Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיצד להביא TSI מ- 140 ל- 170?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו יודע כיצד ניתן להביא את ה- TSI 1.4 מ- 140 ל- 170 כ"ס? (ולהוריד את ה- 8.8 ל- 7.9 :wink: )

בחו"ל ה- TSI משווק גם עם ה- 170, ולפי מה שהצלחתי לקרוא בגרמנית מדובר באותו מנוע, אך לא מצאתי כיצד ניתן להעלות את ההספק או האם יש הבדלים נוספים, למשל בבלמים, בולמים, וכו'. דווקא מצאתי אתר גרמני עם צ'יפים שמשפרים עוד יותר את ה- 170, אבל זה הכל.

למישהו יש רעיון או שהוא יכול להמליץ היכן לחפש?

(רק לאחרונה קיבלתי את הרכב, כך שאתם יכולים לקחת את הזמן כדי למצוא לי תשובה :-D )

תודה,

איל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שמעתי באמת על מישהו, ברכב של יצרן אחר, שתיבת ההילוכים שלו לא עמדה בצ'יפ.

אבל כאן מדובר על אותה תיבה ועל אותו מנוע, לפי מיטב ידיעתי.

על כל פנים, אני עדיין לא עושה שום שינוי, רק הרעיון עניין אותי ורציתי לדעת אם למישהו יש מושג. נחכה לעומר...

פורסם

מצאתי רק משהו בהולנדית - ראה קישור (המסמך עצמו באנגלית דווקא); מאוד מעניין.

לפי מה שרשום שם, הצ'יפ יביא את הרכב ממומנט של 22.4 ל- 30.59 (!) ויוסיף לו עוד 30 כ"ס, כמובן.

הם גם נותנים על זה אחריות, רק שאני בספק אם היא תכובד על ידי צ'מפיון :wink:

על כל פנים, כרגע אני רק משתעשע במחשבה על הידיעה למה הרכב מסוגל להגיע, ולא משנה עדיין כלום, הרי אפילו עוד לא הרגשתי למה מסוגלת הגרסה ה"רגועה" וגם חבל לפגוע באחריות.

לא פלא שבגרמניה מכנים את הגרסה של ה- 170 כ"ס של המנוע הזה כ: GTI JAGER (כלומר: ציידת GTI)

עריכה: וזה מה הם מציעים לרכב שלך, אגב (אם זיהיתי נכון). מדהים שהם נותנים גם כמה שנות אחריות (תמורת 180 יורו לשנה).

פורסם

אני נמצא עדיין ב LEVEL המקורי של 150 כ"ס , קניתי את הרכב לפני כחודשיים בלבד.

אני צריך בשלב הראשון לעלות את המדרגה ל180 כ"ס.

ואז אולי (סיכוי נמוך) לטפס עוד יותר.

אם בצ'יפ אתה חושק, תנסה לפנות לגיא פרילינג או שאר המתמחים בנושא, למרות שקשה לי להאמין שכבר מוצעים כאן בארץ פתרונות למנוע הזה.

אני באופן אישי לא אוהב להיות החלוץ בדברים כאלה, כי כל הבעיות מתגלות ברכבים הראשונים ולאחר שנצבר מספיק ידע,

נצרבת תוכנה חפה מבעיות.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בנוסף, בדוק מה השוני בשאר מכלולי הרכב בין גירסאת ה 140 ל 170: גיר, מתלים, בלמים ועוד.

על בסיס קריאה בלבד של מבחן הדרכים, מדובר ב"סתם" גולף 1.6 עם מתלים רכים והתנהגות משפחתית ולא בדיוק כציידת GTI...

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

זה חלק משאלתי המקורית. לא הצלחתי למצוא לזה תשובה (למרות שבאתר של קוני אין הבדל נראה לעין).

פורסם

מה אתה אומר ??? תסתכל טוב באתר של קוני שציינת עם ה"עיניים" לפני שתעשה שטויות.

