Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אספר לכם את המקרה שלי מהתחלה וזהו:

באוגוסט לפני שנה נסעתי לכיוון טבריה, בוקר, שמש, 2 מסלולים ריקים ו..שוטר עם ממל"ז מתחבא בצד.

לא יכולתי להוריד את המהירות בזמן, גם הגלאי רדאר לא יכל לקלוט את הממל"ז קודם כי לא היה לשוטר על מי להפעיל אותו.

עצרתי בצד, פעם ראשונה שעוצר אותי שוטר, שואל אותי אתה יודע כמה נסעת? לא ידעתי מה להגיד רק התפללתי שזה לא רציני, הוא אומר לי 152 ואני מפחית לך 5 קמ"ש, שאלתי אותו אם אפשר לראות את הנתונים של הממל"ז, הוא הראה לי ויחד עם זה גם תעודת מפעיל ממל"ז מהיום שזה נכנס לחוק, הבנתי שאין לי מה להתווכח.

השוטר היה נחמד ואמר לי שהוא נותן לי אישור זמני וזימון לקצין שכנראה יחזיר לי את הרישיון כי אין לי עבירות קודמות, כך היה.

בנוסף אמרתי לו שיכתוב שלא יכול להיות שסובארו שנת 86 מגיעה למהירות כזאת (הטעות היחידה שעשיתי).

אחרי זמן קצר הבנתי שלא הייתי צריך להגיד שהאוטו לא מגיע למהירות הזאת.

לפני המשפט תכננתי טוב טוב את מה שאני הולך להגיד, הייתי חייל משוחרר טרי ותכננתי לטוס לארה"ב.

תכננתי להגיד את הדברים הבאים:

- אני מבין שעשיתי טעות, זאת היתה מעידה חד פעמית, אני אף פעם לא נוהג כך.

- אני שמח שהשוטר תפס אותי זה לימד אותי לקח חשוב.

- הרישיון מאוד מאוד חשוב לי כי אני מתכנן לטוס בזמן הקרוב לחו"ל ובלי הרישיון אני לא טס.

- אני חייל משוחרר ואין לי עבירות קודמות, אני מבקש שתתחשב בי ותתן לי קנס סימלי בלבד.

זה בערך מה שאני זוכר, בבית משפט היו עוד משפטים עד לתורי, הקשבתי להם, אלה שבאו עם עו"ד יצאו יותר בזול מאלו שניסו להתגונן (לא להודות באשמה, אלה רק להתגונן), היה אחד שהגיע למשפט כולו פוזה, אם היה דבר כזה גילגול קודם הוא כנראה היה פעם טווס, הוא דיבר בחוצפה והשופט זיין אותו רק על הזלזול וגם השוטר שהיה שם רצה להכנס בו.

בכל מקרה הגיע תורי, מוכן לענות לו לפי התכנון ואז הוא בא אלי ביציאה: "תגיד איך יכול להיות שסובארו שנת 86 מגיע ל 147 קמ"ש", קצת שוק, 5 שניות של חשיבה (הבנה שהוא הולך לזיין אותי חזק אם אני יגיד לו: נכון), ארגון מחדש ואני עונה לו: "זה גם מה שאני חשבתי אבל עכשיו אני מבין שטעיתי, זאת היתה מעידה חד פעמית ואני שמח שהשוטר תפס אותי כי זה לימד אותי לקח חשוב", אני מבקש שתתחשב בי אני חייל משוחרר ובלי עבירות קודמות ותתן לי קנס סמלי בלבד.

הוא שואל אותי שאלות: אתה עובד? לא אני חייל משוחרר, ועוד כמה שאלות שאני לא זוכר.

הוא שאל אותי למה הרישיון חשוב לך? אז עניתי לו שאני מתכנן לטוס בחודש הקרוב לחו"ל ובלי הרישיון אני לא טס, פתאום בכל האולם היה שקט, הבנתי שאני צריך לשתוק אז שתקתי בגלל השקט הדברים קיבלו מן חשיבות גבוהה ואז הוא פסק: "אני אתחשב בך בגלל שאתה חייל משוחרר,חודש שלילה, 500 ש"ח קנס ותנאי של 4 חודשים למשך שנתיים".

בלי "תוותר לי" ובלי להראות מסכן, ישר ולעניין.

אגב סתם לידע כללי כמה בערך עולה לשכור את שירותיו של עו"ד למשפט?

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

עולה לא מעט (לא אציין מחיר היות וזה משתנה בין עו"ד אחד לאחר).

דבר אחד לא הבנת: אתה היית חייל משוחרר ללא עבודה ככה שחוץ מהטיסה, יכלת להסתדר בלי רישיון חודש.

במקרה שלי לא היה ניתן היות ובלי רישיון לא אוכל להגיע לעבודה (אין אוטובוסים באזור הזה ושעות העבודה שלי שונות מהרגיל) והיו מפטרים אותי. לי להישאר אפילו שבוע בלי רישון זה סכנה לפרנסה ככה שיש צדק לקחת עו"ד גם אם זה עולה כסף. עדיף להפסיד 2/3 משכורת מאשר מקום עבודה.

Veni Vidi Vici

פורסם

אתה צודק ב 100%, כל מקרה לגופו.

