Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיף לשאול ולצאת טיפש פעם אחת מאשר להיות טיפש כל החיים

רציתי לדעת מה זה בקרת שיוט מה זה אומר ומה זה תורם לרכב אם בכלל?

פורסם

א. אתה צודק;

ב. בקרת שיוט זהו מנגנון שאתה מפעיל אותו ידנית, שכאשר אתה נוסע במהירות מסויימת, ואתה רוצה לשמור עליה אתה לוחץ על כפתור, והוא משמר את מהיות הנסיעה שלך, עד לבלימה הראשונה.

ישנן מערכות מתקדמות יותר, שכשלאחר שאתה עוזב את הברקס, הן מאיצות לבד למהירות השמורה במחשב.

וד"א - תשנה את הכותרת לפני שאחד המנהלים ישנה אותה...

עוד מעט יבוא אוטו חדשדנדש!!!:twisted:

בקרוב...8) מאוד...:twisted:

פורסם

אם אינני טועה, מערכת בקרת השיוט של ה-S Class החדשה, מתמקדת ברכב שלפנייה, ועל פי העצירות שלו וההאצות שלו, היא מאיטה ומאיצה בהתאם.

אגב, אצלי, אם בקרת השיוט עובדת ואני חייב לבלום, יש לי כפתור שמחזיר את הרכב לאותה המהירות כפי שנקבעה מראש. רק כלל חשוב שצריך לזכור, הוא ללחוץ על הכפתור הזה כאשר אתם בקרבת המהירות שנקבעה מראש, אחרת הרכב משתגע (הורדת הילוך, פתיחת המצערת עד הסוף..).

פורסם

אני חושב שאם יתחילו לשווק את הבקרת שיוט הנ"ל בתור אפטרמרקט זה יהיה אחד הפטנטים החזקים למניעת תאונות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אם אינני טועה, מערכת בקרת השיוט של ה-S Class החדשה, מתמקדת ברכב שלפנייה, ועל פי העצירות שלו וההאצות שלו, היא מאיטה ומאיצה בהתאם.

בקרת שיוט אקטיבית.

קיימת אצל ב.מ.וו, מרצדס, וולוו, לקסוס ולא זוכר מי עוד.

המערכת עובדת על ראדאר שמזהה "מכשול" לפני הרכב ומציב את מהירות המכונית בהתאם, על מנת לשמור על מרחק בטוח מהמכונית ממול. כמובן שזה עובד עד עצירה מלאה, ויכול לשמש אחלה של דבר בפקק, רמזורים וכו'.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

המערכת של מרצדס מונחת הרדאר מאפשרת בעצם שימוש לאורך זמן בבקרת השיוט. אם המערכת מזהה מכשול היא מאיטה את הרכב תוך שמירת מרחק קבוע ממנו, וברגע שהכביש מתפנה הרכב חוזר למהירות שהוגדרה.

כשהמערכת היתה בשלבים ראשונים במרצדס עשו מבחן שבו הם מדמים את פעולת המערכת. שלושה רכבים נוסעים אחד אחרי השני וכאשר הרכב הראשון בולם 2 הרכבים שאחריו בולמים בהתאמה. הכל טוב ויפה אבל ההדגמה לא הצליחה בגלל תאונת שרשרת קטנה :) טוב, לא הכל מושלם.

פורסם
המערכת של מרצדס מונחת הרדאר מאפשרת בעצם שימוש לאורך זמן בבקרת השיוט. אם המערכת מזהה מכשול היא מאיטה את הרכב תוך שמירת מרחק קבוע ממנו, וברגע שהכביש מתפנה הרכב חוזר למהירות שהוגדרה.

כשהמערכת היתה בשלבים ראשונים במרצדס עשו מבחן שבו הם מדמים את פעולת המערכת. שלושה רכבים נוסעים אחד אחרי השני וכאשר הרכב הראשון בולם 2 הרכבים שאחריו בולמים בהתאמה. הכל טוב ויפה אבל ההדגמה לא הצליחה בגלל תאונת שרשרת קטנה :) טוב, לא הכל מושלם.

הם טענו שהמערכת התבלבלה בגלל השדות האלקטרומגנטיים של המצלמות, המכשירי קשר ועוד כמה דברים. בקיצור, תירוצים.

אבל אין ספק שהיה מצחיק לצפות בווידאו...

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אני חושב שאם יתחילו לשווק את הבקרת שיוט הנ"ל בתור אפטרמרקט זה יהיה אחד הפטנטים החזקים למניעת תאונות.

אפשר ברכבי VAG. ניתן להתקנה בארץ עם חלקים מקוריים במוסכים המורשים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אבל איך הבקרת שיוט עובדת ברכבים ישנים? למשל סיויק 95 המצערת עובדת על כבל, הבנתי שבקרת שיוט עובדת על מצערות אלקטרוניות, איך עובד במצערות כבל? מי פותח את המצערת?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

היא שומרת פשוט על טורים קבועים, ואז אם יש עליה או ירידה אז הרכב מאט\מאיץ מעט, אין מה לעשות...

ברכב מודרני זה מונחה מהירות

TurboMan : אכן כפתור RESUME שצויין כבר, אגב...נסה את זה פעם בVOLVO S70 T5, זה כמו סרט בלהות בפעם הראשונה, שיוט ב120 עם בקרת מהירות....פתאום עומס תנועה בכביש 6, יורדים למהירות של 60 עוברים את העומס....לחיצה על הכפתור ופתאום בלי הודעה מוקדמת 240 כ"ס משחררים פרפור עצבני שנבלם ע"י הבקרת משיכה והרכב שועט לכיוון ה120, ממש מבהיל

פורסם
אבל איך הבקרת שיוט עובדת ברכבים ישנים? למשל סיויק 95 המצערת עובדת על כבל, הבנתי שבקרת שיוט עובדת על מצערות אלקטרוניות, איך עובד במצערות כבל? מי פותח את המצערת?

זכור לי שלפני כמה שנים נסענו לארה"ב, ולרכב שקיבלנו היתה בקרת שיוט. כשהיא פעלה הדוושה זזה טיפה קדימה וטיפה אחורה לבד בעליות וירידות בהתאמה. אני מניח שיש איזשהו מנוע חשמלי קטן שיודע לפתוח ולסגור את המצערת בהתאם לצורך.

(לא אני נהגתי, זה מה שהבנתי מתיאור של מי שנהג).

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...