משקלים שונים, מק"טים שונים ועוד, נכון שהגאומטריה דומה, אז מה ?

http://www.koni.com/index.php?id=254

כמו כן, עם ג'אנט 15" על ה TSI 140, נראה לי שמערכת הבלימה שלך ממש, אבל ממש לא מתקרבת ל 312 מ"מ של ה GTI או שאר רכבי הספורט של הקונצרן, מניסיון, המערכות בקושי רב נכנסות ב 16" (הרכבים מגיעים עם 17")

המלצה שלי: מכיוון שהרכב חדש, וגם תכנונו חדש (כפול מגדשים) דבר שבעבר הוכח כאמין פחות וכקשה לתחזוקה, אני הייתי נשאר מקורי לפחות עד תום תקופת האחריות, עוקב אחרי מוצרי האפטרמרקט ואחרי התאימות שלהם לדגם שלך, כמו גם אחרי בעיות טכניות או ריקולים שעלולים לצוץ עם הזמן (למרות שלדעתי הקונצרן הוציא יצירת מופת שנבדקה היטב לפני ההשקה)

כמו שמוטי כתב ב "11 הדיברות" שלו, עדיף להתחיל עם הרכב הכי ספורטיבי של הדגם, ובמקרה שלך, ה GTI MK5 הוא פנינה אמיתית הן בנתוני המנוע, ובעיקר בנתוני כיול השילדה והגיר המעולים, אחת ההברקות של VW בשנים האחרונות.

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

היי,

צריך לבדוק האם יש צ'יפ יעודי לרכב. לא נפתח את ויכוח הצ'יפים פה, אבל ישנם צ'יפים פחות "אלימים" שייתנו תוספת כח נאה עם פחות סיכון לתקלות...

מצטרף להמלצה להישאר בנתיים עם האחריות של הרכב משום שזהו באמת שנת דגם ראשונה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
מה אתה אומר ??? תסתכל טוב באתר של קוני שציינת עם ה"עיניים" לפני שתעשה שטויות.

משקלים שונים, מק"טים שונים ועוד, נכון שהגאומטריה דומה, אז מה ?

http://www.koni.com/index.php?id=254

ליאור

יקירי, התגובה שלך קצת מתנשאת (שלא לומר מזלזלת) וגם לא ממש מתייחסת לטקסט השאלות שלי.

לא התכוונתי להפוך את הרכב שלי ל- GTI, אלא ל- GT, שזה אותו רכב כמו ה- TSI (לפי מיטב הבנתי) רק עם עוד 30 כ"ס. נדמה לי שדבר דומה מתרחש גם בקונצן סיאט עם ה- FR והקופרה, אבל אתה הרי מומחה יותר גדול ממני ובטח מכיר את זה.

בחנתי את הקישור ש"מצאת", ומסתבר שבדיוק על בסיסו כתבתי מה שכתבתי מקודם. הקטגוריות לגולף V שם לא השתנו מאז הפעם הקודמת שבדקתי (כלומר הבוקר), והן: GTI, GOLF PLUS, 4MOTION ו"כל האחרות". כך שזה דווקא תומך בטיעון שלי, אבל אני פה כדי ללמוד אם יש לך עצות לתת לי או אבחנות להראות לי שלא שמתי לב אליהן (להבדיל מכדי להינזף על דברים שלא אמרתי).

אני חוזר שוב: אני לא מתכוון כרגע לעשות שום שינוי אבל רציתי לדעת אם מישהו מכם שמע/מכיר/קרא. אני מבין שהקישור שהבאתי למעלה לחברה ההולנדית הוא כנראה הטוב ביותר שניתן כרגע למצוא, תודה.

אם מישהו יוכל לדעת מה ההבדלים במכלולים (אם בכלל, למעט מערכת ניהול המנוע כמובן) בין ה- TSI ל- GT, אני מאוד אשמח לשמוע, כי לא מצאתי ברשת (אבל אולי לא חיפשתי באתרים הנכונים).

