Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר העלו את ג'וליאני לדיון אז צריך לציין כי הוא טען שאסור להשאיר שום עבירה ללא תגובה. מדיניות החלונות השבורים הוא קרה לזה, ומדיניות זו ולא העונשים הכבדים היתה בראש התוכנית לשיפור מצב הפשע בעיר. בתרגום לתחום התחבורה מדובר על עוד משטרה עוד מצלמות ועוד הרבה הרבה עכיפה. נהג שידע כי הסיכוי שלא להתפס על העבירות שהוא מבצע גדול יחשוב פעמיים לפני הביצוע.

צריך לזכור שכל עבריני התנועה הכבדים מפלרטטים עם עונש המוות כל יום ולכן לא כנס גבוה יותר או שלילה ירתיעו אותם רק הוודאות שהם יטפסו

רק עם נשבור להם את התבנית של "לי זה לא יקרה" יכול שינוי בדפוס המחשבה שלהם ושלנו.

לבצע פניית פרסה "במקום שהכביש ישר ולא מפתיע את הנהגים האחרים" "160 קמ"ש על איילון ב2 בבוקר" אולי נטפס בעיני חלק מהאנשים כעבירות שניתן לסלוח עליהן. אבל המדרון הוא חלקלק ופעם הבעה אני אפתיע רק נהג אחד (יותר מידי) בפניית הפרסה.

הפטרון לצערי יסגור את הגולל על נהיגה מהנה בארץ. הוספה של מצלמות מהירות, רמזור אדום, שמירת מרחק. הוספה של נידות סמויות, הוספה של נידות סתם. על כל עבירה עונש.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי..

אם מישהו ראה עכשיו את הכתבה בערוץ 2, זה ברור שנהג המשאית אשם בתאונה וצריך לשים אותו בכלא למאסר עולם.

הבן **** הזה כבר נכנס פעם במכונית של מישהי וברח מהמקום אחרי שעשה נזק לא קטן, והיא התראיינה עכשיו לחדשות ערוץ 2 בנוגע לכך.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם

לא רציתי להסיק מסקנות אחרי התנהגות פרועה שלו בבית משפט לפני כמה ימים.

לאמורת הכללות, צעקות, יריקות ואיומים - לאמרות שאם הייתי אני עושה דברים כאלו חשכן שלי היות פותחים לי תיק פלילי במשטרה בלי לדבר בכלל - בכל זאת חשבתי אולי תפסו בשעת צערו כאר צלמים מציקים לו ומגזימים.

היום שהבנו שזה האדם (?)

פשוט חבל"ז.

אני הייתי מעלה תיקים לדיוניפ אחרונים שלו בבית משפט ועושה עליהם בירור ו, אולי לא מעניש את השופט, אבל בוודאי עושה case study שכולם ילמדו.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אומרים שהאישום המרכזי שהוא יואשם בו הוא גרימת מוות ברשלנות.

אי אפשר להפיל עליו הריגה מכיוון שהוא לא היה שיכור או משהו כזה..

תוך שנה שנתיים הוא יהיה בחוץ.

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

פורסם

שופט חנון ורחום, תן לו באמא אמא של הנהג שיראו יראו כל אותם הזבלים שרוצחים כמו כלום.

הלפרון,רוזנשטיין,פריניאן קחו המלצה. אתתם רוצים לחסל אחד את השני?!

קחו משאית תדרסו את יריבכם, העונש שהחייל שלכם יקבל שנה בכלא. ינקו לו שליש ואולי ימירו לו בכלל לעבודות שרות, הרבה פחות זמן בכלא מאשר לירות עם RPG .

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

ואחרי שנה שנתיים זה יקרה שוב. כמה חבל ועצוב. באמת. :roll::x

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אומרים שהאישום המרכזי שהוא יואשם בו הוא גרימת מוות ברשלנות.

אי אפשר להפיל עליו הריגה מכיוון שהוא לא היה שיכור או משהו כזה..ממש נהדר

אני לא ראיתי את התנהגותו בבית המשפט וגם לא ראיתי מה אמרו עליו , אבל מההודעות בפורום מסתבר שהאדם הוא פשוט אלים .ומה שהייתי קורה לו ,יצור תינוקי שרוצה סיפוק מיידי ולא משנה לו המחיר .(כמובן שאי אפשר להיות בטוח ממה שקוראים , אבל זו התמונה המצטיירת ), ואם כך איך בדיוק אפשר לא לקרוא לו רוצח ?

