שאינך נדרש למיתקונים מיוחדים).

מי שקובע את סוג הרישיון המתאים למצבך זה משרד הרישוי כמובן בהתאם לאישורים רפואיים שהוצגו לפניהם. אם אתה סובר שמצבך הרפואי מאפשר לך לנבוג ברכב רגיל ללא על מגבלה, משרד הרישוי יכול להפנות אותך לבדיקות במכון הארצי.

קח בחשבון שאם תמצא כשיר, הם בהחלט יכולים להעביר את התוצאות לביטוח לאומי ושם עוד מישהו עלול לחשוב פעמיים אם באמת מגיע לך סיוע לרכב אוטומטי מסויים שעולה יותר, או שצריך להקטין את אחוזי הנכות כי אתה פחות מוגבל וכך גם הרכב הסיוע לרכב יקטן בהתאמה.

סוג וגובה הסיוע שאתה מקבל מביטוח לאומי לרכישת רכב, הוא לא בהתאם לרישיון שלך, אלא בהתאם למוגבלות שלך. יש הרבה נכים שמוציאים רשיון רק לאחר שהפכו לנכים.

פתגם שאמרו חכמים לפנינו: טיפש אחד זורק אבן לבור, 10 חכמים לא יצליחו להוציא אותה.

אז לפני שאתה משנה משהו, תחשוב טוב, כי להזיז החלטה של ביטוח לאומי שפתאום תהיה לרעתך, תעלה לך הרבה מאוד כסף, עורכי-דין, רופאים, חוו""ד פרטיות, ואפילו משפטים, והכל על חשבונך. והתהליך יכול לקחת שנים. אל תשכח שכל ההוצאות האלה הן על חשבונך, בעוד שהביטוח לאומי לא מוציא אגורה כי כולם שכירים אצלו או עובדים על חוזה.

רק אם אתה בטוח שהשינוי לא יפגע בך, גם לא בעתיד, תנסה, אחרת חושבני שכדאי להימנע מהתהליך.

לגבי מי נוהג ברכב שנרכש בסיוע הביטוח לאומי - בעיקרון אין הגבלה, בפרט אם מדובר בבני משפחה מקירבה ראשונה.

הגבלות שימוש ברכב קיימות במקרים מיוחדים בעיקר ברכבים שיש בהם מיתקונים מיוחדים.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר,תודה על ההסבר המפורט אך עדיין יש שוני בין מה שאני רוצה לברר למה שאתה עונה

אנסה להסביר את עצמי טוב יותר,

אני לא רוצה לשנות את סוג הרישיון שלי,שישאר אוטומט ואני אנהג על הרכב השני בבית (הרכב עם גיר אוטומט),הרכב של גיסי ורשום על שמו.

הרכב שייקנה דרך ביטוח לאומי יהיה רשום על שמי ,אבל לא תיהיה לי הזכות וכמובן היכולת לנהוג בו,ברכב זה יינהג רק אבא שלי.

האם מימוש העניין אפשרי?

פורסם

אתה לא כלכך ברור - האם אתה רוצה לקנות רכב ידני בעזרת הסיוע של הביטוח הלאומי, למרות שיש לך הגבלה לאוטומטי? האם זאת השאלה? (הבנתי שהרכב לא בשבילך).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא הבנתי (ולא מנסה להבין).

אוליי רכב עם ממסרת רובוטית ייפתור את הבעיה. (היא ממסרת רגילה עם קלצ' יבש ומפעלת אוטומטית)

פורסם

יש לך עכשיו אוטומט פרטי שקנית ללא ביטוח לאומי.

מגיע לך מביטוח לאומי הנחה לקנות רכב, מכיוון שאתה מוגבל רק לאוטומט אתה מפחד שהביטוח לא יאשר לך את ההנחה אם תקנה ידני.

עד כאן אני צודק?

אם כן כמו שאמר קודמי תקנה טיפטרוניק.

או מכיוון שדרישתך לרכב חסכוני- תקנה היברדי.

( גם דיזל בתמונה.)

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

טוב ירדתי מהעניין

אם היה בארץ רכב עם מנוע 1.4 שהוא דיזל זה היה הרכב המושלם בשבילי

אגב,כזאת היא המזדה 2 שמשווקת באירופה,לארץ הביאו רק שני מנועי בנזין עם מנוע 1.5 וצריכת דלק לא ממש מעולה כמו שניתן לצפות מרכב שהוא סופר-מיני

תודה לכל המגיבים

פורסם

ציינתי בהתחלה שתיבה ידנית לא באה בחשבון כי יש לי הגבלה לאוטומט

וירדתי סופית מן הרעיון עלין חשבתי בתחילה

מדובר בהליך מסובך שלוקח זמן ויכל להתברר כשגוי בהמשך.

מה שהכי מעצבן זה התשובה שקבלתי היום מהפקידה בביטוח לאומי

מנוע 1300 הקצבה תרד

מנוע 1340 הקצבה תישאר כמו שהיא,הרי היא יודעת שאין רכבים כאלה בארץ,אם היא ענתה במטרה לעצבן אותי,היא הצליחה:evil:

פורסם
מנוע 1300 הקצבה תרד

מנוע 1340 הקצבה תישאר כמו שהיא,הרי היא יודעת שאין רכבים כאלה בארץ,אם היא ענתה במטרה לעצבן אותי,היא הצליחה:evil:

אני בספק אם היא יודעת בכלל מה זה מנוע 1340 ובטח ובטח שאין לה מושג אם יש רכבים כאלו בארץ או לא.

חוצמזה, לא אכפת לה אם תקבל קצבה או לא, יש חוקים והיא ממש לא קובעת אותם.

חוצמזה, נראה לי שהכוונה היא מעל נפח 1340, שזה רוב הרכבים הקיימים היום.

• תוכן חדש...