פורסם

פנה לאייל או לחבר פורום אחר בשם מארק בבקשת עזרה להשיג קטלוג חלקים של שני הדגמים האלה - אחר כך, בשיטה ההצלבה הישנה והטובה אתר את השוני בחלקים של הרכבים שלך ושל הדגם המבוקש ותבין לבד איפה אתה עומד.

אתה במקרה נתלה פה באחד היצרנים שגוררים תגובות מאוד אמוציונאליות מצד חלק ממשתתפי הפורום ולכן האווירה בתשובות עלולה להשתנות בהתאם.

[מזל שלא אמרת כלום על קליאוספורט או פיזו' 106 :)]

בכל מקרה, אני עדיין מתרשם עמוקות מנתוני המומנט שנוע ה1.4 (?? הבנתי נכון) יכול להוציא...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

בר

אם נעלבת ממני ומתגובתי, קבל את התנצלותי הכנה.

לגבי המתלים, שים לב שהGTI הוא מק"טים שונים משל האחרים.

כמו כן, שים לב שבאתר יש שתי קטגוריות גם למנועי ה 1.4 1.6, כאשר ההבדלים הם בגלל משקל החלק הקדמי, מעל ומתחת 1020 ק"ג, מכיוון שהיתרון הגדול ב TSI הוא מנוע קטן וקל (חלק קדמי קל) אני מניח שיצרן המתלים ייצר קפיץ עם K קפיץ שונה, וכן התאים לו בולם אחר, ניתן לראות ש"התאוריה" שלי נכונה, כי המק"טים של החלקים מאחור זהים, ואילו מקדימה יש את שני אלו (כאשר הציור של הברז מציין אפשרות כיול עם ברז חיצוני מתוך תא המנוע, מאחור הכיול מורכב יותר)

knob.gif8710-1431Sport

knob.gif8710-1432Sport

מכיוון שאין פירוט יתר על ה TSI \ GT, אני מציע שתרים טלפון ליבואן קוני בישראל, נועם או אורן, הם יתנו תשובה מדוייקת.

בנוסף, כן נכנסתי לנתונים שהם מעבר להספק המנוע, מכיוון שרכב חזק יותר צריך מתלים, ובמיוחד בלמים חזקים יותר, כדי לתמוך במהירויות הגבוהות יותר שסביר להניח תרצה להיות בהן, אני מניח שלשם כך אתה משפר...

ולכן כתבתי לך כל מה שכתבתי, ויעצתי לך לקרוא את המאמר של מוטי לגבי שיפורים, הוא מכסה יפה מאד את הצעדים הנכונים והסדר הנכון לשיפור רכב.

בכל מקרה, על הרכב שלי (מבוסס על גולף 4) מותקן סט קוני ספורט מתכוונן, תוכל לקרוא התרשמות בהודעות הדביקות של פורום זה.

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

ה-GT אמורה להיות מכויילת על הצד הספורטיבי והנוקשה יותר.

צ'יפ יעלה לך את ההספק (אפילו מעל ה-170 כ"ס) :-)

לגרסת ה-170 כ"ס יש צ'יפ שמעלה לאיזור ה-200 כ"ס :twisted:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ליאור, תודה על ההסבר.

ה"קיק" האישי שלי זה ה"קיק" שאני מקבל בגב בעת לחיצה על הגז, כך שאני מסתפק בנסיעה זריזה בין רמזורים :wink: ולא מחפש מהירות סופית יותר ממהירות חוקית +10%, נניח. אני גם לא מתכוון לתקוף פניות.

מה שכן, ברגע שאסיים את ההרצה אני אבדוק כיצד הרכב בדיוק מרגיש ולמה הוא זקוק :grin:

את ההסבר על השיפורים כבר קראתי כמובן, אבל בכל מקרה תודה על ההפנייה.

• תוכן חדש...