אני עשיתי את מה שמשתלם לי ואתה עשית את מה שמשתלם לך.

ועוד איך אני מבין את זה.

בשרשור הזה ובהרבה שרשורים דומים מדברים פה רק על עורכי דין, אני רציתי להביא בחשבון גם תמונה של הצד השני שיכולה להשתלם.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

אתם שוכחים משהו אחד . היום הדברים הם אחרים , למשטרה יש פתאום המון מצלמות לשים , והיא תפסה פוזה על המהירות , ועושה לזה יחסי ציבור יותר גדולים מהעבר , ולכן עדיף אם הכיס יכול ללכת עם עו"ד . במיוחד עוד שהיום מותר גם לתפוס לך את הרכב על מהירות.

שתבינו עוד לא נשמע כדבר הזה בשום מדינה דמוקרטית שעל עבירה שתרומתה לתאונות היא מזערית , יקחו לך את הרכב . רק ברפובליקת הבננות חסרת הצדק שנקראת מדינת ישראל , עם משטרע כזו ועם משרד תחבורע כזה

בברכה יהודה

פורסם

המשך-

אח שלי מחר אמור להתייצב אצל קצין המשטרה.

ביום ראשון הוא טס לחו"ל מטעם העבודה שלו, ושם הוא חייב להשתמש ברכב שכור לצורך התפקיד.

הנסיעה נקבעה כבר לפני כמה שבועות, כולל אשרת עבודה והכל.

האם לדעתכם קצין המשטרה יתחשב בו לאור המצב הנ"ל ולא ישלול את הרישיון שלו ל 30 יום ?

פורסם
thejoker - ממתי בדיוק מהירות נכנסה לחוק ההחרמות?

אני לא זוכר כרגע , אבל קראתי כמה פעמים שמהירות גבוהה מידי , היא עבירה על חוק שמאפשרת החרמת הרכב . אם טעיתי וזה עדיין לא נכנס לרשומות (אלא זה הצעת חוק ) אשמח לדעת שטעיתי

בברכה יהודה

פורסם

נכון להיום על מהירות (לא חשוב כמה, גם 300 במקום 50) אין סמכות להחרמת הרכב.

יש סמכות שלילה מנהלתית על חריגה של 41 מעל המותר בבינעירוני או 31 מעל בעירוני.

המספרים הנ"ל לאחר הפחתת 5 קמ"ש אם מדובר במכשיר לייזר.

כלומר, למשל 135 על צג הלייזר בכביש של 90 --> דוח של 130 בלבד --> ברירת קנס, אין סמכות שלילה בכלל.

השלילה המנהלתית היא ל-30 יום בדיוק או לא בכלל. אין אפשרויות נוספות, וההחלטה בין האפשרויות הנ"ל היא של הקצין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הוא זומן לקצין משטרה על מנת שהקצין ישמע אותו ויחליט אם להחרים לו את הרישיון ל-30 יום מנהלתי.

מניסיון, הסיכוי שהקצין לא יקח לו את הרישיון הוא אפסי. כדאי לרוץ כל עוד יש רישיון לעו"ד. עו"ד יוכל לבטל את ה-30 יום מנהלתי ולהוציא אותו עם קנס בלבד.

מהיכרות לא קטנה עם הנושא, סיכוי אפסי שהדו"ח יהפך לאזהרה.

ליאור

אני הייתי עם משהו באוטו שעצרו אותו על 160 במקום שמותר בו 90 והשוטר נתן לו דוח אזהרה בלי שהוא יבקש בכלל ושיחרר אותו.

אהה ויש לי שאלה לא כל כך קשורה

יש מצב שמכונית סמויה צילמה אותי?? וישלח לי דוח לבית?? או שאם מכונית סמויה עוצרת בצידי הדרך אז זה היא תופסת רק עם ליזר וחייבת לעצור אותי במקום???

פורסם

לגבי המקרה הראשון- לא יתכן כזה דבר, כנרה עצרו אותך על סמך תביעת עיין בלבד, ולשוטר לא היה מכשיר מדידת מהירות.

לגבי המקרה השני - מאוד יתכן שצולמת על ידי ניידת סמוייה (מכשיר מולטנובה), ובעל הרכב יקבל דוח"ח הביתה לאחר כמה חודשים.

פורסם
לגבי המקרה הראשון- לא יתכן כזה דבר, כנרה עצרו אותך על סמך תביעת עיין בלבד, ולשוטר לא היה מכשיר מדידת מהירות.

לגבי המקרה השני - מאוד יתכן שצולמת על ידי ניידת סמוייה (מכשיר מולטנובה), ובעל הרכב יקבל דוח"ח הביתה לאחר כמה חודשים.

עובדה , השוטר הראה לנו שהיינו על 162 קמ"ש ובכל זאת נתן דוח אזהרה בלבד , עזוב את זה שאחרי חודשיים הבנאדם קיבל עוד דוח אזהרה כאילו שכלום לא קרה.

ובקשר למקרה השני, אני יקווה לטוב ... כי זה היה באותו האיזור ונסעתי 130 במקום 90 , מה יכול להיות הקנס או העונש על זה?

• תוכן חדש...