Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאמין שתהיה לי בעיה עם החיישן מהירות. החיישן שבגיר הידני מוציא כנראה גל ריבועי והלוח שעונים כנראה אמור לקבל גל סינוסי. אני לא יודע איזה חיישן יש בגיר האוטומט שהיה לי, אבל השאלה שלי היא כזאת.

האם ניתן לבצע המרות בין הגלים ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

כן, מעגל אלקטרוני פשוט יוכל לבצע את העבודה. צריך להתאים אותו לתחום התדרים בו אתה עובד, אבל עדיין לא מדובר במעגל רציני או מסובך במיוחד.

אני בטוח שמרק יכנס מאוחר יותר ויוכל לתת לך בשלוף תוכנית למעגל המרת אותות, כולל קיט הרכבה ומעגל מודפס :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ניתן ודי בקלות.

רק תאמר לנו מה תחום התדרים (או קצבים) ועוצמת הסיגנל (במתחים) שאתה מעוניין.

סה"כ מדובר במסנן פשוט.

ככלל - אם מדובר על אותות תזמון, לרב גל ריבועי הוא הנדרש בתיאוריה אך במדידה מעשית תראה שצורת הגל

מאוד רחוקה מגל ריבועי ודומה יותר לאות סינוס.

המלצה שלי - תחבר את הרכיבים ואם תראה שיש בעיה אז נפתור אותה בקלילות.

אציין - לא ייקרה שום נזק אם האות שייתקבל יהיה סינוס ולא ריבועי לרכיבים האלקטרונים.

מה שכן יכול לקרות, וזה מומחי המכניקה יוכלו לעזור הרבה יותר ממני, שאם הגל שייכנס יהיה סינוסי והרכיב שמקבל אותו

לא יצליח לקרוא אותו, אולי תהיה השפעה על הביצועים שייגררו בעיה מכנית.

לכן, הייתי מחבר הכל ובודק לפרק זמן קצר האם הכל עובד כראוי.

שזו תהיה הגדולה שבדאגותייך.

פורסם

תחילה יש לנתח את האות במוצא מהתיבה בעזרת אוצילוסקופ ולאחר מכן ניתן לתת פיתרון.

אפשרות נוספת היא לבצע הדמיה של האות שצריך להיות במוצא של התיבה בעזרת Signal Generator או לבנות מעגל פשוט המבוסס על הטיימר 555 (שעה עבודה).

במידה ויש ברשותך מחשב נייד תוכל להוריד מהאינטרנט תוכנה שבעזרת חיבור החוטים מהגיר למחשב הנייד תוכל לדגום את האות היוצא מהתיבה. (התוכנות מוגבלות בתחום התדרים ומתח שיא שמותר לחבר למחשב מה שנקרא PEAK TO PEAK.

בנית המעגל זה החלק הפשוט אני יכול לבנות לך מעגל כזה תוך שעה על לוח בנייה (לא PCB) חינם אין כסף.

איזה כייף לי :)

פורסם
והלוח שעונים כנראה אמור לקבל גל סינוסי.

וכי למה זאת? איזו סיבה בעולם יש שהלוח שעונים מקבל גל סינוסי? הרי מדובר בספירת פולסים שהיא למעשה מדידת תדר וע"י כך קביעת המהירות.

פורסם

איזה יופי של תשובות. קודם כל עודדתם אותי.

אני מאמין שמהחיישן של הגיר האוטומט יוצאים שני חוטים (עדיין לא הסתכלתי, אבל זכור לי) וגם בחיישן של הגיר ידני יש שני חוטים.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

אתה יכול לציין על איזה רכב מדובר וקוד הגיר ? נתונים אלה ניתן בדרך כלל בספרי האחזקה של היצרן תחת כותרת דיאגנוסטיקה.

פורסם
וכי למה זאת? איזו סיבה בעולם יש שהלוח שעונים מקבל גל סינוסי? הרי מדובר בספירת פולסים שהיא למעשה מדידת תדר וע"י כך קביעת המהירות.

פשוט מאוד - שאם מודדים מספר סיבובים מעגלי, הפונקציה שנקבל היא סינוס.

