Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה רק אני או שיש דימיון של ממש למזדה 3? קצת מבאס הייתי אומר..

כן, יש דימיון של ממש אבל מה מבעס בזה? זה לא שה-3 זה אוטו מכוער.

ה-RX8 גם נראת טוב וגם לא יותר מידי בולטת בשטח.

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ה-RX8 גם נראת טוב וגם לא יותר מידי בולטת בשטח.

יפה אמרת! במיוחד אצלנו בארץ היא תשתלב מצויין עם כל ה-3 שיש, ומי שיבחין בה זה מי שמכיר אותה.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

או שפשוט להוסיף עוד 50K (או לקחת הלוואה נוספת) ולקנות איבו. מה, לא עדיף?!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הכותרת קצת מוגזמת "מכונית הספורט יוצאת הדופן של מאזדה"

מזדה מוכרים מכוניות ספורט רוטוריות כבר כמה עשורים.

פעם אחרונה שהיתי בלונדון ממש חיפשתי מזדה 3 אבל מצאתי רק RX8.

למכונית יש מכירות די בריאות בכל העולם.

רק שלהביא לארץ מכונית עם מנוע רוטורי...מי מסוגל לתקן כזה דבר?

שומאכר-היא נראה הרכב יותר טוב מאיבו.

אייל

פורסם

מנוע רוטרי הוא על הכיפאק, אבל לזכרוני לא סתם רק מזדה מייצרת אותו. המנוע פותח בזמנו ע"י אחד וואנקל מגרמניה והוצמד למכוניות NSU. גם בארץ נמכרה בזמנו ( סוף שנות השישים תחילת השבעים ), ה RO80, שהייתה מכונית גדולה עם עיצוב מדהים ומתקדם והמנוע בה היה מנוע וואנקל רוטורי. נדמה לי שהייתה גם NSU ספורט קטנה, אף היא עם מנוע כזה.

הבעיה הייתה שהמנוע גילה חוסר אמינות וצריכת שמן גבוהה, כמו גם צריכת דלק מופלגת ועד מהרה בכל המכוניות הללו ההושתל מנוע של פורד טאונוס 1.7 ליטר. זה מה שאני זוכר על כל פנים. אשמח לקבל חיזוק או תיקון לזכרוני מזקנים כמוני.

מזדה כנראה הצליחו להתגבר על הבעיות המולדות של המנוע הזה, אלא שלהבנתי למרות היותו בנפח 1300 סמ"ק בלבד, עם כח המתאים לנפח כפול לפחות במנוע רגיל, קל מאוד ושקט כמו מנוע חשמלי, צריכת הדלק שלו עדיין גבוהה יחסית.

פורסם

אתה מביא דוגמא מלפני 30 שנה מייצרן אחר בכלל ומנסה להשליך את זה על RX8?

איך זה עובד בדיוק?

הבעיות מאז ומעולם במנועים רוטורים היו אכילת "רינגים". למה המרכאות? כי אין רינגים , אבל יש מין פסי אטימה כאלה בקודקודים של הבוכנה המשולשת שתפקידם תואם את הרינגים.

פסי אטימה אלה היו חייבים להיות מיוצרים מאיזה תרכובת של גומי/פולימר שיעמוד בחום ובלחצים.

לפני 30 שנה, וגם לפני 20, זאת הייתה בעיה רצינית, בשנים האחרונות עם הזינוק האדיר בייצור פולימרים מורכבים, הבעיה נפתרה לחלוטין.

עד כדי כך נפתרה שאני מכיר מנוע RO80 שביצעו בו אוברול עם ספי אטימה של RX7 (ה-RX8 עוד לא נולדה) והוא מפגין אמינות מעולה!

רועי - תשפר אתה מנוע 1300 ל 210 כ"ס ונראה לאיזה צריכת דלק אתה תגיע! בהתחשב בנפח ובהספק, המנוע אפילו חסכוני ביותר!

לוטוס אליזה - יש מי שמסוגל לתקן מנועים כאלה, עבדך הנאמן פרק והרכיב מנוע של RX7 אולי 10 פעמים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא ממש מבין למה ההתייחסות המתריסה כלפי מה שכתבתי. העובדה שנמצא היום פתרון לבעיות מכניות של מנוע הואנקל עדיין לא הופכת את תכנונו המקורי למשהו שונה. גם ההתייחסות לנפח המנוע ולכוח שהוא מפיק, לא זכתה לאיזכור שונה אצלי. בקיצור לא ממש מבין מה לא מצא כן בעיניך בנוסטלגיה אותה בקשתי לחלוק עם אחרים כאן. אם יש לך הערות קונקרטיות או תיקונים, אשמח לקבלם. המשך יום נעים וצונן.

פורסם

מזדה זו החברה היחידה שהיתעקשה על המשך פיתוחו המתמיד של מנוע הוונקל,שיתרונותיו העיקריים הם גודל פיזי קומפקטי וצליל מיוחד.

ה RX8 מיוצרת בכוונה עם המנוע הזה,על מנת להדגיש את רמת הפיתוח וההשקעה של החברה במנוע הזה שנחשב למקרה אבוד.

אין שום בעייה למנועים קונבציונליים להוציא הספקים גבוהים מאד גם מנפחים קטנים יחסית,ע"ע מנוע ה TSI של פולקסווגן.

מיסחרית,גם מזדנ לא ממש הצליחה עם מכוניותיה שהונעו במנועי וונקל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

להוציא כ"כ הרבה כוח מנפחים קטנים, ועוד ללא הגדשה כשלהי, זאת אומנות!.

המנוע הזה מדהים. נפח של 1.3 ליטר, 232 כ"ס.

אני גם חושב שהמנוע אמין, ולא עושה יותר מידי בעיות. אמנם אחרי פיתוח של שנים, אבל לפחות הגיעו לזה, ולא נטשו באמצע.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
או שפשוט להוסיף עוד 50K (או לקחת הלוואה נוספת) ולקנות איבו. מה, לא עדיף?!

אפשר גם להוסיף 75 ולקנות S3...

50 אלף זה הבדל די גדול ואני מאמין שלמי שמתכוון 240 אלף לא ישקיע עוד 50 מסיבות כלכליות.

פורסם
ואתה חושב שה-S3 עדיפה על האיבו? :roll:

לא.

ונחזור לנושא, לפי דעתי מאזדה הביאו פן עיצובי חדש לעולם כשהוציאו את ה3 וה6 בעלות העיצוב המדהים לדעתי שהפך אוטו משפחתי לממש מעוצב.

לRX8 זה רק מוסיף, מכונית ספורט עם עיצוב דומה מאד לזה של ה3 וה6 בתוספת ניפוחים בבאמפרים ובצדדים חישוקים ופנסי ערפל נראים ממש מדהים.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

• תוכן חדש...