Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

check engine מה זה?

hela
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במכוניתי נדלקת לעיתים נורת "check engine " על איזה סוג תקלה מדובר? לא חסר שמן

אודה לכל עזרה ועצה

הלה

פורסם

בכל רכב אשר המנוע מנועל על ידי מחשב / יחידת בקרה, ישנם חיישנים המוסרים מידע (כמו חום מנוע למשל, סיבובי מנוע ועוד רבים) ויחידות המבצעות פעולות בעקבות המידע שמתקבל כמו המזרקים ועוד.

כאשר אחד הפרמטרים של אחת היחידות משתבש ו/או יש פעולה שחורגת מהגבולות שמחשב ניהול המנוע "מצפה לה", תדלק נורית התראה צ'ק אנג'ין.

יש במקרה כזה להתחבר עם סורק ייעודי (מחשב של מוסך בחיבור למחשב הרכב) ולשלוף קוד תקלה ולהתייחס בהתאם.

בפעם הבאה השתדל/י למסור פרטים מדוייקים יותר כמו סוג הרכב, זאת מעבר לרישום כותרת עניינית ומדוייקת יותר.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני שלום רב!

יש לי שכן סמוך למקום עבודתי, בעל רכב מסוג אופל ווקטרה שנת יצור 93, בעל קרבורטור, ובנוסף יחידות אלקטרוניות חשמליות, לא מזוהות, צמודות לקרבורטור.

לאחרונה הוא מתלונן על הדלקת נורת check engine שקיימת בלוח השעונים שלו, ובסמוך להדלקת הנורה הפתאומית, הרכב גם מראה סימני קירטוע, הבעייה חולפת מאליה, כמו שהיא הופיעה.

האם יש לדעתך מחשב ברכב זה למרות שיש בו קרבורטור?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
דני שלום רב!

יש לי שכן סמוך למקום עבודתי, בעל רכב מסוג אופל ווקטרה שנת יצור 93, בעל קרבורטור, ובנוסף יחידות אלקטרוניות חשמליות, לא מזוהות, צמודות לקרבורטור.

לאחרונה הוא מתלונן על הדלקת נורת check engine שקיימת בלוח השעונים שלו, ובסמוך להדלקת הנורה הפתאומית, הרכב גם מראה סימני קירטוע, הבעייה חולפת מאליה, כמו שהיא הופיעה.

בברכה

צביקה

ערב טוב

סליחה שאני עונה במקום דני

כן יש בוודאות פשוט אבל יש

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

לצביקה שלום. מנוע ללא הזרקה אינו זקוק למחשב ניהול מנוע, אבל באים הרכב אוטומטי יכול להיות מודול כלשהוא לגיר שניזון חישן VSS ומצב מצערת. ישנם הצתות אלקטרוניות בשנים הללו אך הם לא מדליקים נורת אזהרה כלשהיא לכן כיון החשיבה שלי הוא גיר.

ולפותח את השירשור הנ''ל הרץ בדיקה הנושה נדון רבות!

בברכה יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
לצביקה שלום. מנוע ללא הזרקה אינו זקוק למחשב ניהול מנוע, אבל באים הרכב אוטומטי יכול להיות מודול כלשהוא לגיר שניזון חישן VSS ומצב מצערת. ישנם הצתות אלקטרוניות בשנים הללו אך הם לא מדליקים נורת אזהרה כלשהיא לכן כיון החשיבה שלי הוא גיר.

ולפותח את השירשור הנ''ל הרץ בדיקה הנושה נדון רבות!

בברכה יצחק.

יצחקי האם אוטו שלא טופל ועבר בהרבה את תקופת הטיפולים יכל לגרום להדלקת נורה CHECK ENGINE כלומר שזו בעית הזרקה?

פורסם
יצחקי האם אוטו שלא טופל ועבר בהרבה את תקופת הטיפולים יכל לגרום להדלקת נורה CHECK ENGINE כלומר שזו בעית הזרקה?

מדובר ברכב עם קרבורטור. ורכב עם הזרקה שהוזנח בהחלט יכול להידלק נורת בדוק מנוע מכל הסיבות שבעולם החל מחישן חמצן

וכולל כל חישן מד כמות או חום אויר וכו'

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
דני שלום רב!

בברכה

צביקה

היי צביקה.

אין בעיה לחלץ קוד תקלה, אתה יכול לעשות זאת בעצמך, ולפענח את קוד התקלה.

תרצה, תתקשר אלי ואסביר לך.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

צביקה היקר,

במידה ואתה רוצה לחלץ קוד תקלה מאופל וקטרה התהליך פשוט, תלוי במערכת ניהול המנוע המותקנת ברכב (לפי קוד מנוע) קיים קונקטור בעל 10 או 16 פינים מתחת לדש ליד קופסאת הפיוזים או בתא המנוע.

בקונקטור מסוג 10 פינים יש לקצר פינים A ו-B ולקרוא את מספר היבהובים של נורית התקלה.

בקונקטור מסוג 16 פינים יש לקצר פינים 5 ו-6.

לכול רצף של היבהובים יש קוד תקלה עם הסבר.

לאחר תיקון התקלה יש למחוק את התקלה על-ידי ניתוק כבל המינוס למשך 5 דקות.

1.JPG

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...