Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם

הרכב הוא פיאט אונו 1300 שנת 90 דור ראשון, הג'אנטים היום הם ברוחב 4.5 אינץ ובקוטר 13, מורכבים צמיגים 155.70.R13

אני מעוניין לעבור למידה או 185.50.14 או 185.55.14, כלומר לעבור לג'נאט 14 אינץ. וכאן הבעיה.

הסתכלתי על הג'אנטים של האונו מכל זווית אפשרית ולא מצאתי את האופסט שלהם, אבל בטבלאות שפורסמו פעם בפורום כתוב שהאופסט של אונו הוא בין 30 ל 38. נניח סתם לצורך החישוב שהאופסט של אונו הינו 32.

השאלה שלי היא כזאת: אם אני מחליט למשל לקחת את הג'אנט של לנ'ציה דדרה שהוא ברוחב 5.5 אינץ, איזה אופסט אני אצטרך על מנת שהוא יתאים? הרי אני עולה ברוחב באינץ, כלומר בחצי אינץ בכל צד, שזה בערך בסנטימטר 20 ומשהו בכל צד, אז בהנחה ולמשל האופסט באונו הוא 32 אני אצטרך שהג'אנט של הדדרה יהיה באופסט 32+ האינץ שעליתי ברוחב החישוק? או שאופסט זה דבר שלא אמור להשתנות עם מעבר לחישוק רחב יותר?

כלומר השאלה היא כזאת, איזה אופסט אידיאלי אני צריך בהנחה ואני רוצה לעבור ל5.5 אינץ ובהנחה והאופסט של אונו הוא 32, ואיזה אופסט אני אצטרך כדי לעבור רק ל5 אינץ רוחב (ג'אנט של פונטו למשל, ולהשאר עם צמיגי 175) ולא 4.5? כמו כן אני אשמח להסבר למה. דבר נוסף הוא איך אני אמור להתחשב בכך שאני מרחיב את הצמיגים עצמם? הרי אם אני מגדיל מ155 ל185 זה מוסיף עוד סנטימטר וחצי לחיכוך של הצמיג עם בטנות הגלגלים, איך להתחשב בזה?

תודה רבה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

תודה, אני יודע את זה וזה לא מעניין אותי, גם מה שלא חוקי ניתן להפוך לחוקי. :wink:

בכל מקרה לעצם השאלה שלי, איזה אופסט אני אצטרך? האם אופסט זה דבר שאמור להשתנות עם מעבר לג'נאט אחר, או שאני אמור לשאוף לאופסט המקורי שהיה בג'אנטים המקוריים? כמובן שהכל תלוי בייעוד, ויש אנשים שרוצים מרחק סרנים גדול יותר ואז האופסט שלהם ישתנה, אבל אני מדבר על מקרה שבו אני רק רוצה לעבור למידת צמיגים גדולה יותר ובשאיפה שהעומס על המשולשים, ציריות, מייסבים וכ"ו, ישאר פחות או יותר אותו הדבר ושהגלגלים לא ישפשפו את הכנפיים בנסיעה עם 3 אנשים מאחור ושהגלגלים הקידמיים לא ישתפשפו בפניות פרסה והעברות משקל קדימה.

שוב תודה לעונים.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...