לשם גילוי הוגן אני נפגשתי בבן דמותו של האדם בקורס נהיגה מונעת , הוא נהג משאית שהיו לו 30 נקודות (כך שהיה צריך לעבור עוד קורס מייד אחרי הנהיגה המונעת), וראו עליו שאין לו נימוס אלמנטרי לקבוצת האנשים "שבמקרה ישבה איתו בחדר " , וההדגשה על איתו, כי מבחינתו כולנו ,כולל המורה ,היינו ספיחים שפשוט באו לארח לו לחברה ,כשהמערכת "העיזה להעניש אותו בקורס נהיגה מונעת". ואת דעותיו על נהיגה שמעתי שם , אז בואו נגדיר את זה ככה , הבנאדם רוצח . גם אם הוא לא הספיק לרצוח אף אחד עדיין . אז יש את האנשים האלו , ואני לא מבין מדוע במקרים של הריגה ,אין חובת תסקיר מבחן של פסיכולוג ויועץ שיבדוק אם מדובר בסוג כזה של אנשים ,שאותם אפשר בשקט להאשים ברצח ? למה אם רצחת/הרגת/פרצת יש תסקיר במקרה ורוצים להקל בעונשך , ואם עשית את זה במסווה של נהיגה לא ?.

ולCX25GTI כשאני דיברתי על מהירות גדולה דיברתי על מחוץ לעיר , ברור שבמקום מיושב שבו יש עוברים ושבים אי אפשר לנהוג במהירות של 100 קמ"ש (חוץ אולי מכביש בגין(אאל"ט ) באשקלון )

בברכה יהודה

פורסם

זה גם מה שעצוב כול כך בכול הסיפור הזה , שנהגים שהם זהירים או משתדלים בסוף נפגעים או נהרגים על ידי אותם הנהגים שלא שמים קצוץ על נהיגה בטוחה או משהו בסגנון ... לצערינו אבל זה המצב :)

פורסם

זה לא מדויק - אפשר לעשות המון ולהקטין את הסיכון ע"י נהיגה בטוחה אקטיבית.

במקרה הזה אם הנהג ידע "לנהל תנועה מאחור" אז זה כנראה לא היה קורה.

אבל את זה לא מלמדים באופן רגיל.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

קצת פסיכולוגיה בשקל (הכותב אינו פסיכולוג, אך כן לומד תחום קרוב):

ישנם בעקרון שני סוגי התנהגות אלימה: מתוכננת ואקספרסיבית-אימפולסיבית.

כנגד התנהגות מתוכננת אכן ניתן להשתמש בהרתעה. מחקרים רבים מראים שלא עצמת העונש היא הגורם המשפיע העיקרי, אלא דווקא הסיכוי להתפסות. על כן, ככל שיגדל הסיכוי להתפס (ע"י אכיפה נכונה ולא פיזור כוללני של מצלמות, ניידות וכן הלאה) כך תקטן ההתנהגות האלימה המתוכננת.

הבעיה שלנו היא שבנוגע לנהיגה רוב הזמן ההתנהגות אינה מתוכננת. אנשים פשוט לא נזהרים. אף אחד (כמעט) לא רוצה לפגוע באנשים אחרים, אבל הנושא פשוט לא נמצא כ"כ במודעות. כנגד התנהגות כזו, שהיא בבסיסה אימפולסיבית, חסרת אחריות ולא רצונית, ענישה כמעט לא עובדת. הרבה מחקרים מראים שכאשר העונש מוגזם ולא מותאם לעבירה התוצאות אף הפוכות.

פתרון להתנהגות הזו אכן קיים, אך אבוי לנו הישראלים- זהו אינו פתרון קסם מיידי ואף לא מטפל בכל המקרים. לפתרון הזה קוראים- חינוך. הדבר נכון לתחומים רבים מאוד מעבר לתחום הנהיגה הנכונה (עקרונות מוסר, אתיקה והתנהגות הולמת, התבטאות לצורותיה, פתרון סכסוכים וכן הלאה). על מנת שיעבוד בצורה מיטבית יש להשקיע זמן, מאמץ ומשאבים- והרבה. לא אומר שהוא מוחק את הבעיה מהיסוד, וגם לא אומר שהוא מחליף ענישה. אך בהחלט יש לחינוך השפעה ניכרת מאוד ויש לשלבו לתוך המערכת- עכשיו ולא מחר. חייבים להחזיר את הכבוד לחוק ולממלאי התפקידים (אני לא פוסח על הצורך בחינוך גם לממלאי התפקידים עצמם, שהרי בסופו של דבר הם יוצאים מתוכנו), את ההתחשבות באחרים ואת המודעות לסכנות ולסביבה החיצונית בכלל.

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

איזה תגובה יפה ומושקעת.

כל הכבוד :mm_yeah:

פורסם

גם אני חושב שהיא תגובה יפה.

אבל צריך לזכור שענישה לא נעשית רק על מנת להרתיע. יש גם אלמנט לא מבוטל של גמול, של נקמנות, של גביית חוב ע"י החברה.

• תוכן חדש...