Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סופסוף אוכל לישון צהריים ביום שבת

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שאלה שאני תמיד שואל לאחר פירסום חוקים כגון אלו - האם החוק חל רטרואקטיבית ?

כלומר נער בן 16 וחצי שהיום נוהג בריינגר באופן חוקי לבית ספר ייצטרך ב 31/7/07 למכור את הכלי לחקלאי במחיר זנות,

או שהוא יכול להמשיך לנהוג בו, והחוק חל רק על נהגים, שהוציאו רישיון אחרי 31/7/07 ?

כמו כן אני מקווה מאוד שחברת "טומראר" הישראלית תצליח לשרוד ולא תפשות את הרגל.

עיקר המכירות שלה לדעתי היו לנערים בני 16.

כמו כן ליין האופנועים והקטנועים בנפח 125 סמ"ק שמגעים בקלות ל 110 קמ"ש ומותר להם לעלות על כל כביש, כולל כביש מהיר עשיר היום מאי פעם, המחירים יחסית שפויים, בוודאי למי שיכול להרשות לילד שלו טומקאר או ריינגיר, וכל ילד, שנהג עג היום בריינגיר, יעלה על קטנוע 125 סמ"ק. אני לא אומר שזה רע, השאלה היא האם זה יותר בטיחוטי, והפניה הבאה של ההורים תיהיה לבטל גם את הפירצה הזאת בחוק.

פורסם

בוקי - שאלה מעולה!

אם החוק אכן תופס רטרואקטיבית, תפתח הזדמנות נדירה לרכוש כלי שטח/חקלאי במחיר נמוך מאוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

Buki, עם כל הכבוד לשוק המפותח של המוצר בארץ, למעלה מ50% ממכירות חברת טום-קאר הן בצפון-אמריקה ועוד אחוזים נכבדים אחרים הן לתעשיות בטחוניות בארץ ובחו"ל.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

את זה אני יודע, השאלה היא האם החברה תוכל לשרוד, אם המכירות שלה ירדו ב 40%

פורסם

אם החוק חל רטרואקטיבית על כולם אפשר לפתוח פורום שיפורי טום-קאר.

מי אמר מנוע של R1000 בתוך טום-קאר???

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

החוק לא חלק "רטרואקטיבית" כי זה לא מונח נכון, זה לא שיבואו וישפטו פה אדם על כך שנסע לפני חודש

אבל שימו לב החוק אינו כלל שינוי בסעיפי רישיון אלא שינוי ברישוי הרכב ! מה שאומר שלא משנה מה היה אתמול מהראשון באוגוסט אסור לאדם שאינו בעל רישיון נהיגה ב' (פרטי מסחרי עד 3.5 טון היום...אצל היותר וותיקים 4 טון) לנהוג את הכלי הזה !

פורסם

לפי מה שהבנתי, לפי החוק החדש, טרקטורון משא מותר לנהיגה עם רישיון טרקטור בתוך קיבוצים/מושבים ובשטחים חקלאיים פתוחים, האם זה נכון?

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

Guest תמיר .א.
פורסם

טרקטורן עם 650 סמ"ק עתיר כוחות סוס, שמגיע למהירויות גבוהות במיוחד ומאיץ הרבה יותר מהר מרכב ספורטיבי.

יהיה הרבה יותר מסוכן מאופנוע 125.

תמיר

פורסם
לפי מה שהבנתי, לפי החוק החדש, טרקטורון משא מותר לנהיגה עם רישיון טרקטור בתוך קיבוצים/מושבים ובשטחים חקלאיים פתוחים, האם זה נכון?

יאיר.

זה נכון.

---------------------------------------

ועתיד (תגובה מס' 8 ) צודק ואני לא ניסחתי נכון.

הכוונה שלי היתה לכך שב31/7/07 תישלל מבני נוער בגיל בין 16 ל 17 הזכות לנהוג בכלי רכב שלהם, בו הם נוהגים היום.

זה מצב אבסורדי לדעתי.

חייב להיות איזשהו תיקון לתקנה, כמו שנעשה בשינוי דרגות רישוי לאופנועים. לפחות אלו, שיש להם כרגע ריינגר צריכים לקבל היתר לנהוג בו עד גיל 17 או משהו דומה.