יותר פשוט להעביר את האות הסינוסי ולבצע המרה לאות ריבועי בלוח השעונים ע"י משווה פשוט או כל טריק אחר מאשר לממש

את הממיר מוצא החיישן או מה שזה לא יהיה. סתם עניין של נוחות.

פורסם
פשוט מאוד - שאם מודדים מספר סיבובים מעגלי, הפונקציה שנקבל היא סינוס.

זה משהו חדש? אפשר לשאול מה הרקע שלך באלקטרוניקה? תוכל להסביר איך חיישן שמוציא גם סינוסי עובד?

על אחת כמה וכמה אם לחיישן שני חוטים הוא מוציא גל ריבועי. לדעתי חיישן hall כמו חיישן סל"ד אלא שבמקום על גלגל התנופה מודדים על ההינע הסופי ומכפילים בקבוע שתלוי בקוטר הגלגל.

שמוליק, אם יש מק"ט על החיישן תעלה אותו. לא יזיק גם לצלם אותו.

לגבי הפיכת גל ריבועי לגל סינוס- אם מישהו חושב שאינטרפולציה היא משהו פשוט הוא טועה.

פורסם

גם אם לחיישן יש 3 חוטים אזי חוט אחד הוא ארקה,אחד למחשב הרכב,אחד לסווי'ץ.

קיימים 3 סוגים של חיישנים.

1. חיישן מבוסס על HALL-EFFECT

2..חיישן המבוסס על REED SWITCH

3. חיישן המבוסס על השראות

כול חיישן מוציא מתח שונה וגם גל שונה.

פורסם

אני אשתדל מחר לצלם את החיישן בגיר אוטו-מת או ביום חמישי.

מרק, במקרה הכי גרוע, אני מגיע אלייך ומשלם לך על הבנייה הזו.

שמוליק

פורסם

זה לא משנה מה הם מוציאים ואיך זה נראה. בסופו של דבר מודדים פולסים ולא שום דבר אחר. זה שחיישן השראות לא יוציא גל ריבועי כמו מפסק reed זה לא אומר שזהו גל סינוס. גם זה שמספקים להם זרם קבוע או מתח קבוע לא ישנה את העובדה שמודדים פולסים בסופו של דבר.

פורסם

אביב, לכולנו ברור שהמוצא הוא פולסים, אבל שים לב לדברים הבאים שאני כותב ונסה להתייחס אליהם.

הפולסים (אותות) מחיישן VSS הם מתח AC, הדור הראשון של המחשבים לא היה מסוגל לטפל באותות AC לכן התקינו חוצץ אשר הפך את אות ה-AC לאות דיגטאלי שמחשב הרכב יכול לעבד אותו.

בהמשך פותחו מחשבי רכב אשר בתוכם קיימת יחידת ההמרה מאות AC לאות דיגטאלי.

שמוליק נסה לבדוק את הדברים שכתבתי בהצבה הזו. כלומר איזה מידע (אות) המחשב שלך צריך לקבל.

פורסם

מרק אלייך אין לי שום טענות :-)

ברור לי שלחיישנים השונים דרוש יהיה מעגל התאמה כלשהו, יכול להיות שיותר פשוט ויכול להיות שיותר מסובך. אך אם מישהו חושב (וזה לא אתה) שמהות ההתאמה היא הפיכך גל ריבועי לגל סינוס או "שאם מודדים מספר סיבובים מעגלי (להלן תדירות זוויתית ידידי), הפונקציה שנקבל היא סינוס" אז הוא התבלבל לגמרי.

שמוליק גם אלייך אין לי טענות, ברור לי שלך אין את הידע בתחום וגם לא ניסית להציג שכך הדבר.

בכל מקרה אני בטוח שימצא הפתרון, אם יהיה צורך בעזרה או בצב"ד (סקופ, או פולס גנרטור) אני אשתדל לסייע מאד במסגרת הזמן שאני אהיה בסביבה. אני תמיד נכון לעזור במיוחד לפרויקטים מעין אלו.

• תוכן חדש...