תארו לעצמכם את הדבר הבא:

כלי רכב פרטי (עד 3.5 טון) עובר בראשון לחודש הבא לקטגוריית רכב משא קל (רישיון 03 או C). רישיון C ניתן להוציא רק מגיל 40. כל הנהגים מתחת לגיל 40 לא רשאים יותר לנהוג בו ועוברים לאוטובוס. זה בערך מה שעשו אם אני מבין את החוק נכון.

פורסם

יש סידור מסויים שמי שבגיל הנ"ל והוא בעלים של ריינג'ר- יוכל לסוע רק בשטח("שטח חקלאי").

בכל מקרה ולהערכתי השוק הולך להיות מוצף בכלים כאלה יד-שניה וסוף סוף הם יגיעו למי שהם תוכננו מההתחלה- חלקאים ומי שצריך כלי לעבודות בשטח,ובמחיר הגון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם
יש סידור מסויים שמי שבגיל הנ"ל והוא בעלים של ריינג'ר- יוכל לסוע רק בשטח("שטח חקלאי").

זה לא סידור, זה החוק עצמו -מותר לנהוג בכלים אלו בשטח חקלאי מגיל 16, ללא כל קשר לבעלות.

ושוב פעם, אני לא מאמין שאין הסדר כלשהו, זה פגיעה בזכויות האזרח וזה פשוט לא מתקבל על הדעת.

פורסם
הכוונה שלי היתה לכך שב31/7/07 תישלל מבני נוער בגיל בין 16 ל 17 הזכות לנהוג בכלי רכב שלהם, בו הם נוהגים היום.

זה מצב אבסורדי לדעתי.

מאוד הגיוני דווקא - אז הם ימכרו את החרטבונות שהם נוהגים בהם, יחכו עוד חצי שנה-שנה (זה לא הרבה זמן, לא כמו ההפרש בין 25 ל-40) ויוציאו רישיון נהיגה לרכב אמיתי (שאותו הם יוציאו גם ככה). מצד שני מי שבאמת צריך כלי כזה, ולא היה לו כסף עד עכשיו לקנות אחד חדש או משומש במצב טוב, ייהנה ממחירים די זנותיים, וכל המיולים/תומקארים יעברו לאן שהם באמת צריכים להיות - שבילי עפר, מושבים וקיבוצים. מצד שני, כל הילדי שמנת יעברו לנהוג בקטנועי 125, וכאן הם ייקבלו לפחות יידע בסיסי על איך להתנהג בכביש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אינני מצליח להבין, בהנחה ובגיל 17 הם יעברו לנהוג במכונית, מדוע עם קטנוע 125 הם יצברו ידע בסיס ועם טומקאר/ריינגיר לא.

אם "נהגים נהגו בכלים אלו ללא הכשרה מינימלית " - כלשון החוק, צריך היה לטפל בזה, ולקבוע מינימום של כך וכך שעורים, בדומה לנדרש ברישיון למכונית ולא לאסור את השמוש בהם.

ושב פעם, אתם לא קולטים את הנקודה, שאני מנסה להעביר.

----פלוני הולך ומוציא רישיון על רכב כלשהו, בהנחה שהוא יודע, שאחרי קבלת רישיון מותר לו יהיה לנהוג בסוג רכב הנ"ל לכל מקום ללא הגבלה.

הוא עומד בכל התנאים, עושה טסט, מקבל רישיון, ורוכש רכב במייטב כספו (נו טוב, בכסף של ההורים שלו). נוסע על הרכב החדש במשך 3 חודשים, שומר על החוק, צובר ניסיון בנהיגה.

יום בהיר אחד הוא קם בבוקר, ורואה, שמהבוקר אסור לא להזיז את הרכב שלו, ששייך לו ועד אתמול הוא נהג בו באופן חוקי לגמרי. כרגע אין לא ברירה אלא למכור אותו במחיר הפסד, כאשר הוא לא יכול אפילו לבצע נסיעת הדגמה לקונה במעוד המכירה, או לקחת את הרכב לתחנת דלק לתידלוק.

אין כאן קשר לחרטבונות וקקמיקות, אני פשוט לא רואה דבר כזה קורה במדינה דמוקרטית.

• תוכן חדש...